אז... כמה קיבלתם.

גרינברג או כהן?

בס"ד כשהייתי אופטימי כנראה חייתי באיזשהו סרט שבו אני פותר לאנשים בעיות ועוד מקבל על זה כסף. גם חלמתי שאני שר סרנדה לאשתי הנרגשת באחד מימי נישואינו ושהבן שלי אומר לי שהוא אוהב אותי. אז חלמתי... אני לא נשברתי עכשיו, פשוט השליתי את עצמי עד עכשיו! וטוב מאוד שזה קרה עכשיו, כי אז עוד הייתי יכול לחשוב בטעות שיש לי סיכוי להצליח בתואר הזה... גם אם אקבל 100 במועד ב', מה שכנראה לא יקרה, זה לא אומר שאני אצליח- להפך, זה יצר הרע שיגרום לי לחשוב שאני באמת יכול להצליח ובינתיים אני אבזבז 30000 ש"ח על התואר הזה... וכנ"ל גם לגבי התפתחותית ופיזיולוגית- הצלחה בהם לא תעיד על כלום, אבל כשלון בהם רק יחזק את טענתי! אני בהחלט מאמין בהשגחה משמים. זה ש-ה' גורם לי לנשום, ללכת ולאכול זאת השגחה. הוא לא חייב לי כלום, בטח שלא הצלחה במבחנים של מקצוע חול.

ניתחת במדויק, יקירתי

בס"ד חשבתי את זה על עצמי רוב הזמן, גם בלי קשר לציון הזה. עוד 16 נקודות לצורך העניין, לא היו הופכות אותי לסיפור הצלחה. כולם נמצאים באחוזון הזה, אז עכשיו אני משווה את עצמי אליהם, ולא לאוכלוסיה שלא התקבלה. אם הייתי כזה אנטי להתעודד, לא הייתי אוכל ולא מתפלל (טוב זה אולי כן) ולא הולך לשיעור תורה (עוד מעט). היסטריה? מה שזכור לי לא ראית איך הגבתי ומה היה המצב הרגשי שלי כשזה קרה, אז בבקשה לא לשפוט! דכאון? ידעתי קשים מאלה- זה בטוח...

יוחאיפ

New member
כבר לא

עכשיו מקבלים את הציון הסופי במסך הראשי כשנכנסים. מי שרוצה, יכול גם להיכנס לציוני הביניים כדי לדעת כמה בדיוק הוא קיבל במבחן וכמה הוא מקבל על העבודות. בהצלחה לכולם.

b a r b u n i a

New member
התלבטויות...

מה אתם אומרים? אם קיבלתי סופי 81 והקורס שווה רק נקודה אחת, יש טעם לעשות מועד ב'?

שלא תגידו שרק הטובים מפרסמים פה...

בס"ד 74. לפני קבלת הציונים רק בקשתי לא להכשל וכן לקבל ציון כזה. אבל לאור מה שהולך כאן, ברור שזה כשלון מהדהד כמו שצפיתי מראש. אז הנה מסר לכל מי שתפס ממני איזה מבין בחומר: אני לא טוב במבוא לפסיכולוגיה! גם אם אני אוציא 95 במועד ב' אני אומר את זה! אם זה היה הציון שלי במבוא, איך אני אשרוד את קרסו והתפתחותית? ואלה עוד קורסים שנתיים... שאף אחד לא ינסה לנחם, ובטח שלא לנתח אותי אחרי הנאום הפסימי הזה... אני מאוד מאוד ריאלי. עוד לפני שהגעתי לתואר הזה, היה ברור שאני לא יגיע לתואר שני. השם יתברך היטיב עמי ואותת לי על זה כבר מעכשיו, הוא לא חיכה לא לקיץ ולא לשנה ב', וברוך השם שלא לועדת קבלה בסוף תואר ראשון. לצערי, אני נשאר במחלקה לא מהסיבות הנכונות, והן ידועות לכמה מהמחלקה. בזמן שכל החכמים (ברצינות) שהוציאו 90 ומעלה יבלו בכיף/ישנו ביום שישי ה-29.2 בשעה 8 וחצי, אני ועוד כמה אומללים נהיה במתח שיא, כי במועד ב' אין אפשרות לתקן כבר... הכל חייב לדפוק פיקס! אה, ושלא יגידו לי עכשיו דברים כמו: "זה רק מבחן ראשון" (תכלס שני שלי באונ', אבל גם ככה זה תירוץ עלוב של מתחילים), "עוד לא הסתגלנו ללימודים האקדמאים" (בעיה שלכם, האוניברסיטה זה לא בית הבראה וגם ככה קיבלנו עזרה מעל ומעבר) "המבחן לא היה הוגן" (זה פשוט את/ה שלא היית מספיק חכם/ה, אל תאשים את המבחן) ובטח לא "אל תשקע ברחמים עצמיים ותלמד טוב למועד ב'" (כי ברור לי שזה מה שאעשה, כלומר אלמד טוב, אבל זה עדיין לא מבטיח לי כלום). ואני מקווה מאוד, בלי נדר, שאפרסם כל ציון לא טוב שלי בפורום. לא חוכמה להראות שהצלחת. אני התביישתי להגיד את הציון שלי בסוציולוגיה, כדי שלא תהיה גאווה, ח"ו. אתם תראו- מה שאני אומר עתיד להתקיים (וזה עדיין לא אומר שאני לא אלמד טוב לכל מבחן כדי להוציא בו 100, למקרה שאנשים יגידו שאיך שאני חושב ישפיע על ההצלחה שלי). יום טוב לכל המצליחנים!

