לנו זה ממש לא חשוב, ואנחנו אפילו די נגד
קודם כל, היי, אני חדשה.
וזהו חתיכת נושא בשביל ההודעה הראשונה שלי כאן בפורום...
אז התשובה שלי נחלקת לשתיים (שהם בעצם שני חלקי המשפט בכותרת):
קודם כל, לשאלת ה״למה בעצם חתונה״ אין לי ממש תשובה. בעיניי זה די מיותר. אני חושבת שזהו טקס סימבולי בלבד שלא מסמל בשבילי כלום, אלא יותר עניין חברתי וביורוקרטי, שאין לי חשק לקחת בו חלק. אני מוצאת שמה שחשוב לי זו מערכת היחסים ולא הטייטל. כך שאני בהחלט מרוצה מהזוגיות הקבועה שלי, ולפי דעתי אנחנו חיים כנשואים, רק בלי החתונה עצמה וכל הטררם הנלווה.
אבל עד כאן זה רק למה אני לא בעד (וזו גם למעשה התשובה לשאלתך). הסיבה שאני גם מפורשות נגד כבר קשורה לדברים שונים לגמרי - לטקס הדתי וכל מה שנלווה אליו, שבעיניי הוא משפיל, למעמד החוקי הבעייתי מאוד שיש לנשואים (ובעיקר לנשואות) בארצנו שלצערי מנוהלת בנושא לפי חוקי דת שבעיניי הם ארכאיים, ושלא לדבר על מה שקורה כשמגיעים חלילה לגירושין.
כך שגם אם ביקום מקביל הייתי נישאת, זה בוודאי שלא היה בארץ ובוודאי שלא באופן דתי. זה היה מסתכם בחתימה אצל איזשהו שופט או מישהו
אזרחי מוסמך, וזה היה הסכם אזרחי ושיוויוני,
שגם היציאה ממנו היתה אזרחית ושיוויונית. מכיוון ואצלנו לא קיימת חיה כזאת, אין שום סיכוי שאני מתחתנת או רושמת את עצמי כנשואה במצב הנוכחי. במידה ויעלה הצורך אנחנו נסתפק במעמד של ידועים בציבור, שבעיניי עדיף אלפי מונים על פני מעמד הנישואים.