אז חוק המסתננים החדש

ThE uVa

New member
אז חוק המסתננים החדש

סתם תוהה לעצמי מה דעתכן על זה?

Maldini Girl

New member
עצוב

מבינה את הבעייתיות שיש במסתננים ומסכימה שצריך למצוא פיתרון. אבל אויבי מדינה? בסופו של דבר אנחנו מדברים פה על אנשים- שברובם- נמלטו מרצח עם. קצת רגישות, דווקא אנחנו צריכים להבין את המצב.

svety

New member

עקרונית-אין לי בעיה איתו

קצת קשה לי עם העניין שהמסתננים יוכרו כ"אויבי מדינה" כי לטעמי זה מוגזם. אבל אני כן חושבת שהם צריכים להיות מגורשים. אני חושבת שישראל התייפיפה עם כל הנושא הזה, יעני הומאנית... נשבעת שכבר מגעיל להכנס לאילת מרוב מה שהולך שם. במדינות אחרות יורים בהם, מתעללים בהם, הורגים אותם באיטיות וכו'-רק בישראל החליטו שזה בסדר שהם יהיו פה. לדעתי זה לא נכון שהם יהיו פה, וההתעסקות בחקיקה בנושא דיי מיותרת-לדעתי הם פשוט צריכים להיות מגורשים-ובכלל, מה נסגר עם הגבול...עצוב שנוצר מצב שכל כך הרבה מצליחים להסתנן.

Maldini Girl

New member
וזה בסדר שבמדינות אחרות יורים בהם, הורגים

אותם באיטיות? אני רוצה לספר לך סיפור. בשנת 1939 יצאה אוניה בשם סנט לואיס ובה 900 ומשהו פליטים יהודים מגרמניה לכיוון חופי קובה (אאל"ט, או מדינה אחרת במרכז אמריקה) האוניה הגיעה לקובה ושם, אע"פ שהמדינה נתנה מראש את הסכמתה- לא נתנו לפליטים להיכנס. רב החובל פנה לכיוון חופי ארה"ב שם ביקש להכניס את הפליטים, תמורת סכומי כסף. גם בארה"ב סירבו. בסופו של דבר נאלצה האונייה להסתובב חזרה, ובאירופה "הועילו בטובן" מדינות כמו צרפת, הולנד וכדומה לקבל את הפליטים (שברור לכולנו מה היה סופם.) כמעט 40 שנה אח"כ, סביבות 1977, מלחמת ויאטנם. אוניה של פליטים עוזבת את חופי ויאטנם בחיפוש אחרי מחסה. כשאף מדינה לא מסכימה לקבל אותם. האונייה פשוט מסתובבת בים, כשבגין, ראש הממשלה דאז, אומר שהוא לא מסכים שזו תהיה סנט לואיס 2, ומקבלים את הפליטים האלה בישראל. הם הופכים פה לאזרחים לכל דבר, משתלבים בחברה, ואגב, בן של אחד מאותם פליטים הוא היום קצין בצה"ל. אני רוצה שנתייחס דווקא לסיפור השני ולא לראשון. זה שבכל העולם הורגים פליטים זה מחריד, ואני לא מבינה אין מישהו יכול לחשוב שזה בסדר. אבל בגין אמר שדווקא אנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו לעשות את זה. דווקא העם היהודי, שיודע מה זה כשאתה בורח מרצח עם ואף מעצמה לא רוצה לקבל אותך, לא יכול להרשות לדבר כזה לקרות. אם מקומם של הפליטים האלה בישראל? כנראה שלא. יש במדינה הזו מספיק בעיות גם ככה.ויחסית לכמות האנשים שיש פה, אנחנו לא יכולים להמשיך לאכלס כמות כזו של פליטים. אם צריך למצוא פיתרון? בוודאי. אם בינתיים אנחנו צריכים להרוג אותם (איך זה שנתנהג כמו המצרים יעזור לנו במשהו?), לגרש אותם ולשלוח אותם להירצח? איכשהו אני מרגישה שבתור בני אדם אין לנו זכות לעשות את זה.

