אז לקחתי כמה מספרי טלפון

אז לקחתי כמה מספרי טלפון

של דירות שותפים מאתרי אינטרנט (הומלס וכ'ו) ועכשיו צריך להתקשר.... מה שואלים אותם? מה חשוב לשאול ולברר... ואבקש עצות וטיפים...

sky*

New member
זה די תלוי בך

מה את מחפשת בדירה. כשאני חיפשתי שאלתי על: מיקום מחיר מס' שותפים מס' חדרים (כדי לראות אם יש סלון או לא) האם השותפים מעשנים האם יש בע"ח והאם מוכנים לקבל שותפה עם בע"ח יש אנשים שחשוב להם גם שהדירה תהיה משופצת, שלא תהיה בקומת קרקע, שיהיו בה סורגים וכו'... sky

רוֹנָה

New member
אחד הדברים שאני בודקת טוב טוב זה

מה יש מעבר לחלון של החדר! אם זה כביש ראשי אני פוסלת, כנ"ל לגבי כביש לא ראשי אבל עם תחנת אוטובוס מתחת לחלון, או כל דבר שנראה לי מרעיש. אני פשוט חולה מזה (וזה לקח שלמדתי אחרי שגרתי בדירה שכורה בפרישמן מעל תחנת אוטובוס, והחל מ-5 בבוקר עצרו לי שם אוטובוסים כל רבע שעה וממש לא יכולתי לישון. מזל שגרתי שם רק חודש...)

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אז לפני הכל, כנהוג במקומותינו, מה דעתך על כוס
? באופן כללי לגבי מה כדאי לבדוק בדירה, אני ממליצה לך לקרוא את המאמר הבא, שמאגד בתוכו שלל עצות לגבי בדיקה של הדירה וקבלת החלטה. ספציפית לגבי שותפים, כדאי להתעניין * מיהם ומהם (עדיפות לסטודנטים שקטים, לשקול לוותר אם הם מפתחים קריירה של מוזיקאים, ומשתתף אחר בפורום יוכל להרחיב על כך במידה ותרצי...) * באילו שעות הם נמצאים בדירה (כמה שפחות חפיפה - יותר טוב). * האם הם נוהגים להביא הרבה אנשים/ לערוך מסיבות. באופן כללי, וכפי שהמאמר מייעץ, שווה לך לחשוב אילו דברים היו מפריעים לך, ומה חשוב שיתקיים בדירה: כמה נקי את רוצה שזה יהיה, איך לסדר את החשבונות בין השותפים, עישון וכו'. ברגע שהבנת מהם הדברים שעקרוניים לך, תוכלי לעבור על זה עם שותפים פוטנציאליים ולבחון את מידת ההתאמה לצרכים שלך.

JaneLame

New member
סובייקטיבי

לשאול אם שכ"ד דירה כולל ארנונה (ולהישמע מופצע כשלא). אולי בעל הבית יסכים להכניס את זה בשכ"ד.

למעלה