אז ככה- בימ``ש לתביעות קטנות-

אז ככה- בימ``ש לתביעות קטנות-

אישי ואני התנגשנו במישהו מאחורה במהירות 10 קמ``ש. הבחור תובע מאיתנו פיצוי ענק על נזק שלא נגרם מאותה התנגשות בבימ``ש לתביעות קטנות. אתמול קיבלנו את כתב התביעה, בלי שנקבע תאריך למשפט, וגם טופס לכתב הגנה. מה אנחנו צריכים לעשות? למלא ולפקסס לבימ``ש? לפנות ליעוץ משפטי?

אין לכם ביטוח צד שלישי ???

אם יש לכם ביטוח כזה, אז קרוב לוודאי (בעצם ודאי) שהפוליסה כוללת גם ביטוח הגנה משפטית. לכן אתם צריכים לפנות לסוכן הביטוח או לחברת הביטוח ולהביא להם את התביעה כדי שידאגו להתגונן בשמכם. אבל, שימו לב שלא יחלוף הזמן להגשת כתב הגנה. אם חולף הזמן והחברה עדיין לא מתגוננת - תגישו כתב הגנה ותרשמו שם שאתם מבוטחים ומבקשים להפנות את הטענות לחברת הביטוח. אם חברת הביטוח מסרבת להגן עליכם - תתווכחו איתה. אם זה לא יעזור, תגישו גם כתב הגנה וגם ``הודעה לצד שלישי``, המופנית נגד חברת הביטוח, שבה תטענו שכל מה שבית המשפט יחייב אתכם - אתם מבקשים שחברת הביטוח תחוייב לשלם. (אם אני הייתי במקום התובע - הייתי תובע מייד גם את חברת הביטוח). אם מסיבה כלשהי (שלדעתי איננה מוצדקת) - אתם לא מבוטחים בביטוח צד שלישי, אז תגישו כתב הגנה ותטענו את טענותיכם לגבי הקשר בין הנזקים שהתובע טוען לגביהם לבין התאונה (התובע יצטרך להוכיח את נזקיו).

יש ביטוח צד שלישי, אבל

הסכום שהוא תובע הוא במסגרת ההשתתפות העצמית. ולכן הם לא מוכנים לשלם.

אסף E

New member
אז ככה - תשובתו של יוסאריאן מדויקת

לגבי תאריך למשפט - די מוזר שלא קיבלתם. לתביעה שקיבלתם צריך להיות מצורף מסמך שכותרתו ``הזמנה לדין``. המסמך מפרט את מספר התביעה ושם השופט שידון בה (צד שמאל למעלה), את בית המשפט (צד ימין למעלה) ואת שמות הצדדים (במרכז מתחת לכותרת). מתחת לשמות הצדדים מופיע טקסט שאומר בערך כך: ``הואיל והתובע הגיש את התביעה המצורפת אליכם להגיש כתב הגנה תוך 15 יום מקבלת התביעה *** ולהתייצב למשפט ביום זה וזה ***`` עם לא קיבלתם את המסמך הנ``ל נסו לאתר את התביעה באינטרנט לפי הכתובת שלמטה, ושם צריך להיות מועד הדיון

כמה ההשתתפות העצמית??

חשבתי שהוא תובע סכום גבוה. אם הכל במסגרת ההשתתפות העצמית אז זה כנראה לא משהו מאד גבוה. במצב כזה - תתגוננו ותסבירו למה הנזקים שהוא תובע לא נגרמו מהתאונה שלכם. קחו בחשבון שגם אם גרמתם רק לנזקים קטנים, אפשר לחייב אתכם גם בהוצאות נלוות (הפסד זמן לתיקון שלהם, שכר טרחה לשמאי, נסיעות לצרכי התיקון ואפילו קצת עגמת נפש), אז אולי עדיף לכם לנסות להתפשר איתו כבר עכשיו במקום להילחם.

גבירתי המנהלת, ה-4 לא ירד ...

אני פשוט נמצא במחשב אחר מזה שבו הייתי אתמול.

מ.ה.

New member
תביעות קטנות

לגבי תאריך הדיון; הדבר תלוי בבית המשפט בו נידון תיקכם. ישנם בתי משפט שקובעים תאריך מיד ואחרים שקובעים אותו לאחר זמן. לגבי גובה הנזק; תבדקו אם התביעה מגובה בחוות דעת שמאי אם לאו. ענין נוסף שיש לבדוק שהתובע, בעל הרכב או מי ששילם את הנזק אינו חברה בע"מ או שותפות שכן לאלה אין זכות תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. יש לבדוק בחוות דעת השמאי מתי נבדק הרכב. ככל שתאריך הבדיקה סמוך יותר לתאריך התאונה סביר יותר שהנזק ייוחס לתאונה. לדיון עצמו עליכם להביא כל עד רלוונטי שכן בתביעות קטנות יש, בדרך כלל, רק דיון אחד.

הערה לגבי התשובה של מ.ה.

אין איסור בחוק על חברה בע"מ להגיש תביעה בתביעות קטנות.

טעות שלי, אני מתנצל, בוש ונכלם...

הסעיף אכן מדבר על "יחיד". לא שמתי לב. אם הייתי מנהל הפורום הייתי מוקיע אותי על הטעות. סליחה מכל הנפגעים.

מ.ה.

New member
הכרת כל סעיפי החוק

אינך צריך להיות "בוש ונכלם". לצערי, שופטים רבים בבית משפט לת"ק לא מכירים את הסעיף הזה. כמו איש אינו יכול להכיר את כל סעיפי החוקים בארץ. הידע שלי נבע מעבודה סמינריונית שהכנתי פעם בנושא.

vn19979

New member
אז ככה

תיגש לביהמ"ש השלום, תקבל כתב הגנה, תכתוב את כל עובדות המקרה בשפתך ולא בשפה משפטית, ביהמ"ש יתן לך זכות הגנה, ביהמ"ש לא מקבל יצוג עורך דין בבית משפט לתביעות קטנות.

לצורך הטופס לכתב הגנה, לא צריך לגשת

אם זה לא צורף לכתב התביעה, אפשר להוריד את הטופס באתר של בתי המשפט. פנו לקישור המצ"ב

igalgolan

New member
תביעות קטנות ועורכי דין

נכון שבית המשפט לתביעות קטנות אינו מאשר (בדרך כלל) ייצוג על ידי עורך דין. זה כמובן לא מונע מהנתבע (או התובע) לקבל מעורך דין ייעוץ מקצועי בהכנת כתב התביעה (ההגנה) ובהתנהגות בזמן הדיון (בעיקר מה להגיד מתי). אם מדובר בסכום כסף גבוה (והסכום המקסימלי לתביעות קטנות אינו קטן כלל) יש אולי מקום לקבל ייעוץ כזה (רצוי לברר מראש האם ייעוץ כזה ניתן ומה עלותו). יגאל גולן

למעלה