גם אני לא הצלחתי במבחן

אבל ידעתי את זה מראש כי הבנתי שלמדתי לא טוב אז ציפיתי לציון כזה: 77 במבחן, 83 סופי. אני כמובן ניגשת למועד ב' ואלמד אליו כמו שצריך ;) ונאור, למרות שאמרת לא להגיד לך - לדעתי זה באמת לא אומר כלום!! קשה להסתגל למסגרת האוניברסיטה כי זה לא כמו שהכרנו עד עכשיו. מן הסתם שבמבחנים הראשונים יש סיכוי שניפול.. זה טוב, כי כך נדע ללמוד מהטעויות שלנו לעתיד ולשפר את דרכי הלמידה למבחנים. הרי מטעויות לומדים.. ואם לא היו טעויות - איך הייתה יכולה להיות לנו מוטבציה לתקן, לשפר ולהתקדם? אז אנחנו אחים למועד ב' ;) ואנחנו נצליח!! בהצלחה לכולם :) וכל הכבוד לכל אלה שהצליחו במועד א'!!!

זה אחד המבחנים הקשים ביותר שיהיו לנו!

דיברתי עם מישהי משנה ב" והם אומרים שזה באמת מבחן קשה, (הם זוכרים אותו שנה אחר כך...) אל תיפול רוחכם, אני מאמין שמבחנים במקצועות האחרים (חוץ מסדיסטיקה) יהיו ידידותיים יותר.... יחי מחזור תשס"ח!!!!!!@

:)

אכן!! אנחנו שולטים! חחחח.. יהיה בסדר, אנשים! אופטימיות!! אני ניגשת למועד ב' ושומרת על האופטימיות.. קדימה, כולם יכולים ;)

שטויות

בס"ד אני יכול להתערב איתך, והלוואי שאפסיד, שאני מוציא 80 ומטה גם בהתפתחותית וגם בפיזיולוגית... וגם בססט' שאני כביכול טוב, עוד איכשהו תבוא נפילה, והרמז אליה כבר הגיע- 72 בתרגיל המסכם.... מסקנה- ממוצע שלי של שנה א': בערך 80. כמו שידוע- עם ממוצע כזה אפשר להשאר בפסיכולוגיה אולי כאיש אחזקה...

rachelp1

New member
נאור - מחשבה בוראת מציאות קיימת

כפי שאתה ודאי יודע הרבי נחמן הצדיק הגדול מכולם, אמר את זה. גם לחילוניים בנינו יש מקורות אחרים לאותו משפט כמו הספר הכי נמכר כרגע בחנויות "הסוד". לא סתם אומרים את זה. הייתי בכיף מפרטת לכם על כל התאוריה המדהימה הזאת מכל ההיבטים - פיזיולוגים, פיזקלים, פסיכולוגיים ורוחניים. אבל זה ארוך... בשורה תחתונה, כל התיארויות הקיימות מצביעות על זה שהכל טמון במחשבה הפנימית שלך. תשנה את המחשבה, ישתנו חייך! זו אמנם קלישאה אבל זה הרי ברור שכל הקלישאות נכונות. אז שיהיה לך המון בהצלחה במועד ב' ואם אתה צריך עזרה ללמוד או להאמין בעצמך אז אני מוכנה לעזור. סופ"ש נעים. לכולנו...

