אז כבר אין התכנסות

Haemek

New member
אז כבר אין התכנסות

מה נותר מקדימה? מה נשאר ממנה? אוד עשן, כלום, האויר שהיה בתוך הבלון. עכשיו הפקיד הזוטר (אולמרט) עוסק בלבצר את מעמדו באמצעים מלאכותיים, במקום לפרוש "בעודו בשיא". האם לא הגיע הזמן שיבין שהכי טוב עבור ישראל שהוא והאדיוט שהוא מינה להיות "שר בטחון" ילכו הביתה? אבל מה איכפת להם מישראל? הם רוצים להנות עוד קצת מהכוח... ושישראל מצידם תתפוצץ.

Fasz

New member
אל תשפוך להם מלח על הפצעים

קדימה החלה כספין, ומשכה אחריה נהי של אישים רבים אשר קיוו כי עם אולמרט הישועה. את שקרה לאחר מכן, כולנו ראינו. באשר לאולמרט, אל דאגה. זה רק עניין של זמן עד אשר שלטונו יפול- בין אם בבחירות, בין עם התפרקות המבנה של המפלגה בכנסת, ובין אם יהיה זה היועץ המשפטי לממשלה אשר יחרוץ את דינו להישפט ובשל כך להתפטר מתקידו כראש הממשלה.

gershon17

New member
עכשיו הם עושים קולות של ליברמן

ודורשים שינוי של שיטת השלטון בארץ. אני מרגיש חוסר נוחות הולך וגובר כשאולמרט מתחיל לדמיין ריכוז של עוד סמכויות בידיו.

טשאפק

New member
מעניין שאחד הנימוקים של ליברמן

לטובת משטר נשיאותי, במאמרו בנושא בווינט, היה מספר השרים (למשל שרי אוצר) שהתחלפו בישראל בעשור האחרון. בארה"ב הנשיאותית התחלפו חמישה שרי אוצר בשמונה שנים, ואילו בבריטניה, בקנדה ובאוסטרליה הפרלמנטריות שרי האוצר דבוקים לכסא עשור בערך. במשטר נשיאותי שרים מוחלפים לפי גחמות של הנשיא. אפשר לשקול שינויים בזהירות בשיטת המשטר, למשל ע"י שיטת בחירות מעורבת, אבל: א. משטר נשיאותי נכשל ברוב המדינות, כמובן עם יוצא מהכלל יחיד שזה ארה"ב. ברוב מכריע של הדמוקרטיות המצליחות השיטה היא משטר פרלמנטרי. ב. מה שקובע זה תרבות שלטונית, יותר מאשר השיטה. כאשר התרבות השלטונית רקובה, משטר נשיאותי יכול רק להחמיר את המצב.

gershon17

New member
ניסיתי למצוא קצת מדינות

עם משטר נשיאותי, ובאמת לא מצאתי כאלה (פרט לארצות הברית) שאני סומך על השלטון שם שישאר דמוקרטי ויציב (יש הרבה מאד כאלה במרכז ודרום אמריקה. צ'אבז יקיר ההמונים כבר הודיע שהוא שוקל לחוקק חוק שידרוש ממנו להבחר מחדש רק בעוד 25 שנה). ודי ברור שהשיטה האמריקאית לא תעבוד פה סתם כך בלי התאמות מאסיביות. לעומת זאת, אני חושב שהסיבה העיקרית שאין פה שלטון יציב היא לא שיטת הבחירות ואפילו לא השחיתות שמתגלה מדי פעם, אלא עובדה בסיסית הרבה יותר - אנחנו כאזרחים לא החלטנו מה אנחנו רוצים, וכל חצי שנה אנחנו משנים את דעתנו על-פי הנסיבות.

