אז מאיפה באים ה-1.8 מיליון

אז מאיפה באים ה-1.8 מיליון

בדקנו אצל מרצ מיהם התורמים, ומהנתונים מסתבר כי מרץ קיבלה סה"כ 10 תקומות מעל 1000 ש"ח , הרשימה מצורפת, השמות ושאר הפרטים המזהים הושמטו - הם לא קשורים לעניין (מעניין שכולם מקרית אונו) אז אם מרצ לא קיבלה את ה 1.8 מתרומות, וודאי שמימון הבחירות האחרון שלה איכזב בדלילותו (ע"פ כמות חברי הכנסת), מהיכן אם כן היא מביאה את הכסף? כדאי לבקש אישור פורמאלי של מרצ על העברת הכסף או הערבות למטה גרמן בהרצליה, כי בלא אישור פורמאלי (פרוטוקול חתום ומאושר של ישיבת מזכירות או הנהלה אשר החליטו על כך), אין שום סיבה להאמין לגרסתו של מטה היחצנות בעניין זה (כמו גם בעניינים אחרים). ובכלל טוב היה שכל המועמדים, אשר עשויים להיבחר במז"ט ובשע"ט כתוצאה מהשימוש הרב בכסף הזה, יוודאו כי אכן המקור הכספי איתן וכשר, פן יתברר מאוחר יותר שלהצהרות בנושא זה אין כל כיסוי.

eopeace

New member
אז עוד משהו קטנוני חסר תוכן

מרצ החליטה לתמוך ביעל גרמן ובהרצליה שלנו בסכום של 1.8 מיליון ש"ח כולל מע"מ. זאת אומרת, שמי שמקבל את הכסף על מתן שירותים שונים מקבל אותו ישירות ממרצ. מקורותיה התקציביים של מרצ ודאי אינם רלוונטים ומעניינים אבל בכל זאת - למרצ תקציב חודשים על כל חבר כנסת כמו כל מפלגה. בנוסף, מרצ קיבלה תקציב בחירות על סך חברי מועצות הערים ברחבי הארץ. מתוך סכום זה שמרצ קיבלה היא החליטה על הסכים דלעיל לקמפיין הבחירות של יעל גרמן בהרצליה. כמו שכל ילד יודע לחשב, הסכום (1.8 מיליון ש"ח) הוא יותר מהסכום שמתקבל מ 8 מנדטים במועצה. מרצ החליטה כי היא מקציבה להרצליה בצורה יחסית יותר מאשר במקומות אחרים בגלל שחשובה למרצ ההצלחה בהרצליה - וזאת למרות שרק 3 חברי מרצ נמצאים בשמינייה הראשונה. ההצלחה בהרצליה תהייה הצלחה עקרונית של שמירה על איכות שלטון ומנהל תקין, חינוך ואיכות סביבה ועוד. מרצ החליטה להשקיע למען אלו. את הכסף הזה מרצ לא צריכה לקבל מתרומות וזה לא רלוונטי כלל. כמו כן, גם הרשימה של אותם 10 תורמים בשנת 2003 שתרמו מעל 1000 ש"ח אינה רלוונטית כאן לשום דבר - היא מתפרסמת על פי חוק שאומר שצריך לפרסם שמות תורמים סכומים שכאלו למפלגות (חוק שמרצ קידמה). ודווקא פרסום זה מוכיח את שטוענת יעל גרמן - יעל גרמן מסרבת לקבל תרומות (אפילו אם הן חוקיות) על מנת שלא תהייה חייבת לאף אחד שום דבר. אז, באת לתקוף על שטויות והשטויות התפוצצו לך בפרצוף - what goes around, comes around... (סליחה על גסות הרוח הרגעית) - לא כדאי לקיים פעם דיון קצת יותר ענייני ורציני על עתידה של העיר, למשל?

