אז... למה טיים לורד?

Blade Of Fire

New member
אז... למה טיים לורד?

כן. לא צריך ספוילרים, זה לא שירשור "תראו איזה דאלק קניתי" וזה לא עוסק בשום דבר עדכני
אז תהייה שעלתה לי לאחרונה היא מה בעצם המשמעות של הטיים-לורדס? סבבה, אתה גזע של יצורים דמויי-אדם מכוכב שהושמד בשם גליפריי, כנראה שכולכם בריטיים (
), יש לכם שני לבבות, ואתם טסים בטארדיסים ברחבי החלל והזמן. אבל למה? מה המטרה שלכם? למה אתם עושים את זה? ויותר מזה-למה הדוקטור היקר שלנו עובר בין כל העולמות האלו ומציל אנשים, ועוד בני אדם לא חשובים? למה שזו תהיה הבעיה שלו? גם אם נגיד שכל המטרה של הטיים-לורדס הוא לשמור על הרצף הטוב והסביר והשליו של הזמן-איך הצלה של קבוצה קטנה של בני אדם ממרצחים כמו המלאכים הבוכים משפיע על זה בכלל (לדוגמא, כן...)?

מוגלי7

New member
האמת שזה עלה בסדרה

בעונה הרביעית, The Doctor's Daughter - ג'ני שאלה את הדוקטור "ואדוני זמן, בשביל מה הם בדיוק?" והדוקטור היה קצת המום מהשאלה ואמר "הם לא בשביל משהו מסוים". אבל כעיקרון נראה לי שהמטרה שלהם היא בעיקר להשליט סדר בזמן, לדאוג שהוא יישאר כמו שהוא צריך ודברים כאלה. הסדרה הקלאסית אמורה לעשות סדר בעניין הזה.

זו שאלה קצת מוזרה.

למה בני אדם? אוקי, הם גזע יצורים דמויי טיים לורדס מכוכב בשם ארץ, מדברים במבטאים ושפות שונות [בשביל מה?!], יש להם רק לב אחד [מה קורה להם אם משהו קורה לללב השני? ולמה יש להם איברים אחרים שיש להם שניים מהם?], והם טסים במן גוש מתכת לסיבובים "בשכונה" וחוזרים. אפילו מהגלקסיה הם לא יוצאים. אבל למה? מה המטרה שלהם? למה הם עושים את זה? ויותר מזה, למה אנשים רוצים להיות רופאים ולהציל חיים? או כבאים, או שוטרים, או מרגלים? למה שולחים קבוצת אנשים גדולה להציל קבוצה קטנה שנלכדה באיזה חור בג'ונגל או על איזה הר? סתם שמה את השאלה שלך בפרספקטיבה קצת אחרת

Blade Of Fire

New member
אני לא חושב שאפשר להשוות

בניגוד לגזע הקטן והחמוד והלא חשוב הזה שנקרא בני אדם, הטיים-לורדס קצת יותר חשובים ליקום וקצת יותר מחזיקים מעצמם (כלומר, חוץ מכמה בני אדם שחושבים שהם מתנה ליקום...). כל גזע שיכול לרתום לעצמו את כוח הזמן לתוך מכונות שיכולות לנוע בתוכו הוא "טיפה" יותר חשוב מגזע שהמקסימום שהוא הצליח לעשות זה לבנות מכונות גדולות שיכולות לנוע בכמה מאות קילומטרים לשעה.... ועדיין-למה לדוקטור כל כך אכפת? אני חושב שהדיון שלי רלוונטי לחלוטין.

אין דבר כזה "חשוב לייקום".

דברים קיימים ללא שום קשר לחשיבותם, הם קיימים כי המוטציות שלהן היו הכי מתאימות לשרוד בתנאים בהם הן התפתחו. אם משליכים את זה על עולם דמיוני שבו קיימים טיים-לורדס זה בדיוק אותו דבר. הם התפתחו עם יכולות מסויימות, יצרו טכנולוגיה שתתאים ליכולות ויצאו לעולם הגדול. למה הם עשו את זה? הדוקטור טוען שבשביל לספק את יצר הסקרנות שלו. הוא גם הסביר שאכפת לו מבני האדם כי הוא מוצא את המין האנושי מרתק, שהוא אוהב את יצר הסקרנות הטבעי בנו ואת המסלול בו אנו עתידים [נכון למאה ה-21] להתפתח בגלל היצר הזה. לא טענתי שהדיון שלך לא רלוונטי, אם הוא לא היה רלוונטי לא הייתי טורחת לענות.