טשאפק

New member
בצרפת קיים משטר נשיאותי

והוא לא הצלחה גדולה, לא מבחינת היציבות ולא מבחינות אחרות. אפשר להכניס תיקונים שיוסיפו יציבות למערכת הפוליטית בישראל, למשל העלאת אחוז החסימה, אבל אין מעשי ניסים. אגב, היציבות בהרבה מדינות מושגת ע"י עיוות רבתי של רצון הבוחר בשיטה איזורית דו (או תלת) מפלגתית. הדוגמה הבולטת היא בריטניה, ששם קיבלה הלייבור בבחירות האחרונות 35 אחוז מקולות הבוחרים ו 55 אחוז, שמקנים שליטה בלתי מעורערת, מן המושבים בפרלמנט.

קדימה- הסוף?

במלאות חצי שנה לממשלתו של אהוד אולמרט, כמה נקודות נוקבות. ב28 למרץ 2006, נראה היה כי מדינה ישראל הולכת לקראת משהוא חדש, שלא היה כמותו לפני כן, מנהיגות חברתית-אזרחית שמידת השחיתות הייתה אחת מאלו שלא דבקו בהם, היה נדמה כי הפעם אנשי מקצוע עומדים להנהיג את המדינה קדימה (תרתי משמע). אולמרט סיים את הבחירות במקום שהוא לא רצה וחשב להיות בו לפניהן, הוא מצא את עצמו עם 29 מנדטים בלבד, אבל גרוע מכל הוא מצא את עצמו כבול לידיהן של מפלגת העבודה והמפלגות הדתיות. קדימה מצאה את עצמה נטולת כח כמעט כאשר נתחה של מפלגת קדימה בכנסת היה השני הנמוך ביותר מאז קום המדינה, מס' מנדטים נמוך יותר למפלגת שלטון היה רק לאהוד ברק עם מפלגתו ישראל אחת (26).אני במקום אולמרט, הייתי מחזיר את המפתחות לקצב ופורש מהממשלה, כנראה שלא קיימת לאג'נדה שלו וכישוריו מספיק קונצנזוס בעם, וזו בדיוק הסיבה שהוא מתקשה לנהל עכשיו את ממשלתו ואת המדינה כולה, אולמרט מנסה למתוח את החבל ולתת לעצמו סמכויות רחבות היקף כשלמעשה ספק אם יש לו תמיכה בעם להיות ראש ממשלה. לדעת רבים, אולמרט עשה כמעט את כל השגיאות האפשריות בהרכבת הקואליציה הנוכחית. הטעות הגדולה מכולן היא הפרת האמונים בין קדימה לאוריאל רייכמן, הויתור על תיק החינוך הראה על מנהיגות חלשה, שאינה מסוגלת להתמודד עם הקואליציה שבנתה ואת זאת גילינו היטב בהצבעה על התקציב. יש כאלו שיגידו שרק לאחר מעשה ניתן להסיק זאת, אבל הפקדת תיק הביטחון בידי עמיר פרץ,היא מגוחכת לכשעצמה, עדיפים הנזקים שהיה עושה פרץ באוצר מאשר בביטחון. אפשר לומר שלא כ"כ באשמתה של קדימה, אבל הרכבת ממשלה מעין זו שהרכיב אולמרט היא חסרת כל הגיון. יהיו כאלו שיגידו שמלחמת לבנון השנייה הייתה הדבר הגרוע ביותר שיכול היה לקרות לאולמרט, אני טוען את ההיפך בדיוק. לדעתי הייתה לאולמרט הזדמנות פז, להראות את כושר המנהיגות שלו בתקופה כ"כ קריטית בה העם מאוחד והסולידאריות החברתית ואפילו הפוליטית חזקה כמו שלא הייתה הרבה זמן. בזמנו, כששרון עלה לשלטון לקדנציה הראשונה, המצב היה גרוע, אנשים פחדו לצאת מהבית והעם זעק לביטחוניסט. אמנם שרון התעכב בטיפול בטרור, אבל כשהוא החליט על מבצע חומת מגן, נראה היה כי הדברים מתחילים לזוז, היו יותר מעשים ופחות דיבורים. במלחמת