אז מה אתם אומרים על הבחירות בישראל?

Et tu Brute

New member
אני לא יודעת אם אני מאוכזבת גדולה

אני חושבת שאני מאוכזבת בינונית, ממוצעת לחלוטין. אבל אנסה להגיד משהו בכל זאת:
לגבי יוקר המחיה: לא בדקתי את זה כי בעיניי זו לא באמת הסוגייה הכי חשובה בישראל כרגע (אני יודעת שאני כנראה במיעוט בעניין זה), אבל האמת שזו גם שאלה שאני לא יודעת אם בכלל אפשר לבדוק. לפני שנתניהו נבחר לראשות הממשלה ב-2013, ראש הממשלה היה נתניהו שנבחר ב-2009. לפני כן ראש הממשלה היה אולמרט, שאמנם ניסה להגיד להסדר עם הפלסטינים אבל מבחינת עמדות כלכליות הוא החזיק בעמדות כלכליות ימניות. לפניו ראש הממשלה היה אריאל שרון, אף הוא בעל עמדות כלכליות ימניות ושר האוצר שלו היה נתניהו. אז כבר עשור המדיניות הכלכלית של ישראל היא ימנית. עשור ברצף, אבל למעשה בארבעים השנים האחרונות היו תקופות קצרות למדי של ממשלות שמאל, אז המדיניות הכלכלית של ישראל היא ימנית כבר כמה עשורים, ואין באמת טעם להשוות את יוקר המחיה ב-2015 ליוקר המחיה ב-1975 כי זה לא אומר כלום. עכשיו - עמדות כלכליות ימניות הן כמובן עמדות נפוצות, טובות ולגיטימיות, אני פשוט לא שותפה לרבות מהן, ולכן אני מתאכזבת כשאני שומעת שהן ימשיכו לנהל את הכלכלה הישראלית לעוד כמה שנים. יש דברים שנעשו בשנים האחרונות שלדעתי היה צריך לעשות אחרת, דברים שלדעתי יכלו להיעשות טוב יותר, ואנחנו יכולות להתווכח עד שייצא עשן מה עדיף, יותר או פחות רווחה, יותר או פחות הפרטה, יותר פצצות או יותר מורים. אני לא חושבת שיש לי מונופול על השכל, אבל נתניהו לא יעשה דברים שאני סבורה שכדאי לעשות.
&nbsp
(התייחסתי לנושא הכלכלי כי לגביו שאלת, אבל באופן אישי אני חייבת להגיד שזו לא הנקודה שהכי הפריעה לי בשנים האחרונות, בפוליטיקה הישראלית בכלל ואצל נתניהו בפרט).

Et tu Brute

New member
מעניין שממאוכזבי הבחירות ביקשת לא לדבר בססמאות

אבל לך אין בעיה לעשות זאת בעצמך.

אספרסו2

New member
את כנראה לא מבינה את הכתוב

כמו בשרשור על רפואת השיניים.

AlicePJ

New member
בואי נבחן זאת, מכיוון שאת מטרילה בכמה

פורומים עם אותן ססמאות שאת עושה קופי פייסט (לביבי נשארו כמה גרושים והוא ממשיך בתעמולה אחרי הבחירות?) -
* חינוך חובה חינם - מחסן ילדים של 35 ילדים לא גמולים מחיתולים על גננת וסייעת. עצוב לי על ההורים שנאלצים לשלוח את ילדיהם למחסן הזה.
* ספין לפני בחירות, אחרי שהוא לא נגע בשכר המינימום בשש השנים האחרונות, וגם את זה עשה אחרי שההסתדרות והשמאל כופפו לו את הידיים.
* אגרת הטלויזיה לא בוטלה. למה לשקר? רפורמה בסלולרי זה של המתחרה שלו שפרש אחרי שביבי שיקר לו שוב ושוב ושוב.
* משפחות לא יכולות לקנות דירה (אלא אם הן ביבי ויש להן כמה טירות).
* שלטון החוק הושם ללעג - כל החקירות נגד ביבי מוסמסו על ידי היועצים המשפטיים שהוא מינה כדי שישמרו עליו. הם עיכבו את החקירות כמה שיותר ואז סגרו תיקים כי עבר יותר מידי זמן. זה שלטון חוק? יש לך ספק שביבי בסופו של דבר ישב בתא ליד אולמרט? לכולם זה ברור.
* קרע עם הידידה הכי חשובה של ישראל שממנת את ישראל כבר עשורים. נראה איזה צמיחה תהיה אם ישראל תצטרך לשלם בעצמה על הנשק שהיא משתמשת במלחמה הקיצית הרגילה של ביבי. ונראה איזה יופי יהיה לישראל כשארה"ב כבר לא תפעיל את הוטו שלה באו"ם על ההחלטות נגד ישראל.
* הסתה נגד 20 אחוז מהמדינה. תארי לעצמך שרפובליקאי היה קורא ללבנים לצאת כי השחורים יוצאים להצביע בהמוניהם? שנשיא צרפת או גרמניה היו אומרים לכולם ללכת להצביע כי היהודים מצביעים בהמוניהם ויש סכנה שהיהודים מצביעים? רק בישראל רה"מ הפך את השנאה והגזענות והשקרים לנורמה.

