אז מה בעצם עשו עם ה"שילומים"?

אז מה בעצם עשו עם ה"שילומים"?../images/Emo130.gif

אורלי וגיא בעקבות השילומים יום חמישי, 15 במרץ 2007, 14:30 מאת: מערכת וואלה! בערב יום השואה יוקרן בערוץ יס דוקו הסרט 'מוסר שילומים', בו הבולדוגים יבדקו לאן נעלם הכסף שיועד לניצולים אורלי וילנאי פדרבוש וגיא מרוז מחפשים לאן נעלמו מיליארדי הדולרים שהעבירה ממשלת גרמניה לממשלת ישראל עם חתימת הסכם השילומים, בסרט הדוקומנטרי 'מוסר שילומים'. בסרט, אורלי וגיא מספרים את סיפורם של 240 אלף ניצולי השואה שעוד חיים בינינו, רבע מהם מוגדרים כעניים. הסרט, שהופק על ידי אורי דיקשטיין מ'שמיים הפקות', בודק איפה הכסף נעצר ומדוע הכסף לא מגיע אל ניצולי השואה הנזקקים. הסרט יוקרן ביס דוקו ב-21:00 בערב יום השואה, ובמקביל בערוץ "yes ישראלי".

בן גוריון לא הכניס את הכספים לכיסו

צריך לדעת קצת היסטוריה: עם הקמת המדינה היו בארץ 600,000 יהודים. זה הכל. עשירית ממה שהנאצים השמידו. ויהודים אלה לחמו במדינות ערב ואח"ב קלטו גלי עליה, תוך שהם מקימים מדינה, בעלת צבא, מערכת חינוך, תשתיות וכו' וכו'. כל זה בחינם? כאשר נהג מונית מתחיל לשאול אותי: איפוא הכסף? אני עונה לו: על מה הנך נוסע? על כביש? ויש גם מחלפים וגשרים? כל זה בחינם? זה הנימוק החזק ביותר שיש לי כלפי נהגי מוניות. אז כדאי שלפני שעושים סרטים כאלה ילמדו קצת היסטוריה. כי זה גובל בבורות, אם לא בהסתה מכוערת. ואני כותב בלי להכנס לשאלה עד כמה וכיצד היה צורך לפצות את ניצולי השואה מכספים אלה.

נשק, תפוזים ופרחים - היינו הך

כולם עוברים מסוחר לסוחר, בלא כל שמץ של רגשנות. ואם הייתי מספר לך על מסמכים שעברו ועוברים תחת ידי, - לא היית מאמינה. תכני זאת כרצונך, - זו המציאות.

למעלה