אז מה איתכם בקור הזה?

אז מה איתכם בקור הזה?

בחיי, את מזג האוויר בשבוע האחרון אני יכולה לקטלג בצבעים:
יומיים תכלת (שמש ושמיים בהירים), יומיים חום-צהוב (באר שבע - עיר החולות והאבק. רוח דרומית מערבית = ענני חול ואבק בכל מקום)
ומאתמול אחר הצהריים אנחנו באפור רטוב.
אז לא מבול, ולא שלג, אבל קור שחודר לעצמות.

לי מזג אוויר כזה עושה חשק למאכלים חמים, מהבילים, ועתירי גבינה צהובה נשפכת - ממליגה, מק'נ'צ'יז, פסטה בשמנת, פונדו (כן. אנחנו מחדשים את אופנת שנות ה-70, ומכינים פונדו), פיצה....
(בעצם בשביל שיהיה לי חשק לפיצה לא צריך שום סיבה מיוחדת. מזג האוויר רק נותן לי תירוץ)
ושוקולד....
המון המון שוקולד...
מהיכרות עצמית של המון שנים, הבנתי שאין לי טעם להלחם בחשק הזה. הוא לא יעבור ורק יתגבר.
אז החלטתי - הבא ונתחכמה לו.
קניתי טונות של גבינה צהובה מגורדת. העמדתי את המיקסר הגדול שלי. את הסירים הגדולים.
והזמנתי חברים לארוחות ערב חורפיות. כל אחר צהריים-ערב אנחנו מארחים חברים למנה חורפית. כבר עשינו ערב פיצות, ערב פונדו. אתמול הייתה אצלנו בת שירות של הצופים שאנחנו "מאמצים" (מבחינת הילדים שלי היא כמו אחות גדולה וכיפית) ועשינו תבנית ענקית של מק'נ'צ'יז.
אז אני נהנית מכל האוכל הזה שאני אוהבת, אבל במנות קטנות - כי אני מכינה את אותה הכמות שהייתי מכינה בכל מקרה, רק היא מתחלקת ליותר סועדים.
והכי כיף - חברים טובים בחורף


מה אצלכם?
איך עברתם את הסערה?
 

Ron W

New member
גבנ"ץ בטונות

מודה שגם לי יש נטיה, אבל זה לא הכי בריא בגלל השומנים והמלחים שמוסיפים שם...
לחלוק עם חברים זה מבורך כי הברוך הגדול כשאוכלים לבד...
מאידך עברתי בשלום שפעת קצרה 4 ימים סה"כ חרא של הרגשה ופחות פעילות
האוכל בקושי הספיק והצטדייתי מחדש רק היום כי לא יצאתי כמעט בכלל...
קניתי גם שקית תרד טרי ובצל ירוק ,פטריות ועוד כך שאבשל לעצמי משהו בייתי..
 
שמחה שאתה מרגיש טוב יותר

מה אתה מכין מתרד?

חוץ מפשטידה או חביתה אני לא יודעת להכין שום דבר עם תרד. וחבל.
זה מכיל המון ברזל והמון ויטמינים ומינרלים אחרים, וגם יש לי די הרבה עלי תרד בבית (הגיעו בארגז האורגני. אבל אין לי מושג מה עושים איתם)
 

Ron W

New member
תודה.. כנראה עם אורז

יש מנה תרד עם אורז במסעדה בולגרית ( ויטושה) שאני מת עליה
מצאתי ברשת כמה מתכונים שעושים כמו ריזוטו
https://www.bishulim.co.il/ריזוטו_תרד_
אני אאלתר כנראה עם פחות שומנים ואורז מלא
אפשר לאכול טרי בתוך סלט
בתאבון
להיום כבר טרפתי רבע זנב סלמון שנמכר טרי ושמתי בגריל עם חרדל
 

ItaiG77

New member
מרק מרק מרק

אני משתדל להכין ציר עוף ושיהיה במקפיא.
השבוע הכנתי ממנו מרק תירס.
היום הכנתי מרק בשר ושעועית עם טונה ירקות ויצא מדהים! מרק שזורק אוצי בבת אחת לילדות.

אהה וכן, גלידה... אבל רק דלי אחד.
 
למעלה