אז יצאנו מהרשימה השחורה למה כלום לא זז?

Noga Lavie

New member
הפתרון אינו יכול להמצא בארגונים זרים

- הקשיים בשימוש בשירותי ארגונים הנמצאים בצד השני של העולם הם רבים מדי, גם בתקופה בה נראה כאילו הכל יכול להעשות באמצעות האינטרנט.
- ארגון שאינו מסוגל לבדוק את מהמנות המשתמשים בשירותיו אינו ארגון שכדאי שיפעל במשהו לטובת ילדים.
- הבדלים בין התנהלויות בירוקרטיות שונות בין מדינות שונות, עלולות לגרום לארגון אמריקאי משופשף לחולל נזק באימוץ עבור מי שאינו אזרח/תושב אמריקאי (לקזחסטן הייתה דרישה מסויימת לאישרור דרכונים שאינה מקובלת על בלגיה וארגון בלגי הגיע לפתרון עבור דרכונים בלגים. הוא לא יכול היה להבטיח כיצד תהיה ההתנהלות מול דרכון שאינו דרכון בלגי. אם הם היו חסרי אחריות מספיק להמשיך את ההליך עם דרכון שאינם יודעים את הפרוצדורות המתאימות עבורו, המאמצים עלולים היו למצוא את עצמם בבעיית חוקיות של האימוץ על משהו שעד לרגע האחרון לאף אחד אין מושג שקיימת בעיה.)

יכול להיות שהחוק הקיים בעייתי, אך הוא בא לפתור בעייות אמיתיות, שלא תהיינה תחת פיקוח אם יפתחו אותו לארגונים זרים.
 

Noga Lavie

New member
לא אותו הדבר

את דיברת על ארגונים אמריקאיים שיעזרו למאמצים ישראליים לאמץ ממדינה שלישית.
פה את מדברת על איש קשר אוקאיני שמאושר על ידי אוקרינה ופונים אליו ישירות. גם בכך יש מספר בעיות, והראשית בהן היא הבעיות שגרמו מלכתחילה לחקיקת חוק האימוץ במתכונתו הנוכחית.
 

Noga Lavie

New member
ברור שהאימוץ הוא חוקי

כאשר אין מגבלות, קל מאוד לערוך אימוץ חוקי למראית עין. רק שלא תמיד הוא מבוסס על הליכים מוסריים.
זה שהאימוץ הוא חוקי באוקראינה ובארה"ב אינו אומר לי דבר, כי ארה"ב בעיני, אינה אור לגויים ואיני סומכת עליה במיוחד.

הדרך היחידה של מדינה להבטיח שלא יעשו מעשים לא-חוקיים בעיניה היא פיקוח פנים מדינתי. סמיכה על מערכות של מדינות אחרות אינה פותרת דבר. שליחה של אנשים לחפש לבד מתווכים ישרים במקום ובשפה שאינם מכירים אינה הגיונית. מדינת ישראל אולי צריכה לשנות את חוק האימוץ הנוכחי, אך פניה לארגוני אימוץ אמריקאים, או פניה פרטית של אנשים למתווכים בצורה ישירה, אינה דרך היכולה להבטיח שגם בעיות האימוץ של ישראליים תפתרנה וגם רמת החוקיות הנדרשת על ידי מדינת ישראל תתקיים.
 

Noga Lavie

New member
מדינת ישראל סומכת על העמותות שתעבודנה מול

אנשי קשר ישרים. מדינת ישראל מחוייבת לסמוך על מערכת המשפט המקומית, אך אינה יכולה מבחינה בינלאומית לבדוק האם המערכת פיקחה על עצמה במידה ראויה. זהו תפקיד העמותות, לוודא שהן אין עוברות על החוק המקומי, אחרת תהיה נתונות לסנקציות בישראל.
מדינת ישראל אינה מסוגלת ליצור רשימה של אנשי קשר ישרים במדינות זרות מבין שלל אנשי הקשר שם. התפקיד הזה ניתן לעמותות בישראל, שאותן מדינת ישראל מסוגלת לבדוק.

האם הפיקוח על העמותות נעשה בצורה המירבית?
האם החוק הוא החוק המיטבי שאפשר ליצור?
האם אפשר לשפר את המצב?
כל התשובות הן, ככל הנראה, שצריך שינוי ושיפור. למרות זאת, להעביר את ההחלטה למדינות זרות בצורה בלבדית, כשמדינת ישראל מהווה חותמת גומי בלבד, אינה הדרך.
 

