אז ככה...

kontsy

New member
אז ככה...

קודם כל - אושרית אני מצטערת שאני לא משרשרת אבל אין לי מושג לאן וגם אני לא רוצה ללכת לאיבוד בשרשור של 200 הודעות. אז ב"ש לא רוצים אותי, דחפו אותי להמתנה, שנה שעברה התקבלו רק 6 אנשים מהמתנה ככה שאני באמת איבדתי כל תקווה. חבל, באמת רציתי ללמוד שם. עכשיו שאני יודעת שלא מב"ש תבוא הישועה שאלה לגבי ת"א - מישהו קיבל תשובה? או שהשתנה הסכם? בכל אופן אני ממש לא מוכנה, לא נפשית לא פיזית ולא בשום אופן אחר להתחיל ללמוד פיזיקה בעוד שבועיים. אז החלטתי שאם יקבלו אותי (אמן) אני פשוט אלמד לבד, אין לי כל כך בעיה ללמוד לבד מספרים. יש לי כמה שאלות על זה: 1. מישהו עשה את זה? עצות, המלצות, טיפים? 2. האם זה דבר שצריך רק לעבור אותו? האם הציון נרשם איפה שהוא? יש הבדל אם תקבל 60 או 90 מבחינת ממוצע אקדמי, מלגות וכו'? 3. מאיזה ספרים מומלץ ללמוד והאם הספרים של "מבוא למדעי הטבע" של הפתוחה שימושיים (יש בבית) 4. האם יש בנק בחינות לקורס? תודה

danc18

New member
../images/Emo13.gif

קודם כל מזל טוב על ההמתנה בב"ש. את יודעת מה המספר שלך? (ואיך בכלל את יודעת על ההמתנה..?) אני לא צריך לומר לך שזה בכלל לא רחוק מהמציאות להתקבל מההמתנה.. לא לדאוג. בכל מקרה, אני אנסה לענות על חלק מהשאלות שלך. ממש חלק. אין לי מושג מה באמת מה הולך בקורס, מעולם לא הייתי שם
הבנתי אבל שצריך רק לעבור, ואין משמעות לציון. (אולם אני לא בטוח מאיפה זה נקרא נכשל- 60 או אפילו 70..). מעיון קצר בנושאים שנלמדים שם, זה די הרבה דומה ללימודים של פיסיקה בתיכון. לכן, מנסיוני אוכל להמליץ על הספרים של יורם אשל (לא שהם לא חפים משגיאות, אבל הם בהחלט מסבירים את הדברים בשפה שלך, בלי הרבה כאב ראש. אבל בהחלט מומלץ לשמוע ממנוסים ממני המלצות
בהצלחה רבה.

danc18

New member
יש המון

יש את הספרים הוותיקים- שנקראים בשמות המבריקים והמקוריים: מכניקה, חשמל, פיסיקה מודרנית, תורת האור והגלים, וכו'. (אלה ספרים בעיקר עם הסבר תאורטי, דוגמאות פה ושם, תרגילים ותשובות סופיות) יש גם כל מיני ספרים עבי כרס עם המון תרגול- שאלות במגוון נושאים, שמלווים בפתרונות מלאים. מממ לדעתי בחנות יוכלו להציג לך את המבחר, ותבחרי מה הכי מתאים לך..

morancho1

New member
אהלן

לגבי שאלות על קורס פיזיקה ולמידה עצמאית לצערי איני יכולה לעזור לך, גם אני טרודה בעצמי בנושא,אבל..חבל על הגישה הפסימית. רשימת המתנה זה רשימת המתנה. כלומר יש סיכוי..גם אני עשיתי טעות וחשבתי שבטוח אני לא מגיעה לראיון השני בב"ש. אל תבטלי קורסים לפני שאת יודעת תשובה סופית, ממה שהבנתי כל שנה יש הרבה שפורשים מבאר שבע לטובת אוניברסיטאות שממוקמות במרכז הארץ.. שיהיה בהצלחה כך או כך.

dorin276

New member
../images/Emo201.gif

קודם כל אל ייאוש - עוד אפשר להתקבל מההמתנה כפי שכתבת בעצמך! חוץ מזה ממש חבל לי לשמוע שלא קיבלו אותך בין הראשונים בב"ש! הרי את כל כך רוצה ללמוד כאן... אבל אנחנו כבר יודעים שהכל יכול לקרות בתהליך הקבלה.
קיוויתי ללמוד יחד איתך! וייתכן בהחלט שזה עוד יקרה...

itsish

New member
אנסה לענות...

