אז למי אמרתם סליחה?

ת מ י מ ה

New member
אז למי אמרתם סליחה?

ביקשו ממכם סליחה? אתם מחכים לתקופה הזאת בשנה להגיד סליחה או שאתם אנשים סלחניים? אומנם לא קשור למלחמת המינים אולי בעצם כן...

Dark Muse

New member
אם אני חושב שלמישהו מגיע סליחה

אז אני אגיד לו סליחה, לא משנה איזה יום זה. זה הכי אמיתי.

ChilD SouL

New member
../images/Emo45.gif

לבקש סליחה בכיפור זה מזוייף ומראה לי חוסר הערכה.

Paranoid Eyes

New member
לאו דווקא

כשיום כיפור מתקרב, אנשים מתחילים כמעט באופן טבעי לחשוב על כל מה שעבר עליהם השנה.... ועושים חשבון נפש. לא כל מי שמבקש סליחה בכיפור זה אומר שזה מזוייף, את מכלילה לא נכון.

מבקשת סליחה מכולם...

בתקווה שלא פגעתי באף אחד... אבל ככה נהוג ואם באמת פגעתי במישהו, זאת הזדמנות נוספת לבקש סליחה... אני באמת מאמינה בסליחה ובמחילה ביום כיפור..

Come Alive

New member
האמת היא,

שאני מוצאת את כל הקטע הזה של הסליחות- מאוד צבוע. פתאום, אחרי שנה, פחות או יותר, שעשיתי לבנאדם משהו, חשבתי עליו משהו, אמרתי עליו משהו או רבנו.. לא יודעת מה פתאום אני אומרת סליחה, בגלל שככה אלוהים ירחם עליי או לא יודעת מה? או כי ככה עושים ביום כיפור? וואלה, אני חושבת שסליחה צריכה לבוא מהלב, אחרי מחשבה ושקילה ארוכה של הדברים בנושא המסויים הזה, ולא סתם כי יום כיפור הגיע.

Paranoid Eyes

New member
מתוקה,

אני אגיד לך מה שעניתי לצי'ילד סול. כיפור מתקרב ויש אנשים שזה גורם להם באמת לשחזר את מאורעות השנה האחרונה, הם עושים חשבון נפש ומבינים כמה דברים. לא כל אחד מבקש סליחה ותופס טרמפ על כיפור במחשבה של "חייבים לסלוח לי" אני בטוחה ויודעת שאלוקים יודע טוב מאוד מי הסליחה שלו אמיתית ומי לא. כן, יש את הצבועים שמנצלים את כיפור בשביל זה, אבל זו שטות גמורה להצהיר שכל מי שמבקש סליחה בכיפור או לקראת כיפור הוא צבוע ומזוייף כפי שציי'לד אמרה. אני חושבת שסליחה צריכה לבוא מהלב, אחרי מחשבה ושקילה ארוכה של הדברים בנושא המסויים הזה, ולא סתם כי יום כיפור הגיע. יש אנשים שדווקא בגלל כיפור, מתחילים במחשבות האלה ובשקילות הארוכות האלה... בשביל זה יש את כיפור בין היתר.

Come Alive

New member
יודעת מה,

אולי את צודקת. אולי באמת דיברתי קצת יותר מדי בהכללה, אבל תודי שיש הרבה יותר מדי אנשים שזה מאוד צבוע לשמוע מהם "סליחה" ביום כיפור.

אני בכלל לא רואה בזה צביעות

כמו שאת לא צריכה את טו בשבט כדי לנטוע עץ וכמו שאת לא צריכה את יום האהבה כדי להפגין ולחגוג אהבה וכמו שאת לא צריכה את יום העצמאות כדי להרגיש פטריוטית ואת יום הגאווה כדי להרגיש גאה <אז אולי לא את ספציפית...> ואת לא צריכה את יום האם כדי להודות לאמא שלך על הכל ככה את לא צריכה את יום כיפור כדי לעשות חשבון נפש ולבקש סליחה אז כמו שאת לא יוצאת צבועה בזה שאת קונה לאמא שלך פרחים 'דווקא' ביום האם או אשת מכינה ארוחה רומנטית <או כל דבר אחר שעושה לך את זה> לחבר שלך דווקא ביום האהבה, זה גם לא צבוע לעצור ולעשות חשבון נפש 'דווקא' ביום כיפור. את יכולה לעשות את זה בכל יום אחר בשנה, פשוט יום כיפור זהו יום שייוחד במיוחד בשביל זה, מתוך מנהג/מסורת/מצווה/הרגל/איך-שלא-תרצי-לקרוא-לזה. זה יום שגורם לאנשים לעצור ולהגיד "איי.. הגיע הזמן באמת".. אין בזה שום רע. להיפך, אני רואה ביום הזה יום מאוד מיוחד ויפה.

Come Alive

New member
נכון,

אבל אם, נגיד, היה לי ריב מטורף עם איזו חברה, והיא אמרה דברים נוראיים, ואני אמרתי דברים נוראיים.. וכבר כמעט שנה אנחנו לא מדברות [סתם היפותטית]- אני לא אבוא פתאום.. "שמעי, סליחה" ביום כיפור, שנה אחרי, אחרי שמילים נאמרו, ודברים פוגעים נכנסו ישר ללב. ה"סליחה" הזאת של יום כיפור, זה לא מה שבאמת יעשה את זה. סליחה צריכה לבוא מהלב, בכל זמן נתון, דווקא בזמן מיוחד שלי, ולא זמן מיוחד לכל עם ישראל, כדי שאלוהים יכפר על החטאים שלי.

ההיפך במצב שתיארת

זה יכול להיות הטריגר שישבור את הטינה בינכם כי לכל אחד יש את "הכבוד" שלו ומגיע יום כיפור והבן אדם שבאמת יש לו כבוד יילך ויתנצל ובאותה הזדמנות סליחה אם פגעתי במישהו מהפורום במודע או שלא במודע

תביני למה כולם מבקשים לפני יום כיפו

דווקא סליחה עבירות שבן אדם עושה בינו לבין אלוהים נמחל לו ביום הכיפורים עבירות שהוא עושה בין אדם לחברו כגון העליב השפיל דיבר לשון הרע לא נמחל לו עד שהנפגע ימחל לו

למעלה