אז ככה..

אז ככה..

האמת שאני משתתפת קבועה בפורום, אם כי הודעות אני ממעטת לכתוב. זה מספר חודשים אני נהנת לקרוא ולהיות בפורום. אני מנגנת מגיל צעיר חליל צד ומאוד אוהבת מוזיקה. אחת האהבות שלי ואולי גם חלום קטן, היא לדעת לנגן בפסנתר. פסנתר לצערי אין לי בבית, אבל אורגנית קטנה ישנה. חשבתי כי אורגנית ככלי התחלתי בסיסי, יכולה לשמש אותי בהחלט. בכל אופן אני מעוניינת ללמוד לבד לנגן בכלי, יש לי חוברת לימוד של ילדים, שאיתה התחלתי לעבוד. אבל (וכאן מגיע האבל הגדול) המעבר מכלי שבו מנגנים מניגה אחת (חליל לדוגמא) לכלי שבו מנגנים מנגינה + ליווי דיי קשה בשבילי. הייתי שמחה אם תוכלי לייעץ לי עצות פרקטיות, איך להתחיל. אגב, אחד הקשיים הנוספיים שלי הוא האצבוע, כלומר: אני מנגנת מנגינה כלשהיא, אך אני לא יודעת איזה אצבע צריכה להיות על כל קליד (כוונתי לאצבע מס' 1, אצבע מס' 2, וכו') אודה לכם, אם תוכלו לייעץ ולעזור.
 
אז ככה,

דבר ראשון וחשוב מאוד, לדעתי אורגנית היא בשום שלב לא כלי טוב לא משנה למה, לא להתחלה ולא לסיום. גם מבחינה טכנית וגם מבחינת צליל והרגשה, פשוט לא קיים באורגנית. דבר נוסף, לא יודע איזה חוברות לימוד לילדים יש לך, אבל (אבל גדול) מאוד תלוי לאן את רוצה להגיע עם הפסנתר. ללוות את עצמך בשירים של שני אקורדים או לנגן לא חשוב מה (ג'אז קלסי) ברמה שהיא יותר מחובבנית , לדעתי אם הכוון הוא רציני אין מנוס מללמוד אצל מורה, טכניקה נכונה, צליל, רגש, קריאה וכתיבה של תווים. בקשר לאצבוע, גם כאן מורה היה עוזר לך הרבה יותר מעצות בהתכתבות, כי הרי אין מתכון אחד. ביצירות קלסיות האיצבוע רשום (לרוב) בשאר סוגי המוסיקה הוא לא. אם את מחפשת איצבוע של משהו בעייתי ספציפי קטן, אני אשמח לעזור, אבל בגדול. לדעתי זאת לא הדרך. אורי
 
ראשית ../images/Emo51.gif לשניכם!

בתחילת דבריך כתבת: "אורגנית היא בשום שלב לא כלי טוב". אני מסכימה איתך, לצערי, פסנתר אין לי, משתי סיבות. האחת סיבה כלכלית, למרות שבזמנו ניתנה האפשרות להורים שלי לקנות פסנתר רוסי, במחיר מצחיק, אבל היות ואבי מוזיקאי והוא בדק את הפסנתר, והגיע למסקנה שפסנתר רוסי לא אצלינו (לדעתי הייתה זו שגיאה כי עדיף להתחיל אפילו מפסנתר כזה) והבעיה השניה, היא מקום! לגבי קריאה וכתיבה של תווים, רגש (בנגינה בכלל)ועוד. יש לי ידע, כמו שציינתי אני מנגנת בחליל מספר שנים, מגיל צעיר יחסית. לגבי החוברת , החוברת בה אני משתמשת נקראת: "אורגנית בראש קל" של רוני צור. ושוב תודה לכם על התגובות. אגב, אני נמצאת בפורום הזה מספר חודשים. אולי ממעטת בהודעות, אבל קוראת באופן קבוע את ההודעות.
 
רוני צור

את רוני צור אני מכיר אישית, ואין לי שום דבר נגד הבן אדם, אבל הוא לא המודל שלי לנגן ג'אז כדי ללמוד ממנו. שום חוברת לא תעביר לך רגש, הבנה של דגשים, שמיניות סווינג, רעיונות ופידבקים. מצטער, לא מאמין בשיטה. לא ראיתי אותה פועלת, ובתור מורה, אני גם מבין למה. אורי.
 

דניעל

New member
אני חושבת שהתבלבלת בין הפתילים...

כאן מדובר בלימוד בסיסי של פסנתר. ג'אז היה בהודעה שלי...
 

דניעל

New member
בחוברות "לילדים" יש המלצה לאיצבוע

מאיזו חוברת את לומדת? אם אני זוכרת נכון, החוברות מסידרת "תומפסון" הולכות טוב בהתחלה. יש שם המלצה לאיצבוע. אלה המספרים שליד התווים. דרך אגב - זו רק המלצה. הכלל לגבי נגינה בשתי הידיים בו זמנית נכון לעכשיו, ונכון גם להמשך - תלמדי כל יד לחוד, ואחר כך תנגני לאט לאט את שתי הידיים ביחד. לא נולדנו עם זה... בהצלחה! (ואני אשמח אם תשארי איתנו).
 
לא כ"כ מסכים

א. ללמוד עם מורה זה בד"כ יתרון נחמד, אבל גם אוטודידקטיה יכולה לעבוד ב. אצבועים אם אין בשלב הבסיסי של החוברת זה מן הסתם מפני שדו באצבע ראשונה רה בשניה וכן הלאה. בקיצור - לא מזיזים את היד. אצבע קבועה לקליד. ג. בכל שלב זה אפשרי לנסות ללמוד (גם או רק) את שתי הידיים ביחד. זה נותן גם תמונה כלשהי, זוית פרספקטיביונית אחרת לגבי המוזיקה ולגבי המהות של הנגינה הפוליפונית
 
למעלה