אז ככה... הגיע הזמן להזיז עינינים

צפרדעית

New member
אז ככה... הגיע הזמן להזיז עינינים

החלטתי שאני שוב מנסה לבחון את האופציה הניתוחית... משיחות שערכתי עם חלק מכם הבנתי שאני בכל זאת חייבת לעצמי את הסיכויי לאושר אז מה עושים עכשיו? בעבר האופציה הניתוחית שלי נבדקה מול ד"ר רובין... אבל אני לא רוצה לעשות את הניתוח אצלו מה אני צריכה לעשות? למי לפנות? רופא המשפחה שלי משום מה מפנה אותי ישירות לד"ר רובין למרות שביקשתי ממנו להפנות אותי לוולפסון ולא לבלינסון (כניראה בגלל הגבלות של הקופה הוא מתעקש) איך אני פונה ולמי? אצל מי עדייף לי לעבור את הניתוח (אל תשכחו שהדבר שהכי מפחיד אותי זה הצלקות... והבנתי שיש רופאים שיותר מקפידים על הקטע האסטטי) אשמח לקבל עיצות מדריכות(או יותר נכון... מקווה למצוא מישהו מבינכם שיסכים ללכת איתי "יד ביד" ולהדריך אותי למי לפנות ואיך?) כמה זמן אכשרה אני צריכה בביטוח המשלים (יש לי כמעט שנה) איך פונים לביטוח? והכי הכי חשוב איך אני מקצרת את התהליך למינימום זמן תודה מראש על עזרתכם (בעיקר על העזרה הרבה בדרך להחלטה) צפרדעית

נחמדת

New member
יקירתי../images/Emo23.gif

תהיה שלמה עם החלטתך! אני מאחורייך... כל עזרה שתצטרכי.

שלגיה**

New member
הי צפרדעית

קודם כל אני מברכת אותך על ההחלטה,בעצם הייתי מברכת אותך על כל החלטה כי ההחלטה החשובה היא קודם כל להיערך לקראת שינוי בחיים-ההרזייה וכל מה שכרוך בכך. בואי נעשה סדר בדברים: 1)באיזה קופ"ח את? רופא המשפחה לא צריך להפנות אותך לכירורג שהוא מכיר בלבד. אלא לכירורג שאת רוצה ! תבקשי ממנו הפנייה לבי"ח וולפסון +טופס 17 מקופ"ח ותקבעי תור למרפאות חוץ בוולפסון אבל את התור למרפאות חוץ את קובעת לאחר שאת מקבלת מרופא המשפחה שלך הפנייה לרופאים ולבדיקות הבאות: א. פסיכיאטר של הקופה לשלילת בעייה פסיכולוגית למעבר ניתוח לקיצור קיבה (ממש חותמת גומי אל תתיחסי לזה בחשש) ב. אנדוקרינולוג ג. צילום ושט קיבה+צילום חזה ד. בדיקות דם כלליות +בדיקת תפקודי בלוטת התריס (עם זה את הולכת לאנדוקרינולוג) ה. אולטראסאונד של כיס מרה (לשלול קיומן של אבנים). ו. בדיקת א.ק.ג (לב) אני לא יודעת אם שכחתי משהו אבל וזה מאד חשוב : על מנת שהקופה תאשר לך לעשות את הניתוח היא תבקש מהופא שלך לשלוח אותך לביצוע כל הבדיקות הנ"ל. לוולפסון את מגיעה עם כל התוצאות ! ומהרגע שאת מגיעה לוולפסון יקבע לך תור של חודש עד חודש וחצי (ממש קצר). למה וולפסון ולא איכילוב ? כי באיכילוב את תחכי שנה לפחות. לגבי הביטוח המשלים; אם יש לך אז זה טוב ולא משנה כמה זמן יש לך . את לא צריכה לפנות לבטוח המשלים של הקופה אלא למזכירות הרפואית של הקופה ולבקש אישור על כך שאת רותצה לעבור ניתוח לקיצור קיבה בוולפסון. מאחר ואני לא יודעת באיזו קופ"ח את ,אני יודעת שמכבי עושה בעיות באישורים לוולפסון ומאוחדת כלל לא,לגבי כללית,ני לא יודעת ,צריך לשאול. חשוב שתבהירי לרופא משפחה שלך בבהירות ובבטחון שאת רוצה לעבור את הניתוח לא אצל ד"ר רובין אלא במקום אחר ושיעזור לך עם תחלת התהליך (מכתבי הפניות לבדיקות). לגבי הצלקות-כבר דנו כאן בנושא הצלקות ,תדפדפי אחורה ובאמת אני מסכימה וחושבת שהצלקת הכי גדולה היא להמשיך ולהיות שמן ! חבל שלא הראתי לך את הבטן שלי במפגש,צלקות ממש בגוון העור,לא נראה מפחיד בכלל ! חמישה חתכים קטנים ! צריך לקחת את הכל בפרופורציות,את תהיי עם צלקות אבל צלקות שיעידו על שינוי בריאותי,איכותי לחיים טובים יותר. ללכת איתך יד ביד,אם צריך גם נקשור אותך אלינו בשרשראות לפורום,כולנו כאן כדי להסיר ממך כל חשש לקראת הניתוח ולאחריו. בהצלחה עם הכל שלגיה

