כעקרון אני כשיצאתי מהצבא המצב הבריאותי שלי השתפר קצת... אם תסתכל עליי היום תחשוב שסתם יצאתי מהצבא. אבל היו לי סיבות רפואיות.. אז נראה לי שכל מקרה לגופו.... בכל מקרה אתה יכול לענות ככה, אבל התכוונתי לעצם הרעיון הכללי... אתה יכול גם לפרט..
או מדיעה קדומה לא צריך לעניין אותך. כי בסופו של דבר זה בינך לבין עצמך. לדעתי כל עניין הגישה להשתמטות הוא בעייתי. בסופו של דבר עבור הרוב המכריע של האנשים אין זה שאלה של רצון או בחירה האם לשרת בצבא או לא. הדרך היחידה להמנע משרות למי שהצבא מחייב אותו עד כמה שאני יודע היא לעזוב לחו"ל. ביחס להתנדבות במסגרות שונות לעומת שירות חובה צבאי , לדעתי אין מה להשוות בין השניים. אם תופשים את השירות הצבאי כחובה מוסרית, אז מי שיכול אבל בוחר בנתיב יותר קל לא מילא חובתו. ודבר אחרון, לדעתי זה שמגזרים שלמים אינם משרתים בצבא בגלל דיל פוליטי ואחרים מחויבים לסכן את חייהם זוהי חרפה למדינה. אי אפשר לנהוג איפה ואיפה באזרחים לאורך זמן. זה מכרסם בעיקרון של החובה המוסרית לשרת בצבא. וככל שיהיו יותר כאלו כך למדינה תהיה פחות זכות מוסרית לדרוש מהאחרים להתגייס, אפילו אם תוכל לעשות זאת מעשית. מבחינה זאת אני לא רואה פסול אם בת מצהירה שהיא דתיה אפילו אם היא לא על מנת להשתחרר מהצבא. משום הפטור הגורף שניתן לבנות דתיות.
שאל כל אדם שאתה מכיר, קצינים בכירים כמו חוגרים זוטרים, אני משוכנע שרובם מסכימים עם העובדה שבמכונה הקוראת לעצמה צה"ל, אין הרבה הגיון. וזה שצה"ל רואה בזה כפסול - זה גם אחד מן הדברים הלא הגיוניים שבו.
הגיוני או לא , זה לא ממש משנה מה אתה אומר כי אתה לא קובע כלום . יש מי שמקבל החלטות בצבא וגם אם זה נראה לך הגיוני או לא , לא ממש שואלים אותך כמו שלא שואלים אותי .
שלדעתך מי שעושה שירות לאומי מסיבה מוצדקת זה טוב ומי שלא לא. בצדק. אבל לפעמים לא הכל שחור או לבן. תמיד יש מקרים יוצאי דופן... בכללי אם מישהו יבוא אליך ויגיד שהוא עשה שירות לאומי מה תחשוב? ישר תשאל אותו למה? לדעתי זה קצת חוצפה... זה כאילו אתה מחפש להעמיד אותו לדין אם הוא בסדר או לא. במיוחד אם אני אומרת רפואי ושואלים אותי מה יש לי. זה חתירה לפרטים הכי אישיים של הבן אדם.
אתה מגביל את בחינה נפשית לאלה שהצבא מוצא לא כשירים?לאלה שחושבים שהם לא כשירים?לפציפיסטים? שירות לאומי לדעתי האישית טוב יותר משירות צבאי,כי יש לי הרבה בעיות מוסריות עם שירות בצבא.
מה דעתך על מישהו שאינו יכול להרים רובה ולירות במישהו, משום שליבו אינו נותן לו? אם הוא יגיע לשדה הקרב, הוא מן הסתם יהרג. ובודאי שיסכן את חבריו ליחידה. יש בעיות ויש בעיות. קשה לי אינו תירוץ. אבל בעיות שגורמות לחוסר תיפקוד זה בהחלט סיבה לשחרור.
להחזיק רובה ביד , צריך לקבל שיחרור?? כי אני מכיר מישהו שלא מסוגל לקחת רובה ביד , עשה שירות צבאי מלא , והיה מצטיין בצבא . כל מקרה הוא לגופו של עניין . אם הצבא היה פוטר את אותו אחד שאני מכיר , הוא היה מפסיד חייל למופת ומצטיין .
הבן אדם שקיבל מצטיין נחשב לתומך לחימה , קם כל יום ב 5 וחצי בבוקר ומסיים את העבודה בעשר בלילה . התפקיד שלו רחוק רחוק ממה שאמרת . אני במקומך הייתי מתנצל על הזילזול שהפגנת פה בפומבי .