וזה בסדר שבמדינות אחרות יורים בהם, הורגים
אותם באיטיות? אני רוצה לספר לך סיפור. בשנת 1939 יצאה אוניה בשם סנט לואיס ובה 900 ומשהו פליטים יהודים מגרמניה לכיוון חופי קובה (אאל"ט, או מדינה אחרת במרכז אמריקה) האוניה הגיעה לקובה ושם, אע"פ שהמדינה נתנה מראש את הסכמתה- לא נתנו לפליטים להיכנס. רב החובל פנה לכיוון חופי ארה"ב שם ביקש להכניס את הפליטים, תמורת סכומי כסף. גם בארה"ב סירבו. בסופו של דבר נאלצה האונייה להסתובב חזרה, ובאירופה "הועילו בטובן" מדינות כמו צרפת, הולנד וכדומה לקבל את הפליטים (שברור לכולנו מה היה סופם.) כמעט 40 שנה אח"כ, סביבות 1977, מלחמת ויאטנם. אוניה של פליטים עוזבת את חופי ויאטנם בחיפוש אחרי מחסה. כשאף מדינה לא מסכימה לקבל אותם. האונייה פשוט מסתובבת בים, כשבגין, ראש הממשלה דאז, אומר שהוא לא מסכים שזו תהיה סנט לואיס 2, ומקבלים את הפליטים האלה בישראל. הם הופכים פה לאזרחים לכל דבר, משתלבים בחברה, ואגב, בן של אחד מאותם פליטים הוא היום קצין בצה"ל. אני רוצה שנתייחס דווקא לסיפור השני ולא לראשון. זה שבכל העולם הורגים פליטים זה מחריד, ואני לא מבינה אין מישהו יכול לחשוב שזה בסדר. אבל בגין אמר שדווקא אנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו לעשות את זה. דווקא העם היהודי, שיודע מה זה כשאתה בורח מרצח עם ואף מעצמה לא רוצה לקבל אותך, לא יכול להרשות לדבר כזה לקרות. אם מקומם של הפליטים האלה בישראל? כנראה שלא. יש במדינה הזו מספיק בעיות גם ככה.ויחסית לכמות האנשים שיש פה, אנחנו לא יכולים להמשיך לאכלס כמות כזו של פליטים. אם צריך למצוא פיתרון? בוודאי. אם בינתיים אנחנו צריכים להרוג אותם (איך זה שנתנהג כמו המצרים יעזור לנו במשהו?), לגרש אותם ולשלוח אותם להירצח? איכשהו אני מרגישה שבתור בני אדם אין לנו זכות לעשות את זה.