אז מה אתם אומרים? אייפון או גלקסי?

Inigo Monttoya

New member
אז ככה

לקבל קבצים ב BT אכן אפשר בגלקסי. אבל, גם בגלקסי שיחות יוצאות ונכנסות מוצגות ביחד (אם כי בשניהם יש חיווי שונה בין שיחה יוצאת לנכנסת). וגם בגלקסי ההודעות הנכנסות מופיעות ביחד עם היוצאות וכך זה ברוב הטלפונים היום.

Eytan Ivri

New member
עברית ב2.3.4

אם אתה עובד עם 2.3.4 (ניתן לראות בהגדרות-אודות הטלפון), יש עברית מושלמת כולל מקלדת מובנית בעברית למעט יישור לימין בכותרות הג'ימייל ומספרים הפוכים. גש בהגדרות שפה ומקלדת ובחר בעברית, בהצלחה.

Eytan Ivri

New member
תיקון קל

במכשירי האנדרואיד, והגלקסי S ביניהם תמצא תמצאי אפליקציות SMS מעולות שבשונה מהאייפון לא ניתן להוריד. האפליקציות מאפשרות תצוגה שונה ומותאמת אישית יותר מהאייפון כולל הפרדה בין הודעות נכנסות ליוצאות, אופציה לשינוי רקעים, צבעים וממשק של ההודעה. ישנן 2 אפליקציות מובילות בנושא: go sms pro handcent sms אישית, אני עובד עם GO SMS אשר מומלצת ו-ויזואלית יותר מהנדסנט, ובוודאי שיותר מאפליקציית ההודעות באייפון.

יובל מן

New member
אז מה אתם אומרים? אייפון או גלקסי?

הי אנשים. אני כבר שבועות מתלבט מה לקנות - אייפון או גלקסי. עד שאני אחליט כבר יהיה אייפון 9 וגלקסי ס 12. אז חשבתי לשאול את המומחים ... מה יותר טוב??

אלון ב.ט

New member
שאלת השאלות

שבוע טוב, אין זה סוד ששני המכשירים שהזכרת הם הטופ שקיים היום בשוק הסלולר בארץ . אז באמת מה יותר טוב? אם הייתי צריך לענות לך באופן אישי סביר להניח שהייתי אומר לך רוץ על האייפון. אבל אני אנסה לתת תשובה קצת יותר רחבה שתגרום לך פחות להתלבט. לםני הכל אתה צריך לשאול את עצמך מה אתה צריך ועל מה אתה יכול לוותר ועל מה לא.... אז מה ההבדלים בניהם. קודם כל אם להסתכל על הנתונים היבשים אפשר להבין מה החסרונות של כל אחד מהם האייפון ? עדין מאוד, הביטוח עליו יקר , לא ניתן להעביר לו קבצים בבלוטות, הסוללה שלו לא נשלפת כדי להעביר מדיה מהמחשב אתה חייב להכיר את האייטונס וברגע שהתחברת למחשב שלך רק מולו תוכל להעביר נתונים . לעומת זאת החסרונות של הסמסונג שאין לו פלאש, הפלסטיקה שלו זולה מאוד . המסך טאץ׳ שלו פחות טוב מזה של האייפון , תסבול מלא מעט לאגים ( איטיות ותקיעות של המערכת הפעלה ) . עכשיו שאתה מסתכל על החסרונות של זה ושל זה אתה צריך לעשות חושבים ולשאול את עצמך מה קריטי ומה לא. ואם נעבור לנימה אישית למה אני מעדיף אייפון, מבחינתי הטאצ׳ והתפעול השוטף של האייפון הוא החלק הכי חשוב מבחינתי . תחשוב על זה , כמה היית מתעצבן אם במכשיר הסלולרי הישן שלך היית לוחץ על מקש כל שהוא והמכשיר לא היה מגיב.. זה מה שיכול לקרות לך מידי פעם בגלקסי . מבחינתימזאת הסיבה העיקרית שבגללה אני לא עובד כרגע עם הגלקסי. קח בחשבון שכיום קיימים מכשירי אנדרואיד ( המערכת הפעלה של הגלקסי) וגם אפל אמורה להכריז בקרוב על אייפון חדש. ממליץ לך אולי להמתין כמה חודשים ולראות מה ישווק באורנג׳ והאם האייפון החדש יהיה מתחרה ראוי למכשירי אנדרואיד החדשים, אבל יחד עם זאת אל תשכח שעולם הסלולר הוא מאוד דימני ומה שחדשני היום מחר כבר מאוד ישן. אז החלטה אתה מוכרח לקבל !