אורית, אני מבקשת ממך לשמור על שפה מתאימה.

לצערי אין לי אפשרות לכתוב לך בפרטי כמו שאני עושה עם אחרים.
הדיונים בפורום חייבים להשאר ברמה הענינית ותוך שמירה על שפה מתאימה. לא כולם חייבים לחשוב באותה צורה וצריך לכבד את זה.

בבקשה!!!

Woking

New member
אני דווקא מרוצה מביבי

רק פשיסט כמוהו יביא סנקציות על ישראל, ואז אולי סוף-סוף יהיה איזשהו סיכוי לשינוי.

carlimi

New member
בתור מי שגרה בישראל

עד לפני כמעט שלוש שנים, ביישוב איכותי, ושלחה את ילדיה לגן מועצה - לא, ממש לא כולם גמולים בגיל שלוש. עובדה.
וגם אם הרוב כן, אז הם נגמלו כמה ימים/שבועות לפני הכניסה לגן, כי הרי ידוע לכל שהגננות לא מחליפות חיתולים, ולכן בעצם אין ברירה, אחרת לא יקבלו את ילדייך לגן, נקודה. אז הם לא ממש גמולים, גם אם בפועל אין להם חיתול, והם צריכים עזרה, וכן, בהחלט היו אצלנו 35 ילדים וזה היה סיוט אחד גדול! בגלל שהיישוב היה מבוסס, הייתה עוד סייעת במשרה חלקית, על חשבון ההורים כמובן, וגם הן בקושי עמדו בעומס. אז כן, אני בהחלט מעדיפה לשלם 900 דולר בחודש, ולקבל יחס נורמלי, ופאסיליטיס מתאימים לילדים בגיל 3.
על מה שהולך בבתי הספר אני אפילו לא מתכוונת להתחיל ...וגם לא כל השאר.
ובקשר לזוגות צעירים ודירה ומינוס בבנק ...זה נכון שתמיד יהיו כאלה שלא תהיה להן אפשרות לקנות דירה, אבל הבעיה שזה הופך להיות קשה יותר ויותר משנה לשנה , עם כל מיני חוקי משכנתא למיניהם ומחירי דירות אסטרונומיים, ומשכורות שנשארות מאחור.
ואת זה אני אומרת לך בתור זוג אקדמאיים, בעלי גם רופא שיניים, שלא יכלו לקנות בית בישראל. גם לא בצפון (מי מדבר בכלל על מרכז הארץ). ודווקא מאוד רצינו .... כי יש איזה חוק שצריך לפחות 30% מערך הנכס, ולזה לא הצלחנו להגיע.
עצוב. מאוד.

forglemmigej

New member
את יודעת מה אמר סמואל ג'ונסון על הפטריוטיות

שאלה קטנה ,נניח והנורא מכל קורה ונפתלי בנט מתמנה לשר האוצר-יש לו אנגלית טובה מהבית- ובהתבטאות במדיה העולמית הוא יגיד Judea and Samaria והתקשורת תתקן אותו לWest Bank, איך ממשיכים משמה , ברגע שאין גבולות בני הגנה והכל נזיל אז גם אין גבולות בין בני האדם החיים במדינת ישראל והכל מתפורר וצעקני ודריסת חוקים קיימים שלא לדבר על חוסר ערכים , בואי ניקח את הסקר של כל ערוצי הטלויזיה בערב הבחירות שכוווולם טעו , איך זה יכול להיות ,הסוקרים אלו אנשים מקצועיים ומנוסים מה ביקשו מאלו שהשתתפו בהצבעת הקלפי המדגמית , שימו פתק בדיוק כמו ששמתם בקלפי האמיתית וגם תגידו בקול רם מה שמתם , אלף, ביקשו אותם להשתתף לא הכריחו , בית ,מה יצא הם פשוט שיקרו , שיקרו למבצעי הסקר בפרצוף, בשביל מה זה היה טוב מה זו ההסתלבטות הזאת , מה יצא להם מזה, זו הרי הכוחנות שהורסת כל חלקה בארץ, את יודעת במדינה שאני חיה בה אין דבר כזה לשקר , פשוט אין , זה לגמרי ברור שאנשים אומרים את האמת בכל מקום אחרת אי אפשר לחיות . תחשבי על זה..

