אז מה אתם מבשלים לפסח? אם זה לא מוקדם מדי

אז מה אתם מבשלים לפסח? אם זה לא מוקדם מדי

אמא שלי כבר מנדנדת לי שאעביר לה את התפריט לארוחת החג ואין לי שום רעיון.
 

קלאמרי

New member
וואו ההיתי רוצה גם איזה מתכון מנצח לחג פסח

ההיתי שנה שעברה בבית מלון מוכר מאוד ומנת הסדר לא היתה משהו שהיתרגשתי אלא פרגית עוף שלם קטן בדבש זהו וכול כך מתוק שאי אפשר היה להנות ממנו ובאמת אולי פה אקבל רעיון אפילו מקורי עם שידרוגים לארוחת החג
 

bigjack

New member
אני עוד לא יודע מה אבשל בשישי ../images/Emo6.gif

אבל הנה מה שבדרך כלל אני מכין בפסח: מרק עוף וירקות עם קניידלאך גפילטאפיש חריימה טריפוליטאי עוף בגריל צלי בשר כלשהו אורז תפוחי אדמה בתנור סלט פירות ועוגה כלשהי על בסיס מוס
 

ira m

New member
מתכון שתמיד ממליצה-בלינצ'ס ממצה במילוי../images/Emo99.gif

5 תפוחי אדמה בצל קופסת שימורים - פטריות חבילת מצה 3 ביצים מלח פלפל אופן ההכנה 1. מבשלים תפוחי אדמה. 2. מטגנים על מחבת את הבצל ואת הפטריות. 3. להכין פירה ולשפוך פנימה את הפטריות והבצל ולערבב , לשים מלח ופלפל. 5. את המצה יש לכניס לכלי רחב עם מים לדקה , להוציא ולשים בתוך מגבת רטובה. להתחיל לעבוד איתה כאשר מרגישים שניתן לקבל אותה בלי לשבור. 6. מחלקים את המצה ל2 , ובחצי בקצה שמים עם כף את המילוי של תפוחי אדמה ומגלגלים. 7. טורפים את הביצים בתוך כלי ומכיניסים את המצה המגולגלת לתוך הביצה מגלגים ולמחבת למספר דקות עד ההזהבה . 8. אוכלים ונהנים.....
 
מתכון לפסח

השנה פעם ראשונה אנחנו מארחים לפסח את המשפחה ואצלנו במשפחה אוהבים לאכול בשר והחלטתי ללכת על בשר טלה מצאתי כאן מתכונים מצויינים:http://www.ifeel.co.il/page/9405 אם יש לכם רעיונות נוספים אשמח לשמוע תודה
 

ninga 3

New member
שלום לכולם../images/Emo140.gifמתכון זוכה אצל גיל חובב - שלי

המתכון זכה בתכנית הטלויזיה - "מצעד האוכל הישראלי"..10 דקות הכנה והשאר עושה התנור - טעיםםם וכדאי..הצבע שחום ויפה..
ניתחי אוסובוקו כבש טרי ו/או צלעות טלה בפירות יבשים
..חגיגי ביותר וטעים שיגעון..10 דק’ הכנה.... גילה כ2-11/2 ק”ג קוביות ביינוניות של אוסובוקו כבש ו/ או פרוסות צלעות טלה, [רצוי יותר, כי זה טעים והאורחים יגמרו את התבשיל מהר....מניסיון..] 3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות 12 משמשים יבשים 12 שזיפים יבשים שחורים 12 תמרים יבשים - רכים מהזן הטוב תבלינים: אב’ פלפל אנגלי, פפריקה,אב’ גריל עוף, אב’ מרק בצל, פלפל שחור גרוס טרי, מעט מלח...שני ראשי שום חצויים. אפשר להוסיף גזר גמדי, ת”א קטנים, ואפשר לערבב עם נתחי אסאדו [לבחור אותם בלי הרבה שומן] קוביות ולערבב עם האוסובוקו [זה הרבה יותר זול]. להכנה עצמה....: בתבנית הגשה גבוהה[שמתאימה גם לתנור] מניחים בתחתית מחצית כמות רצועות הבצל, מתבלים באופן חופשי מכל התבלינים היבשים, מפזרים מחצית פירות יבשים, מפזרים ראש שום, ומזליפים מעל הכל שמן זית כ-1/4 כוס, מסדרים את קוביות הבשר ומעליהם שוב שיכבת בצל, פירות יבשים שום תבלינים ושמן זית, מכסים עם נייר כסף מכניסים לתנור חם, למשך חצי שעה בחום גבוה 200מ’, ומורידים ל-160 מ’ עוד כ3-4 שעות.....ו...ללקק את האצבעות...ראו הוזהרתם...!!!
 
השנה אנחנו מתארחים ולכן מבשלת רק חלק

טוב, נו, מתארחים אצל הבת שלי, אז ה"חלק" שלי כל הזמן גדל ומשתנה... מה שבתכנון עד עכשיו: מרק עוף צח, לשון עגל ברוטב יין ופטריות וכנראה גם עוף או עופיונים ממולאים באורז ופירות יבשים, אפויים עם סירות תפו"א ובטטות (שרוככו קודם לכן בבישול קצר).. זוממת גם להכין קינוח כלשהו ללא סוכר, כדי לדאוג לעצמי. כנראה משהו על בסיס פירות יער וכד'.
 
למעלה