אז מה אתם אומרים על ריטלין בגיל 42???

alice1803

New member
אז מה אתם אומרים על ריטלין בגיל 42???

תמיד נמנעתי מהמחשבה על הכדור הזה, כי הוא מכיל קוקאין וממכר, ולא בא לי להתמכר לכדור הזה, אבל מצד שני, אם אני כל כך סובלת מהפרעת קשה וריכוז והיפראקטיביות, עוד מהילדות, אז למה לא הופנתי מעולם לאיבחון? וזה לא שהמטפלת שלי לא הבינה שיש לי הפרעת קשב, זה לא כל כך קשה להבחין, עם כל התזזיתיות, והדיבור המהיר, והמחשבה המהירה, ולענות לפני ששואלים אותי את השאלה, זה משהו שקופץ בראש, ולא מניח לי.
פשוט הפסיכולוגית שלי אמרה לי (לפני 6 שנים כשטופלתי אצלה) "הפרעת קשב וריכוז זה מעט מהבעיות שיש לך כרגע" וביטלה אותי, ואז גם אני זנחתי את ההפרעה הזו, שנמצאת אצלי עדיין בכל כוחה ובועטת לי בראש!!!
ובגלל שאני לא נמצאת בשום מסגרת של לימודים, שדורשת ממני ריכוז במאמרים אקדמיים, אז לא חשבתי על זה כל כך, עד עכשיו.
כי יש לי בלאגן בראש, כל הזמן, וזה מחריף כשרע לי מין הסתם, ונמאס לי להחליף עבודות כל שלושה חודשים, זה בלתי נסבל.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אולי שווה להתחיל ממשהו אחר

&nbsp
&nbsp
אשאיר אותך עם המחשבה שאולי סל שיקום זה אופציה לך התמיכה היא מעבר לטיפול תרופתי..ולא חייב אחוזי נכות נפשית לזה ..
&nbsp
https://www.health.gov.il/Subjects/mental_health/rehabilitation/Pages/Sal.aspx
&nbsp
זה מצריך שוב בירור נפשי עם פסיכיאטר וכו'..ומה המצב וסבלנות...אני חושב שלאורך זמן זה יכול לעזור יותר מאשר לקחת רייטלין ולהמשיך להתמודד לבד...כי יש יותר מורכבות אצלך מהפרעת קשב וריכוז...
&nbsp
אני לא יודע לגבי רייטלין...ואו תרופות פסיכיאטריות זה חרב פיפיות ..
&nbsp
אני כן יודע שתמיכה נפשית בבית וליווי יש לו משקל מייצב בפני עצמו חיובי ..ושילוב של התחברות מחדש לחברה גם...זה לא רק תרופות שאני לוקח זה שילוב..
&nbsp
התרופות אצלי הן כלי למטרה..שהבנתי שעדיפה התמכרות מאשר המצב לקחתי..גם לגיל היתה השפעה (44 הייתי...) ..זה עוזר להגיע למטרות..ועוזר להתמודד עם כל מה שעוברים בדרך..
אבל חייב מטרות ..חייבת להיות התחייבות עצמית ..והחלטה שלא נופלים למקומות הישנים ויהי מה...וגם להיות ריאליים מה באמת הבעיות האמיתיות ...אלא שיודעים עמוק בפנים עליהן...ומחליטים לא לתת להן להפריע...
&nbsp
איפה את בסיפור מה המטרות שלך מה יעשה לך טוב מה ההתמודדות האמיתית שלך זה את יודעת ..האם יש לך יכולת להפסיק עבודה וללכת בדרך אחרת של לימודים ..זה את יודעת ..
20% נכות בביטוח לאומי מכל סיבה זה מספיק לשיקום תעסוקתי..גם באוניברסיטה..
&nbsp
בכל מקרה לקחת טיפול תרופתי בלבד ללא מסגרת בטח שיש גם הפרעה אחרת מלבד קשב וריכוז...אני לא בטוח שזה הכי טוב.
&nbsp

alice1803

New member
נראה לי שליווי רק יגרום לי ליותר עצבים, כי אני חסרת סבלנות

אני מרגישה שאני צריכה תרופות הרגעה, בשביל להכיל מישהו אחר, שינסה להסביר לי איך לחשוב, ומה לעשות, הוא בסוף ייבעט בי, כי אני קשה.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
עשית סלט קצת