eopeace

New member
הקדנציה השניה של יעל גרמן

בעוד חודש, כשיעל גרמן תהייה בתחילת הקדנציה השניה שלה, תמשיך הרצליה בכיוון הנכון. חינוך - ימשיך להשתפר - זכאות לבגרות תגיע ל 85% בעוד חמש שנים. הפערים בחינוך יסגרו לגמרי בין תלמידי השכונות לממוצע העירוני. איכות סביבה - תמשיך ההגנה על השטחים הירוקים והוספה להם. חופי הרצליה יקבלו טיפול מתאים למניעת המשך נסיגתם והשבתם, עד כמה שאפשר למצבם הטבעי. בניה - יבוצעו פרוייקטים שיזמה יעל גרמן ובהם גליל ים שכולל 700 יח' דיור לזוגות צעירים זכאי משרד השיכון וזרובבל שכולל 180 יח' דיור המיועדות לצעירים. כל הבניה תעשה במידה המתאימה לעיר ולאזור - ז"א, לא בניה לגובה כמו בתקופת לנדאו. סוקולוב - מי שייסע היום רחוק ויחזור בעוד 3 שנים לא יזהה את סוקולוב. כל התשתיות יועברו מתחת לפני האדמה. התכנון לרחוב עצמו ייעשה בשיתוף עם תושבי העיר והסוחרים על מנת לקבל החלטה מקצועית ובהתאם לרצון הציבור לגבי איך רחוב סוקולוב צריך להראות. פארק - פרוייקט הניקוז בבאסה ייצא לדרך בקרוב ולאחריו תחל הקמת הפארק בבאסה. בפארק, כאמור, לא תהייה כל בניה על מנת שפארק זה יהיה לטובת כל תושבי העיר. איזור שער העיר - לאחר סיומם של מספר פרוייקטים גדולים יתאפשר להעביר את העירייה למבנה החדש בשער העיר (כאמור הדבר דורש תקציב של 55 מיליון ש"ח). בית משפט השלום יבנה (במימון המדינה) במגרש ליד יד לבנים (לא על הדשא). שני אלו בצירוף עם פיתוח האזור שמעולם לא היה ממש מפותח יביאו לפתיחת עסקים נוספים באזור וליצירת מרכז עסקים ראשי באזור זה ועד סוקולוב. תשתיות - העירייה תמשיך לסלול ולשפץ רחובות לפי תכנית האב במסגרת סדר העדיפויות המקצועי שנקבע ולפיו עובדת העירייה. כזכור, בקדנציה האחרונה נסללו 150,000 מ"ר של כבישים ומדרכות בהרצליה ועד סוף הקדנציה הבאה לא יישארו רחובות בלתי סלולים ובמצב בלתי שמיש בהרצליה (אחרי עשרות שנים של הזנחה). כל הדברים האלו ייעשו במסגרת מנהל תקין ובשיתוף עם הציבור כפי שהיה בחמש השנים האחרונות.

Tami me

New member
את הברכות תשמור אצלך בבית

כתבת מנהל תקין ובשיתוף עם הציבור כפי שהיה בחמש השנים האחרונות זו ממש בשורה רעה לחג! לא ראינו הרבה מינהל תקין ובטח לא שיתוף עם הציבור. היא ראתה את העיריה כנחלה פרטית שלה - חילקה כספים, ג'ובים גינות ועוד ללא כל קריטריונים וצדק ומי ששאל עשתה הכל כדי לנופף. ציפיתי שהיא תבוא ותגיד - תראו לא היה מינהל תקין ולא שיתוף שלכם אבל אני מתחייבת לנסות לשפר זאת. אז אולי היינו משתכנעים. אבל כמו תמיד הסיסמא שלה - הכל אצלי מושלם ואם אתם לא רואים זאת אז בטח אתם דפוקים חג שמח וחתימה טובה