לא, זה לא בסדר

וזה גם לא בסדר שהם פולשים לפה-וכן, צריך למצוא לזה פתרון. הם לא חוקיים פה. וואלה, המדינה לא צריכה לדאוג לגורלם, יש לה מספיק אנשים "משלה" לדאוג לגורלם והיא גם בזה לא מי יודע מה...אנחנו מדינה קטנה סך הכל ומספיק להתייפיף ולהתמם על נושאי ההומאניות שצריכה להיות בה. גם בצ'צ'נים טבחו - זה הפך אותם להומאנים? (רמז: ממש לא). ברגע שהפליטים יבינו שאין להם מקום פה, אני לא חושבת שהם יבואו. וואלה, אם יש שוהה בלתי חוקי בארה"ב, הוא מגורש ולא מעניין אף אחד מה קורה לו ומה עולה בגורלו-ואני חושבת שזה נכון לעשות. אי אפשר לדאוג לכל פרט ופרט על הפלנטה הזו-ובטח ובטח שאין לנו את האמצעים האלו ובטח ובטח שאני לא מעוניינת שכספי המיסים שלי ושל המשפחה והחברים שלי ילכו על זה. אם היינו מדינה עשירה-הייתי אומרת לך, וואלה-תפאדל מדינת ישראל, תשקמי אותם, תעסיקי אותם בלה בלה בלה-אבל אנחנו ממש לא שם. קודם כל שידאגו לעניים במדינה, למחוסרי הבתים, לנכים, לזקים לניצולי השואה...ורק אז אני אוכל להגיד שמדינת ישראל מתנהגת בצורה הומאנית לאזרחיה על פי חוק, ואח"כ נשמח לסייע לאחרים.

ThE uVa

New member
אז בעינייך

כשמדינות סרבו לקבל יהודים שברחו מהשואה, זה גם הגיוני ובסדר? גם אז לכל המדינות האלה היו הרבה בעיות, זו הייתה מלחמת עולם כזכור לך, והעוני היה נוראי וכל הכסף הלך למלחמה ולאף אחד לא היה תקציב כדי להתמודד עם כמויות הפליטים שברחו מהנאצים. אז את חושבת שזה בסדר? כי זה בהחלט עוקב אחרי ההגיון שאת משתמשת בו. וגם חשוב לי לציין שאין דבר כזה אנשים "לא חוקיים" והשפה הזו היא הזויה בעיניי. מה זה משנה אם הם נולדו פה או שם, כשבנאדם נמצא במצוקה זה לא משנה איפה הוא נולד. איך אפשר להתייחס בכזו אפאתיות לאנשים שבורחים מרצח עם? כאילו מה הם אמורים לעשות? לתת לעצמם ולילדים שלהם להרצח בגלל שלמדינת ישראל יש משהו יותר טוב לעשות ברגע זה?

Maldini Girl

New member
זה שאת מדגישה ו/או כותבת בצורה עוקצנית

לא הופך את זה לנכון.. את אומרת שזה לא בסדר שהם פולשים לפה, אבל דוגרי- מה את מצפה שיעשו? אני אדגיש שוב- האנשים האלה בורחים מרצח עם!!!! את רוצה את הנתונים האמיתיים (אלו שלא מגלים לך?) ישראל חתומה על האמנה לקבלת פליטים, מה שאומר שבכל שנה היא מקבלת סכום כסף מאד מכובד שאמור להיות מנוצל לטובת אותם פליטים, כדי שהמדינה תוכל להתמודד איתם. בפועל, נוח לנו יותר להגיד "הם פליטים לא חוקיים" (אין ספק שזה נכון, אבל זה לא קשור) ואז לא להשקיע בהם את הכסף שנותנים לנו כדי להשקיע בהם ולהשתמש בו לדברים אחרים. ואני שוב חוזרת לשאלה- זה שבמדינות אחרות עושים דברים מכוערים מבחינה מוסרית- האם זו לגיטימציה גם לנו להיות כאלה, או שאולי דווקא נוכיח עליונות מוסרית ונגיד "למרות שכל העולם מתנהג בצורה לא מוסרית, אנחנו לא ניפול לפח הזה"? כמו שכתבו לך- לכל מדינה יש צרות (אולי חוץ מלניו זילנד ואוסטרליה, למרות שלהן יש את החור באוזון על הראש. תרתי משמע.) אז אף מדינה לא צריכה להציל מרצח עם? אז פשוט נשב בשקט וניתן לזה לקרות? ניתן לרצח להימשך? נחזיר אנשים למדינה שלהם שבה טובחים בהם? אני חושבת שאין לנו רשות בתור בני אדם (עזבי יהודים שעברו רצח עם, סבבה? בתור בני אדם) לעשות כזה דבר. לכל מדינה יש צרות, אי אפשר להגיד לאנשים האלו "לכו לעזאזל".

