אז מה אתם אוהבים לעשות בשבת?

msch

New member
השבת שלי

השבת שלי היא דבר ראשון שקט שלווה ,רוגע ועונג משפחתי . הפעולה הראשונה שאני עושה בשישי אחרי צהרים זה טכס כיבוי הפלאפון ( הארור) כיבוי ביד ימין עם האגודל נפרדים ל24 שעות איזה שקט . אחר כך מתכנסים ליד אישתי אהובתי כולנו ,הילדים ואני בבגדי לבן ,נכנסים לקצב השבת ,קצב איטי שמיימי סביב נרות השבת. אור בבית שמחה וגיל במשפחה. אח"כ כל ילד מקבל ממתק שבת ואני יוצא לקבל את פני השבת בשקיעת השמש באומרי "בואי בשלום שבת המלכה".עוד נשימה ועוד אחת ואני חש איך הנשמה היתרה נכנסת לגופי מתוך שמחה.שבת קודש איזה עוצמות של אור אלוקי נפרש על כל היקום . בחזרתי הביתה הבית נראה אחרת חגיגי שמח ,מואר באור נגוהות ,אור קודש של שבת. שרים, רוקדים ,שמחים ,מנשקים ,מברכים ,מתברכים, אומרים מילים טובות לכולם ומתחברים לנצח .מתחברים למלאכים לקדושה ,מקדשים את הזמן על יין טוב לוגמים , חשים את היין יורד במעלה הגרון ומקדש את החומר.ברקע מרצדים אורות הקודש של הנרות והבית מלא שמחה.... עצום את העניים ודמיין ... כך אפשר להמשיך ולספר עד אין סוף שמחה ועונג אין סופי....

rrina

New member
לנשום

טוב אני ספציפית לאורך כל ימות החול באמת מסוג האנשים שאין לי זמן לפעולה הכל כך בסיסית הזו (=לנשום). כלומר, אני רצה ממקום למקום ולא מספיקה כלום. ובשבת - טוב. בשבת אין טלפונים ואין מחשבים ואין עבודה ואין לבדוק בחינות ואין ואין ואין... ויש זמן לנשום. יש זמן לשבת, להרגע, לעצום את העיניים - ו... ולנשום! ויש זמן לשבת כל המשפחה ביחד, לעשות קידוש, להיזכר למה אנחנו פה בכלל, ואיך העולם נברא, ואיך יצאנו ממצרים, ולאן אנחנו רוצים להגיע... בקיצור - לחזור לעצמנו קצת....

rrina

New member
ובאותו נושא -

באופן אישי אני מאמינה שהשבת צריכה להיות קונצנזוס, לא רק של אלו הקרויים "דתיים", אלא של כל עם ישראל. כמו שצום ביום כיפור הוא בקונצנזוס, וליל הסדר הוא קונצנזוס, ופורים הוא קונצנזוס, כך שבת צריכה להיות משהו של כולםםם. והשאלה הגדולה היא "איך עושים את זה". יש לי הרגשה שיש כאן נושא שהוא בעיקר שיווקי - איך משווקים לאנשים ששבת זה לא "משהו של דוסים" אלא זה משהו של כולנו, משהו שמחבר אותנו לשורשים שלנו, ולקשר שלנו לבורא העולם. כי ברגע שמישהו טעם את השבת - הוא מעצמו כבר לא יוותר עליה. אבל השאלה היא איך משווקים את הכדאיות של ה"קפיצה" הזו, משבת שהיא עוד יום של בילויים (ועצבים על זה שהסופר סגור), לשבת שהיא יום של מנוחה, יום של רוחניות, יום של התנתקות מכל הסידורים והבילויים והבלאגנים, והתחברות למהות הפנימית שלנו.

למעלה