אז ככה.

אז ככה.

בהכנה לטיולי י´, שאם לא ציינתי, היתה מעולה, יצא לי לדבר עם כמה חבר´ה מהשכבה שלי וגם מתנועת הבוגרים על צמחונות. אני חייבת להודות שהתשובות שלהם עצבנו אותי ברמה... ניסיתי לפתח דיון על מוסר, וכולם ברחו חזרה אחורה כל הזמן, ל"את לא יודעת כמה שפרה באמת סובלת" במקרה הטוב, ו-"זה טעים לי מדי" במקרה הפחות טוב. לא יודעת...אני לא מטילה ספק לשניה באמיתות וכנות המוסר בחברי תנועת הבוגרים, בערכים שלהם, על מה הם מושתתים וכ"ו. רק קצת כואב לי לראות אטימות כזאת כלפי שאלה כזאת עצומה מבחינה מוסרית כמו "למה אני צמחוני", בעיקר בשל העובדה שפשוט צחקו לי בפנים כל פעם שאמרתי "יש גם דרכים אחרות". אם מישהו בפורום הזה הוא חבר מתנועת הבוגרים, אני אשמח לדעת אם יש לך מושג מה גורם למישהו לחשוב שהוא יכול להרשות לעצמו לוותר על פן מסויים של מוסר. אולי האנשים הספיציפיים שדיברתי איתם חשבו שהם פשוט מיצו את המוסר שלהם בעצם זה שהם בתנועה. לא שהם לא אחלה אנשים... אז, חסה. פיס אאוט.

תקשיבי

את חושבת שהתאים של התפוח אדמה שאת אוכלת לא נפגעים אבל אותו זה בסד רלאכול ופרה לא? חוצמזה תשמעי אם לא היינו אוכלים בשר אז חברות הויטמינים היו עושות מיליונים והופכות לתאגידי ענק (לא שהם כבר כיום אבל יותר) ותוחלת החיים שלנו הייתה מתקצרת אין מה לעשות זוהי שרשרת המזון החזק שורד אגב המבורגר זה טעם החיים

מישהוא הפריח ../images/Emo65.gif לאויר..

ונענה על שאלתך הראשונה, תאים של תפוח אדמה לא נפגעים בעת אכילה! למה שחברות הויטמינים יעשו מיליונים? אם אתה ניזון מתזונה נכונה ובריאה המשלבת את כול מה שהגוף צריך(הגוף לא צריך בשר!) אתה לא תצטרך לקנות שום ויטמין ורק שתדע שחברות התרופות עושות היום מליארדים על מליארדים כתוצה מאכילת בשר ותוצאות הלואי שלו... ועוד משפט קטן על ההקשר של הקפיטליזם לכול זה, החברות שמנצלות בע"ח הם בעיקר תאגידים גדולים(מקדונלדס(עולמי) ,זגולבק(ישראלי)). בבעלי החיים מיוסם טווח המוני בתנאים לא תנאים והתעללות אין סופית! אך קולם לא נשמע אבל עדיין ישנם נשים שימחו וישמיעו את זעקתם מהכלובים הצפופים מלאים הרפש. "תוחלת החיים תתקצר"- שטויות במיץ סויה... בקשר לשרשרת המזון, האדם הוא במקור.. אוכל פירות! אין לי כוח להסביר למה ואיך(בכול זאת כמעט שתיים בלילה) אבל אתה לא זקוק לבשר כדי לשרד יש לך את כול האמציים לחיות בלעדיו, תהנה מהתפתחות היחסית שיש לך על שאר בעלי החיים ללא ניצולם! ולסוף:) המבורגר עדשים הוא טעם החיים! מתכון: . בורגר עדשים. 250 גרם עדשים חומים 1 בצל בינוני עד גדול (קצוץ דק) 1 גמבה (קצוצה דק) עלי סלרי קצוצים (לפי הטעם) 2-5 שיני שום (לפי הטעם) 2 כפות מים (לתערובת) 2 כפות שמן תבלינים (פפריקה, כמון, פלפל) כפית מלח או רוטב סויה תמרי שמן לטיגון משרים את העדשים מראש ללילה או שמונה שעות. שמים את העדשים, הבצל, הגמבה והסלרי במעבד מזון או בממחה (בלנדר) וטוחנים היטב. מוסיפים את המים והשמן לקבלת תערובת אחידה ומוצקה. לכל לביבה משתמשים בכף מהעיסה. מטגנים במחבת ובו שמן חם משני הצדדים. לחילופין, ניתן לאפות בתנור. במקרה זה, יש להוסיף שתי כפות שמן נוספות לתערובת. ******** אוסף מתכונים צמחוניים בערכתי מצורפים בקובץ וורד!*******

