אז כמעט שנה שלא כתבתי

bigirl22

New member
אז כמעט שנה שלא כתבתי

אבל אני קוראת פה כל הזמן.
לפני שנה וכמה ימים הכרתי פה את הבן זוג שלי, ואנחנו כבר גרים יחד והכל מושלם

בינתיים אני סיימתי תואר ראשון והתחלתי לעבוד באחד מהבנקים הגדולים בארץ.
חצי שנה עברה ואני כבר מרגישה לחץ נפשי אדיר ומאוד רע לי בשבועיים האחרונים, למדתי מה שקשור בתחום הזה ואני מרגישה אבודה
לא יודעת מה לעשות, היום שלחתי קצת קו"ח אבל אני ממש בדיכאון מהעבודה.
לא יודעת אם לעזוב או להישאר?
אני צעירה רק בתחילת הדרך (היום בת 23) ושואלת את עצמי למה לסבול , אבל מצד אחר שוק העבודה כ"כ קשה ואין כמעט הצעות.
עיצות וכל מה שבינהם יתקבלו בברכה.

einat162

New member
מגיבה :

אני לא יכולה לענות לך בוודאות אם התסכול נובע מהעבודה עצמה שלא מתאימה (לעסוק בעבודה יום-יום יכול להיות אחרת לגמרי מלימודים "על יבש"), או שמדובר על משהו פנימי שלך (שלא חייב להיות מלווה באירוע כלשהו שמשפיע על לחץ נפשי).

אני חושבת שלא כדאי לך לוותר כ"כ מהר על מקום העבודה - באמת תנסי לעשות חושבין עם עצמך :
אם מדובר בעבודה עצמה - ההרגשה שלך היא תסכול כי "הולך קשה", יכול להיות ששווה לך ליזום שיחת פידבק עם הממונה עליך כדי להבין איפה את עומדת (יכול להיות שמרוצים ממך הרבה יותר מההרגשה שלך).
אם מדובר במשהו פנימי - מה יכול להוציא אותך מההרגשה הזאת ? נופש? שבירת שגרה "בקטנה" איכשהו? (ספורט, התנדבות, ללמוד שפה חדשה, לעשות משהו שלא העזת עד עכשיו).

bigirl22

New member
תודה:)

באמת אחשוב על מה שכתבת לי, כמובן שלא פשוט לי לעזוב כי אני יודעת שאני לפני קידום התחלתי וקטן.
אבל עדיין קשה לי להחליט מה נכון לעשות.

BloodyRose

New member
השאלה האמיתית, כמו שכבר נכתב לך

היא מה מפריע לך.
ככל שתקדימי להבין את זה, כך יהיה לך יותר קל להמשיך.
אם זה המקום הספציפי - העובדים, המנהלים, העבודה מול לקוחות (אם זה התפקיד) - אז קדימה, לשלוח קורות חיים במרץ ולחפש מקום אחר.
אם זה התחום - משעמם, לא מאתגר, עבודה במשרד X שעות ביום - אז זה הזמן לחשוב מה כן מתאים, ולעזוב.
אם זה מסיבות אחרות, שקשורות למקום ספציפי אך יש מקום לשנות - אז תחשבי מה ואיך אפשר לשנות, תערבי את המנהל שלך, ואולי תמצאו ביחד פתרונות.

אמרת בעצמך - את צעירה בתחילת הדרך, יש לך את כל החיים לסבול
למה להתחיל כבר מעכשיו?

bigirl22

New member
חשבתי על זה

והגעתי למסקנה שזה בעיקר הלחץ במקום העבודה, לעשות הרבה אשראי ולעמוד ביעדים.
בכל מקום היום (כמעט)יש מכירות ויעדים ואני לא יכולה עם הלחץ הזה זה משפיע לי על החיים גם מחוץ למקום העבודה.
שלחתי קו"ח מקווה לטוב:)

spaysi8

New member
קודם כל מרגש שהכרתם פה,

אני והאקס גם הכרנו פה, זו פלטפורמה מצוינת בעיני.
לגבי עבודה- כמו שאמרת את צעירה, אין הרבה מה להתלבט, תמיד עדיף לעבוד ולהרוויח כסף אפילו שלא בטוחים שאוהבים את העבודה מאשר לשבת בבית ולא לעשות כלום.. תמיד את יכולה להתפטר ולחפש עבודה אחרת אבל תכלס עדיף לא לעזוב עבודה עד שיש אופציה חלופית..

oromer

New member
מנהל
עבודה

מה למדת? כלכלה?

