אז מה דעתכם על המקרה ברשת למרחב?

נעמה92

New member
אז מה דעתכם על המקרה ברשת למרחב?

האם קיימת גזענות אצל הדתיים?!

מה קרה ב"למרחב"?

אפשר יותר פרטים? גזענות אצל דתיים? בטח שקימת - במיוחד אצל חרדים.

מיקי*

New member
כנראה שלא ראית ידיעות אחרונות היום

וגם לא שמעת חדשות. מקרה מזעזע של הפליה וגזענות כלפי בני העדה האתיופית (יותר נכון בנות העדה האתיופית).

נעמה92

New member
אני פשוט לא מבינה

מה באמת אין לכם דעה? או שבחרתם להתעלם? עמוד ראשון היום בידעות אפטרהייד בביה"ס למרחב בפ"ת, הפרידו בין תלימדות אתיופיות ולבין "לבנות" בטענה הכי מרגיזה, פערי השכלה... אני חושבת שזה פשוט בושה, שזה קורה במדינת ישרלא, ובטח שבחינוך דתי... זה רק מראה, שאנחנו ציבור שטוב בלדבר, לעשות זה כבר יותר קשה

מיקי*

New member
אני חושב שזה נורא ואיום

אבל מכאן ולהכליל על כל הציבור הדרך עוד רחוקה. בואי לביה"ס בו אני עובד ותראי את היחס לאתיופים. הוא שונה לגמרי. אז לא צריך להכליל.

candy77091

New member
לדעתי הצדק עם בית הספר.

1-הוא בית ספר פרטי!את לא חייבת לשלוח לשם את הילדים שלך ולאף אחד אין זכות להתערב בשיטת הבית ספר כי הוא בית ספר פרטי.אז שהתקשורת השמאלנית שלנו תפסיק לדחוף לשם את האף שלה. 2- יש בזה הגיון לדעתי,כי אכן במגזר האתיופי יש פערי השכלה ואי אפשר להתעלם מכך!לכן מנסים לתת להם חוויה מסוג אחר כדי שיוכלו להתקדם ואני לא רואה בזה שום גזענות זה "אפליה מתקנת" אמנם היא אפלייה אבל לשם תיקון.זה דבר ידוע שמכל העולים שעלו לארץ ומכל העדות לאתיופים היה הכי קשה להשתלב וראיתי בעיני את הקושי הזה שלהם.כש"מרחב" מפריד אותם זה כדי לתת להם עזרה-מפחית את התחרותיות בינהם לבין השאר,כשהם בתוך קהילה משלהם ומקבלים עזרה זה יותר קל בשבילם.. בטוחה שיש לבית הספר את השיקולים שלו,הכל תלויי בהסתכלות.

איזה צדק ואיזה נעליים?!

מילא נניח אם בחלק מהשיעורים הן היו לומדות לבד, בפרט כדי לתת להן תגבור. אבל בהפסקות?! בהסעה?! כל מי שמבין דבר וחצי דבר בחינוך היום- יודע שהשילוב הוא עיקרון מהותי ביותר. בין אם מדובר בעולים חדשים, ובין אם מדובר בילדים עם צרכים מיוחדים. השילוב בחברה הנורמאלית הוא מה שעומד למול הצוות. מעציב ומפחיד לחשוב שחזרנו כ"כ אחורה
אבל אני לא חושבת שמדובר בדבר מייצג. סה"כ החברה הדתית-לאומית נקיה מגילויי גזענות. בגן של הבן שלי אפילו ממש למדו וציינו את חג ה"סיגד"- למרות שאין אף ילד ממוצא אתיופי בגן. למותר לציין שממש התרשמתי

candy77091

New member
צדק ועוד איך שצדק.

אנשים שיושבים בבית הספר לא מבינים פחות ממך.במיוחד בית ספר פרטי שצריך שיהיה לו "שם" וההורים משלמים המון כסף כדי שהילדים שלהם ילמדו שם ועוברים מבחני סינון ומה לא. אני לא הייתי רוצה שהילד שלי ילמד את מה שאמרת ילדך למד.כי זה כבר לא יהדות,זה דמוקרטיה. לתת תגבור בנפרד-עושים בכל בית ספר, אין שום ייחוד בזה.בית הספר מנסה ליצור עבורם אקלים נוח יותר.זו דעתי,איני מסכימה איתך.

לא הצלחתי כ"כ להבין- אשמח אם תסבירי שוב

למשל לא הבנתי את המשפט הבא: "אני לא הייתי רוצה שהילד שלי ילמד את מה שאמרת ילדך למד". וגם את "כי זה כבר לא יהדות,זה דמוקרטיה". ולגבי "אקלים נוח יותר"- את מכירה מישהו שנידוי גורם לו לחוש נוח יותר

ממש ממש לא מסכימה איתך

למדתי בבית ספר דתי בחולון ובכיתה ה' הגיעו אלינו 3 עולות חדשות מאתיופיה שלמדו איתנו ועשו איתנו ה-כ-ל כולל הכל אבל, כדי שלא יהיה פער בינהן וביננו וכדי שהן תלמדנה עברית טוב היו להן שעות תיגבור אחרי הלימודים ותאמיני לי אני היום מרגישה שהרווחתי מזה, הכרתי בנות מקסימות עם רצון להשקיע וללמוד וזה השפיע מאד לטובה עלי עד כדי כך שבשירות הלאומי שלי עבדתי במועדון של אתיופים וניהנתי מכל שניה. הם אנשים מקסימים וטובים, חבל שבית הספר לא מבין שככה הוא גורם להן נזק ולא תועלת ושהן רק סובלות ולא רק הן גם הילדים האחרים לא מכירים אותן ולא נפתחים לאנשים חדשים ולדעות חדשות. עוד משהו קטן: כשהיינו בבית הספר כל כך התיידדנו שגם באנו אחת לשניה הביתה פעם לבדנו ופעם עם ההורים שלנו וזה היה נהדר.

למעלה