../images/Emo15.gif

תשמע בחור כל הסיבות שרשמתי זה סתם שטויות הפואנטה זה שלהיות צמחוני לםי דעתי זה דבר הדפוק ביותר ובקשר לויטמינים תביןם בגלל שאכלת כמה שנים בצעירותך בשר ז נכנס לך ויטמין מסויים לגוף אני לא סגור על איזה ואם אתה מלידה לא תוכל בשר אז אתה תצטרך לבלוע תוספי מזון חוצמזה בשר זה טעם החיים בלנה נשכח

צמחונים ויטמינים ומה שבניהם...../images/Emo20.gif

טוב בוא נתחיל ככה, אני לא בולע ויטמינים! ועכשיו קצת עובדות אוקיי? את כול הויטמינים והחלבונים אני יכול להשיג מכול מיני מקורות חוץ מבשר.. לצמחונים אין בכלל בעיה כי בחלב ובביצים יש פשוט את הכול.. מי שהוא טבעוני אז צריך להשלים את מקור הבי 12 מטחינה אגוזים וכו.. וחייב להשלים לעצמו את כול מה ששגופו צריך על ידי מקורות אחרים מהצומח(סוה וטופו,טחינה,אגוזזים,פירות יבשים וכו..) .. רוב הצמחונים שלוקחים ויטמינים הם פשוט צימחונים שלא ניזונים מתזונה נכונה.

bogz

New member
שטויות במיץ סויה

מצטער לבשר לך, מר ציפורת חודרנית, אבל האדם היה אוכל פירות. זה עברו מאז בערך כמה מאות אלפי שנים טובות. הרי זה ידוע לכול שהאדם צד ממוטות בשבטים, ואני בטוח שהמוח שלו לא היה מפותח כל כך כדי שיאכל משהו שהוא לא צריך. האדם זקוק בצורה נואשת לחלבונים ולברזל. חלבונים הם דבר שהגוף לא יכול לצמוח בלעדיו, מה שאומר שהעובדה שאכפלת בשר בצעירותך כבר פתרה לך חלק מהצורך בחלבונים ולברזל שדרך אגב, מצויים בבשר בשפע. כמובן שאני לא אומר שצריף להתעלל בחיות המסכנות עד יום מותם. אני לא מוכן לאכול משהו שהתעללו בו רק כדי שלי יהיה טעים (שים לב למה שכתבתי בוויכוח על כבד אווז).

פיצקה

New member
אני אוהב לחשוב שאני גולם ניאנדרטל..

אז כדי להוכיח שאני לא למרות שאני אוכל בשר אני אגיד ככה. גרעינה וציפורן, אתם יכולים להיות צמחוניים ואני לא אפקפק באמונותיכם ובטח שלא אתגרה בכם כפי שהייתי נוהג לעשות כשהייתי בכיתה ז´. אם יש דבר שמפריע לי בצמחונות הוא היחצון שלה. אל תייחצנו את הצמחונות בבקשה. אתם לא מיסיונרים ולדבר על מוסר ומצפון של צמחונות זה בדיוק כמו להחזיר אנשים בתשובה באמצעות מניפולציות רגשיות (שאנחנו בתנועה כמובן מתנגדים להם, נכון?) שעל זה אנחנו מדברים בתנועה כל שני וחמישי (אולי שלישי ושבת). אתם לא יותר מוסריים ממני ומה שברור לי, זה שאנחנו חיות!!! אנחנו תמיד אכלנו בשר וצמחונות היא תוצר של חברת שפע (ואל תביאו לי מחקרים על הרגלי האכילה של בניהו בן יהוידע או משהו כזה...). אם אתם רוצים להיות צמחונים, בסדר, אבל תחסכו ממני את ההטפות האלה כי זה מציק. עמרי אילת קן גבעת אלה גרעין יפתח שדרך אגב מתנגד להתעללות בבעלי חיים ובשר הנשחט.

