אז מה אתם אומרים?..

את מניחה המון דברים (לא מדוייקים) לפי הודעה

אחת.
החיים מורכבים ודינמיים. אם תקראי את התגובות כאן תראי גם הרבה מאד תבונה והבנה של מי שמגדלים ילדים לא שלהם ומתמודדים עם המורכבות שבכך, ובהחלט מחפשים את טובת הילדים.
רוב הילדים שהוריהם גרושים שאני מכירה- האב הוא בהחלט לא אורח לרגע. יש מה לשפר בענייני גירושין. אבל המצב -לפחות סביבי- לא כל כך רע כמו שאת מתארת.

דג זהב22

New member
אז מה אתם אומרים?..

לבעלי ילד בן 6 מנישואים קודמים במשמורת משותפת, וילד משותף בן שנתיים. כאשר בננו המשותף נולד רציתי שיעבור לחדר לידנו המשופץ מפאת גילו, אך היות שבנו של בעלי לן בו כשהוא אצלנו, הסכמתי שבנו עלול לתפוס זאת כאקט של "גירוש" כמו שבעלי אמר, והסכמתי לשים את בננו התינוק בחדר שהיה סוג של מחסן ומרוחק פי שניים מחדר השינה שלנו. כיום, אנו עוברים לבית חדש בו יהיו שני חדרי שינה קטנים לילדים. כאשר חדר אחד "שווה" קצת פחות היות שהוא ממ"ד וטיפה קטן יותר בגודלו.
היות ובננו המשותף גדל ויגדל בישוב שלנו וזה ביתו וחדרו היחיד בו יגור כל יום ובו ירצה גם בעתיד לארח חברים וכו'. נראה לי יותר הגיוני שהוא יקבל את החדר הגדול יותר. - כי כיום פעם בשבועיים או בסופי שבוע שבנו לא נמצא איתנו, חדרו עומד ריק חמישה ימים בשבוע.... בנו ואימו גרים בישוב אחר (גם כן בבית חדש עם חדר פרטי לבנו) ושם יתחיל כיתה א. בעלי חושב שהבן הגדול יותר צריך לקבל את החדר הגדול יותר. לעניות דעתי במקרה כמו שלנו שמרכז חייו של בנו אינו אצלנו, לא רואה שום סיבה לחנוק את הקטנצ'יק בחדר הקטן יותר כאשר חדר זה הוא מקום מגוריו היחידי.

מה אתם אומרים? האם אין צדק בדבריי?

shelycat

New member
אתם מסתכלים על זה לא נכון

חלוקת המשאבים בין אחים כשאין אפשרות לשיוויון
צריכה להיות לפי מי צריך יותר.
ככה בין ילדי הפרטיים שאינם "מורכבים" ולדעתי ככה בחיים בכלל כל עוד לא מתעלמים לחלוטין או באופן סיסטמתי מפלים בין הילדים.
אין סיבה להפלות לטובה בשל "מסכנות" או "בכורה" בדיוק כמו שאין סיבה להפלות לרעה ילד על בסיס קבוע כי הוא הצעיר או בשל מזלו הטוב לגור עם שני הוריו.
הצרכים של הילדים שונים ולכן הענות לצרכיהם צריכה להיות שונה.

הגדול אמנם אינו אורח בביתכם אלה בן בית שווה זכויות וחובות כמו אחיו,
והוא זקוק לפרטיות וחדר משלו כשם שאחיו זקוק לו אבל אין להתעלם מהעובדה שהוא כנראה לא יארח בו, אלה ישתמש בו לשינה\משחק וזהו כיוון שחבריו מתגוררים בישוב אחר ולא יזדקק לריהוט גדול וכבד כשל אחיו אלה הריהוט יכול להיות "קל" יותר וכך יהיה לו בחדר יותר שטח משחק ומרווח מלאחיו הצעיר.
בעוד אחיו הצעיר כן יזדקק לארון בגודל מלא בחדר וכמו גם החדר אמור להכיל את מרבית רכושו (צעצועים, ספרי לימוד, פינת לימוד או מה שעתיד יביא)

mother cat

New member
האנסטינקט שלי הוא להגיד שאת צודקת

כמובן שהילד שגר כל הזמן בבית צריך את החדר הגדול יותר ולא הילד שנמצא חצי מהזמן בבית. אבל אני יכולה גם להבין את בעלך ואת הצורך לדאוג שבנו לא "יופלה".

עד כמה הממד קטן? האם ההבדל באמת משמעותי?