eopeace

New member
שיתוף עם הציבור

יעל גרמן עשתה הרבה מעבר לנדרש בחוק בתחום שיתוף עם הציבור כל תכנית שמשפיעה על תושבים, התושבים מיודעים עליה ומקבלים את האפשרות להביע את דעתם בדואר הממוען אליהם אישית - ברדיוס מסוים מהמקום והתכנית המיועדת. הפרסום על תכניות גדולות הוא הרבה מעבר לנדרש והן פתוחות לציבור להתייחסות ודעותיו לעתים מתקבלות. בהרצליה הצעירה, כשעמדה העירייה לעשות שינויים בהסדרי התנועה לצורך שיפור זרימת כלי הרכב, הוזמנו כל התושבים לאשכול הפיס לשמוע את התכנית ולהביע את דעתם - והיו למיטב ידיעתי מספר שינויים לאור הדברים שהעלו התושבים. את יודעת יופי לתקוף אבל אין תוכן לשום דבר שאת אומרת - את לא רוצה שיתוף כמו שהיה בעבר? מה את מציעה במקום? שנחזור לתקופת לנדאו בה לא היה מה לשתף עם התושבים פרט לאיצטדיון ומרינה? - וגם כאן זה לא שמישהו הקשיב לתושבים... פעם אחת שיש בראשות העיר מישהי שכן מקשיבה ושהחליטה שכל העירייה צריכה להקשיב לתושבים. התושבים יודעים זאת והם יישלחו אותה לשרת אותם בתפקיד ראש העיר לקדנציה נוספת. בנווה עמל מתבצע תכנון ארוך טווח והוא מתבצע בשיתוף עם התושבים.

Tami me

New member
שיתוף בחלומות

אנחנו כבר שבוע מציגים מקבץ של נושאים קלוקלים והם ממש עוברים לך ליד האוזן ולא נקלטים הנה מה שכתבתי - - חילקה כספים, ג'ובים גינות ועוד ללא כל קריטריונים וצדק ומי ששאל עשתה הכל כדי לנופף. תתייחס לכל סעיף: כשהחליטה לקנות את ש"ס בקיצבאות לתלמידי הישיבה מישהו שאל אותי אם אני מוכן לממן תלמידי ישיבה שאינם מוכנים לעבוד? המינויים שלה. שאלה מישהו? מינתה ונופפה כל מי ששאל שאלות. עיסקי גינות. ידוע כי בהרצליה יש הרבה השתלטויות של בעלי בתים על גינות צמודות לביתם. בד"כ העיריה לא עושה דבר. לאחרונה אנו שומעים כי העיריה אפילו מסייעת במחטפים. בסימטת חזקיהו שאלה ראש עירנו את השכנים אם הם מוכנים להשתלטות של בית על השביל? היום הם תובעים את העיריה. בגן מרקוס השכנים התעוררו יום אחד וגילו מכוניות רצות על דרך כורכר שרק החלו לסלול. העיריה הפקיעה חלק של גינה הצמודה לבית אחד לטובת בית אחר. מישהו טרח לשאול מראש את הנפגעים הפוטנציאלים? כשפנו לעיריה מישהו התייחס אליהם? כמובן שלחו אותם לביריה שתספר להם ציזבטים. אז אנא אל תספר לנו מעשיות על שיתוף. העסק עובד כמו אצל דון קורליאון (אהבתי את הסרט עם אל פאצינו אבל לא כשזה עובד במציאות).