תראי אני גם למדתי כלכלה ובאמת רוב הצעות העבדה הם בבנקים. אין הרבה הצעות עבודה, במיוחד לא בפריפריה. למי שיש ניסיון רלוונטי בתחום, יש יותר הצעות. אני מקווה שניסיון בבנק, נחשב עבורם בניסיון בתחום.
תנסי לראות אם את יכולה להתקדם בעבודה או לעשות תפקיד אחר- העיניין הוא שבבנק זה לא משהו שיקרה מעכשיו לעכשיו, ברגע שאת מבקשת גם אם רוצים לעזור לך ומרוצים ממך מאוד.

תמשיכי לשלוח קורות חיים- קחי בחשבון שזה ייקח זמן וחבל שתהיי בלי עבודה בזמן הזה.... לדעתי תישארי בעבודה עד שתמצאי משהו אחר. אני לא אומרת לך את זה בשמחה גדולה- כי את כותבת שלא טוב לך שם!! אבל יהיה לך לא טוב לשבת כמה חודשים בבית בלי עבודה.

מעבר לזה, אולי זה התחום שבחרת? את עדיין צעירה, ויש לך זמן ואפשרות לשנות.... את יכולה ללמוד משהו אחר? הסבה מקצועית? לעשות הסבה מקצועית עכשיו יהיה לך יותר קל, מלעשות הסבה מקצועית אחרי שהקמת משפחה ויש לך ילדים....
אם את שוקלת את זה באמת עשיו זה הזמן...

את באמת- לא צריכה לסבול.... במיוחד שאין לך משפחה וילדים לפרנס ואת אחראית רק על עצמך....תכיני לעצמך תוכנית פעולה.... לימודים... עבודה אחרת...

בכל מקרה גם אם את נשארת בעבודה, תצרי לך משהו בחיים שלך שכן טוב לך בו ויש לך בו סיפוק (אני לא מדברת על בן זוג- כי זה משהו חיצוני)- כמו שכתבו לך התנדבות, חוג, ספורט, תחביב...אולי זה ירגיע טיפה את הלחץ

bigirl22

New member
מימון ומנהל עסקים

במה את עובדת?
כן אני יכולה להתקדם אבל זה לעשות את מה שאני עושה ולהוסיף עוד, שזה לא בדיוק עוזר לי בשלב הזה.
חושבת לעשות הסבה להוראה בתקווה שזה יתאים יותר ויגרום לי להיות מאושרת ומסופקת

oromer

New member
מנהל
אני חושבת שעכשיו את צריכה לבדוק טוב יותר

את כותבת "בתקווה שזה יתאים יותר ויגרום לי להיות מאושרת ומסופקת"... בתקווה זה לא מספיק... תבררי ותאספי מידע, כדי שרמת הביטחון שלך בהחלטה תשאף ל 100%.
אני שמעתי על הרבה מורים שחוקים... שנמאס להם מללמד, ומהמערכת... הם לא ממש נשמעים מסופקים ומאושרים. שמעתי על מורים שעשו הסבה להוראה מתחום אחר שבו עסקו ואאל"ט בקושי החזיקו 3 שנים בתור מורים.

אני לא אומרת ובטח שלא קובעת או מחליטה שלך לא יהיה טוב... יכול להיות שכן... אבל זה דורש מימך בדיקה יותר מעמיקה, כדי שלא תגיעי שוב למשהו שלא עושה לך טוב...

ללמודים שאת למדת יש כל מיני אפשרויות ללימודי המשך- תעודה ותואר שני. אולי זה יכול לסייע לך להחליף מקצוע מבלי לשנות כל כך הרבה..

בתואר הראשון במנהל עסקים מקבלים כלים בסיסיים כדי לפתח יזמות. זה משהו שיכול לעניין אותך?

למעלה