Lhuna1

New member
התשובה שלי, ושאלה אחרת ../images/Emo58.gif

כמו שאמרו לפני, כנראה שלטיים לורדים באופן כללי היתה מטרה לשמור על רצף הזמן. לאו דווקא להציל אנשים. אני חושבת שהדוקטור מתעסק הרבה בלהציל אנשים וחייזרים, היא כי זה האופי שלו, וזה לא בהכרח משהו שכל הטיים לורדים היו עושים. הוא בחר לעצמו את השם "הדוקטור" כי ככה הוא ראה את עצמו מגיל צעיר, בתור מי שרוצה לרפא ולעזור ולפתור בעיות, וכי יש בו חמלה כלפי כל אחד. בניגוד אליו היה למשל את "המאסטר", שיש לו אישיות אחרת לגמרי ולכן הוא עשה דברים שונים לגמרי (הפוכים), וכמו שלבני אדם יש אופי שונה ולכל אחד מטרות אחרות, ככה גם לטיים לורדים, ולא כולם כמו הדוקטור. ספציפית הדוקטור שומר במיוחד על כדור הארץ, לפי דעתי זה בגלל שהוא קשור אל בני האדם כי הם הכי דומים לבני גזעו והוא שהה הרבה שנים בכדור הארץ ולמד לאהוב אותם. אחרי שהגזע שלו נכחד על ידו, אולי בני האדם הכי מזכירים לו אותם.

Lhuna1

New member
ועכשיו השאלה האחרת ../images/Emo58.gif

לטיים לורדים היו כנראה הרבה טארדיסים בגאליפריי. כלומר שלפני שהוא השמיד את גאליפריי סביר שאחרים מהם טיילו ברחבי היקום והזמן. אז למה הדוקטור חושב שהוא היחיד שנשאר ביקום? הרי הוא יכול לפגוש בכל מקום ובכל זמן טיים לורדים אחרים. בנוסף מי אמר שהם כולם היו על גאליפריי כשהוא השמיד אותו? יותר סביר שרבים מהם היו ב"טיולים" במקום או זמן אחר.

myaron

New member
אנחנו לא יודעים איך בדיוק ( ../images/Emo58.gif מפרק 4)

הדוקטור השמיד את הטיים לורדס, אבל זה מן הסתם לא הסתכם בלהרוס את גאליפריי. ההשערה שלי שה"רגע" שבאמצעותו הדוקטור סיים את המלחמה לא היה סתם משהו שנעל את גאליפריי ואת הטיים לורדס מחוץ לזמן, או השמיד את הכוכבים שלהם, אלא הסיר כל עקבות של טיים לורדס ודאלקים מהזמן עצמו (אמנם פחות הצליח בנושא הדאלקים, אבל מילא...) כי אם לא ככה, אז באמת היה סביר שהוא יוכל לפגוש בטיים לורדס מטיילים, או אפילו למשוך כמה מגאליפריי של לפני המלחמה. זה נושא מעניין, כל עניין מלחמת הזמן והסיום שלה. הבעיה במלחמת הזמן היתה שכל פעם שצד אחד הפסיד בקרב הוא פשוט חזר אחורה כדי לשנות אותו, מה שגרם למליוני אנשים למות שוב ושוב. במקרה אחד (כנראה לא קנון, אבל ממחיש את הנושא) הדאלקים חזרו אחורה כדי להשמיד גזע שהיה אויב שלהם עוד לפני שהם התפתחו. ה"רגע" לא יכל לסיים את המלחמה ברגע אחד (באופן קצת אירוני) כדי לסיים את המלחמה, הוא חייב היה לעשות עבודה הרבה יותר שורשית בהשמדת הגזעים שגרמו לה וזה כנראה מה שהדוקטור עשה. כמובן שכמו תמיד נשארו פה סתירות - עובדה שהטיים לורדס לא נעקרו כי ראו עדויות להם בפרק 4 העונה (למרות שאפשר לתרץ את זה בזה שהם לא היו ביקום שלנו ולכן אולי ההסרה לא כללה אותם) ובטח יש עוד כל מיני דברים שסותרים את התאוריה הזו ואני לא זוכר, אבל זה משהו שנחמד לפתח.

