אז.. זה הסיפור שלי

bittersweetend

New member
אז.. זה הסיפור שלי

אני מניחה שאתם רגילים לקרוא כאן פוסטים ארוכים, אבל אני מודה באמת לכל מי שמגיב/קורא את ההודעה הזו.
אני והבן זוג שלי ביחד 5 שנים. אהבה באמת גדולה שקשה לתאר במילים. אנחנו המערכות יחסים הרציניות הראשונות אחד של השניה.
עקב אילוצים, כרגע אנחנו גרים במרחק פיזי גדול ומתראים פעם בשבועיים לערך, דבר הקשה כלשעצמו. ההתמודדות היא לא קלה ויום יומית.

לאחרונה (ולא רק בעקבות המרחק) נוצרים חיכוכים רבים. החל בתהיות לגבי העתיד, ועד ל"האם זה מה שבאמת אני רוצה להמשך".
מחשבה על מגורים משותפים לא באה בחשבון, בגלל חוסר מוכנות של הבן זוג.

לאחרונה הכרתי בחור מדהים, לגמרי במקרה, אשר בדיוק נפרד מחברתו אחרי 4.5 שנים. הקשר הפך להיות אינטינסיבי, יום יומי, אפלטוני לחלוטין.
כשהקשיים עם הבן זוג החלו להערם, מצאתי את עצמי מתנחמת בבחור שהכרתי. ההחלטה על פרידה מהבן זוג לחלוטין עברה בראש, אבל הקושי הנפשי לאבד אותו היה גדול מידיי.
אז... מצאתי את עצמי נמצאת עם הבן זוג שלי, מנסה לתקן, בעוד שבמקביל אני מפתחת מערכת יחסים חדשה עם הבחור החדש. נקשרנו אחד לשניה מאוד, והעתיד נראה ורוד. אנחנו מכירים חצי שנה.
אני לא יכולה להגיד שראיתי אותו בתור הריבאונד שלי, כי באמת שפתחתי אליו משהו אמיתי. נפגשנו כמה פעמים אחרי שאמרתי לבן זוג שלי שזה נגמר, ההתחלה הייתה מאוד קשה (כי הזוגיות החדשה התפתחה בצל הפרידות)
וההתמודדות הפכה להיות קשה. האהבה האמיתית עדיין נמצאת אצל האקס. באחת הפעמים שהייתי אצל הבחור החדש, עלו טענות שהכל מצידי היה משחק בו ושלא באמת רציתי אותו, בגלל האון אנד אוף עם האקס שלי.
מכאן והלאה הכל הדרדר. 1542הספקתי לחזור לאקס שלי, ולשרוף את הקשר עם אותו בחור.

אבל למרות הכל, אני מרגישה שזו טעות. שהייתי צריכה לתת הזדמנות למשהו חדש. הבחור לא מעוניין לשמוע ממני, לא משנה כמה ניסיתי להסביר. התמונה שצוירה היא שאני נטו משחקת בו, מה שפשוט לא נכון- אני מבולבלת.

מה אתם הייתם עושים? ממשיכים הלאה מאותו בחור שפתחתם אליו משהו אמיתי? מנסים לתקן עם הבן זוג שאהב אתכם כ"כ הרבה שנים? אני קרועה, מבולבלת, ובעיקר עם חששות גדולים...

TakeNo2

New member
מתחיל מזה שלנהל קשר "מרחוק" על בסיס פגישות

של פעם בשבועיים, זה לא בדיוק המתכון הבטוח להצלחה זוגית, בלשון המעטה.
אני לא לגמרי מבין מה את מתלבטת כעת. את עם בחור שאת אוהבת? אז נסי
לתקן. קיצור מרחק ומגורים משותפים יהיו אחלה התחלה. ובהחלט הגיע הזמן
לכך אחרי 5 שנים.. לא אוהבת? תמשיכי הלאה.

אני יכול להבין את הבחור ה"חדש". למרות שההתחלה בינכם היתה קסם, בליבו
נטועה גם התחושה והחשש שיום אחד תעשי לו אותו הדבר, ותיקשרי לבחור אחר
תוך כדי הקשר שלכם.

bittersweetend

New member
תודה על התגובה.

אבל לפעמים אהבה זה לא מספיק. יש לפעמים דברים שמצטברים עם הזמן והשאלה של "האם אתה רוצה את זה באמת לכל החיים?" עולה לעיתים קרובות. מה גם שהוא הראשון שלי, ככה שלא חוויתי יותר מידיי מערכות יחסים בחיי.

