שלום לכולם../images/Emo140.gifמתכון זוכה אצל גיל חובב - שלי
המתכון זכה בתכנית הטלויזיה - "מצעד האוכל הישראלי"..10 דקות הכנה והשאר עושה התנור - טעיםםם וכדאי..הצבע שחום ויפה..
ניתחי אוסובוקו כבש טרי ו/או צלעות טלה בפירות יבשים
..חגיגי ביותר וטעים שיגעון..10 דק’ הכנה.... גילה כ2-11/2 ק”ג קוביות ביינוניות של אוסובוקו כבש ו/ או פרוסות צלעות טלה, [רצוי יותר, כי זה טעים והאורחים יגמרו את התבשיל מהר....מניסיון..] 3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות 12 משמשים יבשים 12 שזיפים יבשים שחורים 12 תמרים יבשים - רכים מהזן הטוב תבלינים: אב’ פלפל אנגלי, פפריקה,אב’ גריל עוף, אב’ מרק בצל, פלפל שחור גרוס טרי, מעט מלח...שני ראשי שום חצויים. אפשר להוסיף גזר גמדי, ת”א קטנים, ואפשר לערבב עם נתחי אסאדו [לבחור אותם בלי הרבה שומן] קוביות ולערבב עם האוסובוקו [זה הרבה יותר זול]. להכנה עצמה....: בתבנית הגשה גבוהה[שמתאימה גם לתנור] מניחים בתחתית מחצית כמות רצועות הבצל, מתבלים באופן חופשי מכל התבלינים היבשים, מפזרים מחצית פירות יבשים, מפזרים ראש שום, ומזליפים מעל הכל שמן זית כ-1/4 כוס, מסדרים את קוביות הבשר ומעליהם שוב שיכבת בצל, פירות יבשים שום תבלינים ושמן זית, מכסים עם נייר כסף מכניסים לתנור חם, למשך חצי שעה בחום גבוה 200מ’, ומורידים ל-160 מ’ עוד כ3-4 שעות.....ו...ללקק את האצבעות...ראו הוזהרתם...!!!