אז מה אתם בישלתם השבוע?

p e b b l e

New member
באופן מפתיע אני אענה

קציצות סויה קציצות ברוקולי וכרובית מאפינס שוקולד עוגת שוקולד ופטל המבורגרים - ספין אוף על המתכון של הבודהה בורגרס עם שעועית אדזוקי. יצא קצת יבש קוסקוס וירקות קלויים טופו בבזיליקום תבשיל כרוב ופטריות פסטה ברוטב עגבניות למי יש רעיון מה לבשל עם שעועית? יש לי מתכון מוצלח לשעועית ברוטב עגבניות אבל בא לי לגוון. למי יש רעיון?
 

d a p h n a

New member
האמת שעם שעועית אני מכינה בעיקר

אוכל מקסיקני (ומדי פעם חמין). מעבר לזה שעועית לא מאוד משתתפת ברפורטואר האוכל שלנו, מסיבה כלשהיא. לגבי בישולים אחרים השבוע, מלבד ארוחת הערב שתיארתי בשרשור אחר, היה די מעט. הכנו מוקפץ באחד הימים, זה אני זוכרת... ומעבר לזה אני חושבת שבעיקר הסתמכנו על אוכל חצי מוכן. ככה זה כשאני לפני נסיעות.
 

d a p h n a

New member
אני בדרך כלל פשוט משתמשת בקופסה

של refried beans צמחוניים (אני קונה את הסוג ללא תוספת שומן), ומוסיפה לו תיבול בסיסי: אבקת שום, מלח, אבקת צ'ילי, כמון. לפעמים אני גם מערבבת את השעועית עם קצת morningstar crumbles (את יודעת, הבשר הטחון הצמחי). כשהייתי בארץ ולא היו לי בסביבה refried beans, הייתי עושה משהו דומה עם שעועית לבנה ופשוט טוחנת אותה קצת עם בלנדר מקל.
 

nowonder

New member
הנה מתכון לשעועית שחורה

(שזו השעועית היבשה החביבה עלי). משרים כוס שעועית יבשה במים לילה. ואז מבשלים עד שהיא ראויה למאכל. חותכים גזר, פלפלים אחד ירוק ואחד אדום, ובצל = לקוביות בגודל זהה. מטגנים בקצת שמן זית. מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח, פלפל, וזרעי כוסברה. מוסיפים חצי כוס עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים) וחצי כוס מים רותחים. מביאים לרתיחה. מוסיפים את השעועית השחורה. ומוסיפים כוס גרגרי תירס (אפשר קפוא משקית). אפשר להוסיף קוביות טופו. מבשלים בערך 30 דקות על אש נמוכה. קוצצים פטרוזליה (או כוסברה או שניהם) ומוסיפים לפני ההגשה. מגישים עם אורז. או עם טורטיה. או ככה סתם. וגם סלט אורוגלה ושעועית שחורה. משרים ואז מבשלים את השעועית, עד שהיא ראויה למאכל. מכינים את הרוטב לסלט: שתי כפות ליים סחוט. שתי כפות ויניגרט יין לבן. כף דבש. פלפל חלופיניו קצוץ דק (בלי הגרעינים) כפית מלח רבע-חצי כוס שמן זית צלול. מערבבים היטב(!) הכל ביחד. על האורוגולה שמים את השעועית השחורה, שופכים את הרוטב, מערבבים, מוסיפים הרבה שבבי שקדים (קלויים, קלופים, בלי מלח).
 

p e b b l e

New member
הכנתי את המתכון הראשון ויצא ממש טעים

השמטתי פלפל אחד ואת זרעי הכוסברה והוספתי כף של רוטב סויה וכף של סירופ אגבה
 

nowonder

New member
באמת

התחיל לי לחץ דם גבוה ודופק מהיר כשראיתי שהוספת סויה למתכון שלי. יכול להיות שזה הסוף?
 
למעלה