אז ישבתי חודש

babylon_a1

New member
אז ישבתי חודש

וכתבתי מה אני מוציא כרגע יש לי פירוט של מה אני מוציא על כל דבר אוקיי, זאת המציאות - איך בכלל ניתן לשנות אותה ?!?! אני לא מנסה להמנע ממינוס , אני מנסה לשלוט על ההוצאות וגם לצמצם אותם אם אפשר

dify

New member
רעיונות :)

עכשיו, אילו הייתי במקומך, הייתי עושה שלושה דברים: 1. מבררת עם עצמי מה היה מיותר החודש. האם יש הוצאות שהוצאת ככה בלי להרגיש ובדיעבד אתה חושב שלא היה טעם להוציא אותם. 2. עושה סדר עדיפויות- יש דברים הכרחיים או חשובים לך ויש דברים שלא הכרחיים ואפשר לוותר עליהם בקלות- מסדרת לעצמי בראש את העובדה שאלו יהיו הדברים הראשונים לעוף ואולי כדאי לוותר עליהם. 3. הכי חשוב- מחפשת דרכים אלטרנטיביות להשיג את אותן מטרות באמצעים יותר זולים. דוגמאות... להפחית חשבון חשמל על ידי הקפדה על שימוש נכון במוצרי חשמל, להפחית הוצאות על מזון על ידי קניה במקומות מוזלים, להפחית הוצאות על ביגוד על ידי קנייה בסוף עונה, להפחית הוצאה על יציאות על ידי יציאות עם אופי קצת שונה (הפחית למשל בצריכת אלכוהול או ללכת למקומות יותר זולים) לעשות מנוי לסיפריה במקום לקנות ספרים כל חודש, לבטל את המנוי למכון הכושר אם בעצם אתה לא מקפיד ללכת אליו קבוע וכו' וכו' וכו'. אני לא מכירה אותך ואת אופי ההתנהלות שלך. אתה צריך למצוא איפה הוצאות הלא הכרחיות שלך. נניח אם אתה מוציא הרבה כסף על דלק, אבל בעצם אתה לעיתים קרובות מקפיץ חברים- אז להתחיל לבקש מהם להשתתף בהוצאות הדלק שלכם, או אם אתה נוסע כל יום במכונית לעבודה מירושלים לת"א, לחפש מישהו שצריך הסעה יומית כזו ושישתתף איתך בעלויות (זה גם יכול להיות אחלה דרך להכיר אנשים ולמצוא חברים חדשים :):) אם אתה קונה בגדים בקניון, אולי שווה לברר איפה חנות העודפים של המותג המועדף עליך ולקנות שם. אם אתה משתמש במזגן מיני מרכזי לחמם את הדירה בימים אלו אולי שווה לך לשקול בשעות שרק אתה בבית לבד להפעיל רק תנור קטן בצמוד אליך ולא לחמם את כל הדירה, להקפיד להפעיל דוד חשמל רק לפני הכניסה לאמבטיה וכד' לבדוק האם עיסקת השיחות שלך עם חברת הסלולר היא המשתלמת ביותר ואם החשבון שלך גבוה אולי להחליט שאתה לא מנהל יותר שיחות מהנייד אלא רק שיחות ענייניות הכרחיות וכל השאר לנהל בשיחות מנייח לנייח כשאתה מגיע הביתה (או מיילים). אתה גם צריך לחשוב על דפוסי הקניה הגדולים שלך- האם אתה עושה סקר שוק לפני שאתה קונה מוצרים גדולים? (ריהוט, מוצרי חשמל, הובלה של דירה) כמה אתה מוציא על שכ"ד/משכנתא- אם אתה גר בשכ"ד אולי אתה יכול להחליף למיקום פחות יקר (שוב, תלוי באופי שלך... אני מכירה אנשים שמשלמים הון על לגור בת"א וגם מחפשים כל ערב חניה בטירוף... בעיני, אישית, יותר הגיוני לגור מחוץ לעיר- גם יותר זול וגם אין בעיות חניה, סתם דוגמא) ולדעתי הכי משמעותי- קניית מזון. תשקיע ותמצא את המקום שבו מוכרים מזון יותר בזול בסביבת הבית שלך. תתפלא כמה ההפרש יהיה משמעותי בקנה מידה של חודש שלם. (תמשיך לעקוב וכך תראה את ההבדלים :))