מחילה+הערה לכולם

בס"ד איך שלא תנסי לעזור לי- לא תצליחי. ואני גם לא יודע אם הרבי נחמן הוא הצדיק הגדול מכולם, למרות שהוא ללא ספק אחד הענקים ואני קראתי לא מעט תובנות שלו. לצערי, במצבי העכשווי יש רק סיבה אחת שאני אוחז בתשובה שלי: ככה לפחות אני ארוויח עולם הבא. וזאת לא סיבה מספיק טובה. מה גם שחזרה בשאלה לא תוביל אותי לשיפור המצב שלי באף תחום חיים. והערה אחת לכולם- בבקשה לכם! עד היום שאלו אותי שאלות וביקשו ממני עזרה- היום אני זה שמציעים לו עזרה. רק ה' יודע מה גרם לאנשים לחשוב שאני מבין משהו... תמיד ידעתי שהיכולות של אנשים לקלוט חומר ולהגיע לתובנות בעקבותיו עולות מאות מונים על היכולות שלי והם אכן יצליחו יותר ממני. ובכן, חבל שרק אחרי כשלון מהדהד שלי אנשים (אולי) יתחילו לשים לב לזה. אתם תראו- לאט לאט לאורך התואר אנשים יתפסו ממני (ובצדק) פחות ופחות. מי שחכם יבין את זה כבר עכשיו.

b a r b u n i a

New member
נאור

אני חושבת שאתה טועה.לדעתי אנשים פנו אליך בגלל שאתה נראה אחד שיכול לעזור, שיש לו נכונות לעזור, ולאו דווקא בגלל שאתה "נראה חכם" (לא שחס וחלילה אתה לא). וזאת תכונה מעולה שחבל שאתה לא שם לב אליה... לכל אחד יש את נקודות החולשה שלו וכל אחד טוב בדברים אחרים. והמבחן במבוא לא מעיד על המבחנים האחרים שיהיו, מאחר וכל מבחן עוסק במשהו שונה ולפעמים מתחברים יותר אליו. אני מאוד מאוד מבינה אותך, גם אני קיבלתי ציון לא טוב וגם אני כמוך מבואסת, אבל הרבה פעמים הציון הפחות טוב מגיע לא בגלל שאנחנו טיפשים או לא מוצלחים, אלא אולי בגלל סיבות חיצוניות כמו האם למדנו בצורה נכונה למבחן, האם היו דברים שהטרידו אותנו באותה תקופה וכו'.... נראה לי שעכשיו אנחנו צריכים דווקא את הנאור שהיה שולח לנו הודעות עידוד בפורום ואם תמצא אותו בתוכך, אני בטוחה שתראה את הכל בצורה יותר חיובית... בהצלחה לכולנו במועדי ב'!

אני אפילו לא נראה חכם

בס"ד אין לי את הלוק של החנון הטיפוסי, אז תכלס א"א להגיד שאני נראה חכם. הודעות עידוד בפורום... עכשיו אני נזכר בזה... תכלס- פה אולי המילה הרעה היחידה שאני יכול להגיד על השנה שלנו: מי הגיב להודעה שופעת האופטימיות שכתבתי בזמנו ושנועדה לעודד את כולם אחרי המבחן? אם זכור לי נכון, בין 0 ל-2 תגובות. עכשיו- כמה הודעות כביבכול פסימיות וישר תגובה רודפת תגובה. אז בואי לא נהיה צבועים! מה גם שאני לא מרגיש צורך לעודד את המסכנים שקיבלו 90 ומעלה... גם לא נראה שהם מרגישים צורך להיות מעודדים. לקורסים האחרים, לצורך העניין אני מתחבר עוד פחות והם שנתיים- ככה שהכשלון הוא כפול למעשה בקורסים האלה. אולי רק לסטט' אני קצת מתחבר, וגם בזה- 72 בתרגיל המסכם... זה עוד קורס שאני טוב בו. בכל אופן- אני עוד אדע כשלונות רבים. מצטער על הצביעות של ההודעה האופטימית...