לבנון השנייה, שהייתה, אגב אחרית חטיפתו של גלעד שליט, כשמורל העם היה שפוף, היו יותר מידי הבטחות, דיבורים על מזרח תיכון חדש, דיבורים על כך ששחרור אסירים לא עומד על סדר היום, והעם ציפה, ובצדק , למבצע עוצמתי, בעיקר לאחר הקונצנזוס הבינ"ל הנרחב בעולם. לא, העם לא ציפה, וזה ע"פ סקרים, להתכתשות מהאויר, העם ציפה לתקיפה קרקעית, אוגדות שלמות ולא גדודים בודדים שינסו לכבוש את בינת ג'בל. נכון היו כשלים מבצעיים, ולגיטימי לחלוטין יהיה לומר שהממשלה לא אשמה בכל תוצאותיה של המלחמה, אבל ברובן המכריע היא אשמה. בעובדה שהזניחו את דעותיו של מופז להזכירכם, רמטכ"ל ושר ביטחון בשמונה השנים האחרונות, בעובדה שפרץ מתיימר להיות טקטיקן צבאי, ובעיקר בעובדה שלא מתייעצים עם כל הדרג הצבאי של צה"ל אלא רק עם חלוץ. גם בתחום החוץ נחלה לבני כישלונות צורמים. כיצד ייתכן שלא ניהלנו מגעים דיפלומטיים עם צרפת לגבי הסכם הפסקת האש, כשהיא אחת היוזמת החשבות שלו, אם לא העיקרית? ואחרי כל המחדלים הללו, אדון אולמרט מתנגד לועדת חקירה ממלכתית, הייתכן? אפשר עוד להמשיך ולעסוק במחדליה של מלחמת לבנון, אבל את זאת נשאיר ללינדנשטרואס אני חושב שהוא יעשה את עבודתו נאמנה יותר ממני. לסיום עולה סוגיית הגרעין האידיאולוגי של קדימה. קדימה,להזכירכם, עוד לא קיימת שנה (הוקמה ב21 בנובמבר 2005), וכבר הספיקה להחליף את האג'נדה הפוליטית שלה מס' פעמים. החל ממורשת שרון שלא כללה בתוכה כלל נסיגה משטחי מולדת נוספים, אל ההתכנסות של אולמרט, דרך הנסיגה מרמת הגולן של דיכטר, ועכשיו רוצים לחזור לשולחן המו"מ עם אבו מאזן. כמפלגה בהתגבשות אי אפשר לשוב על משהו יותר גרוע בשביל קדימה, אני חושב שהיא עוד עלולה להידבק בתסמונת שינוי ולהימחק מהמפה הפוליטית, מפלגה בדרך שכזו לא תצליח לגבש גרעין אידיאולוגי . יש אנשים ראויים בקדימה, מופז בין היתר הוא אחד מהם, אני מקווה שאנשים בקדימה ישכילו להעלות את אותם אנשים לשלטון, אחרת, עתידה של המפלגה הצעירה הזאת עשוי להיות בכי רע.

צורי80

New member
כך נעלמו כל מפלגות המרכז לא רק שינו

כך נעלמו כל מפלגות המרכז לא רק שינוי וקדימה מומלץ לקרוא את הדוקטורט של ד"ר אפרת קנולר על מפלגות מרכז בישראל התסריט הזה כבר קיים לפחות 30 שנה בארץ והוא חוזר על עצמו באותה צורה

אשרת

New member
שינוי , בניגוד לקדימה היתה קיימת

והאמת היא, שהיא עדין קיימת, אמנם לא בתור סיעה, , שלושים שנה. במקום לתהות למה מפלגות המרכז הלירבליות לא מחזיקות יותר מדי זמן, עדיף לתהות למה כוחן של המפלגות הגדולות הולך ומצטמצם עם השנים לטובת מפלגות מרכז כאלו ואחרות. בבחירות הלפני האחרונות - העבודה קרסה ל-19 מנדטים, בעיקר בגלל ה-15 מנדטים של שינוי , בבחירות הללו , הליכוד הגיע ל-12 מנדטים, בגלל קדימה וליברמן. זה באמת יותר מעניין.

למעלה