babylon_a1

New member
שמתי לב שמזון זול

זול מכל הבחינות מדובר במוצרים שהם קרובים להיות פגי תוקף, בחברות בעלות שם עלום ושאחרי שאתה צורך את המוצרים שלהם אתה מבין למה לא שמעת עליהם בד"כ מה עדיף : קנייה מצרכים שצריך (ככה אני עושה בד"כ) או קניה גדולה + השלמות קטנות

dify

New member
בכלל לא מסכימה לגבי מזון זול

והאמת היא שגם לא לגבי מוצרים זולים אחרים, להלן הסבר: יש שלושה סוגים של "מוצרי מזון זולים": 1. קניית אותם מוצרים בחנות גדולה מחוץ לעיר. ההבדל במחיר של ארגז בקבוקי קוקה קולה תוצרת טמפו יכול להיות גם עשרה שקלים לשמיניה, אפילו יותר. זה נכון לכל מוצר ומוצר. כמו שכבר סיפרתי פה בעבר- עשיתי השוואה של חשבונית התשלום שלי בשתי רשתות שונות (של אותם בעלים דרך אגב) ועל אותם מוצרים בדיוק (אותו יצרן, אותו נפח אריזה) יצא הבדל של חמישים אחוז בחשבון הסופי שלי! חמישים אחוז! זה המון! (אני קניתי ב500 שח בעוד אותם מוצרים בדיוק בקנייה ברשת אחרת היתה עולה 750 שח) כשעושים קניה קטנה זה נראה הבדל של 20-30 שח בסך הכל וזה לא כל כך נורא, אבל בחישוב השנתי החודשי והשנתי זה ה-מ-ו-ן. 2. קניית מוצרים מוזלים בין המתחרים על המדף. אני מנסה פעם אחת ולפי זה מחליטה. החיך האנין שלי לא מבדיל בין ספגטי ברילה לספגטי סופרקלאס לכן ברור שאני קונה את הזול בין השניים. לעומת זאת לפעמים יש מוצרים פחות טעימים (כמו שתמיד יש הבדל בין מותגים שונים) אז אני לא קונה. עדיין באופן כללי ב90 אחוז מהמיקרים אין הבדל משמעותי בטעם, יש הבדל בעיקר באריזה.. טכנית הכל מיוצר ביצור המוני. 3. קניה במקום זול במיוחד. למשל סופרים של דתיים, רוסים ושווקים. עכשיו זה קצת יותר עניין של מזל. לפעמים אנחנו לא רגילים לטעמים ששכיחים אצלם ולכן לא נהנים מהמוצרים. לפעמים אנחנון קונים באריזה לא ממותגת (בעיקר אצל דתיים) את המוצר של תלמה, עלית, ושאר החברות שמייצרות קו זול כדי להרוויח גם את נתח השוק הזה אלא שהן לא שמות את שם המותג של עצמן כדי לא לשבור לעצמן את השוק. עכשיו זה עניין של מזל. עד היום הבורקסים הכי מעולים (קפואים) שיצא לי לקנות היו בחנות לדתיים במחיר מגוחך, בעוד שלא תתפוס אותי קונה את חיקוי הבמבה שהם מציעים לעולם. אני אישית בעד קניה גדולה ואיחסון. קודם כל כי זה חוסך בהוצאות התחבורה (אפילו משתלם לקחת מונית באופן חד פעמי), כי זה חוסך זמן וטרטור. וכי רוב הדברים לא