אז למה בכל זאת יקר כאן?

אז למה בכל זאת יקר כאן?


מצאתי כתבה היום בגלובס המביאה נסיון לתת מענה רציונלי ליוקר המחירים במרכול- תשפטו:


אז מה גורם למוצרים להיות יקרים כל-כך?

הנה ההסברים:
1. מע"מ. בישראל נהוג מע"מ אחיד לכל המוצרים, למעט פירות וירקות, שעומד היום על 18%. במדינות רבות בעולם, באירופה וארה"ב לא מושת מע"מ על מוצרי מזון או ששיעור המע"מ על מוצרי מזון נמוך במיוחד או לחילופין נהוג, מע"מ דיפרנציאלי. לדוגמא, באנגליה המע"מ על מרבית מוצרי המזון הבסיסיים הוא 0% ומע"מ רגיל נגבה על מוצרים כגון גלידות, מוצרי מתיקה, אלכוהול, חטיפים וכו'.

2. מכס. לחיוב נציין כי בשנים האחרונות ירדו שיעורי המכס על מוצרי מזון רבים, אך מנגד עדיין ישנם שיעורי מיסוי גבוהים על מוצרים אחרים דוגמת ירקות ופירות, דגים ומוצרי חלב. על מוצרי חלב לדוגמא קיים מכס של 55%, על חלקם מכס של כ-60% ובתוספת של 6.5 שקל לק"ג. המכס על דגים עומד על 15% ובחלקם ישנה תוספת של כמה שקלים לק"ג. על דבש קיים מכס של כ-17.3 שקל לק"ג, או 255%.

3. סובסידיה. במרבית מדינות העולם נהוגה סובסידיה למגדלים ולחקלאים, וכך גם בישראל. בניגוד לישראל, הסובסידיה בעולם מופנית ישירות למגדלים. בשווייץ, למשל, זכאים המגדלים לתמיכה ישירה מהממשלה, הן לפי כמות ייצור והן בסבסוד מכשור חקלאי כגון טרקטורים. בישראל, לעומת זאת הסובסידיה מתגלגלת על גב הצרכן. ראו את מחיר החלב כאן, שמורכב מ"מחיר מטרה", המחיר בו נמכר החלב הניגר מהמחלבה ליצרן. מחיר זה כולל בתוכו הגנת רווח למגדל הבקר ומתגלגל, בסופו של דבר, למחיר המוצר במרכולים.

4. כשרות. חובת הכשרות במדינת ישראל מביאה לגריעה של יותר מ-20% בימי העבודה. מפעל אשר מושבת בשבת ובחג בתוספת של כמה שעות לפני ההשבתה וכמה שעות לאחר ההשבתה מביאים לעלות תפעולית גבוהה למפעל וליחידת מוצר. משקולת כזו לא נהוגה, כמובן, בחו"ל.
הוסיפו לכל אלה עלייה חדה במחירי הארנונה, עלייה בשכירויות ובמחירי הנדל"ן, מחירי חשמל ומים גבוהים - ונבין מדוע מחירי המזון גבוהים כל-כך בישראל.

הבעיה האמיתית היא שלפנינו מעגל סגור, מעין משחק סכום אפס. מכסים וסובסידיות הרי נועדו, בבסיסם, לשמור על יכולת הייצור המקומית. מעבר לכך, גם אם נוריד מכסים, מע"מ וסובסידיות ממחירי המזון, ייאלץ האזרח הישראלי להשלים את אבדן המקורות של הממשלה מכיס אחר. עניין של סדרי עדיפויות, ויש שיאמרו: "לפחות תנו לאכול, נשלם במקום אחר אולי בשירותי בריאות, אולי בחינוך, אולי בביטחון, אולי ב..."
ואולי, רק אולי, הממשלה תמצא מקורות אחרים.

? הכותב הוא אנליסט בכיר במיטב דש ברוקראז'.
 
הטריק של חברת שטראוס-


שימו לב לכתבה הבאה!!!


קרמבו שטראוס הוא המותג המוביל בקטגוריה, האחראי לכמעט כל מכירותיה.
קמעונאי: "האריזה של 32 יחידות מטעה כי היא נראית כמו האריזה של 40 יחידות. הצרכן הרגיל לא ישים לב לשינוי".

אשתקד עמד המחיר לצרכן של מארז 40 יחידות קרמבו על 40 שקל ובחלק מנקודות המכירה הוא הגיע גם ל-44 שקל.
השנה נמכר המארז המכיל רק מחצית מהכמות ב-25.90 שקל במחיר הנמוך, ומגיע עד ל-27.90 שקל בחלק מנקודות המכירה - מכאן שעליית המחיר לצרכן נסקה בשיעור של 27%-30%.


עליית המחיר באה לידי ביטוי גם באריזה של 32 יחידות, הנמכרת לצרכן במחיר של 39-40 שקל ובמילים אחרות, במחיר דומה מאוד למחיר שבו נמכרה אריזת 40 יחידות.
לדברי אחד הקמעונאים, "האריזה של 32 יחידות מטעה, כי היא נראית בדיוק כמו האריזה שהייתה ל-40 יחידות. לא כתוב עליה בגדול 'הכמות הוקטנה' או 'שינינו את הכמות'. הצרכן הרגיל לא ישים לב לשינוי".
משטראוס אין תגובה
 

lim214

New member
נכון. עוד שנה שעברה שלחתי לחו"ל

2 אריזות כאלה. רק רגע לפני שארזתי, שמתי לב שאין 40 פריטים כמו פעם. אבל לא היה לי זמן להוסיף..
ממש לא שמים לב.
ממש הטעייה!!
 
למעלה