אז מה אתם מכינים לסוף שבוע חורפי

homets

New member
אז מה אתם מכינים לסוף שבוע חורפי../images/Emo183.gif

שרשרו לכאן את כל מה שאתם מכינים
שבת שלום
נטלי
 

חנהפ

Active member
לי יש במקרר

עוגת שמנת בטעם תות עם פרורים... כל השאר שמרים ושוקולד וקרמבל אכין מאוחר יותר
 

אירובי

New member
בוקר טוב

אני הכנתי: עוגת תפוזים הפוכה עוגיות סבתא במגוון צורות (קניתי קורצנים חדשים, אז הייתי חייבת לחנוך אותם
) בפריזר יש עוד עוגות שמרים, ועוגת טריקולד. ניראה לי שאכין עוד איזה עוגה בחושה, ואולי גם עוגיות פרח עם החור ממולאות בריבה/שוקולד.
 
../images/Emo7.gif אוי אני לא מאמינה ..

היתכוונתי להכין עוגת תותים (
) נהדרת וטעימה מאוד! אבל ניגמרו התותים בסופר ..
ואני ממש מדיכאון (אני יודעת שזה מוגזם אבל ככה זה ..) אז יש לי מיצרכים לעוגת תותים אבל אין לי תותים .. למישהו יש רעיון לעוגה נחמדה שלא צורכת יותר מידי חומרים מיוחדים ? אני אודה מאוד מאוד לכל מי שיציע רעיון .. תודה מראש
העלמה הקטנהה..
 

pirge

New member
עוגת תפוחים סילאנית - בחושה ונהדרת

עוגת תפוחים סילאניתו/דבשית pirge / אוכל חלבי [מצורף קובץ jpg] ו 09:39 | 12/04/07 עוגת תפוחים בדבש\סילאן ואגוזים מקור העוגה:פירגה. בקערה: 4 תפוחי עץ "גרנד" קלופים וחתוכים קוביות גדולות 100 גרם צימוקים ואגוזים קצוצים גס--------לחג אוסיף גם קיצוצי תמרים יבשים כף קינמון 3 כפות יין אדום מתוק----לחג אחליף לגראנד מרנייה רבע כוס סילאן או דבש 2 ביצים שלמות כוס סוכר כוס שמן 2 כוסות קמח רגיל – ועוד 2 כפות. שקית אבקת אפיה שקית סוכר וניל. לערבב הכל בכף. (העוגה בחושה) לשמן תבנית 26 ולצקת את הבלילה. לפני האפיה-לזרזף סילאן על פני העוגה-לא הרבה ולהכניס לאפיה בחום 175. שעה ולפי הצורך להוסיף כל פעם 5 דקות. לבדוק בעזרת קיסם עץ. לקרר היטב לפני הפריסה. העוגה יוצאת מאד לחה ונימוחה ואין צורך להרטיבה. תהנו בהחלט ניתן לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה וניל דובדבנים.
 

pirge

New member
עוגת קרם גבינה בתותים עם בסיס וציפוי ביסקוויט

קרם גבינה בשכבות עם תותים בבסיס וציפוי ביסקוויטים מקור:פירגה תחילה מכינים את מלית התותים: לשים בקערה : 2\1 קילו תותים פ ר ו ס י ם ולהוסיף: 5 כפות סוכר ורבע כוס יין מתוק להשאיר שעה לנוח ולסנן מהנוזלים. אפשר להוסיף 2-3 כפות קונפיטורה תותים. להכין את קרם הגבינה: לשים בקערת מערבל: 750 גרם גבינה לבנה שמנה 1 מיכל שמנת חמוצה שקית קרם מיקצפת לעוגה (האבקה) 12 תותים גדולים פרוסים 2\1 כוס סוכר (לפי הטעם) 2 מיכלי שמנת מתוקה שמנה תמצית וניל לטעם או ליקר פירות לערבל לקרם ולהוסיף 14 גרם ג'לטין מומס בחצי כוס חלב (הכנת הג'לטין ראה למטה) בסיס ביסקוויטים: לשטח על תבנית עגולה מספר 24 --- 2 שכבות ביסקוויטים מורטבים ביין+מים או רעיון מנירוש שלנו להשתמש ברוטב שהגירו התותים אחרי ההשרייה. לצקת עליהם חצי מקרם הגבינה מעל לסדר את התותים המסוננים לצקת את יתר קרם הגבינה לקשט בפירורי עוגיות או לפי דמיונכם לשמור יום לפני ההגשה במקרר (לא להקפיא) תהנו. המסת ג'לטין: לשים בסיר את החלב והג'לטין לבחוש היטב עד לסף רתיחה. לסגור להבה ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הג'לטין. לסנן – לצנן- ולערבב ביחד עם הקרם
 

pretzeled

New member
בראוניז עם ציפוי שמנת

סלחו לי על התמונות הנוראיות.. זו המצלמה של הפלאפון, המצלמה שלי בחופשה בפריז..
 

pretzeled

New member
כמובן. ../images/Emo13.gif

ותודה רבה.. המתכון לקוח מתוך ששת מתוקים ואפשר לראות את המתכון הבסיסי כאן. ישנם מספר שינויים קטנים שביצעתי בו: 1. הוספתי כפית קינמון. 2. את העוגיות עשיתי בסגנון שיש. את המתכון המקורי אפשר לראות בספר ששת מתוקים, אבל אם לא, אז זה ממש פשוט: א) מכינים את הבצק כרגיל, אבל משמיטים את גרדת הלימון. ב) מחלקים את הבצק לשניים. בחלק אחד מוסיפים 2 כפות קקאו ו-2 כפות חלב ומערבבים. ג) לשים את שני הבצקים יחדיו רק עד ליצירת תערובת שיש. ההמשך הוא זהה.. 3. לא יצרתי גלילים מהעוגיות ופרסתי אותם, השתמשתי בקורצן. חדי העין מבינכם יבחינו בקצוות המשוננים של העוגיות.
 

pretzeled

New member
אה, ועוד משהו אחד..

לא השתמשתי בציפוי אגוזי לוז וסוכר. וזהו.
 

homets

New member
הפאי תפוחים נראה ממש ממש טוב ../images/Emo59.gif

אפשר מתכון? יש לי מתכון ממש מעפן לפאי תפוחים, וזה נראה פשוט מעולה!!! נטלי
 

revi1985

New member
הפאי נראה מעולה!!

יש לי חולשה לפאי תפוחים ואני תמיד מחפשת את ההמתכון!! אז שמרתי את המתכון שלך ואנסה בהזדמנות תודה
 
למעלה