אז, מאיפה מתחילים? אבוד קצת...

arik853

New member
אז, מאיפה מתחילים? אבוד קצת...

אין לי מושג מאיפה להתחיל, מקווה שהגעתי למקום הנכון

אני בן 30, רווק כמובן. סיימתי תואר מכובד במוסד לימודים "נחשב", יש לי עבודה מסודרת, קריירה שהולכת לא רע, רכב חביב. אפילו מבחינת מראה חיצוני לא נראה לי שאני מכוער, לא שמן, לא מעשן. הכל לפי הספר

אז איך זה שמעולם לא חוויתי קשר רציני? איך זה שתמיד יש לי תירוץ - עכשיו זאת תקופה לחוצה בעבודה, ואחר כך זאת תקופה קצת קשה כלכלית ועכשיו זה אני אפילו לא יודע מה

מאיפה מתחילים? כתור אחד שעובד ב"הייטק" (עאלק) הדבר הראשון שעשיתי זה לחפש בגוגל. הגעתי למלא אתרים של מטפלות ומרכזים. זאת הדרך, לשלם כמה עשרות אלפי שקלים? זה באמת עוזר? זאת ההתחלה הנכונה?
או שאולי רק צריך לעשות את הסוויטצ' המחשבתי הזה? אבל איך?

תנו לי קצה חוט בבקשה, מבטיח למשוך אותו ולמצות אותו עד תום.
תודה!

Tangirl

New member
מתחילים בדיוק איפה שאתה עכשיו

בעצמך ציינת- שתמיד מדובר בתרוץ. תרוץ לא להכנס למקומות שהם מפחידים, לא מוכרים, לא נעימים או כל סיבה אחרת שבגינה אתה מחפש תירוצים.
מצד שני אותו מקום שאתה מתעקש לא להכנס אליו הוא מקום שאתה רוצה להיות בו. כלומר אתה מונע מעצמך משהו שאתה רוצה. אז כנראה שההחלטות שאנו עושים עבור עצמנו והאופן שבו אנו פועלים הוא לא תמיד לטובתנו.
למה כל-כך קשה לקבל את העבודה שיש משהו אחר, איש מקצוע, שאולי יכול לעזור לנו לעשות חירות טובות יותר עבור עצמנו?
ציינת את העניין הכספי- למה זה אישו? ממה שאתה מתאר, מצבך הכלכלי יכול לאפשר לך להשקיע בעצמך את ה"לוקסוס" הזה. לא נכנסת לך חלילה לכיס, אבל אני רק אומרת שנראה שהבעיה שלך היא לא שאתה צריך את זה אבל אתה לא יכול לאפשר לעצמך את זה. מפריע לך עצם זה שזה עולה כסף? וכשאתה מבקש ממעצב פנים התייעצות כדי לשפר את המקום שאתה גר בו- לא מפריע לך שתשלם על זה כסף? או לאינסטלטור? או ליועץ עסקי? למה פה זה כן בעיה לשלם לאיש מקצוע?
האם מדובד בלשלם כסף עבור משהו שאנשים אחרים כביכול מצליחים לבד? אז אני גם צריך לפתור לבד? נראה לי שגם קו המחשבה הזו לא כל-כך רלוונטי. כל אחד משקיע בחייו במקומות שישאו פרי עבורו. וכל אחד צריך לפעמים סיוע במקומות שונים. יש אנשים שלהבדיל ממכך לא מצליחים לסיים תואר או למצוא עבודה טובה או להשאר בעבודה טובה ולפתח קרירה. גם הם יצטרכו אולי להעזור בעזרה חיצונית שתיהיה נכונה עבורם.
ועוד בעניין הכספי- להוציא כסף על טיפול הוא בהרבה מקרים חלק משמעותי בטיפול. כי הרבה פעמים אנחנו מונעים מעצמנו דברים שאנחנו כן רוצים (ולא מדובר רק בזוגיות) והטיפול אמור לאפשר לנו להפסיק לפגוע בעצמנו. לשלם כסף זה כבר לומר לעצמי- אני שווה את הכסף הזה- מגיע לי להיות במקום טוב יותר ומגיע מה שאני מאחל לעצמי. ומגיע לי להוציא על עצמי כסף..

יוצא שאני קופצת פה לביקור בפורום מדי פעם כ"מטיפת הטיפול". מצד שני, על אף שטיפול פסיכולוגי הוא לא הפתרון האידיאלי עבור כל אחד, כהכללה, בפורום שבו יש הרבה אנשים שלא מרוצים מהמקום בחיים בו הם נמצאים (נאמר בלי שום שיפוטיות), כנראה שמרביתם יפיקו המון מטיפול, אם יתנו לזה צ'אנס..
בכל מקרה שיהיה בהצלחה ואל ייאוש

אני אישית לא ממליצה על טיפולים פסיכולוגים
כי זה סוג של טיפול אם זה בגישה פסיכודנמית שיכול להימשך "נצח" -כמה שנים
ובתרבות המהירה שלנו אנו רוצים תוצאות ומהר
&nbsp
ככה שממליצה על אימון אישי
שזה משהו שמתחברת עליו באופן אישי.
&nbsp
אך ברוב הדברים שכתבת מסכימה!

Tangirl

New member
היום

גישות הטיפול השונות לא בהכרח מתחלקות בחלוקה הקלסית ויש באמת המון סוגים ושילובים.
אבל כן, טיפול לוקח זמן. והאמת שאני קצת מתקשה להאמין בפתרונות קסם מהירים- קצת מזכיר לי את האלו שמבטיחים לך שתוך 30 יום תדברי שפה זרה.
מה גם שאם אני חמש-עשרה שנים לא מרוצה ממצב כלשהו בחיי, למשל מחסור בזוגיות, קצת נראה לי תמוה לבוא ולדרוש (מעצמי לצורך העניין) פתרונות עכשיו ומהר. עם כל הכבוד לתרבות המהירה, ואין כבוד

אבל אני מניחה שאימון אישי כן יכול להתאים לאנשים מסויימים וכשהוא עובד הוא לא פותר דברים מהר אלא הוא נותן אישזהם כלים חדשים מהר, כדי אח"כ באמצעותם לפתור דברים קצת יותר לאט..

avi1282

New member
היי

אתה מעונין לחוות קשר רציני?
אם כן, אז להתחיל בניסיונות ליצירת קשרים שיכולים להוביל לקשר רציני כמו אתרי הכרויות, תחביבים שדרכם אפשר להכיר, וכו'.
לא כתבת מה הקשיים שלך שבעקבותיהם אתה רוצה ללכת לטיפול, אז אולי יעזור יותר אם תפרט, אבל ברוב המקרים לא חושב שצריך להשקיע הרבה כסף וטיפולים, אלא הרבה מאמץ שאנו לא הורגלנו אליו ביצירת קשרים.

נשמה

בתור מי שעובד בהייטק
לפתור בעיות לבד נשמע כמו קמצנות.
&nbsp
מבלי להעליב..
רק אומרת את דעתי הכנה.
&nbsp
ממליצה על מאמנת אישית בגדש על מומחיות של זוגיות.
&nbsp
למי שיש כסף
יכול לפתור את הבעיות שלו בצורה הכי מהירה=מטפלים מקצועיים.
&nbsp
בהצלחה

&nbsp

Matzeket

New member
איך מתחילים...

את מה?

קשר? להכיר בחורה? להשכיב בחורה? להתחיל עם בחורה? עם בחור?

נסה למקד איפה ה'תקיעות'? איזה סוויצ' אתה מחפש לעשות? במה אתה מחפש לטפל?

למעלה