Tami me

New member
הנה משהו מפורום לוקאל

כדי להמחיש את השיתוף העתקתי את הקטע הרלוונטי (01/10/2003) local תושבי שיכון ויצמן בהרצליה זועמים על היחס שהם זוכים לקבל מהעירייה. לטענתם בקשותיהם מפקידי העירייה לטפל בבעיות הניקיון בשכונה, לא נענות כלל. ''בעירייה לא טורחים לטפל בבעיות שיש לנו בשכונה. רוב התושבים כאן הם מבוגרים, ולכן לא מתייחסים אליהם'' אומרת נ' תושבת השכונה. נ' המתגוררת בשיכון ויצמן ברחוב אבן גבירול מתוסכלת מהיחס של העירייה כלפי התושבים שבשיכון. לדבריה, כל פניותיה לעירייה בנושאים הנוגעים לשכונה נתקלו באדישות. ''פנינו עשרות פעמים לעירייה בבקשה שיטפלו בלכלוך ובעזובה שיש בשכונה אבל לא חזרו אלינו פשוט מתעלמים מאתנו''. היא מתארת. ''אבל מה שהכי מרגיז בסיפור'' ממשיכה נ' '' הוא היחס של העירייה לתלונות. אני באופן אישי פניתי מספר פעמים למנהלי מחלקות בכירים בעירייה והסברתי להם את הבעיות אך הם לא טרחו אפילו לחזור אליי''. נ' לדבריה כתבה מספר פעמים לראש העירייה יעל גרמן אך לא זכתה למענה. ''אני כתבתי באופן אישי מכתב לגרמן, בנושא של בטיחות בשכונה. לצערי אין מעקי בטיחות במדרכות, וילדים שחוזרים מבתי הספר והגנים חשופים לסכנה בעת שהם חוצים את הכביש. שלחתי מכתב בנושא לראש העירייה יעל גרמן וציפיתי לפחות לקבל מכתב המאשר שהיא קיבלה את המכתב אבל אפילו לזה לא קיבלתי תשובה''. נ' ויתר תושבי השכונה ויתרו על האפשרות להיפגש עם איזה גורם בעירייה ולשטוח בפניו את בעיותיהם. ''אני מצטערת שאני מרגישה כך אבל לי באופן אישי אין אמון בעירייה או בראש העיר''. אומרת נ' במרירות ''אני בטוחה שהעירייה מתעלמת מאתנו בגלל שרוב התושבים כאן הם מבוגרים, שאינם מודעים לזכויות שלהם. אני רק מקווה שראש העיר הבא יהיה יותר קשוב לתושבים''.

eopeace

New member
כל מה שאתם מציגים זה סיסמאות

איזה קל להגיד "חילקה כספים ג'ובים גינות ועוד" - כמה כיף לצעוק כל מה שרוצים בלי אחריות ובלי בסיס. אולי תנסו פעם משהו יותר רציני? צריך לא צריך ספורטק? צריך או לא צריך להשקיע בפתרון לחופים? צריך או לא צריך לעקר חתולים? צריך או לא צריך להשקיע בחינוך? צריך או לא צריך פסי האטה? צריך או לא צריך השקעה ברווחה? צריך או לא צריך השקעה בתרבות? צריך ספורט עממי או ספורט מקצועי בעיר? במקום זה, שבועות שאתם יושבים ותוקפים על שטויות בעזרת סיסמאות חסרות תוכן. איך עדיין אתם מנסים להתייחס לשביל בגינה? זהו שביל גישה להולכי רגל לגינה. איזה כספים יעל גרמן חילקה שלא בצדק וכחוק? אתה כותב "כשהחליטה לקנות את ש"ס..." - מאיפה זה מגיע? יש לך מידע על כך שיעל גרמן קיבלה החלטה שכזו? אגב, לא צריך לשאול אותך על כל הוצאה כספית של העירייה - בשביל זה יש מועצת עיר - נציגי הציבור שיושבים ומקבלים את ההחלטות בגלל שאדם לא יושב ומחליט לאן כל שקל הולך - לעשות כך ייצור עומס בירוקרטי וחוסר יכולת ניהול. אף אחד, לצורך העניין, גם לא שואל אותך כמה כסף אתה מוכן להשקיע בחינוך - בשביל זה יש בחירות - קובעים סדר עדיפויות - יעל גרמן החליטה שהחינוך הוא בראש סדר העדיפויות ולראיה השקעה של 156 מיליון ש"ח בחינוך. בוא נקיים על כך דיון. על סדר העדיפויות של העיר. מה זאת אומרת "ידוע כי בהרצליה יש הרבה השתלטויות של בעלי בתים על גינות צמודות לביתם" - על מה זה מתבסס? על דוגמא אחת שהוכחה כלא נכונה? אני אשמח מאוד לקיים דיון אמיתי על השאלות שעומדות על הפרק - אבל נמאס כבר מסיסמאות חסרות תוכן - אם אינך מסוגל לכתוב משהו יותר רציני מזה, או אם אינך רוצה, תהנה, תמשיך לכתוב שטויות - אבל שתדע, אם מישהו גם נכנס לכאן וקורא את זה, הוא גם מבין ורואה את הסיסמאות ומבין עד כמה אינך רציני.

lulla b

New member
אולי שכולם יפסיקו עם הסיסמאות וזהו?