Lhuna1

New member
אוקיי, זה נשמע כמו הסבר הגיוני ../images/Emo45.gif

עד כמה שאפשר בהתחשב בנסיבות הבלתי הגיוניות, כמובן

Lhuna1

New member
למרות שעוד עולה לי השאלה ../images/Emo58.gif

אם הוא השמיד כל עקבות של הטיים לורדס מהקיום והזמן, הוא היה גם צריך להעלם מהקיום בעצמו (כי ההורים שלו לא היו נולדים וכולי)...
אבל בוא נגיד שזה עדיין הכי קרוב להסבר סביר ששמעתי בינתיים.

myaron

New member
ברור שבהסבר כזה

תמיד ישארו פרדוקסים. כל עוד לא נדע מה ה"רגע" באמצעותו הוא השמיד את הטיים לורדס לא נוכל לענות על זה בודאות. אני מניח שמה שזה לא היה זה הגן עליו בתור המפעיל של הסיפור.

Blade Of Fire

New member
למען האמת זה די הגיוני ../images/Emo58.gif

כלומר... למה שלא כולם יהיו בגאליפריי? מדובר פה על מלחמה די גדולה וכוללנית, רוב הסיכויים שראשי הטיים לורדס קראו לכולם כדי להלחם וכדי שיהיה להם סיכוי לשרוד. הרי בקלות רובם יכלו לעופף להם למקום אחר בטארדיסים.

Lhuna1

New member
זה גם יכול להיות.

אמנם עדיין היתה נשארת השאלה הראשונה

elad218

New member
../images/Emo45.gif

הסיבות העיקריות הן שבכדור הארץ הוא מצא סוג של תחליף לבית (ובבני אנוש סוג של תחליף לטיים-לורדס) והאופי המיוחד שלו. אני אוסיף: # רוב הזמן הדוקטור בכלל לא מחפש צרות. זה בד"כ מתחיל בתכנון של טיול נחמד עם המלווה שלו ברחבי הזמן והחלל ונגמר בהצלת כדוה"א, כי מרגע שהוא רואה מה שקורה הוא לא יכול לעמוד מהצד. את הטיולים השקטים והנעימים אנחנו פשוט לא רואים כי זה לא מעניין, אבל יש גם הרבה כאלה, אני מניח. # רוב הזמן הדוקטור מתערב בעיקר במקרים שעלולים ליצור פרדוקס בזמן (כשהם בעבר), או שעלולים לשנות את מסלול הזמן (כשהם בעתיד). זה בעצם מה שטיים-לורד אמור לעשות, לא? (אני רק מניח, בגלל השם). אני לא אומר שזו הסיבה העיקרית שהוא מתערב, הוא מתערב בעיקר כי קשה לו לראות חוסר-צדק. אבל גם זו דרך להסתכל על זה. חוץ מזה, הדוקטור כבר בן תשע מאות ומשהו. תחשוב איזה שעמום זה להעביר כ"כ הרבה שנים בחוסר מעש. אפשר למות משעמום, במובן המילולי של הביטוי. המטרה היא לדעתי בעיקר לא להשתעמם למוות עד המוות ה-13 שאחריו אי אפשר להשתחזר.

purpleyaler

New member
אולי הוא עשה את ההתמחות דוקטורט שלו בבני אדם?

סתם. אבל אולי באמת לטיים לורדס יש איזה שהוא מנגנון שליטת זמן לפני זמן ומיקום, וכל טיים לורד אמור לדאוג לטווח האכיפה שלו, כמו במשטרה בארה"ב? כאילו, הם לא באמת שוטרים, כמו הג'אדון, יותר כמו שוטרי התנועה שמווסתים את הספייס-טיים. אולי המרחב האזורי של הדוקטור היה החלק בזמן חלל שאנחנו נמצאים בו, והיינו באחריותו, וגם אחרי שכל הטיים-לורד נעלמו, הוא עדיין מרגיש מחויבות לדאוג לשלומנו באוטוסטרדת הזמן-חלל?

למעלה