סליחה אבל
נניח ואותו קצין יגיע לדרגה בכירה ויצטרך לשלוח מיילים למטה או כקצין מטה הוא ישלח מיילים לאנשי המטה.זה נראה רע מאוד.צוחקים על נגדים שהם דפ"רים ועל קצינים כאלה מה יש להגיד ? בושה. דבר שני אחד מהדברים שלימדו בקורס קצינים ושמחפשים במיבדקים זו יכולת מנהיגות.לשתי הקיצצות לא היתה יכולת מנהיגות בגרוש.אחת השתמשה בדרגה שלה כדי להבליט את עצמה,כלומר שיטת המקל והגזר לפקודיה ואילו השניה חיה בעולם משלה בלי כל קשר אלינו כאילו אנחנו לא קיימים.עד שיום אחד היא נזכרה שהיא רוצה לערוך ראיון הכירות ולדעת מה אני חושב על המחלקה.אמרתי לה שאני מוצא את התפקיד ק.קש"ב בבסיס הזה כמיותר.מה היא כתבה בדו"ח הכירות? יניב מביע חוסר שביעות רצון ממעמד הקצונה,הוא מאמין בשיוויון מעמדות ולא בסולם הדרגות.מאמין בכך שתפקידו של הקצין הוא פיתרון בעיות מיקצעיות שלא ידע לפתור(יש כאלה?).הראתי למ.ע. מה שהיא כתבה וצחקנו שנינו.למה? כי שנינו ידענו שהיא מיותרת. דבר שלישי מה לגבי מיקצועיות.שתי הקצינות היו בילתי מיקצועיות.קצינה שעשתה השלמה חיילית כ"כ ארוכה לעומת חייל שעבר קורס מסכן של חודש,יודע לעשות את אותה עבודה בלי שגיאות.קצין אמור ליהיות הסמכות המיקצועית הכי גבוהה,אבל כיום רואים שאין הדבר נכון בהכרח.כנראה שיש חוסר בקצינים והצבא לוקח גם את המובחרים פחות.(למרות שיותר מדוייק להגיד אותם כתפוחים רקובים בעץ). ולסיום קצין צריך לדעת להסתדר עם האנשים איתם הוא עובד(יחסי אנוש).במידה והוא לא יכול להסתדר עם ארבעה אנשים אז אין לי מושג איך נתנו להן את הדרגות.שמעתי והיו לי שני חיילים בעייתים תחת פיקודי,אבל קצינים בעייתים עוד לא ניתקלתי בתופעה שכזו עד להגעת הקצינה הראשונה ומחליפתה.הן הולכות בוכות למ.ג. שיתנו להם מטלות וכאשר הן מקבלות אותן הן ישר מחלקות אותם. מי שחטף ראשון כמובן שזה הייתי אני בתור ר"צ.אחרי זה חילקתי את העבודה ביני לבין שני החיילים שהיו איתי במחלקה.כשמ.ע. שלי ראה את זה הוא התעצבן ואמר להן תעשו את העבודה שלכן לבד ותעזבו את החיילים. עוד דוגמא זו שלישת הטייסת:בגללה הפסדתי קורס שלב למה כי היא טענה שביררה עם מתקן ההדרכה מתי יש קורס והיא טוענת שאמרו שאין.אחרי שבוע יצא לי לדבר עם מישהי שהיתה איתי בקורס.היא שאלה למה לא הייתי בקורס שלב אז עניתי לה כי פה לא יודעים כלום.לאחר שנפגעתי ועוכבתי בדרגה בגללה וקבלת דרגה חריגה לא התקבלה כי היה קורס שלב,פניתי אני למתקן הדרכה.נתנו לי תאריך לקורס.הלכתי לשלישה אמרתי לה תראי בתאריך X יש קורס תדאגי להוציא אותי.לאחר כמה ימים היא שולחת מייל שאין קורס בתאריך הזה.לכן,טוב אם אין אני לי מי לי והוספתי לי את התפקיד מש"ק שלישות/קורסים.דיברתי עם קצינת ההדרכה במיתקן הדרכה,וזו שלחה לי מייל מסודר.כמובן ששלחתי את זה לשלישה הנחמדה שלנו.פתאום יש קורס פתאום יוצאים לשלב. רק אלוהים יודע מאיזה חומר קורצו הקציצות הנ"ל. מי יודע כמו בכל מקום אולי גם הן קיבלו את הדרגות בקומבינה.במיוחד שאבא של אחת מהן היה מ.ט.(סא"ל).