מתקלקלים. אז קונים חומרי ניקוי לבית ולאנשים, קונים יבשים, שימורים, קפואים, כלי בית, קפה/תה/סוכר אלכוהול ושאר ההרגלים שלך. וקונים את מוצרי החלב, הבשר והלחם. אם אתה לא מהמקפיאים, אז לאורך כל החודש תצטרך רק עוד פעם אחת לעשות השלמת מוצרי חלב ולחם במכולת. אבל לגבי שאר הדברים חסכת הון (אם טרחת ונסעת לחנות זולה יותר) אני בעד :) עכשיו לגבי שאר המוצרים. כל מוצרי החשמל שיש לי בבית קניתי בזול. בין אם אצל היצרן/יבואן ובין אם השגתי בזול בכל מיני מבצעים. אני יכולה להגיד לך שרוב המוצרים בבית שלי הם בני 8 (אני גרה שמונה שנים באופן עצמאי) ומלבד תקלה קטנטנה בודדת במקרר כל מוצרי החשמל עובדים באופן תקין ולא התקלקלו מעולם. עלה לי בזול ומחזיק יופי. בהתחשב בזה שהמקרר עלה לי פחות מחצי ממה שעלה באותה תקופה מקרר תאום בחנות רגילה אני חושבת שעשיתי עיסקה מאד משתלמת (מה גם שהוא הגיע עם אחריות כוללת לשלוש שנים). כנ"ל לגבי ביגוד. תמיד מצחיק אותי שחושבים שאם זה יותר יקר אז זה יותר איכותי. 99 אחוז מהביגוד שלנו מיוצר במדינות העולם השלישי, בכוח עבודה זול. את הכסף שאנחנו משלמים מוציאים על פרסום, משרדים, והוילה של בעלי המותג. כשקונים משהו, בכל מקום, צריך קצת למשש וקצת להרגיש. עד היום רוב רובם של הבגדים שקניתי עמדו בתפקידם ללא בעיה :) זה אפילו מצחיק במיוחד בהתחשב בזה שלא מעט מהבגדים הם עודפים מחנויות מותגים רגילות שגוזרות את המותג מאחורה ומוכרות אותו הלאה לסוחרים בשוק. וכך אתה יכול, אם תרצה, למצוא בגדים של קסטרו ב20 שח בשוק. הכי עצוב במסגרת כמה רושם זה חארטה אחד גדול, זה שקיבלנו מההורים לפני שנה בדיוק מעיל חורף ממוגן של חברה ידועה וממותגת היטב בתחום האופנועים. המעיל עלה מעל אלף שח. תוך פחות מחודשים התפרקו לו התיקתקים, ושני תפרים. נתנו לתיקון (בכל זאת מעיל חדש) תוקן... הנה הגיע שוטב החורף... ו... מעיל שלא היה בשימוש אפילו שנה, שעלה מעל אלף שח... עם שם מותג מהידועים בתחום.... ממממ... כל התפרים באיזור הזרועות התפרקו! אי אפשר לנסוע איתו כרגע בכלל (אני מדברת על זה שלאורך כל הזרועות התפרים נפתחו לגמרי ונכנס אוויר קר חופשי). אז המעיל היה יקר, אז מה? זה ערובה לאיכות????? ממש לא! המעיל שאני קניתי, 30 שח, בשוק, אמנם ללא מיגונים אבל עם שכבת חימום מבפנים והגנה נגד גשם מבחוץ, אף לא תפר בודד נפתח מאז שנה שעברה... ממממ... שווה את ה30 שח

