אז לספר או לא ?

צ ו פ ן

New member
אז לספר או לא ?

שלום. תראו, אני יוצאת עם מישהו חודשיים , ואנחנו (מ)אוהבים (רשמית? שבוע בערך). אם זה יימשך טוב, וכמו שזה ממשיך עכשיו, סביר להניח שנתחתן. אני לא במצב לומר לו "כן, אני מתחתנת איתך" אבל ברור לי שאם הקשר ימשיך בכיוון שבו הוא נמצא עכשיו, החתונה תבוא. הווסת שלי מעולם לא היתה סדירה. להיפך. אבל קצת לפני שהתחלנו לצאת (לפני שחשבנו על זה בכלל...) היא החלה להסתדר מצויין. עכשיו, היא פתאום "התחרפנה" שוב. הייתי אצל גיניקולוגית, היא שלחה אותי לבדיקות הורמונאליות. לפי מה שהיא אומרת יכול להיות ש"זו אני" בעניינים אלו, זה לא אומר שאני לא אוכל להביא ילדים. אבל במידה וכן, אפשר ייהיה להתחיל טיפולים 12 חודש אחרי החתונה. אלו רק אופציות. לדעת ממש יהיה אפשר רק אחרי ביצוע הבדיקות. דיברתי עם חברה אתמול, לטענתה אין טעם לספר כרגע כי אין לי כלום ביד. אפילו לא תוצאות של בדיקות. וזה סתם יעיק על הקשר עד שיהיו תוצאות. לדעתה, אני צריכה לשמור את זה לעצמי, ואין עניין של "מגיע לו לדעת שיש אופציה" , כשתהיהי אופציה - לספר, אבל כרגע לא. לא נח לי עם הגישה הזו. אני מרגישה כאילו אני מסתירה משהו, זה לא פייר לדעתי. הלב שלי אומר לי לספר לו. אני לא יכולה להסתיר את זה ממנו. זה מהותי באופן כללי, ועוד יותר אני יודעת שזה מהותי לו.מגיע לו לדעת שיש אופציה. מגיע לו שתהיה לו את האפשרות להחליט אם הוא רוצה להקפיא את הקשר הזה עכשיו כדי לא לפתח רגשות עמוקים יותר , אם זה לא רלוונטי מבחינתו. (אני אגב, לא חושבת שארצה לחזור אי פעם במידה והוא יחליט להקפיא את זה, גם אם אדע שהכל בסדר איתי). ברור לי שאני הולכת לספר לו בפגישה הבאה שלנו. אז למה אני כאן בכל זאת ? היא התעקשה שאני אתייעץ עם אנשים אחרים, שאשמע עוד דעות ולא רק את מה שהלב אומר. אז אני כאן, כדי לשמוע מה אומרים המנוסים. תודה מראש.

את פשוט מפגרת אם את עושה מזה ענין

וסליחה על הביטוי המעליב...אבל אני חייבת שתביני כמה שזה טפשי!!! את יודעת שווסת/ביוץ זה הדבר שהכי הכי פשוט לסדר?? מה את הולכת לרופאה ועל סמך השארות שלה כבר בונה טילי טילים של חששות ואופציות?? את לא מספרת לו כי אין פה מה לספר!!!! דבר ראשון גם מי שאין לה ווסת סדיר יכולה להכנס להריון אי"ה!!! יש לי חברה שהיתה מקבלת פעם בכמה חדשים והיא נשואה כבר 8 שנים ויש לה 3 בנות מהמהמות בלי שום טיפול תרופתי והיה, אני מאמינה, יכול להיות לה עוד אם לא היתה עושה מניעה. אז תוציאי לך מהראש את כל השטויות האלו ושהגניקולוגית ה"מדופלמת" תלך קבינימט!! אני שונאת גניקולוגיות... אמממ ברוכה הבאה!

צ ו פ ן

New member
אמאלה.

את בסדר? באתי לכאן כי הגעתי למסקנה שאולי אני באמת פשוט לא מבינה כלום. אז באתי לשאול, אין צורך להיות כל כך בוטה. עכשיו - כשהלכתי לגיניקולוגית שאלתי אותה על האופציות. היא אומרת כזה דבר - יש אופציה לסדר אותו עם כדורים כבר עכשיו, אבל אז זה לא מחזור אמיתי, זה מחזור סינטטי. אי אפשר יהיה להיכנס איתו להיריון. אם אמשיך לקבל אחרי הכדורים ובלעדיהם זה יהיה בסדר. אופציה שניה - באמת אין שום בעיה, אני באמת אקבל רק כל כמה חודשים, וזה לא אומר שתהיה לי בעיה להיכנס להיריון. אופציה שלישית - יש בעיה. ואפשר יהיה לדעת על זה רק אחרי חתונה. את לא חושבת שהוא צריך לדעת שיכול להיות שיש בעיה?