אפריל

בס"ד המוטיבציה להצליח לא חייבת לצמוח מכשלונות. גם אם הייתי מצליח במבחן הזה וב-5 הבאים היתה לי תמיד מוטיבציה להצליח. ידוע גם שיותר קשה לשמור על נתונים גבוהים מאשר לשפר נמוכים. אבל עדיף להגיע למצב שאתה שומר על ציונים גבוהים. אם במבחן עלוב כזה לא הצלחתי, מה אומר על גל החומר (ובמקרה של קרסו, גם ספר בלתי אפשרי באנגלית) שצפוי לנו בהתפתחותית ופיזיולוגית? הרי זה מתכון בדוק לכשלון! כל הכבוד למי שחושב שהוא הולך לעמוד בזה... כמו שאני מכיר את עצמי, אפשר כבר להרשם למועדי ב' שלהם (שגם בהם אני לא רואה סיבה להצלחה). קשה להסתגל למסגרת? אז איך תסבירי את כל מי שהצליח (כל הכבוד, ד"א)? הגעתי למסקנה- רק נס, רק אלוקים יוכל לשלוח אותי לתואר שני. אם כן- אז היעוד שלי זה להיות פסיכולוג. בינתיים אני נשאר כי נחמד לי במחלקה, אבל התואר הזה הולך להיות בסה"כ תואר ראשון ואח"כ אאלץ לחפש במה לעשות תואר שני... אני לא אכחיש- כל אחד שהוציא ציון באזור הציון שלי גורם לי להיות אופטימי יותר ולא בגלל שזה פוגע גם לו בממוצע להמשך הדרך, ח"ו, אלא בגלל שככה אני לא מרגיש הטמבל היחיד שלא הצליח פה.

השרשור ביקש אגב לכתוב ציונים

בס"ד אני לא רואה שאנשים עושים את זה... קדימה אין מה להתבייש, אם אני פרסמתי את הציון (כמעט) כל אחד יכול!

מי רה לה

New member
אני לא

אפרסם ציון. לא מתוך בושה (למרות שהוא מאוד לא טוב), אלא מתוך תחושה שזה לא המקום, ואין לי צורך לפרסם. מועד ב' בטוח, וכל מי שמתעניין - יכול לשאול ויענה. סתם נראה לי מוזר להתחיל לפוס פה ציונים... ד"א, נאור. נכון, אתה רוצה ולא הצלחת. באמת, זה מה שמגדיר אותך? אמרו פה כבר כמה אנשים לגבי האישיות שלך דברים הרבה יותר חשובים, ודחקת אותם. אם אתה שואל אותי ועוד רבים וטובים - זה מה שמגדיר אותך, זה מה שחשוב בך. במקרה אני קוראת עכשיו ספר שמצאתי בבית - שפסיכואנליסט פרוידיאני (לשעבר) כתב, שדוחה את הצורה שבה לומדים ומלמדים כיום פסיכואנליזה, וגם את הצורה שבה מטפלים בה. כל מה שהוא כותב מסתכם בכך שכדי להיות אדם שבאמת מצליח לעזור לזולת צריך להיות אדם כזה. אז קח את עצמך האמיתי בידים, תאמין בעצמך, ותאמין שאולי מה שה' רוצה ממך זה לא מה שאתה רואה מהצד הזה של המתרס, ולפעמים החיים הם לא רק פרפרים ופרחים. באמת, יש הרבה אנשים שמעריכים אותך, אתה רק פוגם בעצמך בכעס (?) העצמי הזה. חיים מאושרים לכל המצליחים יותר ופחות. :)

זה לא מגדיר אותי

בס"ד אני אשתמש במושגים שאמר לי פעם בנאדם חכם. הbeing שלי לא ישתנה גם בגלל 100 ציונים לא טובים... אבל מה לעשות שכדי להתפרנס בחיים בודקים אותך לפי הdoing שלך... ומה לעשות, אני רוצה שלי ולאשתי לעתיד לבוא יהיה שולחן שבת יפה, ושיהיה אוכל ובגדים לילדים, ושלא נחיה בדירה דחוקה, ושתהיה לנו לפחות מכונית אחת. אני יכול להיות נשמה טובה, אבל נשמות טובות שורדות יופי מאיפה שהן באות- בגן עדן. כאן אני כלוא בגוף שדורש ממני השגים חומריים ואם לא- אני אשאר רק עם המחמאות. ועם מחמאות בהחלט הולכים לגן-עדן אבל לא הולכים למכולת, וכפי שידוע אוכל קונים במכולת... ואני מוכן למות אבל לא להשאיר את המשפחה שלי רעבה.

למעלה