Oded Krauss

New member
אני אהיה חד משמעי :)

לדעתי iPhone. בעיקר בגלל הממשק המצוין ואיכות החומרים מהם בנוי המכשיר (העובדה שה-S עשוי ברובו מפלסטיק עושה אותו פחות יוקרתי בעיני
) והאפליקציות באפסטור טובות יותר (יש ויש...), מערכת ההפעלה האנדרואיד פחות אינטואטיבית לדעתי מ-iOS וחבל שאין סינון כל כך רב לאפליקציות המועלות ל-market. מאידך, יש שיגידו שהסינון אפליקציות באפל מוגזם (יש בזה משהו לפעמים) ואין ספק שהגלקסי S איכותי לא פחות מהאייפון 4, אבל כל אחד וההעדפה שלו. כמובן שאנחנו כמובן מדברים על הגרסאות הקיימות. האייפון 5 (אם אי פעם ייצא
) והגלקסי S יתנו אחד לשני מלחמה יותר רצינית ולא נדע מי יותר טוב עד שיגיעו...

Eytan Ivri

New member
תשובה ממשתמש אנדרואיד

ראשית גילוי נאות, ברשותי מכשיר הנקסוס S אשר דומה ברוב יכולתיו לגלקסי S. מכשירי האנדרואיד מותאמים אישית בצורה שלא תוכל לתאר עד שלא תנסה ונותנים למכשירך ייחודיות ופן אישי שלא תמצא באייפון ללא פריצה(וגם אז היכולות מוגבלות ודיי דומות באייפונים הפרוצים). המכשיר תומך בהתקנת לאנצ'ר, שהוא כל ממשק המשתמש במסכי הבית, סידור האייקונים, אפקטי מעבר, התאמה אישית של מגירת האפליקציות וכד'. המומלצת ביותר לדעתי היא go launcher pro, החינמית מהמרקט. אפליקציה זו מתעדכנת תדירות ומוסיפה עוד ועוד עדכונים חיוניים יותר ופחות יחד עם אופטימיזציה של המערכת למכשירים. מעבר לכך, ניתן לשנות יישומים בסיסיים מאוד במכשיר בשונה מהאייפון הלקוני והזהה בכל המכשירים כמו לוח השנה, החייגן, אנשי הקשר וההודעות(כפי שהמלצתי בהמשך השרשור).

Eytan Ivri

New member
מספר תוספות חשובות-

מערכת ההתראות באנדרואיד מאפשרת הורדת שורת הסטטוס בראש המכשיר כלפי מטה והיא משמשת כמעין וילון המציג התראות(SMS, שיחות מייל וכד'), הורדות ויישומים פעילים אם נתמכים כגון הסקייפ. מעבר לכך, שורת הסטטוס מרכזת את כל ההתראות כך שניתן לצפות בהן מכל מסך ולא רק באייקון של האפליקצייה, כך שלעולם לא תפספס משהו שיוצג לך בכל אימת שתחפוץ. יתרון גדול נוסף הוא היכולת כמובן לחיבור למחשב כדיסק און קי, להעברת כל סוג קובץ שלא בהכרח יעבוד על המכשיר כמו קבצי תוכנות ומשחקים למחשב במידה ותרצה להעביר למחשב אחר בבית\חבר\משפחה. יתרון זה מבטל למעשה את הצורך בהיסחבות עם דיסק און קי לצד הסמארטפון שמתיימר להכיל בתוכו הכל - טלפון, מצלמה, כונן נייד, מודם סלולרי, קונסולת משחקים ניידת וGPS. כמובן גם שנפח האחסון של הגלקסי מגיע עם 16GB מובנה לכל שימוש שתרצה וניתן להרחיבו ל-עד 48GB נפח אחסון גדול פי כמה מכל דיסק און קי ממוצע. דבר נוסף שמוסיף לשימוש בו היא האופציה להחליף סוללה שפשוט לא קיימת באייפון כך שישנה אופציה להסתובב עם סוללה רזרבית במידה ואתה נוסע למקום ללא חשמל\מטען מתאים*. כמו כן, במידה ועבר זמנה של הסוללה, הדרך היחידה להחליפה היא לשלוח את המכשיר למעבדה במקום לרכוש סוללה חדשה. *לאייפון מטען ייעודי אשר לא קיים בבתים ללא אייפון\אייפוד, בשונה מהגלקסי S, לו כבל העברת הנתונים אוניברסלי לעוד מכשירים וחיבור מיקרו USB הרבה יותר נפוץ בבתים ללא מכשיר גלקסי S. אלו שני הניקל שלי לדיון.

למעלה