לא כתבתי בצורה עוקצנית

ואני לא אומרת שזה הופך את זה לנכון. זוהי דעתי, וזוהי דעתך. אנחנו לא חייבות להסכים. שוב, גם אני יכולה להציג הוכחות/דוגמאות נגד-וזה עדיין לא ישנה את הדעה שלך (בדיוק כמו שזה לא ישנה את שלי). ולא, זה שבמדינות אחרות פועלים בצורה מסויימת לא אומר בהכרח שאנו צריכים להתנהג כך, אבל לגיטימציה? לדעתי זה כן נותן. אפשר להווכח אם זה צודק או לא כמובן, אבל שוב-זוהי דעתי. שוב-אם המדינה יכלה להתמודד עם זה-מעולה. אבל היא לא, וזה רק מביא עוד יותר צרות, אבל להגיד ש"הצלנו אותם מרצח עם" ובפועל הם אף אחד פה-לא נותן פתרון לשום דבר. כי בינתיים הפשע עולה (מניחה שחלק מהעניין זה החוסר מעש), אין להם איפה לגור, אין להם איפה לעבוד וכו' וכו'. אז להצהיר ש"הצלנו אותם מרצח" זה יפה, אבל עכשיו מה? אם היינו יכולים להצילם ולסייע להם-סבבה, אבל אנחנו פשוט לא יכולים. אגב-אותה אוסטרליה ביקשה להעביר אליה פליטים מפה שיהיו אצלם ככוח עבודה...אז אחלה-אם היא יכולה לקלוט את חלקם ובאמת לסייע להם (וגם להשתמש בהם לתועלתה)-מעולה. בישראל זה לא המצב.

אני לא רוצה לחזור על דברי אחרות אבל

עש לפני בוע חבר שלי שירת בבסיס מאוד מאוד דרומי, ומדי שמירה היו מגיעים לפתח הבסיס אנשים מסודן, מאריתריאה וכו', במצבים שאת באמת לא רוצה לשמוע עליהם. פצועים וחולים, בתת תזונה, נשים שמישהו מחזיק אותן בידיים כי האונס שהן עברו היה כל כך אלים שהן לא יכולות ללכת. תינוקות, ילדים. וזה עוד בלי המצבים הנפשיים, הכלכליים וכל זה, כן? רק מה שאפשר לראות בעין. ברור לי שאת לא אדם אכזרי שחושב שמה שעבר על האנשים האלה הוא סבבה, אבל פליט הוא לא שב"ח. פליט הוא אדם שברח מסכנת חיים ממשית. אני רוצה לחיות בעולם שבו אני יודעת שאם יום אחד במדינה שלי יקרה משהו כל כך מטורף שיאלץ אותי לנוס על נפשי, מדינה אחרת תסייע לי. ותמיד יהיו בעיות, לכל מדינה. בטחוניות, כלכליות, וואטאבר. אבל אנחנו בני אדם וצריך לדעת קצת להצטופף. מלבד זה, אני לא יודעת עדיין להציע תוכנית לפתרון ארוך טווח- אבל בעיניי אי אפשר להתווכח עם זה שלכלוא אדם שברח כדי להציל את חייו(בלי משפט!) למאסר עולם, ולשפוט את כל מי שיסייע לו (הגשת לו ארוחה- צפי לצו בית משפט) זה מעשה הזוי ומכוער.

נכון-אני מסכימה עם דברייך.

ועדיין...כמו שאמרת, להגיש לו ארוחה ואז לכלוא אותו..זה לא הפתרון, וכאשר אין פתרון (כמו שקורה עד עכשיו) אותם אנשים נזרקים לרחובות...ועתידם ידוע מראש (ולא לטובת אותה מדינה שניסתה לעזור להם).

The Blue Fairy

New member
נורא קשה לי עם החוקים בארץ לאחרונה

אני מרכישה שהמדינה מאבדת שליטה, בכמה וכמה תחומים, ובגלל זה חוקים הזויים עוברים פה

Mooa-Numi

New member
חוקים הזויים?

ישראל ביתנו הבטיחה שתחוקק את אותם החוקים במצע בחירות שלה. סוף סוף מפלגה שמקיימת את ההבטחות שלה! מה שהזוי שהיא קיבלה כ"כ הרבה מנדטים. שזה גם לא ממש מופרך בהתחשב בעובדה שהגזענות לגיטימית מאי פעם. מה שהזוי שאנשים יצאו לרחובות בקיץ כי הם הבינו שהמדינה מזיינת את כולם בתחת ולא רק אותם ואז הגיע החורף והיה להם קר אז הם שכחו וימשיכו להצביע לליכוד ולקדימה. זה הזוי! (הו, דמגוגיה, את אהובתי..)

למעלה