אז מה אתם אומרים על רוחות?

DeepTiffany

New member
אז מה אתם אומרים על רוחות?

הנה רשומה בבלוג.. משהו דיי מעניין, לא יודעת אם להאמין - מתייעצת

nכמ

New member
אני אגיד לך את דעתי..

היפנוזה זה לא כלי שהוא מדוייק. בהיפנוזה יש הרבה חסרונות, אנשים שנחטפו ע"י חיזרים בהיפנוזה מתארים הרבה פרטים שלא יכלו להזכר בהם בצורה אחרת. מה שקורה זה שההיפנוזה למעשה (לטענת פסיכולוגים רבים) משלימה עובדות וע"י כך יוצרת זיכרונות פיקטיבים של המציאות. וכך אדם שנחטף ע"י חזרים משלים פרטים בסיפור של עצמו, אבל ההשלמה היא לא מהזיכרון, אלא ע"י תהליך של היפנוזה שכיבכול דולה פרטים חדשים אבל בעצם הוא ממציא אותם. אותו הדבר פה, ההיפנוזה של אנשים מאמינים תגרום להם להשלים פרטים, ולא להזכר במה שקרה כביכול. מה שמעניין לדעת זה אם הוא היה לוקח אדם אטיאסת מוחלט, אדם שלא מאמין באלוהים, מה הייתה התוצאה המתקבלת אז, והתוצאה לדעתי, הייתה מפריכה את המסקנות.

SilentMike

New member
אני אוסיף לך עוד משהו.

בארצות הברית היתה פעם אופנה של "טיפול בהיפנוזה לחשיפת זכרונות מודחקים". התיאוריה היתה שבעיות פסיכולוגיות נובעות מזכרונות מודחקים מהילדות, הרבה פעמים של התעללות מינית. אז מרוב שהמטפלים האלה האמינו במודל שלהם, יצא שמשהו כמו 90% מהמטופלות שלהן נזכרו במהלך הטיפול שהן עברו התעללות מינית בילדותן, בד"כ ע"י בני המשפחה. וזה אותו הציבור שהולך בד"כ לפסיכולוגים רגילים, ששם כמעט אף-פעם לא יוצאים דברים כאלה. אבל האמת שזה אפילו לא מתחיל להיות הכל. ארצות הברית כידוע היא מדינה מאוד דתית, והטיפול הזה בזכרונות מודחקים היה נפוץ בעיקר בחוגים הדתיים יותר שלה, ומה שיצא זה שבהרבה מקרים, אחרי שמוצה עניין ההתעללות המינית, שאבו המטפל/ת והמטופלת את הדבר הרע ביותר האפשרי ממאגר האסוציציות המשותף שלהן, את השטן. וכך קרה שלא מעט נשים (ואולי גם גברים בשלב הזה) התחילו להאמין שהיו להן אחים קטנים שנשחטו ונאכלו כחלק מפולחן השטן, ושחצי משכונת ילדותן בערך היתה חלק מכת שטנית (בחיי שאני לא ממציא את זה). מכל זה יוצא שהלב הדתי של ארצות הברית, אמור להיות מרוצף פחות או יותר מקיר לקיר בפדופילים וסוגדים לשטן. הגיוני.

DeepTiffany

New member
אז מה היתרון בכלל בהיפנוזה?

הרי לא מוציאים שום מידע מבוסס אם כך...

qet1

New member
הייתרון הוא

הזרמת מזומנים לכיסו של המהפנט...

nכמ

New member
אי אפשר להגיד שאין יתרון

אבל אפשר רק להגיד שזה כלי לא הכי מדוייק, באותה מידה שמכונת אמת גם מזייפת מדיי פעם, באותה מידה גם היפנוזה יכולה לזייף, אבל יש מקרים שבה ההיפנוזה עוזרת להעלות זכרונות מודחקים.

DeepTiffany

New member
אבל אי אפשר להבדיל אם זה נכון או לא

וואו, אז כנראה האמונה המפקפקת שלי בהיפנוזה תמיד צדקה

Levos

New member
זה תלוי במהפנט

אם המהפנט לא מציע שום "הצעות" או שאלות מנחות אז הזכרונות שיעלו יהיו אמיתיים.

SilentMike

New member
נכון אבל...

הוא יכול לעשות את זה לא בכוונה. כפי שציינתי. אין מהפנט שחסין מטעויות, וככל שהמהפנט מאמין בעוצמה רבה יותר שיש זכרונות חבויים שמחכים שהוא יחשוף אותם, כך גובר הסיכוי לפיברוק של זכרונות. כל עניין הזכרונות דרך היפנוזה די מפוקפק.

SilentMike

New member
זה מאוד מרגיע.

היפנוזה היא טובה לכמה דברים, אבל יכול להיגרם נזק אם משתמשים בה לא נכון.

למעלה