אז ככה

אז ככה

כאם לנער שעומד להתגייס בעוד מספר חודשים.אני שמה לב לתופעלה מטרידה בקרב חבריו לכולם טענות כלפיי המנהיגות .ואת כולם מטרידה התנהלות הפוליטיקאים וזה גורר משפטים כמו "למה לי להתגייס בכלל".."ומה בכלל אקבל בסיום השרות מלבד בעיטה" אני חושבת ש"מנהיגינו" חייבים לחפור פנימה ולגלות למה הנוער פונה עורפ לצבא.. ואולי התנהלות הפוליטיקאים כמו למשל .מה עשה אולמרט עם הדוח של המשפחות השכולות שהוגש לו (הניח אותו בזלזול בצד() או הבוז שהנוער חש להתנהלות הפוליטיקאים מה שקרה במלחמת לבנון השניה הוכיח ששרי בטחון מוצנחים רק בשביל לסתום תפה לחברה... ואת התשלום משלמים ילדינו

שלום לך יסמין

למי אין טענות כנגד המנהיגות ? ואכן מאוד צרם הקטע של מכתב ההורים השכולים.נורא. השאלה היא האם הבנים מתגייסים בשביל ההנהגה ? בשביל הפוליטיקאים ? ממש לא. הם מתגייסים כדי להגן עלייך ועלי .הם מגינים על מולדתם. 2 ילדי היו בצבא בגלל החינוך הערכי של אהבת מולדתם, הגנה עליה, חינוך לעזרה לזולת, אזרחות טובה ועוד.לא חשבתי כשחנכתי אותם מי ראש המששלה .וכן, אני "בוגרת" 2 בנים שנלחמו בעומק לבנון ,ולמרות הימים המאוד קשים שעברתי אני חושבת שחובה על כל אחד להטות שכם ולקחת חלק בנטל.

chuhan

New member
האמת שאת צודקת בהרבה מובנים

מלחמת לבנון השניה הוכיחה הרבה דברים. בראשם אולי העובדה שהבעיה היא לא מי שלא מתגייס, אלא המדינה (אני אוהב אותה, אבל זאת האמת, ובניגוד לאחרים פה אני לא בורח ממנה).

למעלה