babylon_a1

New member
זול ורע התכוונתי רק למזון

נתקלתי בבעיות בביצים במוצרי סוייה ובעוד כמה דברים קניתי אותם ברשת חרדית אני אקח שבוע
ואני אשב לעבור על מה שכתבת

דיפי יקרה

אני מבינה שאת גרה בבית בלי ילדים. ילדים זה תוספת שחיקה למוצרים, הם פותחים וסוגרים דלתות של מקרר/טוסטר/מיקרוגל בצורה לא עדינה ביותר (אצלנו למשל קורה שהם לא סוגרים טוב את דלת המקרר ויוצא שהמקרר נשאר קצת פתוח לילה שלם כבר כמה פעמים, זה מקצר מאוד את חייו) אם נתקע הסרט בדי.וי.די הם ינסו להוציאו בכל דרך אפשרית, לפעמים יחד עם הקרביים שלו, למכונת הכביסה נכנסים לפעמים דברים שלא היו אמורים כמו אבנים מכל מיני כיסים , אטבים, מטבעות וכו' שלעיתים גורמים לנזק וקילקולים. הקטנים זקוקים לאמבטיה חמה גם בחורף לפחות פעם ביומיים (שלא יצמחו להם תפוחי אדמה מאחורי האזניים כדברי סבתא שלי) מה שמצריך שעות נוספות של דוד חשמל ושחיקה מואצת שלו (+תוספת נדיבה לחשבון החשמל) ואילו רק כמה דוגמאות. את בטח חושבת שיש לי ילדים איומים אבל זה ממש לא נכון, הם ילדים עצמאים וסקרנים, אני משתדלת ללמד אותם להתנהל ביעילות אבל לא יכולה ולא רוצה לעקוב אחרי כל צעד שלהם ולבקר אותו, הם "מתלמדים" ולכן עושים ויעשו טעויות שעולות לנו בכסף. האם לדעתך עונש הולם לילדה בת 7 שאיבדה מעיל ומטריה זה להרטב כל החורף? אז אני אכן קונה מעיל ב-40 ש"ח ומטריה ב-10, נוזפת בה וממשיכה לשלם. האם לדעתך עונש הולם לילדה בת 10 שניסתה להכין עוגה, שכחה להכניס ביצים ובגלל זה לא הצליחה וכל העוגה נזרקה לפח, הוא למנוע ממנה לנסות להכין אותה שוב? בגלל מחיר המוצרים שאבדו? אני שונאת כלי פלסטיק (הם גם לא בריאים לשימוש) ולכן ברגע שהילד עובר את גיל שנתיים אנחנו עוברים לזכוכית. לא מעט כוסות וצלחות נשברות אצלנו תוך כדי שימוש ותוך כדי שטיפה (הילדים הגדולים לוקחים בזה חלק ואכן תאונות קטנות קורות) ואני מוצת שפעם בשנה אי מחדשת את רוב מלאי כלי האוכל שלנו (אמנם בזול, בשוק ובכל זאת - הוצאה) בקיצור אין להשוות בית עם ילדים לבית בלי ילדים. בהצלחה!

dify

New member
סליחה?!

