אז ככה.....

מיכלוש

New member
אז ככה.....

מאז תקופת הגן עשית כל 3 שנים..... כל זה היה במסגרת השירות הפסיכולוגי...גילו שיש לי בעיית זיכרון ונתנו לי הקלות כמו למשל תוספת זמן.......מבחנים בעל פה......ויש לי גם שגיאות כתיב אז יש לי היתאלמות משגיעות כתיב. בצו ראשון שלי עשו לי את כל הבדיקות ונתתי שם את האיבחונים שלי אמרו לי שיזמנו אותי שוב למבחנים את המיבחנים לא עשיתי על מחשב כמו כולם אלה מול בוחנת שכנראה הוביפה לי עוד זמן וכדומה. יש לי פרופיל 97 והיו לי גם זימונים וחיל אויר.... הבעיה היא שאני לא יודעת אם זה שיש לי ליקויי למידה לאמרתי את זה יכול למנוע ממני ללכת לכמה תפקידים שדורשים לימוד רב . בבית ספר אני כן מגיעה לציונים טובים רק שאני צריכנה להיקיע כפול מהרבה אנשים אחרים. אז אני מאמינה שאני כן יצליח ללמוד את החומר של הקורס רק אני אצתרך להשקיע יותר. השאלה היא אם הצבא מכיר הכך שאני כן יכול הללמוד את זה או שהוא שולל אותי לכל הקורסים שאלה רק בגל שקשיי למידה. תודה.

קודם כל, מה את אומרת על השירות? ;-)

שתי תשובות כל כך מהר.. אפילו אני לא ציפיתי לזה.. ולעניננו. לדעתי, העובדה שקיבלת את הזימונים שאת מדברת עליהם, מראה שיחסו של הצבא השתנה לנושא. לדעתי זו התשובה הטובה ביותר, וההוכחה, שצה``ל יודע שהוא עוסק עם בחור אינטיליגנטית, שרוצה, ויודעת להשקיע. .......אקס - סמ``ר במיל.

בבר

New member
אני מצטערת לאכזב אבל....

שלום קודם כל, אני מצטערת לאכזבך ואני באמת מקווה בשבילך שתקבלי תפקיד טוב בצבא אבל לי יש בעיית ריכוז ואיטיות ואישור להארכת זמן אבל בצבא למרות שהגשתי את כל האישורים לא התחשבו בי ועשיתי מבחנים בלי הארכת זמן ו``תקעו`` אותי בתור בודקת ציוד קשר - תפקיד נוררררראאאא משעמם . בכל אופן, אני רואה שהמצב השתפר כבר עם עשית את המבחן מול בוחנת . שיהיה בהצלחה, עינב.

רק רציתי להצביע על כמה שינויים שהצב

1. הכירו בעובדה, שליקוי למידה הינו בעיה נוירולוגית, ולא נפשית. 2. יש כוונה בצה``ל, להתחיל לשלוח רופאים (או עתודאים) של צה``ל, במסגרת ההתמחות שלהם, גם להתמכות בנושא נוירולוגיה, וליקויי למידה. אני לא אומר שזה אכן קיים, אבל זה רק מראה על השיפור העצום בתחום.

בבר

New member
אם היית קורא עד הסוף....

היית רואה שכתבתי שהמצב כנראה השתפר עם בחנו אותה מול בוחנת ועוד שאמרת ששולחים עתודאים ללמוד ניורולוגיה אז בכלל ..... אני שמחה שהצבא משתפר בטיפולו בנושא לקויי הלמידה ואולי הוא יתחיל להתוודע לזה שיש ביננו הרבה גאונים . שבת שלום, עינב.

MICHAL669

New member
למיכלוש....

טוב גם אני סובלת מדיסלקציה :בעיות בזיכרון, כתיבה איטית ועם שגיעות,וקושי בריכוז!! אני הספר לך את מערכת היחסים שלי עם הצבא ואולי זה יעזור לך ולאחרים!!! בנובמבר99 היה לי צו ראשון בבדיקות הרפואיות אמרתי שאני דיסלקתית. והרופא הורידה לי את הפרופיל ל64(והיא לא ניורולוגית או משהוא כזה) ואני מורעלת על הצבא נכנסתי לדיכאון. את המבחנים עשיתי שבוע לאחר מכן עם תוספת זמן והקראה של השאלונים. חשבתי ואמרתי לעצמי שזה ממש לא פהר שהורידו לי פרופיל בלי ממש לבדוק ורז בגלל הפחד והבורות בעיניני ליקויי למידה ודיסלקציה. אז הגשתי ערעור בכתב ללישכה ששם כתבתי שאני לומדת5` יח``ל אנגלית פיזיקה ומתמטיקה וגם ספורטאית מצטיינת ועוספתי מכתבי המלצה מהמחנך היועצת ומנהל בית הספר. הצבא קיבל את העירעור שלי והפרופיל שלי קיום הוא 97(-: באוגוסט קיבלתי מכתב מחמ``ן שחקים(תלפיות) ובנובמבר קיבלתי את המנילה שהיתה ממש טובה! בינואר הייתי במבחנים של הדרכת יח``ש ולפני יומים קיבלתי זימון למבחנים של צוות אויר!!!(-: (-: מה שאני למדתי מכל העיניין הוא: א. כן לומר בלישכה שיש דיסלקציה לא לפחד !! כי אם אני לא הייתי אומרת והייתי עושה את המבחנים בלי ההקלות בחיים לא הייתי מקבלת את התפקידים שקיבלתי!!! ב. ואם הצבא עושה בעיות לא לוותר לבורות של המערחת הצבאית!!! לערער על כל החלטה שלא מקובלת עליכם!! ג.הצבא בוחן את האינטילגנציה במבחנים הפסיכותכנים אם הצלחת שם אז אני לא חושבת שיעשו לך בעיות בקשר ליכולת שלך ללמוד!! אני מקווה שעזרתי לך מיכל ולאחרים!!!!

למעלה