מחר בצהריים...

אני הולכת עם אמא שלי לרופא המשפחה שלי אני מתכוונת להגיע עם הרשימה שכתבת לי מודפסת חלק מהבדיקות כבר עברתי ואני מקווה שלא אצטרך לבצע שוב.... אני מאוד מקווה שהוא יסכים לתת לי הפניה לוולפסון השאלה שנשאלת היא: האם אני צריכה לבקש מרופא המשפחה את שאר הבדיקות או לקבוע קודם פגישה בוולפסון? לגבי הרופא המנתח... יש לי אפשרות לבחור אצל מי אני רוצה לבצע את הניתוח? איך אני יכולה לדעת מי הכי טוב? איך אני אמורה להחליט עם לבקש את ד"ר חרוזי או סובחי או כל מישהו אחר? לגבי קופ"ח ... אני בקופ"ח כללית ועדיין לא עברה שנה מתחילת הביטוח המשלים שלי יש לזה משמעות??? איך אני מזרזת דברים (לפני ששוב אקבל רגליים קרות)??? אגב... אני כ"כ שמחה שהפעם בניגוד לפעם הקודמת יש לי גיבויי מלא מהבית וכמובן ממכם.... תודה על הכל צפרדעית

RomiVais

New member
בהצלחה צפרדעית!! ../images/Emo13.gif

קודם כל בהצלחה!!!
אני לא כל כך יודעת לענות על כל השאלות שלך, כי אצלי זה היה טיפה שונה: אני קיבלתי הפנייה לוולפסון מרופא המשפחה, בוולפסון קיבלתי רשימת בדיקות שלפיה רופא המשפחה נתן הפניות. אחרי כל הבדיקות ניגשתי לניתוח, שם בדקו שהכל תקין - וניתחו...
לגבי המנתח: אומרים שחרוזי הוא הכי הכי, אבל אני חושבת שכל המנתחים במחלקה יודעים טוב טוב את העבודה ויש להם מספיק ניסיון. אני לא דאגתי לזה בכלל... וגם לא ידעו מי ינתח אותי עד הרגע האחרון... לגבי הצלקת, את יכולה לבקש (ולבקש ולבקש) שיעשו לך תפרים פנימיים - מקווה בשבילך שיסכימו!!! אני ממש שמחה שאת מרגישה שיש לך מספיק תמיכה. זה מאוד מאוד חשוב!! מקווה שעזרתי, שוב המון המון
למחר
ו-
רומי

רוייקו

New member
כמה זמן (בדיוק) יש לך את הביטוח

המשלים ?? אני מקווה שכמעט שנה, אחרת לא תוכלי לממש את האופציה הפרטית.