הטפה למוסר=מיסיונריות?!?!?!

נו, באמת... אתם נשמעים כמו חבורה של אנשים שמנסים להצדיק לעצמם למה הם לא מוסריים:"זה לא שתעשיית הבשר היא הדבר הכי נורא שהמין האנושי הוציא מתוכו, מיד אחרי השואה! זה בסדר- אנחנו טורפים מטבענו!!" בולשיט של בורים. האדם אינו טורף מטבעו- עובדה שיש אנשים שלא אוכלים בשר מאז שהם נולדו, והגוף שלהם מסתגל לזה כמו גדול. ורק שתדעו- הקיבה שלכם היא לא קיבה של טורף- היא קצרה מדי. היא לא מעכלת את החומרטים החיוניים שבבשר, ופולטת אותם מהר מדי. חוץ מזה- אין אף ויטמין או מינרל או שום דבר אחר בבשר- שאי אפשר להשלים ממקור אחר מעולם הצומח, כמו סויה, טופו, קטניות, חלבה, ירקות, פירות, טחינה, פירות יבשים, שקדים, אגוזים.... אין סוף לאפשרויות שלך לחיות בבריאות- בלי בשר. לגבי עניין המוסר- אני לא מטיפה לך איך לחיות, בסופו של דבר אתה תעשה מה שאתה רוצה. רק אל תגיד שאתה לא פחות מוסרי מאיתנו, כי אנחנו מקיימים אורח חיים מוסרי, ומעדיפים אותו על פני הנוחות שלנו, ועל פני הקלישאה הידועה- "בשר זה טעים". או כמו שגנדי אמר פעם "חברה מוסרית נמדדת ביחסה לבעלי חיים". אני מקווה שאתה מבין למה... ורק שתדע, שיחס לבע"ח, כלומר יחס של תכליתיות, שבע"ח נועדו כדי שאתה תאכל אותם, גוזר מתוכו באופן ישיר יחס של תכליתיות לבני אדם. כן, בהכרח. זה אומר, פחות או יותר, שאתה בטח מתייחס לחברים שלך באופן תכליתי- הם פה כדי להעשיר אותך. למרות שאתה נשמע לי כמו אחלה בנאדם, לא הייתי רוצה לחיות איתך באותו בית... פיס אאוט. ותלמדו עובדות לפני שאתם מציגים דעה, חברים!!! אתם מתחילים להשמע כמו הפורום של הצופים, שמדברים בקלישאות...

אנחנו מראים את האמת בגלל זה..

אנחנו כנראה מסיונרים.. לא נוח לראות מה השניצל שוטט הדם היה ומה החיה שהשניצל הוא חלק מגופה הרגישה..

פשוט מאוד:

למדתי את העובדות, כולן. מה קורה לבשר עד שהוא מגיע לצלחת, האם אפשר אחרת, קצת על הגוף שלנו בנוגע לאיך לחיות בלי בשר, קצת על האלטרנטיבה... ובדרך עשיתי עם עצמי המון חשיבה על מה זה אומר להיות מוסרי!!!
לי יש שאלה לכולכם: הייתם אוכלים בנאדם, אם זה היה בלי ספק הדבר הכי טעים ומזין בעולם? למה לא?

