אז מדוע אומרים לנו "לשקול הפלה"

אז מדוע אומרים לנו "לשקול הפלה"

נפגשתי הניום במקרה עם רופא נשים שפעם הלכתי אליו. התחלתנו לדבר על כל מיני דברים ואז הגענו לכך שהוא גניקולוג. סיפרתי לו שהייתי בשבוע 32 אמרה לי רופאת נשים בארץ "שאפשר לשקול הפלה" לעשות מי שפיר וכו' וכמה עודד ואני יצאנו ה מ ו מ י ם ממנה. ד"ר דן לאור- שהרשה בפירוש שאכתוב כאן את שמו, אמר שזה גם מה שהוא עושה. שהיום יש נגד רופאי נשים טביעות על כל דבר. התפרסם היום בעיתון על אישה שחתמה שהיא לא רוצה לעבור סקירה מורחבת ויש לה ילד עיוור. היא טבעה את הרופא ובית המשפת פסק לטובתה מישום שהיא טענה שאם היו מסבירים לה את החשיבות שלה סקירה וכל מה שאפשר לגלות בה אולי היתה עושה אותה. ד"ר לאור אמר שלדעתו הורים היום רוצים רק ילדים מושלמים. ניסיתי להסביר לו שכאשר מגלים ק"פ ושומעים שאפשר לשקול הפלה מצפים למשהו מאוד מאוד מאוד מפחיד וזה נעשה בחוסר אחריות וחבל שלא מפנים למקומות עם מידע על ק"פ. אז זהו אני מזועזעת אך מנסה להבין את הצד של הרופאים- אם אפשר לקרא להם כך. אורית, האם את חושבת שכדאי לשים את ההודעה הזו במאמרים?

לא כל כך הבנתי מהי...

המגמה של הכתבה שהתפרסמה בעיתון?, האם זה על כך שההורים רוצים ילדים מושלמים?, או על חשיבות הבדיקות השונות במהלך ההריון. יחד עם זאת, הבטיחו לי , לא את, לסרוק את הכתבה מ"לאישה" על ההתמודדות עם הקלאב פוט, את הכתבה עלינו ממאמא אינפו לא סרקו לי.... ואין לי גישה לעיתונים הללו!!!!! ולא בכלל אז אם את יכולה להעביר לי אפילו במייל את תוכן הכתבה סרוק, או בפקס, אשמח לסרוק אותה ולהכניס אותה למאמרים...

כנראה לא הסברתי את עצמי

הכתבה שהתפרסמה היום היא דוגמא שנתן לי ד"ר לאור על המצב שבו רופאים חשופים לטביעות ולכן הם אומרים דברים כמו "לשקול הפלה". ניסיתי לחפש את הכתבה באינטרנט אבל לא מצאתי. אחפש בעיתון מודפס. הכתבה מציגה את המשפט אני לא יודעת אם היא מגמתית לאיזשהו צד.

טאניוש

New member
הנה הכתבה

אולי לפני שבע שנים זה לא היה ככה, אבל אני לפני הסקירה בקופה חתמתי על טופס שאני מודעת לכך שהבדיקה היא בסיסית בלבד, והוסבר לי על ידי הרופא הבדל בינה לבין הבדיקה הפרטית (וגם הומלץ על הסקירה המורחבת). ושוב נדהמתי לקרוא שהאם (הבת שלה בת 7 היום) הייתה מעדיפה להפיל. איך האם מסוגלת להגיד שהייתה מעדיפה שהילדה שלה לא תוולד לעולם?... לי אף רופא לא המליץ על הפלה בגלל קלאב פוט, המליצו על מי שפיר ולשקול הפלה במקרה ותתגלה בעיה במי שפיר. עידית, הגישה של הרופא הזה ממש לא מקובלת עלי. הוא לוקח אחריות על חיים ומוות כדי שלא יהיה סיכוי שיטבעו אותו. והוא קורא לעצמו רופא.

הכתבה בעיתון לאישה

קראת את הכתבה הזו כאן בפורום. נטע פרסמה את מה שכתבה כאן בעתון לאישה ומתחת למכתב שכתבה לבנה על ההתמודדות שלה עם הק"פ, היא פירסמה את הכתובת של הפורום.

למעלה