Noga Lavie

New member
כשעידן העמותות החל

אף אחד לא הבין מדוע אין הן בעילות בברזיל, שקודם היה היעד המוכר ביותר לאימוצי חו"ל למי שלא היה מעורה באימוץ. ברזיל לא סגרה שעריה, פשוט אף עמותה לא הצליחה ליצור שם (או אולי נמנעה מרוב חששות) יחסי עבודה אמינים.
גם כיום, ישנן מדינות המאפשרות אימוץ אשר ללא פיקוח יש חשדות כבדים לגביו. פניה לארגונים בינלאומיים תאפשר לישראליים לאמץ משם ללא פיקוח.

סחר בילדים קיים היום בדיוק כפי שהיה קיים בעבר. חוק העמותות לא מסוגל למנוע אותו מכיוון שאין הוא מתבצע בהקשר ישראלי. חוק העמותות מונע ככל האפשר את כניסת הסחר הזה לישראל. היה טוב אם מדינת ישראל, כמדינה, הייתה עובדת על פתיחת שערים למדינות בטוחות (ברמה סבירה, כי יותר מזה קשה לדרוש) נוספות, או ליצירת ערוצים בטוחים (ברמה סבירה) במדינות חשודות, אך לא זה ולא זה מבטל את הצורך בפיקוח של מדינת ישראל על הליכי האימוץ הבינלאומי, ופיקוח זה לא יתקיים אם תתאפשר פניה לאירגוני חו"ל, עליהם מדינת ישראל מסוגלת לפקח.
 

KallaGLP

New member
להקשחת החוקים באוקראינה ורוסיה אין קשר

לשחיתות, רק לפוליטיקה.
 
הבעיה היא

שאין בדיוק דבר כזה אנשי קשר נקיים מכל רבב
כי השאלה באיזה קנה מידה שופטים.
אם למשל בארצות האחרות מקובל 'זירוז' -כלומר תשלום מופקע [בעינינו] כדי שדבר כמו הוצאת פספורט ייתבצע מהיום להיום....ואיש הקשר גובה את התשלום הזה...ואולי חלק נותן לאנשי הפספורט וחלק נותן לכיסו...
בסיכומו של דבר אם נלך בדקדקנות עם סרגל של יושר ישראלי,כאשר הנורמות הנקוטות בארצות שמהן אנחנו מביאים ילדים-שונות בתכלית- נמצא את עצמנו ללא הילדים שאנחנו משתוקקים להם!
 
אז יצאנו מהרשימה השחורה למה כלום לא זז?

בוקר טוב לכולם....

אומנם אני כבר הייתי רשומה בעבר אבל ממש לכמה ימים.

אז הבנתי שישראל הוצאה סוף סוף מהרשימה השחורה של רוסיה. מה זה אומר כרגע? אין עדיין טלפון כבר המון זמן.
ואם עכשיו אוקרינה חוזרת / חזרה לשלטון רוסיה נוכל לחזור לאמץ שם כמו בעבר או שצריך רשיונות חדשים לשם?
בעבר הכל היה שונה אוקרינה סיפה ילדים קטנים ובאופן זריז יחסית. אבל בשנת 2011 נסגרה לישראל.
כן יש לנו נסיון עם אמא רוסיה כמו לכולכם כאן אבל מישהו פה יודע בוודאות מה הולך שם.

אין ילדים זה מדהים פוטין רוצה להשאיר את כולם אצלו ברוסיה....העמותות לא מספקות אינפורמציה לדעתי הן לא יודעות דבר....
 

Noga Lavie

New member
ישנן הרבה בעיות

תארי לעצמך כמה בעיות היו אם לא היה כלל פיקוח.

לפעמים נראה לי שאנשים לא זוכרים מה היה לפני עידן העמותות, וזה מפליא אותי. אמנם לא הייתי שייכת אז באופן אישי וישיר לעולם האימוץ, אך גם ללא קשר ישיר לא נראה לי שהיה מישהו בישראל של אז שלא היה מודע לבעייתיות החוקית של אימוץ בינלאומי נטול כל פיקוח. העובדה שאז התקיים תהליך קניה ומכירה בפועל של ילדים, הטיל צל ענק אז על האימוץ, צל שעדין נופל גם עלינו. גם אז פעלו אנשים ישרים בתחום, אבל עובדה היא היו גם אנשים שראו בילדים סחורה אותה ניתן לרכוש מאנשים עניים ולמכור לאלו שהפרוטה מצוייה בכיסם תוך כדי גביית עמלה גבוהה לאין שיעור גרמה לכולם להיות חשודים. אני מתקשה לחשוב שיש מישהו דווקא מתוך עולם האימוץ, המודע לכל ההשלכות והבעיות האפשריות, שבאמת רוצה לחזור לעידן חסר הפיקוח ההוא.