עוברות לי בראש הצעות פשרה כמו לעשות לשני הבנים יחד חדר שינה אחד וחדר משחקים אחד, ולא לחלק חדר לכל ילד, אבל זה אולי לא מתאים לכם.

אגב יש תכנון לעוד ילדים משותפים? כי גם זה עשוי להיות שיקול...

דג זהב22

New member
אז ככה...

הממ"ד 9 מ"ר והחדר "הגדול" 10 מ"ר, כך שההבדל בכלל לאמשמעותי. חדר משותף לא רלוונטי ואין לנו תוכניות לילדים נוספים :)

mother cat

New member
הבנתי...

כמו שאמרתי, האנסטינקט שלי הוא שאת צודקת - ולא בגלל שהקטן הוא הבן המשותף כמובן, אלא פשוט בגלל שהוא שם כל הזמן.

יחד אם זאת, אם הבדל לא משמעותי אני תוהה אם יש טעם להתעקש? בעלך כנראה מרגיש צורך לדאוג שהבן שלו הגדול לא יופלה לרעה. אם ההבדל לא משמעותי וזה יגרום לבעלך להרגיש טוב יותר, אולי אפשר להתפשר פה? כמו שאומרים, לפעמים עדיף להיות חכם מאשר צודק...

עקשנית25

New member
אני הייתי מעלה טיעון למרות שזו בעיה שאני

בעיקרון מסכימה איתך, על לינה ממושכת בממדים...

פעם בשבועיים בסדר נו... אבל יום יום אם יש אפשרות לא כדאי להימנע?
אני טועה?

מצד שני זה יכול להחריף את הויכוח... את הבן שלו שמים להיות "מורעל" בממד :) ככה שאני באמת... אין לי דבר טוב מספיק להגיד.

1Shir

New member
לא מסכימה עם התגובות עד כה

ראשית אם יש לכם אפשרות, בטלו את העסקה ותמצאו משהו שבאמת מתאים לכם (אם כבר עוברים... מוזר שלא דיברתם על זה לפני שהחלטתם לסגור)

רק בעמוד הנוכחי יש שרשור על ילדים שנאלצים לחלק את עצמם בין 2 בתים ועל כך שהם מארחים חברים בשני בתיהם מן הסתם.
זה גם ככה מצב לא קל.
בנכם המשותף מראש מופלה לטובה, כי הוא זוכה לגדול עם שני הוריו בבית אחד יציב.
אני לא חושבת שצריך להפלות עוד יותר את הבן הגדול. אם הוא היה הקטן, ומכך מתאים יותר לתת לו את החדר הקטן, אז בסדר. אבל המחשבה צריכה להיות כאילו זה 100% בית שלו ולא שום דבר פחות מזה לדעתי.

DANA 332

New member
ממד עדיף שישמש כחדר שפחות משתמשים בו

היות שהוא נחשב לחדר שמפריש חומרים רעילים יחסית כתוצאה מצורת הבניה שלו במיוחד אם רק נבנה

בעיני את צודקת

ולא הבנתי איך זה משמורת משותפת אם הוא מגיע אליכם רק בסופי שבוע אחת לשבועיים?

ולמה חדר משותף זו לא אופציה? מנסיוני, אחים אוהבים לישון ביחד, וגם כשיש חדרים נפרדים הם ישנים אחד אצל השני. למה לא לעשות את החדר הגדול חדר שינה ואת החדר הקטן חדר משחקים? אני מכירה הרבה משפחות שעושות ככה בלי להיתו משפחות מורכבות.
לגבי אירוח חברים - ממילא אירוח חברים אף פעם לא מוגבל לחדר אחד בבית. הם הרבה פעמים מביאים משחקים לסלון, ובמצב כזה אפשר לארח או בחדר שינה או בחדר משחקים. ובכל מקרה, מכיוון שאירוח חברים לא קורה כל יום, אני לא חושבת שהוא שיקול בחלוקת החדרים. מחלקים את החדרים כמו שנוח, ומסתדרים באירוח.

TatyBar

New member
אני גם מסכימה איתך

אני חושבת שבעלך פועל מנקיפות מצפון. לא מהגיון. הוא מרגיש שהבן שלו מקופח (מסיבות שונות שאולי הוא יידע להסביר) ולכן עליו לתת לו כאילו הרגשה שיש לו ״יותר״ בתחום אחר בחיים (נניח חדר גדול יותר).
אני חושבת שזו טעות גדולה מאוד לקבל החלטות ממקום כזה ולא ממקום הגיוני או טבעי או נסיבתי רגיל.
ואני מסכימה איתך.
או - כמו שהציעו לך - שיישנו יחד. זה גם יקרב בינהם.
וגם ייתן לקטן אפשרות שימוש בכל הבית. ולא שהממד יהיה חדר שאסור לו להשתמש בו.
הממד יהיה חדר משחקים ושיעורים, והחדר הגדול, יהיה חדר שינה לשניהם. אפילו עם מיטת קומותיים. הכי כיף.

