אז ככה

moshik bz

New member
אז ככה

הייי לכולם אני מושיק, בי מהמרכז בן 16 אני רוצה לצאת מהארון, כי אני מרגיש שהעובדה שאני מסתיר את זה שאני בי גורמת לי לחשוב על זה כל הזמן וזה מאוד מאוד מטריד אותי, בשנה האחרונה זה גרם לי לירידה בציונים בבצפר, אין לי חשק לעשות כלום בסופשים, התחלתי לעשן וזה בעצם כל הזמן מטריד אותי ואני אומר לעצמי שאני צריך לצאת. אבל, אני חושש מהתגובה של ההורים שלי ויותר מזה מהתגובה של החברים בבצפר, זה לא שההורים שלי פרימיטיבים, אני פשוט לא יודע איך הם יגיבו אחרי שאני קורא כל כך הרבה סיפורים ברשת על הורים שזרקו תילדים שלהם מבית, אני לא מאמין שהם יגיבו בכעס אבל עדיין זה מביך ומוזר. אני גם די מתבייש לבקש מהם להפנות אותי לפסיכולוג, זה גם יגרום להם לחשוב שמשהו לא בסדר..... מה לעשות =/ תודה

אהלן

כפי שאכן כבר קראת ברשת, אין תשובה אחת נכונה מתי לספר, בין היתר כי ההשלכות שונות במשפחות שונות ואל מול חברים שונים, וגם אנשים שונים מוכנים ויכולים לשלם מחירים שונים בזמנים שונים. לכןן אם ניתן כדאי לעשות בירור בהקשר הספציפי מתי ולמי לספר. בכל גיל בו בוחרים לספר, כדאי בכל מקרה שיהיו מקומות תומכים ובטוחים כדי לקבל תמיכה אל מול תגובות לא מקבלות של הסביבה, ובאותם מקומות אפשר גם להתמך וגם להעזר בעריכת הבירור. מקומות כאלה יכולים להיות חברים קרובים (איתם גם אפשר להתיעץ למי עוד לספר מהחבר'ה ובשכבה), קרוב משפחה שיותר קרובים אליו כמו אח/ות או דוד/ה (איתו/ה אפשר גם להתיעץ למי עוד לספר מהמשפחה) וגם מקומות מפגש ברשת ומחוצה לה של נערים ונערות "באותה סירה" - למשל פורום גאווה צעירה בתפוז, למשל הקבוצות החברתיות של ארגון הנוער. יכול להיות שככל שיהיו יותר מקומות בהם תרגיש כבר מעכשיו שאתה לא צריך להסתיר, כך זה ישחרר לחץ ותוכל להרגיש פחות מוטרד גם אם אתה משהה מסיבות כאלה או אחרות את היציאה במקומות אחרים. כפי שציינת גם טיפול יכול להיות מקום בטוח ותומך. אתה לא חייב לספר מה בדיוק הסיבה שאתה מעונין בטיפול, אתה יכול לספר שאתה מרגיש מבואס והציונים יורדים ומעונין לפנות לפסיכולוג. נ.ב. אם מה שהתחלת לעשן זה לא סיגריות אלא חומרים אחרים, זה יכול בפני עצמו לגרום להחרפת דכאון

moshik bz

New member
תודה תודה- עוד שאלות קטנות

התחלתי לעשן רק סגריות תראי תאמת שסיפרתי לידידות קרובות שלי, אני חושב שאני יתייעץ עם זאת שאני הכי קשור עליה
ומהמשפחה מאין לי כל כך אנשים שאני מרגיש קרוב עליהם כדי לספר להם. אגב, אני בגאווה צעירה תודה =] קיבלתי עצות ממש טובות

../images/Emo24.gif

ידידות קרובות זה טוב מאד, וידידות קרובות שאפשר להתיעץ איתן זה מצוין :) בנוגע למשפחה - אולי כדאי קודם לנסות לראות למי היית רוצה להתקרב כדי לשתף בחייך, זה שכרגע אתה לא קרוב לאף אחד שווה לבדוק אם ואיך זה הפיך...

למעלה