אז יש דימר שחוסך בחשמל ?

amidek

New member
אז יש דימר שחוסך בחשמל ?

אני מתקין בסלון מנורה עם 6 נורות ולא מעוניין שהן ידלקו תמיד בעוצמה מלאה כי פשוט חבל לי על החשמל. לא הבנתי את תוצאת הדיון מהשרשור הקודם בנושא: האם יש דימר שיאפשר לי באמת לחסוך בחשמל ולא סתם לבזבז הספק על נגד? תודה, אמיר.

מאגר

New member
ישפתרונות אחרים

השתמש בנורות חסכוניות ותעשה שתים או שלוש הדלקות וזה יפתור לך את הבעיה בצורה הכי טובה גמר חתימה טובה וחג שמח

amidek

New member
שאלה על נורות חסכוניות

יש נורות חסכוניות (PL?) שנותנות אור צהוב ולא לבן כמו פלורסנט? לאיזה נורות חסכוניות התכוונת?

רז חשמל

New member
נורות

יש נורות PL במספר גוונים ומסירת צבע, יש כאלה שמגיעות לכמעט נורת ליבון. אפשר למצוא פרטים באתר של אוסרם. אגב, מאגר חזרנו לימי ה"סריה".

מאגר

New member
רז אכן חזרנו לימי הסיריה

ואמרתי את זה כבר בעבר אנו חוזרים לצורת התאורה הישנה של מנורות צמודות תיקרה או תליות עם מספר הדלקות ומנורות קיר גמר חתימה טובה וחג שמח

Rשף

New member
אכן זו שיטה מצוינת

אבל לא תמיד יש תחליף לדימר. אצלי בסלון אכן יש מספר הדלקות, אבל יש גם דימר ואפילו שניים כשאחד נשלט באינפרה אדום. ולעינין- דימר מודרני (ולא נראה לי שניתן להשיג אחר) בהחלט חוסך כסף

מאגר

New member
יש נורות במספר גוונים

בתאורה חסכונית יש מספר גוונים ניתן לראות את הגוונים והסבר עליהם באתר של סימנס גרמניה או אוסרם ישראל.

amidek

New member
אבל יש דימר?

תודה על ההצעות להשתמש בנורות חסכוניות אבל אם אני עדיין מעוניין בדימר- יש כאלו שבאמת חוסכים בחשמל ולא סתם מחלישים את העוצמה? איך נקרא דימר כזה וכמה בערך הוא עולה? שוב תודה, אמיר.

רשר

Well-known member
מנהל
דימר חוסך חשמל !!!

אין בשוק מכשיר שמסוגל לעמעם את האור ללא חסכון בחשמל. החסכון נובע מהתכונה העיקרית של הדימר והיא חיתוך גל המתח החשמלי, כאשר לא עובר מתח אל המנורה היא אינה צורכת חשמל, התהליך קורה במהירות גבוה מהמהירות שהעין יכולה להבחין והאור נראה כאילו הוא רציף. גם בתאטרון הפסיקו להשתמש לצורך עמעום האור בנגדים לפני 30 שנה והיום יש רק דימרים לצורך שליטה בעוצמת האור. הדיון נכנס לכאן בטעות ומשום מה אינו יורד מסדר היום? רן.

רשר

Well-known member
מנהל
ודימר אלחוטי במחיר מצחיק-שלט קיים

דימר שעובד מול כל שלט IR של TV, מזגן, VCR וכ"ו http://www.shopster.co.il/mozar.asp?id=2466 לא להתרגש מסגירת המכרז, התאריך מתחלף כל יום מחדש. ויש גם דימר אלחוטי עם שלט נפרד להתקנה בתקרה בבסיס המנורה מתחת לבלדכין(קונוס) רן

למעלה