ילד סוג ב'....

בשום פנים ואופן לא הייתי קובעת מי "יחנק בחדר הקטן" כדברייך,
על פי משך הזמן בו אחד הילדים שוהה בביתכם.
שני הילדים הם ילדים סוג א', גם אם כרגע השהות אצלכם כיום היא
כזאת או אחרת.
(אגב - שהות של סופ"ש אחת לשבוע שבועיים רחוקה מלהיות
משמורת משותפת, ואפילו קטנה משמעותית ממשמורת רגילה !).

גם אני, בתחילת נישואי חייתי בסרט הזה של "יש לנו חדר שלם שמיועד
לילד/ים של בן הזוג, אז מגיעה לנו מדליה, ותנאי החיים בחדר הזה, הם
בבחינת לוקסוס מעבר למתבקש"....

אז לא ! וכמו שאומרת שיר בתגובתה - כל אחד מהילדים הוא 100% בן בית
אצלכם, ולא קובעים את חלקו בבית על פי מספר הימים בו הוא שוהה בו.

לדברייך - הבית שלכם כיום לא מתאים לצרכיכם היות ואחד החדרים בו הוא
סוג של מחסן ומרוחק מחדר השינה שלכם.

עכשיו (שוב - לפי תאורך) אתם אמורים לעבור לבית ששוב לא מתאים לצרכיכם,
היות ואחד מהחדרים בו הוא ממ"ד, המהווה בפוטנציה סיכון בריאותי (יש לבדוק זאת
היטב בכל מקרה עם המשרד לאיכות הסביבה), כך שאינו ראוי לשמש כחדר שינה,
ואולי גם קטן מדי למגורים לילד בוגר - שאמור לארח חברים, לשחק וללמוד בחדר
(איני יודעת להעריך חדר בגודל של 10 מ', אבל לפי הביטוי להחנק שאת משתמשת בו,
אני נוטה להאמין שהחדר פשוט קטן מדי!).
אז הייתי נוהגת בדיוק כפי שהייתי נוהגת אם הבן של בעלך היה חי איתכם בלבד - ובודקת
את התאמת הבית החדש לשני הילדים שלכם !
בהצלחה.

וגם מצטרפת להצעה במידת הצורך ....

לשכן את שני הילדים שלכם באותו חדר,
ולהשתמש בחדר הממ"ד כחדר משחקים / לימוד
(שוב - בהנחה שמתאים לשהות בו מבחינת בדיקת הראדון).

אני איתך

קראתי את טיעוני ה"נגד", אבל לא השתכנעתי.
אלא אם ילד הוא במשמורת משותפת לחלוטין, אני לא רואה סיבה שיהיו לו 2 חדרים "הכי הכי" בשני הבתים.
מעבר לזה, מי אומר שממ"ד הקטן ב- 1 מ"ר מהחדר השני לא יכול להיות גם טוב? הרי ברגע שצובעים אותו ומרהטים אותו ומקשטים אותו, מה ההבדל?

אבל...
מה שה משנה אם אנחנו מסכימים איתך?
השאלה היא איך את מתמודדת מול בעלך בנושא הזה, כשככל נראה זו אינה הפעם הראשונה ובוודאי לא האחרונה שלא תסכימו על נושאים מסוג זה. לכן הייתי ממליצה לפתוח את הנושא עד הסוף, לנסות להבין אחד את הגישה של השניה, ולהעלות גם נושאים שעלולים להיות רלוונטים גם בעתיד, כדי לגבש מדיניות כללית, או לפחות כדי לאפשר נקודת פתיחה אחרת בפעם הבאה שיתגלה ביניכם ויכוח בנושא דומה.

מי אמר שהממ"ד לא טוב?

האמא.

היא לא רוצה שהילד הקטן יחנק,
אבל הגדול יכול להחנק מדי פעם בפעם.
והקטן צריך לארח, לעומת הגדול שגם אם
ירצה לארח - אין לו צ'אנס כי מראש סידרו
לו חדר שנועד ללינה ארעית ולצרכים מוגבלים.
"לקוח מוגבל".

