אז לפי צה"ל,

Thestral

New member
אז לפי צה"ל,../images/Emo108.gif../images/Emo176.gif

הנתונים שלי מאוד נמוכים. משמע= אני לא שווה כלום. פגע בי די בהלם בהתחשב בזה שאני מחונן והכל. ואני יודע שהרמה שלי היא גבוהה מאוד וזה ממש מכאיב משהו לגלות שמחשיבים אותי לחול

sh53

New member
כתבת שצה"ל חושב שאתה "נמוך"/"חול"

מצד אחד כתבת שהנתונים לפי צה"ל מאוד נמוכים, ומצד שני כתבת שאתה מחונן, לא הבנתי.

Thestral

New member
לא חושב, אלא לפי צה"ל ../images/Emo108.gif

הנתונים שלי הם ברמה מאוד נמוכה.

De-Panther

New member
אם הוא לא רוצה אותך|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

פשוט תגיד תודה ותמשיך הלאה זה עדיף מאשר ליפול על משהו בצבא שאתה לא רוצה מצד שני אם אתה רוצה את הצבא אז תדאג שיגייסו אותך יש לי חבר שהוא פרופיל ממש נמוך... נדמה לי 21 או משהו בסגנון(משהו עם עשרים...) הוא מתנדב בצבא... יש לו שרות רגיל(רגיל זתומרת מסלול כמו שיש לעוד אנשים...) רק שיש לו כלמיני הקלות והטבות

אני מבינה

שעל רקע בריאותי, נכון? הפרופיל אינו מודד את המחוננות שלך - אלא את מצבך הגופני (בעיקר). כמו שאמר לך פנתר: אם מדובר על רקע בריאותי, אתה יכול להתנדב אם מאוד חשוב לך לשרת.

resputin

New member
../images/Emo45.gif

[מה גם, אלא אם בתפקידים פעלתניים, או קרביים, פרופיל הוא פקטור שבקושי ומשפיע. הקב"א והדפ"ר הרבה יותר משחקים תפקיד, הם אלו שמסווגים את איכות החייל לפי הצבא. הפרופיל נקבע על פקטורים נפשיים\פיזיולוגיים ותו לא.]

Thestral

New member
לא. אני מתייחס לקבוצת האיכות../images/Emo108.gif

מסתבר שהנתונים שלי בקבוצת האיכות מאוד נמוכים.

yoooni

New member
אתה יודע שיורד לאנשים קב"א

בגלל שהם במצב כלכלי לא טוב? בגלל שהם גרים בעיר פחות נחשבת? בגלל שהם ממוצא מסוים? בגלל שהם בנים יחידים? בגלל שהם ממשפחה שכולה? בגלל שאחד ההורים גר בחו"ל? אין לך מושג כמה תפל לתת יחס למספר המטופש הזה. יש אנשים עם קבא נמוכה שנמצאים בתפקידים ממש נחמדים. ואם לא נחמדים - אז לפחות בסביבה טובה של אנשים. אתה יודע שיש אנשים עם קבא ממש נמוכה שמתאמצים, נלחמים ואפילו יוצאים לקצונה? הצבא שלנו עקום ממש עקום
אני יכול לתת לך לדוגמה את החיל שאני משרת בו חיל המשטרה הצבאית. חיל עם תפקידים ממש לא מעניינים להיות סוהרים בכלא צבאי או בבתי סוהר של עצורים בטחוניים (מחבלים ומזיקים אחרים) להיות מאבטחים במעברי גבול להיות שוטרים שעומדים 8 שעות ביום בשמש ומחלקים דוחות תנועה או דוחות על הופעה. (יש גם כמה תפקידים טובים, אבל בשביל להגיע אליהם צריך המון כוח רצון, לפעמים פרוטקציות....) החיל הזה מגייס כיום אך ורק מלש"בים עם קב"א גבוהה, כדי להעלות את רמת החיילים בחיל. אפילו שמדובר בתפקידים ממש לא מאתגרים ומעניינים, מגיעים לשם אנשים ממש חכמים. שים לב שהכל הפכפף שתדע באמת - המספרים האלה לא אומרים כלום ותמיד אפשר לעבור תפקיד :)