תגידי, שמת לב שעניתי לאדם רווק ???? את באמת חושבת שמה שעניתי לו לא רולוונטי? שפטתי אותו באיזשהו מקום על מה הוא מוציא או שניסיתי לתת טיפים איך אפשר לחסוך? למה לעזאזל את תוקפת אותי? ואם התייחסת לטיפים שנתתי לsolomont אז אני אמרתי במפורש שאין לי ילדים ולכן ההוצאות שלי לא נראות בדיוק כמו ההוצאות שלו! אם הייתי רוצה לשפוט אותו לא הייתי כותבת שאין לי ילדים. אבל אני לא מסכימה עם מה שכתבת- אני לא הייתי ילדה? הורי לא גידלו ילדים? ההורים שלי לא הוציאו 4600 שח נוספים לחודש מעבר לכל עלויות המחייה האחרות, וגם לא אנשים אחרים שאני מכירה שיש להם ילדים. לאמא שלי היה מקרר אחד 20 שנה, ותנור אחד 20 שנה מכונת כביסה ל10 שנים כל פעם ואני לא זוכרת שנשברו לנו כלים כל שלושה ימים למרות שהם היו מזכוכית (אני אישית מעדיפה פלסטיק גם כשאני ללא ילדים היום). אני כן ממליצה להשקיע בדוד שמש כי הזה חוסך המון חשמל בחימום (ויש מים חמים כל יום, מניסיון, שילוב עם אטמור הוא שילוב מנצח שווה השקעה חד פעמית של התקנה, אפשרי בעיקר אם את בעלת דירה). אני כתבתי באיזשהו מקום שאם ילדה מאבדת מיטריה אין לקנות לה חדש??? אפילו אם תקני כל חודש מחודשי החורף מטריה ומעיל חדשים לכל ילדיך בשוק וסט חדש לגמרי של צלחות זכוכית בשופרסל דיל (120 שח לכל היותר) לא תגיעי לסכום הוצאה של 4600 שח על מותרות כל חודש! נניח שכל שנה את צריכה להחליף את הוידיאו ומכונת הכביסה בגלל ילדיך היצרתיים (כן, גם אחי ואני היינו יצרתיים אבל לא זוכרת שחוץ מזה שלקח זמן להוציא את זה מוידיאו אי אפשר היה להשתמש בו יותר) זה עדיין יוצא שאם את קונה את שני המכשירים הללו מחדש כל שנה זה הוצאה חודשית ממוצעת של 250 שח. יחד עם המיטריה ממקודם והמעיל ונניח סט כלים חדש- הגעת ל500 שח כל חודש. תוספת של עוד מאתים שח לחשבון החשמל החודשי הגעת ל700 שח. 1000 שח על תיקונים חד פעמיים (כמו שהוא פירט- רופא שיניים, חידוש רישיון, תיקון דלת) הגעת ל1500 שח. עכשיו תסבירי לי על מה הולכים עוד 3100 שח... האם זה בגלל הוצאות הילדים?! את רוצה לשכנע את עצמך שיש לזה הצדקה- סבבה! בעולם שבו 4600 שח זו משכורת של אדם, אין שום הצדקה אמיתית להוציא כזה סכום כסכום אקסטרא (לא על גני הילדים, לא על צהרונים, לא על קניית ריהוט (לזה היה לו סעיף נפרד), לא על חוגים, לא על אחזקת רכב). אז אל תתקפי אותי שנתתי את עצמי כקנה מידה (לא ראיתי שהתנדבת לתת את ההוצאות שלך כקנה מידה) אלא תשאלי את עצמך- אם הבן אדם הזה נכנס כל חודש למינוס של 2500 שח איך אפשר לעזור לו. אני ניסיתי לעזור לו לצאת מהמינוס לא לעזור לו להצדיק את המינוס! וההתקפה שלך- לא רק שאינה במקום אלא גם אינה עוזרת!

מתי11

New member
דיפי ,לא תקפו אותך ../images/Emo140.gif

אני חזרתי וקראתי את ההודעה ולא הרגשתי התקפה אלא סתם הסבר על איך בבית הספציפי הזה מתנהלים הדברים . כל משכתבת בהודעה הזאת והקודמת נכון גם לבית עם ילדים וגם לבית בלי ילדים אבל באמת לא היה שום תוקפנות. על תקחי ללב ,תחייכי
יום נפלא מאחלת לך מתי

babylon_a1

New member
אני גם חושב שלא תקפו אותך

כתבת הרבה, נראה לך שהיא עברה על הכל ?!?!?