ולא, הסרגל הישראלי אינו נטול פגמים, תהליך האימוץ היום אינו נטול פגמים, אך לטעון לזהות בין המצבים כאשר אחד מהם איפשר סחר בילדים ובעוד השני מונע סחר בילדים, מדהים בעיני.
 

סביון1

New member


 
הי שלום לך

אני מאד מכבדת את פורום אימוץ אבל לא הייתי יכולה לראות בו מקור לאינפורמציה בדוקה ועדכנית בעניין שלגביו את שואלת.
אי הודאות- היא לחם -חוק,כלומר רוטינה מעצבנת ,אפילו מורטת עצבים ...שהרבה מאיתנו חוו בדרך לילדנו המיוחל.
אני מציעה לך לעשות מה שאני עשיתי בזמנו- צלצלי לגברת גלית מבורך,האחראית על האימוץ הבין ארצי בשירות למען הילד בירושליים,דברי איתה או עם מזכירתה ושאלי את כל מה שאת שואלת פה.
אני מאמינה לפחות חלקית היא תדע לענות. ואולי תענה בכנות שכרגע גם היא לא יודעת עדיין...ראיתי אותה בכינוס מסויים,נראתה לי מאד נעימה,חושבת באמת ששווה לדבר איתה.

ולגבי פוטין ש"רוצה את הילדים 'שלו' ברוסיה"- כבר דובר על זה לא פעם. זאת פגיעה נרקיסיסטית למדינה ,כאשר היא מוותרת על ילדיה [גם אם מוסף כסף לאוצר המדינה,וגם אם הם יודעים שעתידם של הילדים יהיה כאן טוב יותר!!]
כדי להבין את זה- רק נסי לדמיין איזו מהומה ענקית ובלתי נרגעת היתה פורצת כאן אם מישהו היה מציע שישראל תהיה מדינה שאפשר יהיה לאמץ ממנה לחו"ל.אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה...


שנה ועשרה חודשים לקח מאז שנרשמתי לעמותה עם הרבה תקוות ועד שנחתתי בארץ עם הבן שלי.הרבה חוסר ודאות מריטות עצבים תקוות שנכזבו והפתעות לא נעימות היו שם...[הי,היו בכ"ז אנשים שאצלם זה הלך חלק יותר!] בכל אופן אני ממש מבינה לליבך. חיבוק.
 

Noga Lavie

New member
אוקראינה לא סגרה שעריה בפני ישראל

חוקי האימוץ שונו באוקראינה, כך שילדים קטנים אינם יכולים להיות מאומצים מחוץ לאוקראינה. לא לישראל, ולא למדינות אחרות. מי שמעוניין לאמץ ילדים גדולים יותר ו/או פגועים יכול עדין לאמץ שם באימוץ בינלאומי.

לא יכולה לענות על מידע לגבי רוסיה. אף אחד לא יכול. העמותות יודעות יותר מאיתנו, ועדין אין הן יודעות הרבה. זו המציאות. היא מתסכלת. היא מורטת עצבים. אך צריך לעבור דרכה בדרך לילד, ולקוות להגיע לקו הגמר שפויים. אין דרך אחרת.
 
הבנתי שהעמותות כבר לא ששות לאמץ מאוקראינה

כיוון שפחתו פחות או יותר לאפס מספר האימוצים שם, פחות משתלם לעמותות לאמץ משם ולהפעיל אנשי קשר. לנו הוסבר שמהסיבה הזו עדיף לנו מרוסיה לכשיתחדשו האימוצים משם ויפתחו חוזים חדשים.
 

Noga Lavie

New member
ברור

אוקרינה שינתה את תנאי האימוץ ממנה,
מה שגרם לכך שמעט מאוד אנשים התעניינו לאמץ משם,
מה שגרם לכך שלעמותות לא שווה לעבוד שם,
מה שגרם לכך שאין אימוצים מאוקריאנה לישראל,
מה שגרם שרק רוסיה נשארה כמקום חוץ לאמץ ממנו עבור ישראל.

שינוי היחסים הפוליטיים בין אוקראינה לרוסיה לא ישפיע על זה כלל.
 