אבאלה סבתאלה ממאלה

בואי אני אגלה לך "סוד" יקירתי כל אחת (שומרת מצוות) תוכל לדעת אם יהיו לה ילדים רק אחרי החתונה!!! ברצות ה' יהיו לה וברצותו יתברך- לא יהיו לה! מלבד בחורות שנולדו ללא רחם ר"ל. ויכולות להיות הרבה בעיות אחרי החתונה וגם לפני החתונה. אנחנו לא מנהלים את העולם ואנחנו בסה"כ מנסים לעשות מה שנכון ומה שה' רוצה מאיתנו. אז כל אחד שעושה צעד משמעותי בחייו צריך לדעת שאין לו יכולת לצפות את העתיד וכשאתה מתחתן, אתה אמור לקבל על עצמך להיות עם אשתך בכל מצב ושלב, לאהוב אותה באמת ולא על תנאי. בן דודי- היה בחור מוצלח בצורה לא נורמלית, חכם, יפה, חתיך, יודע ללמוד, יודע להתנהג. בשעה טובה הוא התארס עם בחורה מיוחדת ומוכשרת, לא נופלת ממנו במאום. הכל היה יכול להיות מקסים לולא, חודש לפני החתונה גילו לו את המחלה הנוראה. הוא כמובן שיתף אותה בזה ונתן לה את האופציה לדחות את החתונה עד לאחר שיראו אם הוא מבריא, וגם אמר לה שלא יקפיד עליה אם תבטל את השידוך. הבחורה הזאת, בלי שום פקפוק, הודיעה לו שלא דוחים ת'חתונה, שאם נגזר עליו להתמודד עם זה אז היא תתמודד יחד איתו ואי אפשר לברוח מהגורל. הם התחתנו ומייד הבחור התחיל טיפולים קשים ביותר וניתוחים והיא היתה איתו ותמכה בו בטבעיות מעוררת הערצה וב"ה ב"ה הוא יצא מיזה אבל נשאר עם נכות מסוימת. אז מה?- נראה לך שהיא חושבת להתגרש ממנו בגלל זה? הרי היא התארסה עם בחור בריא כשור, והיום בעלה מאט נכה אז מה אנחנו יודעים מה מצפה לנו בחיים???!!! אז אולי את צריכה להגיד לבחור שאת יוצאת איתו: תשמע, יש אופציה שחלילה יקרה לי כך וכך וכך ואולי לא תהיה לי מייד עבודה ואולי לא יהיו לנו מייד ילדים ולאולי לא אשאר חתיכה כמו שאני עכשו ואולי לא תמיד תהיה לי סבלנות ואולי האוכל שאבשל לך ישרף ולא יהיה לטעמך לפעמים ואולי הילדים שיוולדו לנו לא יצאו יפים כמוני או חלילה עלול גם להוולד ילד עם בעיות, אז תחשוב אם אתה רוצה להכנס איתי להריון...את קולטת את הענין?

candy77091

New member
ממש לא מסכימה איתך עם הקטע של ההסתרה..

ומבחינה הלכתית בכלל אסור לה להסתיר כזה מיידע חשוב מבן הזוג וגם אם מדובר בסיכויי קלוש. זה גניבת דעת-הוא חושב שהוא מקבל אישה רגילה עם סיכויי רגיל להרות ומסתבר שהוא מקבל אישה עם סיכויי נמוך יותר.

הקטע פה שהיא לא מסתירה כלום כי אין מה להסתיר

ועפ"י הבנתי אין פה שום גנבת דעת. אם תקראי שוב את מה שהרופאה אמרה לה תביני. למרות שגם בלי לקרוא את מה שהיא אמרה אני יודעת בוודאות שאין לווסת לא סדיר שום השפעה מיוחדת על הכנסות להריון. אז אם מישהי נורא רוצה לעשות מזבוב פיל- שיערב לה ויבושם לה אבל שלא תגיד אח"כ "איזה מפגרת אני שהבהלתי אותו על לא כלום"- סוף מעשה במחשבה תחילה. ולפי זה שהיא כתבה שאם הוא לא ירצה להתחתן איתה בגלל "זה" אז אפילו אם אח"כ יתברר שהכל בסדר, היא לא תסכים לחזור אליו, זה עוד יותר מראה שהיא סתם מנסה לייצר דרמה וחבל.- חברה שלה צודקת בכך שהיא מניעה אותה מלעשות זאת. וברור שאני מאד מאד מסכימה איתך בקטע של "ואל יבריחו ואל יעלימו לא זה מזו ולא זו מזה מראשית ועד אחרית"- זה א-ב של אמון שאמור להיות בין בני זוג אבל כאן מדובר בלחפש מתחת לאדמה בעיות.אז אולי זה באמת סתם תרוץ או בריחה/פחד מהתחייבות.

candy77091

New member
אני חושבת בכל מקרה שהרופאה מבינה יותר טוב

ממך,ואם היא טוענת שיש סכויי כזה כנראה שהיא יודעת מה היא אומרת.את יודעת וכולם כאן רק על נשים שנכנסו להריון עם ווסת לא סדירה אבל את לא יודעת על כאלה שלא נכנסו להריון עם ווסת שכזו. דבר ראשון במקרים כאלה שואלים רופא שגם מבין בענייני דת ולא חסר כאלה. דבר שני שואלים רב האם עליה לגלות לו או לא.וזה יכול להיות גניבת דעת ולכן שואלים גם את הרב..

