אז מה בעצם צריך?

tron

New member
אז מה בעצם צריך?

בשביל מדיטציה? אניחדש כאן והייתי רוצה לברר כמה דברים. למשל,אני צריך מורה? לא חסרים ספרים לרוחניות אינסטנט,אז כל המלצה על ספר תתקבל בברכה. מישהו מכיר את הספר "מדיטציה" של דיוויד פונטנה? יצא לי לעיין בו קצת והוא נראה לי מספיק. הסיבה שאני שואל על ספרים היא שלמרות שאני מעוניין להתחיל לעסוק במדיטציה (את הסיבות אני אשמור לעצמי כמובן).אני גר במקום שעד כמה שידוע לי,לא מתקיימת בו כל פעילות כזאת,ככה שאין לי על מי לסמוך מלבד על עצמי. מה לגבי אתרים?מצאתי אתר אחד לפחות שנראה לי שיכול להועיל לי,אבל יש כזה שפע של חומר ברשת (באנגלית כמובן,בעברית לא בדקתי),שכמות המידע שעיינתי בו,פשוט גרמה לבלבול. בכל אופן,הייתי רוצה המלצה על אתרים. סוג המדיטציה שאני מחפש,היא משהו שלא מצריך עזרים חיצוניים כמו כל מיני אבנים שראיתי סוג של מדיטציה שדרש שימוש בהן.

tron

New member
עוד משהו

וכמובן שאני משתמש במושג "מדיטציה",למרות שאהי מבין שהמונח השליט כאן,הוא "יוגה".אפשר לקבל הבהרה?

יוגי בר

New member
בשביל מדיטציה צריך....

לעשות יוגה. מדיטציה היא השלב השביעי (האשטנגה השביעית) ביוגה והיא נקראת בסנסקריט: דהיינה. אחרי המדיטציה בא השלב הגבוה ביותר והוא נקרא בסנסקריט: סמאדי. לאמור: הארה. בשביל יוגה אתה צריך מורה. זה לא אומר שעד שתמצא את המורה שלך (וכל אחד מוצא בסופו של דבר את המורה שלו.) לא תוכל להעזר בספרים. אבל, דע לך. יוגה לא לומדים מספרים. ליוגה- מה לעשות- צריך מורה. ככה זה. ועכשיו שמע את סוד העניין ואל תתבלבל: מורה אמיתי ינחה ידריך אותך בכללים הנכונים לתרגול מדיטציה אבל אף אחד לא יכול ללמד אותך לעשות מדיטציה. כמו שאף אחד לא יכול ללמד אותך לישון. כזה קורה זה קורה. ואז אתה תרגיש את זה. כי מדיטציה זה כמו שינה עמוקה. ההבדל הוא בשינה עמוקה אינך מרגיש כלום ואילו במדיטציה אתה ער. רוצה להסתכל ולגלוש באתרים? סחתיין. לך על מורה. המורה האמיתי לעולם לא יבלבל אותך. תאמין לי. בהצלחה יוגי בר

למעלה