&nbsp
תרופות הרגעה זה לא רייטלין..
&nbsp
אם כן תקחי לפי פסיכיאטר...אז גם יותר תהיי זמינה ורגועה לסיוע אחר...
&nbsp
למה את מחליטה מראש מה את תהיי? ...זה כמו ללכת לדלת לנעול אותה ולאמר אני לא יכולה לצאת...
&nbsp
את חושבת בסערה עכשיו....זה לא עובד ככה...אם את לוקחת טיפול תרופתי העוצמות ירדו המצב רוח יתייצב....זה אני רואה מעצמי ואחרים סביבי
&nbsp
ושוב אני אומר לך פתחי ראש רק טיפול תרופתי לבד...לא יעשה את השינוי שאת צריכה..
&nbsp

MindfullEye

New member
אין בזה קוקאין.

וזה ממכר אם לוקחים את זה לא נכון ולא למטרות שאליהן הן נועדו.
זה לא קשור ללימודים או לא ללימודים, הפרעת קשב מפריעה בהרבה תחומים בחיים שכוללים תחומים חברתיים, תחום של שמירה על הגיינה אישית ונקיון הסביבה ועוד.

alice1803

New member
מה זאת אומרת?

לא הבנתי מה קשור היגיינה אישית? אני משוגעת על ניקיון והיגיינה אישית, בקטע מפגר.

MindfullEye

New member
אלייך אולי זה לא קשור.

אבל זה חלק מהסימפטום של קשב וריכוז, בחלק מהמקרים.
&nbsp
בכל מקרה מה שירון רשם די נכון, את צריכה התערבות הרבה יותר רצינית אם מה שאת מתארת הוא מה שקורה. בגיל 40+ לא הגיוני להיות במצב של להחליף עבודה כל 3 חודשים.
את יכולה לקבל ליווי תעסוקתי דרך סל שיקום ועוד הרבה דברים אחרים, חיי חברה ועוד. אבל זה תהליך שצריך להתחיל. לא יוביל לכלום לדחות את זה וללכת לעוד עבודה ועוד עבודה.
&nbsp

alice1803

New member
נכון, אבל זה מעצבן וקשה, ואני מודעת לזה שאני חייבת שינוי

אני לא רוצה סל שיקום, כי אני לא רוצה נכות, כי אז בכלל לא אמצא עבודה טובה, ואני באמת אשים את החותמת הסופית על זה שאני בדיכאון לנצח, ואני לא רוצה!!!
ויכול להיות שאני מתכחשת לעובדה שאני כבר לא יכולה, אבל רוצה להשתדל וכן לעלות על הגל בחזרה.
תודה רבה על התגובה
ואתה צודק בהכל, זה ברור

MindfullEye

New member
כן...

אני מבין שזה קשה ברור. לי יש נכות אבל מסיבות כלשהן לא עשיתי סל שיקום ובמקרה הגל שעליתי עליו הוא גל שנמשך כמה שנים שבו אני עובד (אפילו הרבה) ומתפקד וכאילו החלמתי.
&nbsp
אבל חשוב כן להדגיש שנכות לא קשורה לעבודה. אני עובד ב2 משרות ואף אחד לא יודע שם שיש לי גם קצבה חוץ מהביטוח לאומי... ועדיין לא הייתי מבטל את הנכות כי למרות הרצון הטוב אי אפשר לדעת מה צופן העתיד...
&nbsp
בכל מקרה שיהיה בהצלחה לחזור לגל!

alice1803

New member
תודה, שמחה לשמוע שאתה מתפקד, העיקר הבריאות והאהבה שבלב

למעלה