אז ככה. אתמול אירחנו זוג חברים. לאחר הארוחה

poseidon111

Active member
אז ככה. אתמול אירחנו זוג חברים. לאחר הארוחה

התפתחה שיחה על החברה הישראלית וכמובן על הכלכלה ברקע ל"גזרות" הקרובות.
דיברנו על חוק חינוך חובה החדש. אני טענתי שהנה אנו מתקרבים להיות קצת יותר כמו מדינות סקנדינביה.
כאן הם הפתיעו אותי. הם יצאו כנגד החוק בטענה שהוא לא "פיירי" ופוגע בדרך עקיפה במעמד הביניים. הם המשיכו לטעון שחוק זה, אם ישאר
במתכונתו הנוכחית, יהיה בכייה לדורות בכך שהוא מעודד את אלו שמין הסתם לא חושבים על האפשרויות הכספיות שלהם לתמוך כלכלית בילדיהם,
להמשיך וללדת, בזמן שאלו שמשלמים מיסים, ימשיכו לממן אותם.

עכשיו ככה. אם הייתי מכיר אותם כזג מיסוגניסטים, לא הייתי מתפלא, אך שניהם רופאים שחלק גדול מחופשותיהם הם מקדישים לטיפול באנשים
שאין להם שירותי רפואה במדינותיהם. בקיצור- הם אנשים שמוכנים לתרום ולתת לנזקקים. לא פלצנים עשירים שרוצים להנציח את מעמדם.

ועדיין נשאלת השאלה האם באמת החוק החדש הוא חוק חברתי או חוק פופוליסטי שנועד לקרוץ לסוג מסויים של אנשים.
חוק מונע "מחאה חברתית" כזה.

Aronsona

New member
הי פוסי, אני חייב לצאת עכשיו לאיזה שעתיים

אני מבטיח להתייחס כשאחזור.

רינתי77

Active member
יישום חוק חינוך חינם מגיל 3 הוא בהחלט תוצאה

של המחאה החברתית של קיץ 2011. אני אומרת "יישום" מפני
שהחוק חוקק בשנת 1984, אך מעולם לא יישמו אותו.
בעייני זהו בהחלט חוק פופוליסטי שאת מחיר יישומו אנחנו, וחשוב מכך,
ילדינו, נשלם כבר מעכשיו. בגלל החוק, הצפיפות בגני הילדים היא
איומה ומדובר על בערך 17 ילדים למטפלת אחת. ואלה 17 ילדים
שחלקם עדיים לא נגמלו מחיתולים והם זקוקים להשגחה רבה מאד.
איך יראו חייהם בגן בתנאים אלה? האם אלה תנאים בהם אפשר
"לחנך"? גם בייביסיטינג לא ממש מתאפשר במצב כזה.

Aronsona

New member
התגובה הראשונה שלי היתה "איזה פופוליזם טהור"

בעיקר לנוכח הפרסומות בטלוויזיה שנעשו מיד על חשבוננו.
אבל בימי מחאת מעמד הביניים ומצוקות הזוגות הצעירים, אולי זה בכל אופן צעד בכיוון הנכון.

אני לא בטוחה שהם לא צודקים

באיזה שהו מקום יש כאן עידוד סמוי לילודה מוגברת במיגזר מסויים אשר גם כך הוא מיגזר חלש מאוד שלא יכול לעמוד בכוחות עצמו.
ברחובות לדוגמא, נבנו עשרות גנים חדשים עבור מאות ואף אלפים של ילדים. נכון שזה ייתן תעסוקה לעוד עשרות גננות, מטפלות וסייעות, כמו כן עוד תעסוקה לענף המזון, המשחקים וכו', אך יחד עם זאת יש משפחות שלא יהססו להביא עוד ילדים לעולם גם כאשר אין להם אמצעים לכלכל אותם. כלכלת ילד לא מסתכמת רק בגן חינם. בסופו של דבר, יכול להיות ששכרו ייצא בהפסדו. הרי מישהו חייב לממן את כל הגנים האלה. העיריות מעלות מיסים, כל חודשיים אני משלמת עוד 100 ש"ח יותר מהחשבון הקודם וזאת גם מבלי לבזבז יותר מים. למה? כדי לממן עוד גן ועוד בי"ס ועוד שירותים חברתיים. על פניו זה נשמע נהדר! יופי! זה מה שאנחנו רוצים הרי לא? אבל מאיפה העיריות והממשלה יממנו זאת? העלאת מיסי עירייה, העלאת הדלק, העלאת מס ערך מוסף, העלאת הסיגריות, הלחם ושאר מוצרי יסוד.
אז מצד אחד אנחנו רוצים עוד גנים ועוד בתי ספר ועוד בתי חולים ועוד שירותים ציבוריים, ומצד שני אין לנו מושג מאיפה מממנים את כל זאת אלא אם כן מעלים מחירים וגובים יותר מיסים.
ואם נבדוק לעומק, באמת מבלי להישמע גזענית, כי גם אני רוצה שהנכד הקטן שלי בן השנתיים וחצי יילך לגן חינם, הרי בסופו של דבר יש כאן עידוד ילודה סמוי ודווקא למגזר מסויים. אנחנו יודעים היטב שהמעמד הבינוני והעליון לא ממש שש להביא יותר משלושה ילדים לעולם.

למעלה