אז כשמתעלמים מגישים בג"ץ -

פולספגן

New member
הם הכניסו לכתב התביעה גם את המקרה שהראו

בצינור לילה היום שהראו ילדה שחוסנה עכשיו וכל הרגליים שלה התמלאו פריחה איומה ונחשו מה משרד הבריאות אמר? (שאלה רטורית)

איך ידעתם? (שאלה רטורית)

נכון, זה לא קשור לחיסון

אם זה לא היה עצוב, אולי אפילו הייתי צוחקת מהבדיחה שלהם ...

post hoc ergo propter hoc

כשל לוגי: "אחרי" לא אומר "בגלל".

חיסון הפוליו המוחלש ניתן למיליוני ילדים בעולם. אם לא מוכרת תופעה של פריחה על העור בעקבות זה, הסיכוי שיש קשר בין הדברים קלוש. לפיכך סביר להניח שמשהו אחר גרם לפריחה והעיתוי של החיסון הוא לא יותר מצירוף מקרים (כמו הרבה צירופי מקרים אחרים שקורים לנו בחיים).

לא צפיתי בתוכנית אבל במקרה כזה לא פונים למשרד הבריאות אלא הולכים לרופא עור והוא מאבחן (או שולח לבדיקות במידת הצורך). לבת של חברים קרה מקרה דומה (אבל שונה) – נהייתה לה פריחה על העור בשבוע שהם הביאו הבייתה חיית מחמד חדשה. הם חשבו שאולי היא אלרגית או שמדובר טפילים, אבל הווטרינר בדק ולא מצא כלום. אז הלכו לרופא העור והוא איבחן שזה פשוט וירוס, ואין שום קשר לחיה (והיא לא אלרגית, מאז עברו כמה שנים וכולם חיים באושר). צירוף מקרים.

פולספגן

New member
אני מניחה שיראו את זה גם במהדורת החדשות אז

תוכל להנות.

אגב, נציגי משרד הבריאו שמשיבים בפורומים השונים לא מתכחשים שזה בגלל החיסון, אך ממך לא באמת ציפיתי שתשייך את זה לחיסון.

אני לא מכחיש, אני מתנגד לסיבתיות אוטומטית

רק כי ב' קרה אחרי א'. ככה לא עובד מדע.
כשמדובר בתופעות לוואי (של חיסונים, תרופות ועוד) אם מדובר במקרה חד פעמי זהלא אומר שיש קשר.
אני לא יכול להכחיש או לאשר, כתבתי מפורשות שכשיש פריחה הולכים לרופא עור והוא מאבחן.

פולספגן

New member
ברור ששמעת שהנציגים של משרד הבריאות אמרו כך

אז אתה לא יכול להכחיש, כי הרי לך אין דעה משלך ורק מזמר את שירתם.

למעלה