אז מה ? אם אני לא טורח להחתים?

atlantis

New member
אז מה ? אם אני לא טורח להחתים?

אז אתם אומרים לי שאם אני לא טורח להחתים לוג בוק אני פשוט לא קיים בעולם הצלילה? צלילה למדתי בתקופה שחייתי בדרום אפריקה. ולוגבוק שם זה סתם עוד חתיכת נייר שמקבלים מתנה במועדון.

atlantis

New member
לא כשרוצים שתצלול איתם

ולא כשפרסומת בית הספר או המועדון נמצאת על כל דף

קותי

New member
אם תיתקל בבעיה בעולם הצלילה הישראלי

תתחיל לנהל לוגבוק. על דבר אחד אל תתפשר: בלוגבוק מספיקה חתימה של בן הזוג שלך. אתה לא חייב להחתים מועדון. ואם יש מועדון שלא מסתפק בחתימת בן הזוג שלך ודורש חתימות מועדונים - אל תשתמש בשירותיהם. כל צולל מוסמך רשאי לחתום בלוגבוק שלך מכיוון שאין חובה בשום מקום לצלול דרך מועדון. החובה היחידה היא לצלול עם בן זוג! ולפני שיקפצו כאן כל המתחסדים ויגידו שככה אפר לזייף, לוגבוק - אומר שבכל מקרה אפשר לזייף לוגבוק. אם מישהו מתעקש הוא יכול להחתים את כל הצלילות שלו בחותמת של המועדון, כאשר הוא מקבל את החותמת להחתמת הצלילה האחרונה (ברוב המועדונים סומכים עליך ונותנים לך את החותמת). בנוסף, כל אחד יכול לייצר חותמת של מועדון PETRUSHKA בקרואטיה ולהחתים את כל הצלילות שהוא רוצה. לך תוכיח שאין מועדון כזה! לפי חוק הצלילה, חתימת בן זוג שהוא צולל מוסמך חייבת, אני חוזר, חייבת להתקבל! ועוד דבר, אתה לא חייב לקנות לוגבוק. אתה יכול לקנות פנקס או לייצר לעצמך לוגבוק מקליפות עצים.

atlantis

New member
קותי תודה - עשית לי את היום

האמת היא שאני מנהל לוגבוק ואני תמיד צולל ( לא לדיג ) עם אותו שותף. ככה שאני יכול להחתים אותו. חוץ מזה אני מתחיל לחפש קליפות עצים אקליפטוס זה טוב?

קותי

New member
אקליפטוס זה מצוין ../images/Emo13.gif

דרך אגב, אם השותף שלך ואתה מוכרים באחד המועדונים טוב (אחרי הכל, אתם בטח דוחסים שם את המיכלים) אני בטוח שהמועדון הזה ישמח להחתים לך את כל הצלילות שהשותף חתם עליהן, בחותמתו. עוד בקשה: אם תיתקל בעתיד במועדון בארץ שלא מוכן לקבל חתימת בן זוג כהוכחה לצלילה, אנא עדכן אותנו בפורום. אני מתחייב להפעיל על המועדון לחץ, אם דרך שיחה עם המנהל שלו ואם זה לא עוזר, דרך קריאה לחרם דרך הפורום.

lizard

New member
קנה סוף ?

אם כבר לא נייר אז לך על פפירוסים (או איך שלא קוראים לזה) לחזור למקורות

לפי חוק הצלילה?

קותי, אני לא מכיר מספיק טוב את חוק הצלילה. אתה מוכן להפנות אותי או לצטט את החלק מחוק הצלילה שאומר שחתימת בן זוג חייבת להתקבל? זה מאוד מאוד עקרוני לאנשים כמוני שצוללים הרבה עם ציוד פרטי ולא דרך מועדונים.

קותי

New member
יוביוב, חוק הצלילה לא מחייב ריענון

צלילת הריענון היא תקנה שנוספה לחוק הצלילה. אין לי את נוסח התקנה אבל אני משוכנע שלא כתוב שם שצריך חותמת של מועדון על הלוגבוק. הרי חוק הצלילה לא מחייב אותך לצלול דרך מועדון (כאשר חוק הצלילה כן מחייב למשל הדרכה דרך מועדון) אבל כן מחייב אותך לצלול בחברת בן זוג. מכאן משתמע שהמועדון * חייב * לקבל חתימת בן זוג כתקפה.

קותי-למה אתה עצבני על הלוגבוק?

קותי למה אתה עצבני על הלוגבוק ? אני משתדל כשאני יוצא לצלילה בשביל הכיף שהלוגבוק לא יהרוס לי את הצלילה. גם שאני לא צריך למלא לוג בוק (אפילו בצלילות לשם הנאה) אני ממלא כי זה חלק מהכיף של כל חויית הצלילה, כמו הנס קפה/תה אחרי הצלילה וכמו כל תהליך שטיפת הציוד במים מתוקים וייבוש בצל. אני פשוט נהנה מכל העיניין ולא נותן לשום דבר להרוס לי את הכיף של הצלילה נפגש ב- 10/8/2001 ונמלא ביחד יומן אחרי הצלילות אפילו שאנחנו לא חייבים אמיר דרור

קותי

New member
אני בכלל לא עצבני על הלוגבוק.

אני אישית ממלא לוגבוק (תוצרת עצמית כמובן - יש בו רק מה שאני חושב שנחוץ). אני כועס על התקנות המחייבות צוללים להציג לוגבוק כהוכחה לצלילה. אני כועס על התקנות המחייבות צוללים לעשות צלילת ריענון. אני כועס על כל נסיון של המדינה להכתיב לאדם מבוגר כיצד לנהל את חייו ואת סיכוניו. כל זמן שהוא לא פוגע באחר כמובן. כמובן שאני מחתים בחותמות של מועדונים רק אם זו חותמת מעניינת של מועדון אקזוטי במקום נידח על כדור הארץ

למעלה