אז זה קרה -- הקינואה הצליחה להשתחל אלי הביתה

ladybug6

New member
אז זה קרה -- הקינואה הצליחה להשתחל אלי הביתה

אחרי משהו כמו 8 שנים שלא נגעתי בה, לא בבית ולא בחוץ, בלי שום סיבה מיוחדת מלבד רתיעה בלתי מוסברת, ודווקא כשהיא נמכרת במחיר מופקע - היא הצליחה להכנס לי לעגלת הקניות... לפני כשנה או יותר היתה אחת שגם הצליחה להשתחל אלי הביתה אבל לא זכתה לראות אור יום ואחרי יותר משנה נזרקה לפח אחרי שהפכה לקולוניית חרקים מפוארת.
אז הפעם אני נחושה לעשות את הצעד הבא ולפתוח את האריזה.. ואולי אפילו לבשל כמה גרגרים.
אני רק מתלבטת אם לבשל אותה כמו פסטה ולסנן ואז לצרף לה ירקות חיים או מבושלים, או לבשל אותה כתבשיל בדומה לאורז ביחד עם הירקות והתיבול. והאם לשטוף אותה לפני או לא?
אני יודעת שהיו פה המון המלצות אבל אני לא יודעת מה יותר טעים :( וזה חשוב שהדייט הראשון שלנו יהיה מוצלח, כי גם ככה יש לי ספקות באשר למערכת היחסים הזו.
מה שכן, אני די רגישה לטעמי לוואי, אז מעדיפה המלצות לשיטה שתטשטש אותו (וזכור לי שיש לה טעם לוואי שכזה, למשוקצת הזו).

תודה!
 
אני בעד

לשטוף היטב, במסננת, להשרות מעט במי ברז, לשטוף שוב, להרתיח במים עם מעט מלח לשטוף שוב ואז להשתמש.
אפשר להמשיך לבשל כמו אורז עם ירקות, אפשר להמשיך לבשל במים עם מלח וזרעי כמון ואחר כך לשטוף ולהשתמש לסלט ים הרבה ירוקים קצוצים, בצל, חמוציות/צימוקים קטנטנים, ורוטב עשיר בטעמים.
 

ימימה

New member
לטעמי הכי טוב לבשל

ואז להוסיף ירקות מוקפצים עם הרבה טעם ותיבול - אני לרוב שמה תערובת של בצל גזר מגורד ופטריות מטוגנים, או כמו בסלט טבולה עם הרבה פטרוזיליה ורימון אם יש. ובכללי - האדומה הרבה יותר מוצלחת מהלבנה לטעמי.
 

vegetalien

New member


לא שאנוכי יכול להציע מתכון, אבל היי! ח"ח על המוכנות להתגבר על עוד שלד!

זה ממש טעים (ואני אומר את זה בתור אחד שלא סבל את זה בפעם הראשונה), רק חבל שצריך לשבור תכנית חסכון בשביל לקנות את זה בימינו.


את יודעת מה יהיה השלב הבא!
 

loona moon

New member
גם אני לא מהחובבים...

מעדיפה לאכול את הקינואה המבושלת כשהיא מעורבבת עם סלט ירקות עשיר מטובל היטב בלימון שמן זית מלח פלפל ועשבי תיבול שאוהבת (פטרוזיליה/כוסברה.. מה שיש). הטעם של הסלט הנפלא דומיננטי והקינואה מבחינתה מוסיפה את מרקמה הפיצפוצי.. ואת הדברים הטובים שהיא מכילה.. כך מרוויחים מכל הכיוונים...


בכל מקרה לשטוף היטב לפני בישול.
 

Lim3

New member
קראתי פעם ואני עושה כך תמיד

אני שמה את הקינואה במסננת ואת זה בקערה עם מים ואז משפשפת את הגרגרים על דפנות המסננת. שופכת ושוב ככה עוד פעמיים.
על הגרגרים יש שכבה מרירה. אם עושים כך ומשרים עוד כחצי שעה בסוף ומסננים, זה מוציא את המרירות ויותר נחמד ככה לאכול.
תנסי.. מה יכול להיות?
 
למעלה