די, אלה סתם הנפצות מטופשות

הקב"א לא יורד בגלל שום דבר מאלה, הקב"א מורכב, עבור בנים בדיוק משלושה נתונים - דפ"ר (העשירון בו נמצאים בתוצאות המבחנים הפסיכוטכניים), נתוני השכלה (שנות לימוד, בגרות מלאה וכו') וראיון אישי. אם תרצה לתת לי עוד פרטים (כאן או במסרים) אני אשמח לנסות לעזור איכשהו, בינתיים אתה יכול לקרוא את המאמר שלי.

יניב100

New member
הצבא נותן אגוזים למי שאין לו שיניים

אין מה לעשות כך את זה בקלות.אחותי למשל קיבלה קב"א גבוהה והתחננו בפניה שתיצא לקצונה והיא מסרבת בכל תוקף.מצד שני לי נתנו קב"א שמאפשר לצאת בתור חריג לקצונה אבל:1.המ.ג. שלי לא רצה. 2.הרצת תהליך בתור חריג לא מבטיחה קבלה אפילו למיונים אז ויתרתי. נכון כעסתי,אבל אין מה לעשות ככה הם עובדים ולשנותם אי אפשר.תחשוב על זה כמו על פסיכומטרי.יש אנשים שמשיגים יותר ויש כאלה שפחות. יותר מזה לא היית מאמין שקצין כותב עם שגיאות כתיב.ליציאה לקצונה דרוש סימול עיברית יחסית גבוה מה שאומר שלא אמורות ליהיות כ"כ הרבה שגיאות כתיב.יתרה מזו צוחקים על הנגדים אז בזמן שירותי קרה ההפך הקצינה היתה באה לשאול את המ.ע. שלי אם היא כתבה נכון.הקצינה שהחליפה אותה היתה יותר טובה אך גם עם אחוז שגיאות כתיב גדול.איך זה קרה רק אלוהים יודע. אני מבין לליבך אל תיקח את זה קשה.עוד כמה שנים שתיהיה בחוץ בכלל לא תעניין אותך כל השטות הזו.

yoooni

New member
נו באמת בגלל שגיאות כתיב אתה

רוצה להגיד שלבן אדם לא מגיע להיות קצין?