ולגבי הבחור ה"חדש", לא נקשרתי לבחור אחר בזמן שהייתי איתו, יצאתי ממערכת יחסים ארוכה ואוהבת. הטיימינג של ההכרות היה פשוט גרוע.

TakeNo2

New member
תשאלי את עצמך טוב

האם את באמת אוהבת אותו, או שפשוט התרגלת, נוח לך, הוא המשען הבטוח,
נקודת העוגן, הרגיל והמוכר. בעיקר על רקע העבודה שהוא הראשון שלך,
כך שהנסיון וכושר השיפוט שלך, לוקים בחסר.

אחרי שתהיי סגורה על התשובה, תפעלי בהתאם.
אם את באמת באמת אוהבת אותו ומדמיינת את החיים שלכם יחד, תשקיעי
בלתקן מה שצריך.

bittersweetend

New member
זה פשוט מבלבל.

קשה לי להגיב על מה שכתבת כי אני פשוט לא יודעת. הוא גבר מדהים, שאני מאוד אוהבת ומעריכה. כל מפגש איתו בשבילי זה כמו בפעם הראשונה (ואני לא מקצינה כלל). אבל כשהבחור ה"חדש" הופיע, הבנתי שאולי אני צריכה לנסות עוד דברים, שאולי הפחד הזה של הלאבד מונע ממני מלתת לו ללכת.

הלוואי שהייתי יכולה לתת לך את התשובות להכל.

ושוב, תודה על ההתייחסות.

TakeNo2

New member
אם הבחור ה"חדש"

ריגש אותך, ולא רק ברמה של פלירט רגעי אלא ממש עד כדי פרידה ונסיון איתו,
אז כנראה שלמרות הכל, ישנן בעיות מהותיות עם ה"ישן".

אהבה ראשונה שתופסת לקשר רציני ראשון, היא מאוד בעייתית בהקשר הזה.
עצם הידיעה שאם באמת זה זה, אנחנו הולכים להתחתן איתו\ה, וזו כביכול
האהבה היחידה שנחווה בחיינו, מלחיצה, ובצדק.

את מתארת תחושות דומות. תחושות של "אני אוהבת(?) את הנוכחי, אבל ממש
סקרנית לגבי קשרים חדשים". אם זה מקור העניין, זה לא הולך לחלוף לך, אלא
רק להתעצם.

קטונתי מלייעץ, וחסרים הרבה פרטים, אבל כמו שאמרתי בהודעה הקודמת,
את צריכה לעשות חושבים טוב עם עצמך, ולבדוק כמה את באמת אוהבת,
וכמה מתוך זה את פשוט רגילה, או מפחדת לאבד את המוכר והרגיל.

bittersweetend

New member
הוא ריגש אותי גם כי...

הוא היה הבן אדם הראשון שהרשתי לעצמי להתקרב אליו נפשית ופיזית בקטע רומנטי אחרי כ"כ הרבה זמן. אנחנו מדברים כאן על 5 שנים שלמות אנטנסיביות עם בן אדם 1.

אתה צודק בכל מילה שלך. יש בעיות מהותיות עם ה"ישן", שכנראה קצת קשה לי להתמודד עמן כרגע. חלק מזה נובע מהעובדה של לא לחוות יותר משהו חדש- שהיא קשה לי מאוד כרגע.

בלב כמעט שלם אני חושבת שאם הבחור ה"חדש" היה מקבל אותי בכל זאת, עם כל מה שאני מרגישה וחווה, כנראה שהייתי נפרדת מהנוכחי ומנסה לעבור הלאה.

אהבה אמיתית

נמצאת בהרבה מקומות ויכולה להתפתח עם הרבה אנשים.
נשמע לי שאת צריכה להיות לבד תקופה.
לא בקשר עם האקס הרחוק שמיצה את עצמו ומכיל כנראה הרבה מאוד תלות ריגשית. ולא בקשר החדש, שתכלס לא קיים כי הרסת כל טיפת אמון וביטחון שהיה שם.

תיזכרי קצת איך זה להיות לבד. בלי להיות משוייכת למישהו, בלי פשרות, בלי הקריזות והגחמות של מישהו אחר. תראי שוב מי את- כמו איזה תהליך של ניקוי.
וכשתחליטי שבא לך להכיר מישהו חדש זה יהיה הרבה יותר פשוט ובלי כל הבלבלת הזו שאת נמצאת בה.