לצערי לא הכרתי את המילה ״מטרילה״, ולכן לא התיחסתי. מתנצלת.

לשמחתי, בפורום הזה והפורומים האחרים שאני גולשת בהם, רוב הדיונים לא מגיעים לטונים האלה, וכנראה שלכן אני לא מכירה את המילה.

אני חוזרת על הבקשה, לא כולם צריכים להסכים, אבל לכבד ולשמור על שפה נעימה כן צריך. אין לי כוונה להיות השוטר בפורום, ובטח לא להיות צמודה ללפטופ שלי (אין לי סמרטפון) וכל היום לשמור פה על הסדר ומי התחיל עם מי.

carlimi

New member
אני יודעת בדיוק מה קרה

דברתי על הבעיה שלי (ועל עוד כמה שאני מכירה).
בואי נחכה עוד כמה שנים, הרי סביר שזה יקרה שוב ....
לא צריך לגור בארה"ב על מנת לדעת מה קורה בעולם.
מספיק לשמוע ולקרוא חדשות.
בכל מקרה, אין לי רצון להיכנס לשרשורפלצת.
לי בכל אופן, מתאים לגור ולחיות כאן, לפחות בשלב הזה של החיים שלי.
&nbsp

forglemmigej

New member
שאת /ה חושב/ת שביבי הוא בחירה טובה ועשה רק טוב ליהודים

על השוטים שהמשיכו להפקיד את כספיהם אצל מיידוף ששיטה בהם שמעת, זו היתה פירמידה , גם ביבי הוא פירמידה.

אני משער שגם הוא מרוצה ממך.

הגישה שלך מאפיינת קבוצה מסויימת בשמאל הקשה בישראל שבאופן קבוע דוחפת לחיקו מצביעים שלא סובלים אותו (השערה לא מדעית: אחוז גבוה של אותם אלו שמקווים לסנקציות שיפגעו באיכות חייהם של אזרחי ישראל היו מאלו שמצאו ומוצאים צידוקים הומאניים שונים לדחיית השימוש בסנקציות כאמצעי לחץ במקרה של עיראק של סדאם חוסיין ואירן של חמנאי).

אז מה אתם אומרים על הבחירות בישראל?

קצת מוזר להיות קשור לישראל ברמה כזאת או אחרת, ולא להשפיע על מה שקורה שם. אבל איזה זכות יש לנו להשפיע? (למעט אם מדובר בדיפלומטים כמובן)

איך אתם מרגישים עם תוצאות הבחירות?
איך נראו הבחירות בישראל במדיה החברתית שאתם לוקחים בה חלק?

Woking

New member
אהבתי

את ההשוואה שלך בין ביבי לצדאם ובין ישראל לאיראן. מעניין.

Mottek

New member
מעצבן

אני לא מחסידי ביבי, ואני לא מבינה איך הוא נבחר שוב בפעם הרביעית.
לדעתי הוא נכשל בקדנציה הראשונה שלו, גם בשניה. בשלישית הייתי מופתעת שהוא נבחר עוד פעם ועכשיו כבר אין לי מילים. מצד אחד אני מודעת שאין ממש מנהיגים כריזמטיים בהרכב הנוכחי וממש לא התאהבתי באף אחד מהתחליפים. מצד שני, כבר היה את ביבי שלוש פעמים, ואם לא הולך אולי כדאי להחליף את הנהגה ולנסות משהו חדש? מקסימום יהיו עוד בחירות בעוד שנתיים ושוב יבחרו את ביבי

1me too1

New member
מאכזב מאוד

ועוד יותר מאכזב לשמוע את אמא שלי מצדיקה את הנצחון שלו.
אבל אני באמת תוהה, מה עבר לאנשים שם בראש, ישבתם חודש שלם במקלט, ירו טילים על תל אביב, העבירו ביקורת על ההתנהלות שלו, סוגרים מפעלים בדרום הארץ, ומה בסוף.... מי בחר בו ברוב גדול? תושבי הדרום.
&nbsp

מזוכיסטיות לשמה

אני לא אדם פוליטי במיוחד אבל הפעם באמת נמאס לשתוק ויש מה לומר.
&nbsp
חוזרים שוב ושוב על הטעות ומצפים לקבל כל פעם תוצאה שונה וזה פשוט הפסיק לעבוד.
&nbsp
לפי הפיד שלי- אני הראשונה לעשות רילוקיישן אבל ממש לא האחרונה...

למעלה