דבר ראשון... בבקשה אל תהיי פסימית. כי המתנה יותר טוב מדחיה (כמו שאני קיבלתי
...אבל לא נורא כבר השלמתי עם זה) ואם את בהמתנה כנראה שיש עוד סיכוי. דבר שני לגבי צ"א הודעות הקבלה ישלחו מה-20 לחודש ככה שתצטרכי להמתין עוד כמה ימים בסבלנות. לגבי פיזיקה החומר אמור להיות ברמת ובהיקף של בגרות 5 יח' (לפי מה שהבנתי הקורס הוא לא ברמה גבוהה מדי יחסית לשאר האוניברסיטאות). בתור אחד שדיי למד לבד לבגרות בפיזיקה (היו לי חרא של מורים) למדתי הכל עם סדרת ספרי יורם אשל (חשמל ומגנטיות, מכניקה, גלים ואופטיקה ופיסיקה מודרנית) ומבחינת שאלות אפשר לתרגל תמיד משאלות בגרות באגף הבחינות באתר של משרד החינוך...חוצמזה שליורם אשל יש ספר עם פתרונות מלאים לשאלות בגרות מה25 שנים האחרונות. מקווה שעזרתי הרבה בהצלחה!!

מסטולון

New member
טוב... את יודעת שאני ממש רוצה ללמוד

איתך. וכמו אחדים שהמליצו לך עם ספרים בפיזיקה מהתיכון גם אני יכול להמליץ לך. יש גם את דוד זינגר (לחשמל ומגנטיות), ויש את סירס זימנסקי שאחותי לומדת ממנו למבחנים שלה בפיזיקה (כימיה באב"ג). חוצמזה החומר באמת לא קשה מדי רק דורש תרגול, אם תצטרכי עזרה אני אהיה יותר מאשר שמח לעזור לך, ואני עדיין מקווה מאוד שתגיעי לפקולטה מההמתנה. אגב, את יודעת איזה מקום את בהמתנה?

kontsy

New member
אין שום דרך לדעת

מלכה אמרה לי שאני אף פעם לא אדע איפה אני בהמתנה... טוב זה כנראה "אף פעם" אלא אם כן יש לי פרוטקציות בפקולטה. מה שאין.

ארגינין

New member
אם זה מעודד

יש מספר לא מבוטל של חבר'ה שהיו בהמתנה והתקבלו בסוף ללימודים. אל תרימי ידיים.. זה לא נגמר כל כך מהר. קחי בחשבון שיש כמה וכמה אנשים שמגיעים לקורס קיץ ואז מבטלים, ויש אנשים שמשלמים ולא מגיעים.. ואז נכנסים במקומם אנשים. יהיה בסדר!

kontsy

New member
מגיעים עד לקורס קיץ ומבטלים?!

למה שמישהו יעשה דבר כזה?! אתה יודע משהו על מדיניות החזרות המקדמות והשכר לימוד? כי אם אתקבל לת"א אני מן הסתם ארשם והכל אבל אם באוקטובר ב"ש יודיעו לי שיופי התקבלתי זה יהיה מאוד קשה להחליט אם זה שווה לזרוק אלפי שקלים לפח אפילו שאני מאוד רוצה ללמוד שם...