maybesure

New member
פסק זמן

אני מסכימה שילדים יכולים לגרום נזקים - כלים נשברים אולי קצת יותר מאשר אצל מבוגרים. אבללללללל.. אני גידלתי רק 2 ילדים ואף ילד מעולם לא הרס לי מיקרו, תנור או מקרר או דיוידי או כל מכשיר אחר. מסט צלחות שקיבלתי מתנת חתונה עדיין נותרו כמה וכמה. העובדה שחלקן נשברו לא מצריכה להחליף סט שלם. יש בנוסף סט לאירוח. במשך 19 שנות גידול ילדים קיבלתי 3 סטים של צלחות. לא כל שנה ולא כל 5 שנים. את הכביסה אני בודקת לפני שמכניסה למכונה - וכך גם חינכתי אותם - כדי לשמור על המכונה. הם גם הופכים את הבגדים לפי הכביסה כדי לשמור על הבגד עצמו. מקלחות חמות חורף וקיץ - כל השנה יום יום ולפעמים אף יותר מפעם ביום. מדליקים דוד חשמל בחורף בעזרת טיימר - אם צריך מעבר לכך מדליקים שוב וזוכרים לכבות. בקיץ גם קורה שמדליקים כי כיוון הגג והקולטים לא יצא אופטימלי אבל גם זה בפיקוח. מזגנים, טלויזיות - מקפידים לכבות כשאינם בשימוש. אין מצב שהטלויזיה דולקת ברקע כל היום. אין מה לעשות - לפעמים כן צריך לפקח על הצעדים הראשונים שלהם כדי שיטעו פחות וכדי למנוע בזבוז. זה לא אומר להיות ביקורתי אלא לקחת אחריות יחד איתם ולהאציל להם סמכות אחרי שלמדו. לדוגמת המעיל ומטריה שנתת - לבן גנבו בשבוע שעבר סקייטבורד מהכניסה של הבית. אנחנו גרים בבית פרטי, והיינו בבית כשזה קרה אבל לא שמענו כלום. סיכמתי איתו שאני מסייעת לו ברכישת סקייטבורד חדש בסכום של עד 100 ש"ח. הוא בחר לעצמו אחד שעולה 250 ש"ח - אז נתתי לו 100, והוא הוסיף את ה 150 הפרש מכסף שצבר לו ממתנות חגים. אני לא רואה בזה עונש אלא למידה. את לא חייבת לשלם על כל האבדות של הילדים אם הם לא שמרו על הציוד שלהם. אפילו השתתפות במחיר המטריה בלבד היה גורם לה ליותר תשומת לב. מיותר לציין שמאז רכישת הסקייטבורד החדש הוא לא משאיר אותו בחוץ אפילו שניה מיותרת. מצטערת.. לא יכלתי להתאפק כי יש מה להשוות בית עם ילדים לבית עם ילדים. הכל מתחיל ונגמר בחינוך - גם חסכון.

יפה עשית../images/Emo207.gif

זהו שלב מקדמי, לזהוי ההתנהגות הכלכלית. עכשיו אתה כבר יודע את מצבך. עכשיו עבור לשלב של בחינת המצב ושאל את עצמך בכל סעיף האם זה הסכום שהתכוונתי מלהכתחילה להוציא? האם יש אלטרנטיבות זולות יותר? מה חשוב יותר ומה חשוב פחות? או לא חשוב וזה סתם ביזבוז? זכור כי חסכון גדול מתחיל מהמון סעיפים קטנים המצטברים. וכן תצטרך לשנות התנהגות כי "אם תלך באותה דרך שהלכת תגיע לאותה נק' שאתה נימצא" השינוי המשמעותי הוא כאשר אתה מקצה מראש לכל נושא סכום ועומד בו.

babylon_a1

New member
חח../images/Emo13.gif אני כנראה בן אדם מסובך

"האם זה הסכום שהתכוונתי מלהכתחילה להוציא?" לא, זה מה שיצא ,בפעם הקודמת שחישבתי הוצאות ממילא יצא לי סכום אחר בסעיף הזה כמו כן אני תמיד מגלה סעיפים יחודיים לאותו חודש נתון להקצות סכום לסעיף מסויים זה מעניין - איך אני אדע כמה באמת אני צריך ?

תיכנון

אם ההוצאות שולטות בך במקום שאתה תשלוט בהוצאות אז אתה בבעיה. לא קשה במיוחד לתכנן הוצאות מזון ביגוד לימודים ארנונה חשמל וכדומה מראש כי אתה כל הזמן צורך את זה. סעיפים מיוחדים עלייך להפריד בין דחוף ומיידי לבין קניה חד פעמית לדוגמא: קניית רהיט, מכשיר חשמלי, שיפוץ מטבח וכדומה תכנן מראש סכום ולוז' מימוש והתחל לחסוך למענו בהתאם. לגבי צריכה דחופה כמו קילקול מכונת כביסה, עקירת שן, הלך המנוע אתה צריך לחסוך באופן קבוע כ 5% מההכנסה שמהווה קרן "חרום".

goldy

New member
תתכנן מראש

עשה רשימה של מה אתה מתכנן להוציא בחודש הבא. סווג הוצאות לפי סדר חשיבות. אים הבנתי נכון אתה רוצה שהמצב ישתנה בתנאי שישאר אותו דבר \ המצב ישתנה אבל אתה לא... ממליץ לך קודם להחליט מה אתה רוצה
.

למעלה