אז יש עכשיו שקט בבית \:

SaPiR184

New member
תודה רבה לשניכם .

אתם לא יודעת כמה המילים שלכם עוזרות , אני מעריכה את זה מאוד - תודה :) היום אני בת 18 , לקחתי על עצמי את התפקיד הזה מאז ומתמיד אני חושבת , תמיד היחסים עם אמא שלי היו כל כך הדוקים , ולכן לא הייתי יכולה שפוגעים בה , גם לא הוא . אבל בשנתיים האחרונות זה הפך מממש ממש להיות שאני כל דבר מפנה את האש אליי , ואני חושבת שזה קרה , כי רק לפני שנתיים הבנתי מה המשמעות של כל מה שקורה בבית , איפה כל אחד עומד במצב הזה . עכשיו יש לי שאלה . ביום ראשון , יש לנו משפט אני ואמא - נגדו ! שאלתי את אמא שלי אתמול , את מתכוונת להילחם בו במשפט , היא אמרה לי " לא יודעת " . מה אני אמורה לעשות ? אני כן רוצה שהוא לא יהיה פה יותר , ושאין לי גיבוי מצד אמא זה קשה . שלא תבינו לא נכון , תמיד יהיה לי גיבוי שאני צריכה , אבל היא תמיד הייתה פוחדת מזה שעכשיו היא תשאר לבד , להתמודד עם כל הדברים . אני אוטוטו מתגייסת רק היא ואחי הקטן ישארו . זה דברים קשים אני מבינה אותה , אפילו בשביל ללכת למשטרה אמא שלי הייתה צריכה דחיפה ענקית מדוד שלי שסיפרתי לו את זה בגלל שהיא לא רצתה לבוא . אז אני יתמודד בכל הכוח במשפט ? **דניאל - תודה רבה על העצות . עכשיו שאני שומעת עצות ממישהו שעבר כמוני , זה יותר עוזר . אז כן אתה צודק אני צריכה להשים את עצמי במקום גבוה , קשה לי מאוד להתחיל בזה , אבל אני ינסה לאט לאט . אני כנראה לא יעבוד בטקטיקה הזאת , כי מבחינתי הבנאדם מחוק אני לא רוצה לראות אוות בקרבתי , אבל אם הוא יחזור עוד כמה חודשים אני ישתמש בזה . כן כן , אני והיא תמיד ככה בצוות , מדברות על הכל , קרובות . אני מפחדת שחאי הקטן יקח את זה למקומות אחרים , כי יש אנשים שמתחזקים מדברים כאלה , ויש אנשים שנחלשים והופכים להידרדר בהתנהגות . אני לא רוצה שזה יקרה לו , ושוב אחי לא רואה את הדברים כמו שאנחנו רואות כי אחי קיבל ממנו הכל פשוט הכל , אז הוא לא מבין אותנו , אני לא רוצה שהוא ירגיש כאילו חסר לו אבא . הוא לא יהנה משום דבר , הוא כל הזמן מתקשר לאחים שלי שישכנעו אותי שאני יתן לו לבוא שישבת או שאני יחזיר אותו וכאלה . הבעיה בבנאדם כמוהו , שזה כבר קרה פעם שהיינו קטנים , אז לחזור לפה ולתת לזה להיות שוב ? אני לא יתן ! מלדה שלהב - כן אני צריכה את הטיפול/ייעוץ הזה , למי את ממליצה לפנות ? [ אני ממש מתנצלת על החפירה
]

היי ספיר

איך היה הדיון בבית המשפט? לגבי טיפול: הכתובת הנכונה ביותר היא מרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה. רשימת כל המרכזים בארץ בקישור בראשית דף הפורום. אני בטוחה שטיפול הוא המקום המתאים לעלות את ההתלבטויות שלך - מה המקום שלך, כמה לדחוף את אמא, כמה אחריות נכון לקחת, כמה לחיות את החיים שלך בנפרד מהמשפחה שלך, מה עם האחריות הכבדה שאת לוקחת כלפי אחיך הצעיר וגם מקום שבו את יכולה להיות עם כל הרגשות הסוערים והמבלבלים - כעס, חמלה, זעם, בושה - ולנסות ללמוד איך לחיות איתם מבלי שאלה ישבשו לך את החיים. אני מקווה שתמצאי את הדרך וכדאי מאד שזה יהיה לפני שתתגייסי ולו למספר מועט של פגישות.

SaPiR184

New member
אז יש עכשיו שקט בבית \:

גדלתי לתוך זה , סבלתי את זה , סוג של התרגלתי לזה כבר . "אבא" שלי היה כל הזמן מקלל אותי ואת אמא שלי וממש לפעמםי את אחים שלי בשנים האחרונות זה נהיה בלתי נסבל , בלתי ניתן לקלוט עד לאיזה רמות בנאדם יכול להוציא רק זבל מהפה שלו , באמת שנאמרו לנו קללות שאני לא מסוגלת לכתוב . עם הזמן אני לקחתי את תפקיד " אני פה כדי להגן על אמא שלי " ו"ביצעתי" אותו כמו שצריך , כל זמן שהוא היה מקלל אותה הייתי לוקחת את האש אליי וככה היא לא נפגעת . אני כבר נהייתי חסינה לקללות שלו , מבחינתי לא היה לי שום קשר אליו אז ככה שמבנאדם זר אני לא נפגעת . אלו היו מלחמות יומיומיות מבחינתי לעבור , אני פשוט זלזלתי בעצמי או יותר נכון ממש לא היה אכפת לי מעצמי ורק מאמא שלי כי כואב לי שהוא מקלל ככה . המצב נפשי שלי היה ברצפה ממש . וביום שבת זה קרה , הוא הרביץ לי מכות רצח , וגם סטר לאמא שלי . נקרע לי הלב , איך שהוא סטר לה אני פשוט חשבתי שאני מתה . ושומדבר כמו המצב הנפשי שלי לא יהיה גרוע , גם לא המכות הפיזיות שמרוב האמוק שנכנסתי אליו בגלל שראיתי אותו מרביץ לה , לא הזיזו לי . טוב אני נשבעתי לו שהוא ישלם על זה . וכמו שאמרתי , אתמול בליווי אמא הלכתי למשטרה הלכתי לבית משפט , הרחיקו אותו מהבית עד יום ראשון וביום ראשון יהיה משפט שיכריע עוד כמה להרחיק אותו . הכל כביכול טוב ויפה , אבל אני ? אצלי כבר הכל מת , ואני בכלל לא מאושרת כמו שחשבתי שאני יהיה שהבנאדם הזה יהיה רחוק . כואב לי הללב שאחי הקטן צריך לגדול בלי אבא , כואב לי שאנחנו בתור משפחה צריכים לעבור את זה , כואב לי ברמות שאני רק רואה את אחי הקטן , והוא לא כל כך קטן הוא בן 13 אני ישר בוכה - כואב הלב , הוא כן מתגעגע לאבא שלו בגלל שאבא שלו דאג לו קנה לו , נתן לו אהבה . וכואב לי שזה באשמתי עכשיו שאין לו אבא . איך ממשיכים לחיות בעקבות כל זה ? חוסר שקט נפשי , חוסר אושר .............

איך ממשיכים לחיות

ספיר, הדברים שכתבת על החיים שלך - שלכם, כל כך נוגעים ללב וכואבים. אני חושבת שאחד הכאבים הגדולים ביותר שישנם הוא על אדם קרוב שפוגע בנו. הורה, שאמור להיות האדם המגן עלינו, פוגע בנו ובאחרים קרובים. האלימות הנפשית המתמשכת שאת מתארת היא באמת "ממיתה". קשה להמשיך ולהרגיש. הכאב הוא כל כך גדול שקשה לשאתו, אז עדיף לא להרגיש בכלל. אני לא יודעת בת כמה את היום וממתי לקחת על עצמך את תפקיד המגינה על אמך, אבל זה אומר הרבה על האומץ שלך. אבל.... בתוך כל הדבר הנורא הזה את הלכת לאיבוד. נקרע לך הלב על הסטירות שאמא חטפה אך אין מי שיכאב לו הלב על מכות הרצח שאת ספגת. ספיר, עשית את הדבר הנכון כשהתלוננת במשטרה.גילית שוב אומץ רב. מישהו היה חייב לעשות מעשה כדי להפסיק את האלימות ושוב לקחת על עצמך את האחריות. את לא אשמה את לקחת אחריות. לא טביעי להרגיש מאושרת במצב זה. להגיש תלונה במשטרה נגד אבא, לאחר שנים של אלימות, זה לא יכול לגרום אושר. את בהחלט ראויה להרגיש שלמה. אחיך בן ה-13, לבטח סבל מאד מכל מה שהוא חווה בבית במשך השנים. את לא עשית לו שום דבר רע, את מגינה עליו! איך ממשיכים לחיות?! אני חושבת שאת זקוקה לייעוץ/טיפול - מקום שתקבלי את כל ההבנה, הקבלה, החמלה, העידוד ואת הכלים להתמודד עם עבר והווה קשים ביותר. זה נראה לי חיוני מאד לעתיד שלך כאדם. מאד מקווה שתעשי זאת.

הכוכב33

New member
לספיר-עכשיו הבנתי ,מה קורה

ישנה יריבות בין אביך ואמך. מכל מיני סיבות. הם אנשים מבוגרים עם משקעים ובעיות של שנים. בד'כ אדם אוהב את ילדיו שלו.כל חיה מגוננת על הצאצאים שלה. מכיוון שאת בצד של האמא. ואת כביכול "שלוחה" שלה, את מותקפת גם. למרות שאת הבת שלו. עצמו ובשרו. יש לי עצה בשבילך- על לשון הרע אדם נענש חזק ומייד. אני מבטיח לך. כל פעם שאביך מוציא לשון הרע וקללות מפיו. ואתן שותקות ולא מגיבות. הוא יקבל עונש משמיים תוך כמה ימים. אם את עונה לאביך.אז המצב הוא תיקו ולא יהיה עונש משמיים. עונש משמיים נעשה בד'כ ע'י שליחים. כמו פקח,שוטר,מס הכנסה ועוד.

SaPiR184

New member
....

או שאתה לא הבנת את הסיפור שלי , או שאני לא הבנתי אותך - או שפשוט אני לא מסכימה איתך . זה ממש לא רק בינו לבינה , אני גם כלולה בתוך כל זה . ולהתעלם ניסיתי , אבל שאתה חי בזה יום יום שעה שעה , לא מאמינה שאפשר להתעלם . אני חושבת שאם בהקשר שלו מגיע לי משהו רע אז בבקשה .

הכוכב33

New member
לספיר

ממי את מקבלת כסף,והוצאות מחיה ? במה עוסק אביך ? תנסי לשתוק לקללות כמה ימים. רק תנסי. כשאין עצים - האש נכבית

SaPiR184

New member
מה הקשר ? אם אפשר לשאול ..

אבל בכל זאת , כסף וכל דבר שאני צריכה - הכל אמא ! כל החיים . הוא מקבל נכות מביטוח לאומי הוא עבר לפני שנתיים התקף לב . וזה כבר לא משנה הוא מורחק מהבית , תקרא את כל הסיפור .

למעלה