אתם כל הזמן חוזרים על עצמכם ובד"כ זה דברים ששמעתי (או קראתי) בתעמולות של המתמודדים אולי מספיק עם זה? אולי תכתבו מה שאתם חושבים ולא מה שמכתיבים לכם? זה פונה לכולם

אידיאולוגיה

אידיאולוגיה?
מה זה? נראה כי אף אחד בפורום הזה כבר לא זוכר מה משמעות המילה. וחלקם - אף פעם לא ידע. דיון אמיתי, חבר'ה, הוא החלפת דעות. קראו לזה דיון, פולמוס, שיח. זה לא משנה. המטרה אינה ניגוח. המטרה אינה התעסקות בקטנות. המטרה אינה הצגת עובדות מספרים סותרים. המטרה אינה הצגת הסקרים. מה זה משנה אם צד אחד מציג סקר שמראה כך וצד שאני "מכניס לו" ומציג סקר שמראה אחרת. נקח דוגמא היפותטית שכבר ירדה מהפרק - אם עמי ניסנוב יבוא עכשיו ויגיד "יש לי סקר שמראה שאני לוקח בסיבוב ראשון עם 90%" זה משנה משהו? האם אתם עד כדי כך חסרי דעה אישית, שאתם נגררים אחרי דעת הרוב? אם יגידו לכם שמישהו עומד לנצח אתם תרוצו להצביע בעדו? אני אכבד אתכם ואניח שלא. שאתם מאמינים במועמדים שלכם ולא תשנו את דעתכם עקב סקר כזה או אחר. אם כך, סיכמנו שזה ממש לא משנה מי צודק במספרים. זה ממש לא משנה אם פלטי עשה room service מצויין במלון שלו, אם רשפי לומדת לתואר X או Y, אם אוריאלי "בחור נחמד", אם הראל באמת מנסה לגנוב את הקרדיט של אחרים או אם גבעתי הוא ליצן הבחירות. הרי העיקר הוא ההבדלים האידיאולוגיים. הדיון צריך להיות על ערכים, על סדרי עדיפויות כללים ולא על שקל אחד לפה ושקל אחר לשם. המועמדים ונציגיהם צריכים לפרוס ולפרסם תפיסת עולם כלשהי. כמו-כן להסביר מדוע היא יותר נכונה ברמת העקרון מתפיסת העולם של המועמדים האחרים. אתם, הפעילים , התומכים, והמתלבטים, צריכים להחליט איזה מועמד מחזיק בתפיסת עולם הכי קרובה לתפיסה שלכם. בערים אחרות אולי היה זה אפשרי. אבל אצלנו יש בעיה. למועמדים האחרים אין אידיאולוגיה באמת (אוריאלי מדגים זאת בצורה הטובה ביותר ומודה בזה, ע"ע הכותרת של ראיון איתו באחד המקומונים של השבוע), ולכן אין להם מה להציג. הם בסך הכל חומדים בתואר, בכבוד ובכוח. נגיע לתפקיד - אז נחליט מה לעשות. אך הם חייבים לשכנע את הציבור איכשהו, אחרת אין להם סיכוי. הם בוחרים בבחירה הקלה והולכים על קמפיין נגטיבי. זה עובד על העקרון הישראלי הידוע. ברגע שמאשימים אותך בשקרים לך תוכיח אחרי זה שאין לך אחות. המועמדים בונים על זה שהאזרח הממוצע לא יטרח ללכת ולבדוק את הפרטים ויפריך את ההאשמות, ולכן מאוד קל להאשים. חבל שעוברים את הגבול, ומגיעים לדיבה. בכל מקרה, אני מבקשת למצוא אידיאולוגיה ומהר, אחרת אנחנו טוחנים מים.

למעלה