צפרדעית

New member
בדקתי את הביטוח הרפואי

ומתברר שבינואר אני מסיימת שנה זה אומר שיאשרו לי? אני מאוד מקווה שלא ידרשו ממני להמתין עד ינואר בכדי לתת אישור לניתוח צפרדעית

רוייקו

New member
עדיף לחכות עד ינואר... כלומר,

כדאי לעשות עד אז את כל הבדיקות ולהיות מוכנה מבחינת פסיכיאטר, אנדוקרינולוג והבדיקות שלוקחות הרבה זמן. בסוף דצמבר תגישי בקשה לקופת החולים שלך. למעשה, אם את משתמשת ב"מושלם", אין לך צורך בטופס 17. קופת החולים שלך, במידה ואת עומדת בקריטריונים, צריכה לרכוש לך את הטבעת בלי שום קשר למושלם שלך, כך שאת הניתוח עצמו את מבצעת באמצעות המושלם בלבד. קחי בחשבון שההשתפות שלך נעה בין 2000 ל 7000 ש"ח, בהתאם למנתח בחרת.

רוייקו

New member
שלגיה, צפרדעית שייכת לכללית

והכללית, כידוע, עושה בעיות למבוטחים שלה. הכללית שולחת אותם להתנתח בבתי החולים שלה, אולם התורים שם ארוכי מאוד. יש לה אופציה לנצל את הביטוח המשלים שלה: לשלם השתתפות של 2000 ש"ח ולהתנתח באסותא או מדיקל סנטר. התורים שם מאוד קצרים: שבועיים שלושה - לכל היותר.

mikie

New member
רוייקו וצפרדעית, אצלי היה אחרת

אני מבוטחת בכללית מושלם ואני קיבלתי ללא שום בעיה הפניה לוולפסון. ברגע שקיבלתי הפניה לניתוח ממרפאות החוץ, הזמינו לי מיידית את הטבעת. ההיפך הוא הנכון בהתחלה שביקשתי הפניה לאיכילוב, ניסו לשכנע אותי לפנות לוולפסון. לא הסכמתי וקיבלתי "בכח" הפניה לאיכילוב. לאחר שבררתי שזמן ההמתנה לניתוח הוא כשנה שיניתי מיד את ההפניה לוולפסון ושם תוך חודש עברתי את הניתוח. מיקי

gal33

New member
אחרי שאני נכנסתי בהם - מכבי גמרו

לעשות בעיות עם וולפסון. את זכאית לעשות את הניתוח היכן שאת רוצה. בוולפסון יש צוות רופאים מעולה, ואכן התור קצר. בהצלחה! קוקי, רק דברי, תגידי מה שאת צריכה / רוצה וכו´. גל
.

עדי.פ

New member
לגבי הצלקות

דוקטור סובחי משתמש בשיטה של תפר פנימי והדבקה חיצונית (ממש כמו סופר גלו) וזה עובד מצויין.לי אחרי חצי שנה אין כמעט צלקות

למען האמת...

שמעתי על זה במפגש... אבל הבנתי שההשתתפות העצמית אצל סובחי מאוד גבוהה אין לי מושג איך בוחרים ברופא ספציפי ומה התעריף של כל אחד בלבלות בלבלות... צפרדעית

רוייקו

New member
ההשתפות תלויה בבחירת המנתח וגם

במרכז הפרטי בו מתנתחים. מדיקל סנטר יקר בעוד 10 אחוז לערך. אסותא עבר לקופת חולים מכבי והקופות שולחות לשם מבוטחים שלהן. ההשתפות נעה בין 2000 ש"ח (חרוזי, רובין וכל השאר... ) לסובחי, המצוען, ללא עוררין, שלוקח 6700 ש"ח, אבל שווה כל שקל !!!

RomiVais

New member
צפרדעית יקרה!! ../images/Emo24.gif

כל הכבוד על תחילת הדרך לשינוי!!
קראתי ששלגיה כתבה לך תשובה מלאה (אצלי היא מקבלת 100 נקודות!!
) ואין לי ממש מה להוסיף, חוץ מזה שנלך איתך יד ביד, בלי לחשוב פעמיים!! יש לך את המספר שלי, עוד לא שלחת לי את שלך, אבל כל שאלה - חופשי!! וכל מה שתצטרכי את יכולה לסמוך עלי ועל הרבה חברים פה גם...
לדעתי לכי על וולפסון. התהליך אצלי היה ממש קצר שם פחות מחודש בין הביקור הראשון אצל המנתח ועד הניתוח עצמו... בהצלחה מעכשיו, ואני איתך!!! נשיקות, רומי

למעלה