לא צריך חדרים הכי הכי בשני הבתים - צריך חדר
לא פחות ראוי מלאחיו בכל בית.
להזכירך - לא הוא בחר לישון כל לילה במיטה אחרת !

סורי, לא מסכימה

אין דינו של ילד שבא לבקר לסופ"ש פעם בשבועיים כדינו של ילד שגר בבית 24/7.
לא מבחינת החובות ולא מבחינת הזכויות.

בעיני זה לא משהו שכדאי לריב עליו

נשמע שהדיון ביניכם טעון ושכל אחד מרגיש מאוים על ידי היחס של השני לבן הגדול. הוא חושש שהילד ירגיש לא רצוי, את חוששת שהילד שלך יפסיד מהחשש שלו.
מעשית- מה זה כבר משנה. שני החדרים בגודל סביר וההבדל (מטר אחד) לא משמעותי, אם הממד מחניק אז איש לא צריך לגור בו, ושיגורו יחד ואתם תוכלו לדחות את הדיון עד שהגדול יגיע לגיל 12- 13. ממילא חלוקת החדרים ביניהם עוד יכולה להשתנות שלוש פעמים עד שיגדלו. כדי שהילד שבא מבית אמו לבית אביו ירגיש בבית הוא צריך לדעת שהוא רצוי ואהוב, שמתגעגעים אליו ומחכים לבואו,שהוא חלק מהמשפחה. נדמה לי שהויכוח נוגע בקושי להשיג את המצב הזה, לא במטר רצפה..

ילדי (6,8) גרים בחדר שגדלו..6.4 מ"ר (2.8 על 2.4) במיטת קומותיים ואוהבים מאד את חדרם.גם חברים אוהבים לבוא ולהדחס איתם שם (גם כשאני מציעה לשחק בסלון).

החדר המשותף משמעותי לקשר ביניהם .
בעיני נקודת המוצא צריכה להיות לא למי מגיע החדר הטוב אלא מה לעשות כדי שהילדים יבנו קשר טוב. הרי הבן שש הזה, הוא לא רק "בנו של בעלך" הוא גם "האח הגדול של בנך". ואחים, הם האנשים שמלווים אותנו הכי הרבה זמן בחיינו. האח הגדול הזה ישאר איתו כמעט מאה שנים, עם הילד שלך. יותר מכם ההורים, יותר מהחברים שיהיו לו, יותר מבת הזוג, יותר מהילדים. הוא ילווה אותו כשהוא יכנס לבית הספר, וכשתהיה לו מריבה ראשונה עם חברים, וכשתהיה לו חברה ראשונה, וכשלבו ישבר, וכשהוא יתגייס וכשהוא ילך ללמוד ויתחתן ויבוא לארוחות חג ויקטר על החג ועל ההורים שלו וכשיהפך לאבא וכשיהיו לו עניינים עם האשה ועם הילדים ועם העבודה, ואתכם כשתהיו זקנים...
אז להשקיע בקשר בין האחים האלה, זה לדעתי המעשה הנכון.

Chanel51

New member
שני דברים

אם החדר "חונק" הוא לא מיועד למגורים לא לילד הזה ולא לילד הזה. אני לא הייתי מסכימה לשכן אף ילד בחדר "חונק" ולו ללילה אחד.

במידה ושני החדרים ראויים למגורים, אולי כדאי שתתייעצו עם הבנים?
אני עברתי דירה לא מזמן, גם פה יש חדר אחד גדול יותר - דווקא הממ"ד והחדר השני קטן. בהתחלה חשבנו לשכן את הבת שלי בחדר הגדול ואת הבן בקטן, פשוט כי לבת יש יותר קישקושים בחדר. קצת חששתי מהתגובה של הבן לגבי החדר הקטן - כי גם ככה הוא נוטה לקטר שאחותו מפונקת יותר על ידי (שניהם שלי). בפועל - כשהבאנו אותם לדירה הם החליטו בינהם להתחלף בחדרים, כי ככה התאים להם!
אולי את ובעלך סתם מתווכחים על משהו שבעיני הילדים הוא חסר משמעות?
בהצלחה

Chanel51

New member
סורי..רק עכשיו שמתי לב שהילד בן שנתיים :))

אולי כדאי לשאול את הגדול מה דעתו על החדר הקטן, אולי לא תהיה לו שום בעיה איתו.

zeevtam

New member
לא שווה לריב על כזה דבר

במיוחד שלילדים עצמם ממש לא משנה איזה חדר הם מקבלים.

למעלה