../images/Emo140.gifברכות מתוקות למנהלת הפורום ולגולשיו../images/Emo49.gif
ולוואי שיהיה לכולנו מתוק כל השנה וכל החיים. עוגת בסקויטים קרה עם קרם שוקולד של אמא בוצי הכנת הקרם: בסיר שטוח ועמוק מכניסים: כ-1/2 כוס מים מהברז 10 כפות סוכר – טורפים עד שהסוכר נמס מסירים מהאש ומוסיפים תוך בחישה (מסירים מהאש כדי למנוע גבשושיות): 10 כפות קקאו 100 גרם שוקולד מריר – קוביות מעט וניל או ליקר – אם אוהבים טורפים היטב עד קבלת מירקם חלק ומוסיפים: כ-50 גרם חמאה או מחמאה מערבבים שוב היטב, ומכבים. הערות: - אני (גילה) לוקחת ביסקוויטים וניל וגם שוקולד (הגוונים השונים מוסיפים יופי וטעם, כמו בתמונה), שוברת גס ומכניסה לתוך הסיר - אפשר להוסיף אגוזים, צימוקים או מה שאוהבים... - ממתינים להתקררות ויוצקים לתוך ניילון נצמד לאורך, הנתון בנייר כסף, מגלגלים סוגרים ויוצרים רולדה. - מאפסנים במקרר - רצוי להמתין כ-12 שעות לפני ההגשה. קרם פרווה - גאנש שוקולד: 150-100 גרם שוקולד 1/2 מיכל שמנת ריץ' - היא פרווה - מביאים את השמנת לסף רתיחה, מכבים את האש, זורקים פנימה את קוביות השוקולד ומערבבים עד קבלת קרם אחיד. קרם נוסף פרווה: 10 כפות סוכר 1/2 כוס מים - לטרוף בסיר על האש ולהמיס להסיר לרגע מהאש ולהוסיף: 10 כפות קקאו או שוקולית 100 גרם שוקולד מריר מעט רום/וניל/ליקר - לערבב לקרם אחיד ולהוסיף כ-50 גרם מרגרינה - אני משתמשת עם מחמאה. - להחזיר לאש רק במידה שלא הכול נמס ולא הומוגני. בעוגה שלי זה הקרם, את הביסקוויטים טבלתי בקפה פושר (ללא חלב). לוקחים בסקויט שלם וניל טובלים בקפה פושר {ללא חלב} מורחים עליו שכבת קרם, לוקחים בסקויט שוקולד וחוזרים על ההכנה כך שמים אחד בהיר ואחד כהה כשבינהם יש קרם, בהתחלה בשכיבה וכשיש קבוצה של בסקויטים מעמידים בתבנית מאורכת ועמוקה, כשמתקרר אפשר לערום את הקרם חזרה...לפזר מעל אגוזים, תלתלי שוקולד ואפילו קצפת... בהצלחה.