אולי../images/Emo101.gif

אם אני צריך לאכול אחרת אני מת והאיש הזה מת!!!!!! אך ורק אז אני יוכל בשר אדם אבל השלה שלי היא למה איך התחלת ללמוד את העובדות

אני....

אני סתם רציתי לעשות ניסוי קטן עם עצמי, אז בתחילת כיתה ז´ הפסקתי לאכול בשר. ראיתי שזה לא נורא בכלל (חוץ מבטיולי תנועה שאז אני נשארת רעבה) ואני מרגישה עם עצמי יותר טוב. אני חושבת שלרוב האנשים באמת אכפת מחיות, אבל אולי לא מספיק בשביל לוותר על לאכול אותם...

אה

"אני לא מוכן לאכול משהו שהתעללו בו רק כדי שלי יהיה טעים" אם אתה באמת לא מוכן לאכול משהו שהתעללו בו, נשארה לך ברירה אחת: טבעונות

bogz

New member
יש לכם כשרון מוסיקלי מצויין

אתם ממש מנגנים לי על העצבים. אין לכם מושג כמה זה מעצבן אותי כשאנשים קוראים לי לא מוסרי כי אני שונה מהם. מצטער! אני לא רואה אכילת בשר בצורה שאתם רואים אותה! באמת סליחה! באיזה זכות אתם מעיזים לקרוא לי לא מוסרי?? אני רואה באכילת בשר טבע האדם וחלק משרשרת המזון. ואני מסכים במאה אחוז עם כל מי שאומר שצריך שההריגות יתבצעו בתנאים טובים יותר, אבל באמת חבל שאני לא חושב כמוכם. מה שאתם עושים כל כך צר - מוחין שאתם יכולים להסתכל בחור מנעול עם שתי העיניים. אתם רואים באי אכילת בשר דבר מוסרי. חבל! אני לא! בשבילכם זה שיא המוסר, בשבילי לא. אני רואה את זה כבר מטופש. אבל האם אני אומר לצמחונים מה לאכול? לא. אני קורא להם טיפשים? לא. רק בגלל שאתה רואה מוסר בצורה שונה ממני לא גורם לי לחשוב שאתה שווה פחות. תפנימו טוב

למר. כץ

למרות שאני לא צמחוני ולא תומך ברעיון, אני לא רואה את העקרון בויכוח הזה ובמיוחד לא בהעלאת נקודות מטומטמות כמו "זה כואב לתאים של התפוח אדמה" מה קרה? למדת בביולוגיה על תאים והיית חייב להוציא את זה? עשה טובה לפעם הבאה, אם אין לך שום דבר לכם להגיד, שב בשקט ואם אתה מתכוון להתווכח על משהו לפחות תעשה את זה כמו שצריך.

אל תקחו את הכל כמובן מעליו../images/Emo80.gif

אני גם צימחונית ואריאל תפסיק לזלזל באנשים-זה בסדר לכבד אותם אני רק רוצה להגיד לכל חסידי שרשרת המזון תשאלו את עצמכם איפה היה העולם עכשיו אם כל בן אדם היה לוקח את כל מה שנתון כמקובל ונכון הטלת ספק יש ספר יפה שעוסק בנידון קוראים לו האדם הנבון שיהיה לכם יום טוב

טוב כמה דברים

א. אומנם למדתי את זה בביולוגיה לפחות לזכותי יאמר שהקשבתי בשיעור ב. ה\קטע הזה של אני צמחוני אני ממש ממש מגניב עיצבן אותי אז הוצאתי את זה ג. מאיושקה למרות שאני חולה עלייך ואת אחלה של ילדה אבל זה לא קשור להטלת ספק זה כמו שאת לא תטילי ספק בזה שזה לא טוב לקפוץ מהגג או לרצוח יש דברים שהם מובנים מאליהם חוצמזה שאני תמיד מכבד אנשים אולי לא מפגין את זה בצורה הכי בוטה אין מה לעשות אני עובד על זה ואת יודעת וקן מזכרת אימפריה ואל תקראי לי ריינר כי את ריינרית קאפיש?

למעלה