אייבורי

New member
מבולבלים ? גם אנחנו

אומר מריוס (מנהל זוגיות במשבר) כי אנשים שופטים את הזולת על פי המעשים ואת עצמם על פי הכוונות.

ככה גם את, הכוונות שלך טובות ולכן את מוותרת לעצמך
אבל המעשים שלך מכוערים.

צודק הבחור שמסרב לדבר איתך.
ואני מציע, שתפרדי משניהם, קחי תקופת פסק זמן
(תעמדי בפינה)
ותחשבי על הההתנהגות שלך.

bittersweetend

New member
לפי צורת ההתבטאות שלך בפורום

אני מניחה שהמשפט הזה מדבר גם אלייך. הכוונה שלך לענות היא טובה,
אבל הצורה שבה אתה עושה את זה היא מכוערת.

אז נראה לי שמישהו אחר צריך לעמוד בפינה ;)

אייבורי

New member
מתחמקת

אז סובבת את העניין ועכשיו את מרוצה

ועדיין התנהגת בצורה מכוערת לשני אנשים שאת כביכול אוהבת.

אני מציע שבמקום להיות מתחכמת, תהיי קצת יותר בן אדם.

[אני מבין שבעולם שבו הפוליטקלי קורקט הרג כל אמירה, דעה ברורה נחשבת מכוערת, יש לנו חילוקי דעות בנוגע לכיעור האנושי]

bittersweetend

New member
אהבה היא לא מדע מדוייק,

ובטח שלא רגשות שאדם יכול לחוות בחייו.
אני לא חושבת שהדעה שלך לא הייתה במקום, אלא להפך. אתה אומר לאנשים בפנים את האמת הכואבת. פשוט יש דרך לומר כל דבר, גם הדבר הקשה ביותר.

תאמין לי שכל אחד בסופו של יום עושה את החשבון נפש שלו עם עצמו, במידה ויש בו טיפה של חמלה אנושית (מה שכנראה יש לכמעט לכל אדם נורמטיבי).

לעיתים החיים מביאים אותנו למצבים מורכבים ולא מוכרים, וזה מה שהופך אותם למיוחדים כ"כ. במידה והחיים שלנו היו מונוטונים ו"מתוכנתים" כמו שאתה מצפה מהם להיות, כנראה שלא היה קורה כלום בעולם הזה.

אייבורי

New member
מהלך שיכור

אין לי ספק שלא התכוונת לרע, רוב האנשים לא מתכוונים
אבל הם כל פעם עושים צעד קטן (ימינה או שמאלה) ואז מבלי לשים לב.
יום אחד הם מסתכלים על מהלך השיכור והמומים
"איך הגענו עד הלום"

יש לך הזדמנות טובה לעשות חשבון נפש
לא על הכוונות שלך, אלא על המעשים שלך.
אני באמת חושב שאת לא אוהבת אף אחד מהבחורים
כי אם היית אוהבת אותם ממש, השני לא היה מתקיים.

קחי זמן לעצמך, בלי הבחורים שכלכך נעימים לאגו שלך
ותשפרי עמדות אישיות.

אייבורי

New member

אל תדאגי, אחרי שני הבחורים, יבוא אחד חדש
שגם ירגש וגם יסעיר
(וגם תרגישי נורא שווה איתו)

בניגוד לתאוריית

המכסה והסיר -

לא רק שאפשר למצוא חיבור ולאהוב מספר אנשים במהלך החיים,
אלא שאנחנו גם משתנים וגדלים, והצרכים שלנו בזוגיות משתנים יחד איתנו...

היית בזוגיות לא קצרה שנראה שהגיע סופה, ניסית להתחיל משהו חדש ממקום של בלבול ואיזשהו צורך,
תקחי את הטוב משתי החוויות האלה - ותמשיכי הלאה.

באמת שיש הרבה דגים בים, ולא יקרה כלום אם תהיי לבד חודש-חודשיים.

שלום

צריך להתאים כל קשר שלנו לאופי האהבה והרגשות שבו. ככל שהאהבה חזקה, נקרב את הקשר. אהבה נוצרת מהתאמה והיא מורכבת מגורמים שונים. אפשר להיות בסוגים שונים של קשרים, עם זה בידידות ועם זה בחברות. מוסרית ורגשית אסור לבגוד בבן-זוג, אבל ידידות מותרת תמיד. השתדלי לשמור על הקשרים הטובים שלך, ואולי בעתיד כשתכירי יותר טוב את האנשים תרצי לשנות את הקשרים.

למעלה