אז מה אוכלים אצלכם בפסח?

  • פותח הנושא luliy
  • פורסם בתאריך

luliy

New member
אז מה אוכלים אצלכם בפסח?

וחוץ מזה.. לאשכנזים אסור לאכול קטניות? אז מה נשאר??
 
ירקות, ירקות ממולאים (באגוזים, פטריות, בצל)

למשל סלק ממולא אם יש סבלנות...
לפני שנה "גיליתי" שטחינה ממרח שקדים (שקדיה, שקדימון) זה דבר מעולה! אמנם יקר יותר מטחינה אבל פעם בשנה... אפשר לשלב גם ירקות אפויים (למשל ארטישוק, מצרפת לינק לממרח ארטישוק-שקדים)
לזניה ממצות - תענוג! אני מסוגלת לאכול כל יום
תפוחי אדמה בכל צורה - הפחממה האהובה עלי כל השנה ובעיקר בפסח.
בקיצור, נשאר הרבה וגם טעים - אני מאד אוהבת את פסח
בפסח אני ממש משקיעה בארוחות בוקר עם סלט מלא כל טוב (לשמחתי הגדולה אנחנו לא עובדים בפסח אז זה מקל מאד).
טובלרון טבעוני (סוג של) לקינוח... תענוג

 

p e b b l e

New member
נשאר די הרבה

הנה למשל תפריט הסדר שלנו:
מרק עם קניידלך
לביבות כרישה
לזניית מצות עם קרם קשיו
פלפלים ממולאים בשקדים וירקות
תפוחי אדמה ובטטות בתנור
גראטן בטטות וקרם קוקוס
פתיתים כשרים לפסח עם ירקות וצנוברים
קינואה עם שקדים וחמוציות
ירקות מאודים (ברוקולי, כרובית, גזר)
כרוב ניצנים בתנור
פלטת ירקות טריים
סלט ירוק

לקינוח: פירות טריים, מוס שוקולד ועוגיות אגוזים
 
ירקות ופרות!

פטריות ממולאות בצל מטוגן שום וקמח מצה
קניידלעך מקמח מצה וקמח תפוחי אדמה במרק ירקות/ מרק כתום/ מרק סלרי/ מרק קישואים עם עשבי תיבול ....
קינוחים ו"גבינות" על בסיס קרם קשיו
כדורי שקדים מרוסקים עם תבלינים ועשבי תיבול
סלט חסה עם פלחי פרי, אבוקדו, בצל ואגוזים
עוגות מקמח תפוחי אדמה
טחינה משקדיה עם הרבה לימון ושום
סלק, דלורית, בטטה אפויים בתנור וכל אחד עם רוטב אחר
מצה ברייט על מים או חלב שקדים
מרציפן טבול בשוקולד
פטיפורים של שוקולד לבן טבעוני ממולא בקרם פטל
עגבניות שרי ממולאות ממרח קשיו מתובל או גבינת פטה שקדים עם עשבי תיבול, ניתן לאכול חם או קר
תפוחי אדמה ממולאים פטריות קצוצות ובצל, את מה שהוצאת מרסקת עם קישוא או גזר ומלבבת לביבות
את יכולה להמיר כל מתכון לעוגה בחושה בקמח ת"א וקמח מצה לעוגה ביחס של חצי מזה וחצי מזה. מצליח.
טראפלס שוקולד לקינוח
סלט פרות
תפוחים אפויים
פנקייק מקמח תפוחי אדמה ומה שנשאר מהחרוסת

אם את צריכה מתכון ספציפי תבקשי
 
פנקייק

כוס קמח מצה עדין חצי כוס קמח תפוחי אדמה, כפית אבקת אפיה, שתי כוסות נוזל-חלב שקדים/ חלב קוקוס/ חלב אורז... מעט מלח כף סוכר, 4 כפות שמן. אופציונלי גרדת לימון/ וניל/ קינמון. לערבב הכל היטב . הטקסטורה צריכה להיות כמו של פנקייק רגיל. אם סמיך תוסיפי נוזל אם דליל תוסיפי כפותיים קמח מצה.

אפשר גם בלי קמח מצה ורק על תפוחי אדמה. אבל אז העיסה מראש יותר דלילה כי העמילן מתמצק בטיגון.

מטגנים כמו כל פנקייק.
 

p e b b l e

New member
תודה, היתה הצלחה מסחררת

הקטנים טרפו בתיאבון רב.
מה שכן הוספתי יותר נוזלים.
 
כדורי שקדים

אפויים ולא אפויים
לא אפויים- כוס קשיו קפואים בבלנדר עם חצי כוס מים רותחים מיץ מחצי לימון מלח .למשחה אחידה. אם לבלנדר קשה לעבוד תוסיפי מעט שמן לתערובת.
מוסיפים את התערובת הזו לכוס שקדים קצוצים דק, עשבי תיבבול לפי העדפה אישית- בזיליקום/ קורנית/אזוב/ סלרי...תערובת שלהם. פלפל שחור. מערבבים היטב ומצננים. אחרי צינון מרטיבים ידיים ומגלגלים כדורים קטנים. ניתן לגלגל אותם לציפוי בשמיר יבש או בקוקוס או בשברי שקדים קלויים או בתבלין כלשהו. ניתן לגוון את טעם התערובת עם עגבניות מיובשות מקוצצות או כל טעם אחר שאתם אוהבים.

כדורי שקדים אפויים
כוס קמח שקדים, 150 גרם שקדים טחונים גס, 120 גרם שומן קוקוס, חצי כוס קמח תפוחי אדמה, חצי כוס קמח מצה עדין, חצי כוס ירוקים קצוצים דק בסכין, מלח . מערבבים הכל , אם התערובת דביקה מוסיפים בכף קמח אם היא יבשה מוסיפים מים קרים עם כף. עד שמגיעים למרקם נח לגלגל ממנו כדורים. מגלגלים כדורי חצי פינג פונג מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר או משומנת ואופים בחום 170 מעלות. בין רבע שעה לחצי שעה תלוי בתנור. מצננים ואז מעבירים לכלי איחסון.
 
למעלה