אז זהו

רות 2

New member
אז זהו

עכשיו שפחות או יותר אנכנו יודעים איך ננהל את "הקופה הקטנה".... בא לי לנ'גס בעיניני אוכל... תגיד יש מאכל שאתה מתגעגע אליו ?כזה שהיא ה"ספציאליטה "של האקסית ואו ...של החמה... אני מתגעגעת לשטרודל החם של חמתי .... למה למה לא לקחתי מתכון??!!(היא לצערי אחרי שבץ מוחין שאיתו הלך המתכון)
 

ארלה4

New member
מה עם "ספציאליטה"

שלי. כמו מוסקה- לא מדוייקת? ז"א , הבסיס הוא לא חצילים למרות שיש בה?
 

רות 2

New member
מה האקסית שלך מתגעגעת ל

מוסקה שלך .....בלי חצילים תן מתכון
 

ארלה4

New member
האמת? לא נראה לי

שהיא מתגעגעת, רוצה מתכון? הוא ארוך. אז ככה 500 (אני שם הרבה יותר)גר' בשר טחון(מעורבב בקר ועוף מטגנים בצל עד שקיפות(לפי הטעם הרבה או מעט) ואח"כ מצרפים את הבשר ומטגנים עד להתפרקותו (כמו לבולונז)מטבלים במלח פלפל מצננים, מכניסים לבלנדר עד היותו מחית. מחזירים לכלי(פיירקס) מערבבים אותו עם ביצה ומכניסים לפריז'דר ל24 שעות. למחרת בוחרים חציל או 2 בינונינים פורסים מפזרים מלח עליהם ומניחים בצד להגרת נוזלים. בינתיים מקלפים תפו"א (תיכף תביני למה לא נותן כמות) וחותכים לעיגולים בעובי של האצבע הקטנה שלך. ומטגנים אותם כמו ציפס, ולא נורא אם לא יהיו מוכנים לאכילה כמו ציפס. אח"כ מטגנים את החצילים ועכשין מתחילה המוסקה מניחים, רצפת תפו"א ובדפנות, עליהם מורחים בשר ועל זה שתי פרוסות חציל. ככה עובדים עד שמסיימים בשכבת תפו"א. מכינים כוס מרק בצל/עוף מחוררים את המוסקה עם מזלג ושופכים עליה את המרק מכניסים לתנור בחום גבוה כ-1/2 שעה (כשהעסק רותח) מוציאם מהתנור מורידים את המכסה שופכים על השכבה האחרונה(תפו"א זוכרת?) ביתה טרופה כמו לחביתה ומכניסים לתנור עד שהביצה באמת הופכת לחביתה. מומלץ לאכול רק למחרת כשכל המרכיבים משפיעים על האחרים. ספרי לי מה אמרו על היצירה
 

*יערית

New member
מממממממממ

אין לי געגוע אחד לדבר מאכל שעשה מכיוון שהוא לא ידע אפילו לעשות סנדוויץ'
אבל אמא שלו...יש עליה בישול מרוקאי טוב... לא ממש מתגעגעת..אך זה באמת היה טעים
 

rolan

New member
האמת? ../images/Emo3.gif

יש לי שתי אקס חמות האחת פולניה - אליה אין לי טיפת געגוע כשהתגרשתי הרגשתי כאילו התגרשתי ממנה השניה לובית - היא מקסימה עדיין יש איתה קשר והאוכל אוייייייי איזה אוכל היה שם אני מתגעגעת לאוכל שלה (וגם אליה) היו שם מטעמים שרק המחשבה עליהם מעוררת את מיצי הקיבה שלי.... ואתם יודעים מה זה לקחת מתכון ממנה?... קצת מלח, קצת פלפל, מים כמה שנכנס.... מי יכול לבשל כך? היא היתה אלופה
 
למעלה