ממש מצב 'על הפנים' אבל...

בכינוס שבו ראיתי את גלית מבורך לפני כמה חודשים היא אמרה שפשוט אין מושג עד כמה עובדים אנשי השירות אינטנסיבית מול משרד החוץ לפתור את עניין האימוצים ולזרזם.
בעבר הצעתי פה לקיחת יוזמה בכיוון של יצירת קבוצה של הורים מאמצים לעתיד בפייסבוק,שתפעל אינטנסיבית לקידום וחידוש האימוץ הבין ארצי.שיהיה סיעור מוחות לגבי פגישות עם חכ"ים שיכולים להרתם,אולי הפעלת פרוטקציה של אנשים בעלי השפעה מקרב הקבוצה וכו.רק הצעתי ולא מימשתי כיון שאימצתי מזמן,ואינני מתכוונת לאמץ שוב,אבל בהחלט אעשה ביג לייק לכל קבוצה כזאת לכשתקום.מעניין אם מישהו ירים את הכפפה ויגיד לעצמו "איך לא חשבתי על זה קודם?" אני חושבת שקבוצה כזאת יכולה לתת טעם של תקווה בלב ותזוזה מתחושות חוסר האונים ושיברון הלב בטרם עת.
קבוצה כזאת יכולה לעזור לא רק לזירוז העניינים מרוסיה אלא גם לפתיחת יעדים חדשים לאימוץ מהם לישראל.
אני חושבת בקיצור שאחת הסיבות שהדברים לא ממש זזים היא שכרגע אין קבוצת לחץ מספיק גדולה של בעלי אינטרס שתלחץ ותקדם.
 
"הסיכוי לפתיחת מדינות חדשות לאימוץ אפסי"

כך נאמר לי על ידי בכיר מאד במשרד הרווחה.
א. מפני שהרבה מדינות בגלל אמנות בין לאומיות שונות ובגלל חוקי השוק המשותף בכלל לא מוכנות/יכולות לתת ילדים לאימוץ לישראל.
וב. אלו שכן, אלו מדינות עולם שלישי שבהן קשה מאד לפרוץ שוק חדש.
הסיבות כפי שהוסברו לי: כדי לפתוח מדינה חדשה בתנאי האימוץ הקשים שנוצרו כיום, צרכים כמה תנאים: אנשים בארץ המשוגעים לדבר, לרוב יוצאי המדינה האמורה או מקושרים אליה, שלא עושים חשבון כלכלי, המוכנים לסלול את הדרך הקשה במדינת עולם שלישי בדרך כלל, ובנוסף שיש להם קשרים רציניים שם, גם בשלטון וגם בקהילה: כי צריך לעבור הרבה מכשלות ומהמורות בירוקרטיות ואחר כך יכולת לגייס אנשי קשר, עורכי דין, לפעמים קשרים עם שופטים ועוד ועוד.
זה הליך כל כך מורכב שרוב מי שניסה עד היום במדינות הללו, נכשל.
ובנוסף: ההליך בראשיתו, עד שהשוק נפרץ ומתחיל לעבוד, מאד יקר.
זה משתלם רק אם ברור שאחר כך יהיו משם המון אימוצים, אך זה בדרך כלל לא קורה, גם במדינות יותר מתקדמות ומקושרות מאשר ישראל.
האימוצים מטפטפים מאד לאט כמו למשל מהודו לארה"ב, או מאפריקה לאירופה. ילד פה ילד שם, עם המון צרות בירוקרטיות בדרך.
אז על אחת כמה וכמה לישראל.
מדינות הגוש הסובייטי בכלל סגרו את הברזים למערב, כמו קזחסטן, טורקמינסטן, רומניה ועוד.
עצוב, אך לא נראה לי חייכנית שמאבק שלנו המאמצים יעזור בכך.
 
תמונה עגומה מאד תיארת

עם זאת....כל הצורך בפריצת קשרים,בשימון אנשי מפתח וכו,יצירת קשרים טובים מאד...זה תמיד היה קיים. תמיד.אז מה בעצם השינוי פרט לחברות בשוק המשותף?
אני חושבת על דבר פשוט.פועל פשוט בארצות האלה - משכורתו חמישה דולר ליום[בדוק]. חישבי פי כמה וכמה וכמה ההורים משלמים על ההליך ,כסף שחלקו הלא מבוטל מגיע למדינת היעד?
בקיצור- אני חושבת שיש גם נימוקים כבדים בעד משני הצדדים....
 
למעלה