ארגינין

New member
תראי

קודם כל תמיד כדאי לברר את זה מול האוניברסיטה, אבל מה שאני זוכר זה שכשמקבלים את המכתב של השכר לימוד, בד"כ מצורפת שם חוברת שמסבירה הכל וכתוב שם גם עד איזה תאריך את יכולה לבטל וכמה כסף יחזירו לך. אני חושב שבכל מקרה אף פעם לא מחזירים 100%, אבל מחזירים סכומים נכבדים. תראי אין ברירה, זה שיקול שצריך לקחת בכל מקרה מה שמשלמים זה מקדמה שאותה אני כמעט בטוח שאפשר לקבל את רובה, אבל הקטע בת"א זה שאת צריכה לעשות קורס בפיסיקה כימיה או וואטאבר שחסר לך.. והקורס עצמו נדמה לי עולה מאוד מאוד יפה, וגם המבחן עולה יפה.

kontsy

New member
על הקורס בפיזיקה...

כמו שכתבתי פה אני מתכוונת ללמוד אליו לבד. מקווה שזה יעבוד
אני יודעת שעד תאריך מסוים באוגוסט מקבלים החזר מלא על המקדמה אבל השאלה מה קורה אז? בכל אופן, אתה צודק, אם אתקבל לא תהיה בעיה לברר את הפרטים האלה...

dimiorr

New member
לפי שנה שעברה

מתוך חוברת תקנות שכ"ל - עד ה-15 באוגוסט מי שמבטל הרשמה מקבל את כל המקדמה בחזרה. מי שמבטל עד ה-15 בספטמבר מקבל חזרה רק חצי ממנה, ומי שמבטל אחרי זה לא מקבל החזר על המקדמה (כנראה רק על שכ"ל אם שילם כבר חלק ממנו) אבל! - מי שעשה קורס קיץ ונכשל בבחינה (ובגלל זה לא מתקבל ללימודים) מקבל חזרה את כל הכסף ששילם על שכ"ל. אז במקרה הזה ה"נזק" הוא רק הקורס והמבחן.

Tinks

New member
אם זה מעודד...

אז אני מתכוונת לפנות את המקום שלי בב"ש - מקווה שזו תהיי את במקומי! ואגב, אם לא הייתי כבר כזו זקנה (26, מה לעשות) הייתי בהחלט הולכת לב"ש (שם עשיתי את התואר הראשון שלי) אבל כיום יש מחויבויות נוספות מלבד לעצמי וכנראה שאם יתאפשר לי אבחר במשהו יותר קרוב לצפון הארץ... אז רוב הסיכויים שעל בן גוריון אוותר, אבל זו בהחלט אוניברסיטה שפשוט כיף ללמוד בה! מנסיון :) שיהיה לך המון בהצלחה!

kontsy

New member
../images/Emo208.gif - אולי בכל זאת מישהו יודע..

לגבי ללמוד לבד לבחינת פיזיקה באת"א: 1. מישהו עשה את זה? עצות, המלצות, טיפים? 2. האם זה דבר שצריך רק לעבור אותו? האם הציון נרשם איפה שהוא? יש הבדל אם תקבל 60 או 90 מבחינת ממוצע אקדמי, מלגות וכו'? 3. האם הספרים של "מבוא למדעי הטבע" של הפתוחה שימושיים (יש בבית) 4. האם יש בנק בחינות לקורס? תודה

אמנם לא עשיתי את זה

אבל יש לי קצת תשובות: כדאי שתהיי בקשר עם מישהו שעושה את הקורס, כדי לדעת על מה בדיוק לשים דגש ובאיזה סגנון יהיו השאלות בבחינה. את הקורס צריך רק לעבור, הציון לא נכנס לשום ממוצע. אני לא מכירה את הספרים של האוניברסיטה הפתוחה, אבל אם יש שם פיסיקה ברמה של תיכון, זה צריך להספיק. על בנק בחינות אני לא יודעת, אבל אני כן יודעת שיש תרגילים במהלך הקורס. בשביל תרגול את יכולה בשקט לתרגל מיורם אשל או מבגרויות קודמות, זה צריך להספיק.

למעלה