בוחלי ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מסכימה עם בוחלי..אמא שלי ילדה שבעה ילדים עם ווסת הכי לא סדירה בעולם.....וגם בלי טיפולים... ועוד מלא שאני מכירה...זה ממש לא נקרא בעיה...אולי יש מקום לשאול רב אם לספר..אבל עדיין נראה לי שאת עושה מהזבוב פיל..

יש לי שאלה:

מאיפה שמעת על השטות הזו שמי שאין לה מחזור סדיר לא יכולה להכנס להריון? זה ממש לא נכון!! אני מכירה כמה כאלה שהמחזור שלהן לא סדיר ויש להן ילדים (והן נקלטו מאוד מהר). בגלל דבר כזה לא מבטלים חתונה! ואני חושבת שלא כדאי לכם לדבר על זה עכשו.

צ ו פ ן

New member
אני לא אומרת שאי אפשר באופן מוחלט. .

אני אומרת שיש אופציה. זה לא מחזור לא סדיר ברמת הדיוק . זה מחזור שיכול להופיע אחת לכמה חודשים.

זה לא נכון!!!!!

לא כל אחת שיש לה בעיות בווסת יהיו לה בעתיד בעיות להיכנס להריון, אל תכניסי ראש בריא בתוך מיטה חולה, את לא צריכה את הבעיות האלו עכשיו. יש לך חבר שאת יוצאת איתו ואתם מסתדרים וזה מעולה, בעזרת ה' אחרי החתונה תראו מה קורה וגם זה לפחות שנה אחרי החתונה במידה ולא נכנסת להריון, ושוב זה שיש בעיות בווסת לא בהכרח אומר שיהיו בעיות בכניסה להריון.

ראשית, ברוכה הבאה /tapuzforum/images/emo140.gif

שנית, אני מאוד אוהבת את הראש שלך, ומבחינתי התחושה של חוסר נעימות על זה שאת לא מספרת- היא אינדיקטור מעולה לחובה לספר. כמובן שהרבה אנשים ורבנים חושבים אחרת. בעיניי אין דבר כזה לא לספר לבן הזוג. ספציפית לגבי שאלתך- חשוב שתבינו שלמליוני אמהות בעולם אין ולו היה מחזור סדיר לפני שהתעברו. הסיכוי שלך ושל מישהי שיש לה מחזור מדוייק כמו שעון, להכנס להריון- די זהה למיטב הבנתי. אז כשהקשר מתקדם יותר לכיוון חתונה, וענין הטהרה עולה גם כך לאויר- את יכולה להשחיל את הנתון הזה. אל תעשי מזה אישיו, כי זה לא. לרוב מי שאני מכירה אין מחזור סדיר, ויש כניסה להריון בקלות. ברכה והצלחה בבנין הזוגי שלכם!!!

candy77091

New member
התגובה שלי אלייך תהיה שונה מכל התגובות

אני איתך ספרי לו.אני סיפרתי לבן זוג שלי הכל בכל כל ואני אל מתחרטת לרגע על זה,וזה גרם לי להעריך אותו הרבה יותר כי הבנתי שהוא באמת אוהב אותי ומקבל אותי עם המגרעות שלי ועם הדברים הטובים שיש בי. מה שכן את יכולה לאבד אותו ככה,כי יכול להיות שהוא יבהל מהעובדה שיכול להיות שלא תהריי,אם כי בנ"א הגיוני לא יבהל מכזה דבר כי זה יכול לקרוא לכל אישה ולא משנה עם איזה מחזור היא.השאלה היא מה חשוב לך יותר להיות פתוחה איתו או מלכתחילה להיכנס למערכת זוגית ולהסתיר מבן הזוג שלך כבר מהתחלה שבעיני זה גרוע. והעצה של בשורות טובות דיי טובה בעיניי מכל מה שהוצא פה.

מעיל רוn

New member
לא לספר.

מכירה לא מעט בנות שהמחזור שלהן לא היה סדיר ונקלטו. גם אם לא בחודש הראשון, תוך שנה. מקסימום מקסימום, אפשר לסדר את המחזור עם כדורים, ואפשר גם לסדר ברפואה אלטרנטיבית- רפלקסולוגיה, דיקור ועוד- שמסדרים את הביוץ. יכולה להמליץ לך על מישהי שאני מכירה אישית שעזרה להמון המון בנות להיקלט (למרות שיש בהחלט המון סיכוי שלא תצטרכי את זה!) גם בנות שהמחזור שלהן נעלם לגמרי בגלל תקופות של אנורקסיה. סתם כך, אני לא חושבת שזה משהו שמצריך בדיקה מראש. את יודעת שיש גם גברים שיש להם בעיה להביא דור המשך? אז אולי יש אחוז סיכוי שגם לו יש בעיה? אז מה, תשלחי אותו להיבדק? לא! יש הרבה בנות שהמחזור שלהן לא סדיר, והן לא רצות לרופא לפני חתונה, ונקלטות יפה מאד ב"ה. פשוט צריך להוציא את הג'וקים מהראש :) בהצלחה.

למעלה