אז כמה $ צריך בשביל תואר ?

lala land

New member
אז כמה $ צריך בשביל תואר ?

שלום וערב טוב ! מישהו טרח להריץ איזה חישוב של כמה עולה להוציא תואר ? כולל: - 3-4 שנות לימוד (מכינה \ מכללה \ אוניברסיטה ) - השכרת דירה \ מעונות - נסיעות - ציוד משרדי, ספרי לימוד (מחשב נייד?) - כלכלה (אוכל שתיה וכו' ) - והכי חשוב.. בילויים ואם שכחתי כל דבר חשוב אחר.. אשמח לראות לאילו סכומים הגעתם !

זה כמובן משתנה מאדם לאדם

וראיתי ששאלת גם בבין צבא ללימודים, אניוואי.. תואר-3 שנו"ל: 12 אלף כל שנה. משמע 36 אלף שח אין צורך בהשכרת דירה/מעונות. שכן אני גרה בבית...ממש קלב מצידי
נסיעות-יש רכב בד"כ..וגם יש את הנהגים פה שמקפיצים אותי...בקיצור-ילך לי מעט כסף על נסיעות [מה שיש לי גם החזר מהעבודה] ציוד משרדי/ספרי לימוד: אין לי מושג כמה יעלו ספרי לימוד. אבל אני מניחה שבמסתכם זה יעלה כמה אלפים. כמובן שמחשב נייד-אני לא מתמצאת בזה-ואין לי מושג במחירים...כשאתחיל ללמוד אני מניחה שאבא יסדר משו כי הוא מבין בזה
[כמה טוב שאבא עובד בHP]-בכל אופן לדעתי יעלה בסביבות ה5-6 אלף. כלכלה: שוב-גרה בבית..אז זה ממש מקל עליי... בילויים:אני מוציאה כל סופשבוע בערך 100 שח..לפעמים יותר ולפעמים פחות...כך שזה לא כזה קריטי.. אני מרגישה ממש חסכונית
כשאמא שוב תקרא לי בזבזנית אני אראה לה את החישוב הזה לעומת אחרים שיש להם הוצאות גבוהות יותר... אגב-מעונות. זה משתנה ממקום למקום. חברה שלי חיה במעונות הכי טובים בטכניון ומשלמת רק 400 שח בחודש [לא כולל חשבונות..שיוצאים לה איזה 30 שח..לא קריטיים בכלל]-ויש לה אחלה דירה...עם עוד 4 שותפות...חדרים סבירים לגמריי-בכל חדר יש ארון+שולחן כתיבה...יש מזגן מרכזי בדירה..יש מטבח מאובזר בדירה...שירותים ממש כמו בבית מלון
בקיצור-אחלה מעונות שיש... פה למשל אני יודעת שמעונות כאלו עולים 600... והאוכל במקרה כזה הוא באמת "הוצאה"...כי גם צריך לקנות מצרכים/להזמין אוכל/לצאת לאכול....בקיצור-בתור סטודנט שלא עובד/מבוסס כלכלית ממש טוב זה קשה...

Charo

New member
ובאותו נושא

מה ההבדל בין שכר לימוד באוניברסיטה למכללה?

Charo

New member
לאחר יעוץ היום גילתי את הבשורה המרה

69 אלף לתואר ראשון במנהל עסקים במכללה מינוס 23 אלף פיקדון, מינוס 6500 הנחה לחיילים משוחררים, מינוס 8000 מלגה שאולי אקבל יוצא 31,500 (בתקווה שאקבל מלגה) שזה עדיין לא מעט כסף בשביל מישהו שאין לו חסכונות וצריך לממן לעצמו את הלימודים

למעלה