אז חזרתי מפולין (1.4)

giraffeeeee

New member
אז חזרתי מפולין (1.4)

ובכן נחתתי בארץ לפני 17 ימים ואני בקושי מדברת על המסע, אם בכלל אני מספרת על הצחוקים של המשלחת ולא יותר. ביום שלישי האחרון נפגשנו חברי המשלחת למפגש מסכם עם המדריכים, כמובן שיש עוד מפגש בו ישתתפו גם ההורים, ובו נקרין סרט שילד אחד מהמשלחת ואני צילמנו, צמצמנו שמונה ימים לרבע שעה גג עשרים דקות. המחנכת שלי סיפרה לנו שביומיים הראשונים שלנו בארץ אחרי המסע, הורים רבים שלחו לה מיילים שהם מודאגים כי לא דיברנו ולא שיתפנו במה שחווינו. המדריך ביקש מאיתנו לספר איך תיארנו בפני משפחה וחברים את המסע, כולנו תיארנו באופנים שונים וכולנו אמרנו שדי קשה למצוא את המילים המדוייקות שמתארות בדיוק את מה שחווינו שם, אני מצאתי שלוש מילים שמתארות את המסע שלי, אם כי לא מתארות במידה מספקת, "היה מדהים, חזק וכייף." ובכן, מה כייף במסע לפולין? מסע במחנות השמדה?. כן זהו מסע במחנות השמדה ותמיד בתוך המחנות יש אוירה של עצב ובכי, ושקט, כל המשלחת הייתה בדממה, אך ברגע שעלינו אל האוטובוסים והשתחררנו קצת, פתחנו בשירה בציבור, כמובן בשירי ארץ ישראל כמו שלמה ארצי ושלום חנוך. וראינו את סרטי השואה הרבים שהקרינו לנו בטלוויזיה, היינו כל כך שקועים ב"בריחה מסוביבור" שפשוט סיימנו לראות את הסרט במחיאות כפיים נלהבות של כל האוטובוס. וצחקנו יחד, והיינו הכי מגובשים שאפשר ותמכנו אחד בשני ברגעים הקשים ביותר שהיו לנו בתוך המחנות ונהננו מהטיולים בערים, מהיופי של פולין ונדהמנו מהגודל של היונים. "ראיתם את היונים?" "זה לא יונים זה גונדזילההה". בסופו של המפגש המסכם הגענו למסקנה ביחד עם המדריך שצריך להיות שם כדי להבין. חזרנו לארץ מורעבים, כי האוכל הכשר לא היה לטעמנו כלל, "ואם אני לא אוכלת דגים?" שאלתי את הדיילת באנגלית, "אז אל תאכלי כלום כי זה מה שיש לי לתת לכם." וחזרנו עייפים, יצאתי מהקניון בוורשה כשאני בוכה כמו ילדה קטנה למחנכת שלי שאני רוצה גלידה. וחזרנו חולים, חצי מהמשלחת חזרה עם שפעת/סינוסיטיס/דלקת בגרון. וכמובן שחזרנו מרוצים. תמונות -

giraffeeeee

New member
איך שחכתי

ביום שישי 28.3 נפגשנו עם נוער פולני בלומז'ה, נסענו איתם לנקות בית קברות יהודי מתקופת השואה בעיר, לבית הכנסת בטיקוצ'ין וליער לופוחובה, וגם היינו בטלוויזיה הפולנית ובעיתון של לומז'ה.

