כדורי שקדים
אפויים ולא אפויים
לא אפויים- כוס קשיו קפואים בבלנדר עם חצי כוס מים רותחים מיץ מחצי לימון מלח .למשחה אחידה. אם לבלנדר קשה לעבוד תוסיפי מעט שמן לתערובת.
מוסיפים את התערובת הזו לכוס שקדים קצוצים דק, עשבי תיבבול לפי העדפה אישית- בזיליקום/ קורנית/אזוב/ סלרי...תערובת שלהם. פלפל שחור. מערבבים היטב ומצננים. אחרי צינון מרטיבים ידיים ומגלגלים כדורים קטנים. ניתן לגלגל אותם לציפוי בשמיר יבש או בקוקוס או בשברי שקדים קלויים או בתבלין כלשהו. ניתן לגוון את טעם התערובת עם עגבניות מיובשות מקוצצות או כל טעם אחר שאתם אוהבים.
כדורי שקדים אפויים
כוס קמח שקדים, 150 גרם שקדים טחונים גס, 120 גרם שומן קוקוס, חצי כוס קמח תפוחי אדמה, חצי כוס קמח מצה עדין, חצי כוס ירוקים קצוצים דק בסכין, מלח . מערבבים הכל , אם התערובת דביקה מוסיפים בכף קמח אם היא יבשה מוסיפים מים קרים עם כף. עד שמגיעים למרקם נח לגלגל ממנו כדורים. מגלגלים כדורי חצי פינג פונג מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר או משומנת ואופים בחום 170 מעלות. בין רבע שעה לחצי שעה תלוי בתנור. מצננים ואז מעבירים לכלי איחסון.