יניב100

New member
סליחה אבל

נניח ואותו קצין יגיע לדרגה בכירה ויצטרך לשלוח מיילים למטה או כקצין מטה הוא ישלח מיילים לאנשי המטה.זה נראה רע מאוד.צוחקים על נגדים שהם דפ"רים ועל קצינים כאלה מה יש להגיד ? בושה. דבר שני אחד מהדברים שלימדו בקורס קצינים ושמחפשים במיבדקים זו יכולת מנהיגות.לשתי הקיצצות לא היתה יכולת מנהיגות בגרוש.אחת השתמשה בדרגה שלה כדי להבליט את עצמה,כלומר שיטת המקל והגזר לפקודיה ואילו השניה חיה בעולם משלה בלי כל קשר אלינו כאילו אנחנו לא קיימים.עד שיום אחד היא נזכרה שהיא רוצה לערוך ראיון הכירות ולדעת מה אני חושב על המחלקה.אמרתי לה שאני מוצא את התפקיד ק.קש"ב בבסיס הזה כמיותר.מה היא כתבה בדו"ח הכירות? יניב מביע חוסר שביעות רצון ממעמד הקצונה,הוא מאמין בשיוויון מעמדות ולא בסולם הדרגות.מאמין בכך שתפקידו של הקצין הוא פיתרון בעיות מיקצעיות שלא ידע לפתור(יש כאלה?).הראתי למ.ע. מה שהיא כתבה וצחקנו שנינו.למה? כי שנינו ידענו שהיא מיותרת. דבר שלישי מה לגבי מיקצועיות.שתי הקצינות היו בילתי מיקצועיות.קצינה שעשתה השלמה חיילית כ"כ ארוכה לעומת חייל שעבר קורס מסכן של חודש,יודע לעשות את אותה עבודה בלי שגיאות.קצין אמור ליהיות הסמכות המיקצועית הכי גבוהה,אבל כיום רואים שאין הדבר נכון בהכרח.כנראה שיש חוסר בקצינים והצבא לוקח גם את המובחרים פחות.(למרות שיותר מדוייק להגיד אותם כתפוחים רקובים בעץ). ולסיום קצין צריך לדעת להסתדר עם האנשים איתם הוא עובד(יחסי אנוש).במידה והוא לא יכול להסתדר עם ארבעה אנשים אז אין לי מושג איך נתנו להן את הדרגות.שמעתי והיו לי שני חיילים בעייתים תחת פיקודי,אבל קצינים בעייתים עוד לא ניתקלתי בתופעה שכזו עד להגעת הקצינה הראשונה ומחליפתה.הן הולכות בוכות למ.ג. שיתנו להם מטלות וכאשר הן מקבלות אותן הן ישר מחלקות אותם. מי שחטף ראשון כמובן שזה הייתי אני בתור ר"צ.אחרי זה חילקתי את העבודה ביני לבין שני החיילים שהיו איתי במחלקה.כשמ.ע. שלי ראה את זה הוא התעצבן ואמר להן תעשו את העבודה שלכן לבד ותעזבו את החיילים. עוד דוגמא זו שלישת הטייסת:בגללה הפסדתי קורס שלב למה כי היא טענה שביררה עם מתקן ההדרכה מתי יש קורס והיא טוענת שאמרו שאין.אחרי שבוע יצא לי לדבר עם מישהי שהיתה איתי בקורס.היא שאלה למה לא הייתי בקורס שלב אז עניתי לה כי פה לא יודעים כלום.לאחר שנפגעתי ועוכבתי בדרגה בגללה וקבלת דרגה חריגה לא התקבלה כי היה קורס שלב,פניתי אני למתקן הדרכה.נתנו לי תאריך לקורס.הלכתי לשלישה אמרתי לה תראי בתאריך X יש קורס תדאגי להוציא אותי.לאחר כמה ימים היא שולחת מייל שאין קורס בתאריך הזה.לכן,טוב אם אין אני לי מי לי והוספתי לי את התפקיד מש"ק שלישות/קורסים.דיברתי עם קצינת ההדרכה במיתקן הדרכה,וזו שלחה לי מייל מסודר.כמובן ששלחתי את זה לשלישה הנחמדה שלנו.פתאום יש קורס פתאום יוצאים לשלב. רק אלוהים יודע מאיזה חומר קורצו הקציצות הנ"ל. מי יודע כמו בכל מקום אולי גם הן קיבלו את הדרגות בקומבינה.במיוחד שאבא של אחת מהן היה מ.ט.(סא"ל).

יש לי רק דבר אחד להגיד לך,

אם אתה יודע מה הקבא שלך, זה אומר שיש לך פרוטקציות. ואם יש לך פרוטקציות, אתה מסודר בצבא. אודי, זה כולה [אוהבת את המילה הזו!] שלוש שנים שיעברו ממש מהר. מה גם שאתה בטח תראה טוב על מדים. יהיה טוב :)

Thestral

New member
../images/Emo23.gifתעשי לי חיל... או משהו../images/Emo7.gif../images/Emo108.gif

resputin

New member
איזו הגזמה :)

"אם אתה יודע מה הקבא שלך, זה אומר שיש לך פרוטקציות" - כיום, זה כבר לא *כזה* קשה לגלות קבא.. כך שפרוטקציות יש, סוגשל, אבל זה לא אומר הרבה :)

למעלה