Efrat K

New member
ראיתי את הקליפ עם הטלוויזיה הפולנית

כל יומיים בערך אני עושה חיפוש ביוטוב על המילה "פולין" ורואה מה הוסיפו שם לאחרונה. דווקא נראה לי שהיה לכם מאוד מעניין,במיוחד במפגש עם הנוער הפולני שזה משהו שאנחנו לא עושים ונראה לי שרוב המשלחות לא עושות. האמת היא שאצלי ישר שהגעתי ונחתנו התחלתי לספר לכל בן אדם שפגשתי מה היה בפולין,כשראינו את כל הכיתה בנתב"ג התחלתי להראות תמונות מהמצלמה ושלחתי SMSים באופן תמידי לאנשים מסויימים במהלך המסע. עד היום אני לא מפסיקה לדבר על זה,בשבת הראשונה שהייתה אחרי פולין לא הפסקתי לדבר על מה שהיה בשבת בפולין ועשיתי השוואה עם כל דבר קטן ("וואי פה יש עירוב אז לא צריך לדאוג,יש כאן לחם כשר איזה יופי,יש אוכל נורמלי השבת!,הלכנו אז 45 דקות לבית כנסת ועשינו טיול כל השבת,כמעט לא הספקנו להגיע בזמן והיינו קרובים לחילול שבת וכ'). שלא לדבר על לחשוב על זה,אין יום שאני לא נזכרת במסע הזה פשוט אין יום כזה ואני חושבת עליו בממוצע לפחות פעמיים ביום. אני חושבת שכל אחד לוקח את המסע באופן אחר וזה בסדר וזה לגיטימי,יש כאלה שמצליחים להתחבר רק אחר כך כשהם חוזרים לארץ כי זה מסע שקשה לקלוט אותו,קשה להבין ואז מיד להתחבר כי השואה היא אינה דבר מובן. בקשר ל"כיף" של המסע-אני יכולה להעיד שהיו הרבה חלקים שנהנתי מהמסע כמו למשל כשרקדנו בבתי כנסת,כששרנו ורקדנו בערב הוקרה לחסידי אומות העולם,הקריוקי באוטובוס והצחוקים שהיו בין לבין אבל להגדיר את המסע כ"כיף" זה משהו לא נכון,לפחות בעיניי. אני זוכרת שכשנסענו לנתב"ג המחנכת שלי סיפרה לי שהיא די התאכזבה מהמשלחת שהייתה בשכבה שמעלינו כי כשהן חזרו והיא שאלה אותן איך היה הן אמרו לה שהיה להן כיף,אמרתי לה שלא תדאג לי כי לי המסע הזה בטוח לא הולך להיות כיף(יצאתי 4 ימים לאחר שסבי ניצול אושוויץ נפטר). המסע הזה בילתי ניתן להגדרה,זאת פשוט חוויה עוצמתית שזוכרים אותה לעד.

giraffeeeee

New member
נכתב אחרי פולין

כמה עוד אפשר. וידייך הקטנות פתוחות לרווחה מושטות לצדדים, מדממות מעל האדמה היבשה. ודמעה אחת מלוחה זולגת על לחייך מבטך קפוא באופק הכתום ורגלייך רועדות מעייפות. משילה ק"ג אחר ק"ג כמו נחש המשיל את עורו זה כבר לא אותו הדבר ואת בוכה על ההזדמנויות שנעלמו להן. הוא מנצל כל טיפת תמימות בך עד תום עד שתאבדי את שפיותך. נופלת. לא קמה. אין בך עוד כוח להילחם עליו.

שירנות

New member
היי:)

ואוו,זה כל כך דומה למה שקרה לי... גם אני לא דיברתי על המסע בכלל,הפעם היחידה שסיפרתי קצת הייתה כשהראתי את התמונות להורים שלי ממש ביום שחזרתי ורק סיפרתי בכללי מה זה כל מקום אבל לא יותר מזה... לקח לנו המון זמן להיפתח ובאמת לדבר על זה,אם בכלל... הדיבור הוא יותר ביננו לבין עצמנו מאשר עם אנשים שלא יודעים מה זה...הם פשוט לא מבינים.. אני זוכרת שישבנו יום אחד בארומה בשביתה(נסענו לפני השביתה)וישבנו כמה אנשים מהמשלחת ומה זה שפכנו חוויות... גם יש געגוע נורא גדול לשם בטח גם אצלכם,החוויה הזאת עושה משו לאנשים ששום מקום לא עושה... בקשר לכיף,אני חושבת שרוב האנשים מתארים את המסע עם המילה הזאת,לפני שיצאנו היה לנו ויכוח על זה עם המרכזת שלנו...היא אמרה לנו שזה לא הגיוני שנתאר כזה מסע כבד וחשוב במילה כזאת-"כיף",האוצר מילים שלנו מאוד קטן והשפה שלנו כל כך דלה אם זה המילה היחידה שאנחנו מוצאים-זה היא אמרה...אני חושבת שבסוף אחרי המסע היא הבינה שאין כל כך מילים לתאר את זה החוויה הזאת מלבד כיף,אין מילה שמכילה את כל מה שחווים שם,גם כיף לא מכילה,אבל משום מה זאת המילה הראשונה שרוב אנשים אומרים כששואלים אותם איך היה... גם אנחנו עשינו סרט,יותר נכון אני וחברה שלי עשינו
חחח,אבל שלנו באורך של שעה ויש בו הכל,נורא פחדנו שיצא שויתרנו על משו בגלל הזמן אבל בסוף יצא מושלם ורואים את כל המסע,לא ויתרנו על כלום....וכולם גם ממש התלהבו,הערב סיכום הזה היה אחד הערבים היותר כיפיים שהיו לי בכמה חודשים האחרונים... שמחה שחזרת מרוצה,זה חשוב:) אגב הפיק הוא אישי...ככה שאי אפשר להיכנס לראות תמונות-צריך סיסמא

giraffeeeee

New member
חח תודה.

ממש מוזר שצריך סיסמא כל פעם ששלחתי לאנשים קישורים לשם לא היה צורך בסיסמא.

שירנות

New member
לא יודעת...

זה לא נותן לי להיכנס, זה מבקש סיסמא... בכל מקרה,שמחה שהיה לך מסע מוצלח:)

למעלה